A vezérigazgató beszélt a Futureal többi fejlesztéséről is. Elmondta, hogy a francia Segece által már megvásárolt Corvin Atrium a mostani tervek szerint 2010 őszén fog megnyílni és ehhez a megnyitáshoz igazítják hozzá a Corvin Sétány legnagyobb attrakciójának, a Sétánynak az átadását is.
Az Etele térre tervezett vegyes funkciójú, intermodális központ fejlesztésről elmondta, hogy KSZT-módosítás az ügyben még nem történt, az önkormányzat legközelebb december közepén tárgyal a kérdésről. Mivel a projket szorosan összefügg a 4-es metró építésével, ezért a metróépítés jelenlegi állása szerint 2013-ban nyithat meg az Etele téri projekt is.
So, valójában a kivilágított üveg csodára gondoltam a pláza bejáratánál. Nagyon érdekes így kivilágítva a fénycsíkokkal, szerintem tök jól néz ki és egyedi, már messziről látszik, hogy ott valami van...
Járt valaki a környéken mostanában este? Ha a pláza felé tekint a sétányról a sötétben, -mondjuk a Nagytemplom utcából- kellemes látványban lesz része...!:-)
Szia, annak idején nekem azt mondták, hogy csak az Erste-től lehet hitelt felvenni, mert a tulajdoni lap még nincs tagosítva vagy mi, van erre valami szakszó, vagyis a lakásoknak nincs külön tulajdoni lapja és az Erste nem engedi az egész házat jelzálogosítani. A Sopronbank nem ebbe a falba szaladt bele?
Én megírnám, de nem publikus az e-mailed. Egyébként a pár oldallal ezelőtt magát hirdető ellenőrrel (ár és elérhetőség ugyanott) meg voltam elégedve, felfedezett sok-sok kisebb-nagyobb hibát. Ezekből a hibákból és szabálytalanságokból aztán dönthetsz, hogy mit írsz be a listába. Bár a nagyobb módosítások inkább tárgyalási alap részét (kötbér ill. egyéb engedmények) képzik, mivel úgysem fogják kijavítani a nagy költségvonzat miatt (pl. újrabetonozás-, járólap-szétverés, ablaktok csere)...
En is ugy tudtam, hogy a belso kis udvar egy resze kozos. (a masik resze a foldszinten lakokhoz tartozo"kert-resz". De ha esetleg belathato idon belul atadas lesz es epp otthon leszek, en is szivesen meghivlak titeket egy koktelra :)
Lenne egy keresem : el tudna valaki kuldeni az illetekhivatal cimet es telefonszamat, mely az illeteket kirotta? koszi
Aki agyvérzést, infarktust vagy gyomorfekélyt szeretne kapni az a Sopronbank Burgerlandtól kérjen kölcsön.
A szerződését meg a Vígh és társával intézze. Nem kell sokáig adót fizetnie mert elpusztul a tehetetlen méregtől.
Hehe. Hát ha az enyémben három ember nyüzsögne hat órán át, már simán át is adhatnák. Jó hír amúgy..
Ui.: az alleebol jöttek? Remélem, nem lesz gond a ventilátorokkal =)). Komolyra fordítva a szót: tök király lett volna, ha eddig is ennyien dolgoztak volna rajta. De tényleg, miért nem? Felhőkarcoló 13 hónap...
Ha karácsonyig sikerül beköltözni, akkor a topiclakók közül bárki aki megtisztel vendégem lesz egy forraltbor/sültgesztenye/pulykaszaszelet kombinációra. Igéret.
Kicsit mozogtam a területen és vannak füleseim. A Cordia vezetősége kiadta a parancsot: Berlint december végéig elfoglalni! Azaz: a levél tartalma nem rizsa, rengeteg ember jelent meg az építkezésen, az én lakásomban 3 ember nyüzsög. Közben a bevásárlóközpontot ellepte az a kb 2000 szaki, akik eddig az Allee-t csinálták, az eredmény: a környéken nem lehet parkolni.
A rossz hír: ha karácsonyra minden lakást átadnak, tuti, hogy hibajavitásról szó sem lehet. Csak az én lakásomban van 15 olyan dolog, amit az eddigi kivitelező azért nem csinált meg, mert időigényes pepecselő dolog (pl.: alternativ, fényerőszabályozós kapcsolók stb.). Ezeknek a pontos részleteknek a Cordia cunami-szerü lakásátadási tervei nyilván nem kedveznek.
Közben a sétány is lassan kész, már az előnevelt fák is bent vannak és szépek.
Megtagadhatod az átvételt, de most őszintén mit érsz el vele? Nekem sem a szívem csücske a cordia, de sztem értelmetlen kötözködni velük, egyelőre még náluk a labda!
De a bevágott rész a továbbiakban (összefogás esetén) még tényleg jól jöhet.
Annyiból 'örülök' az átvételnek, hogy több hónapos csúszás, magyarázkodás után egyáltalán lehetőségünk volt betenni a lábunkat a 99.9%-ban kifizetett lakásunkba!
Fekun: úgy látom nem véletlen, hogy az első 3 hiba nálam is szó szerint megegyezik.. Szerencsés vagy ha csak ennyi volt!
ZR: Jó ez a jogszabály, ezt még nem olvastam, köszönjük. Hát... ez alapján később lehet támadni.
Hogy miért vesszük át? Engedik megtagadni természetesen, ekkor nem készül jegyzőkönyv, tehát hibalista sincs. Voilá. Szerintem ujjat húzhatok hetekig, de a saját büszkeségemen kívül semmit nem nyerek vele. Hiszen vagy kijavítják időre, vagy kötbért fizetnek. Ha mégsem, akkor még mindig van lehetőségem a legrosszabb lehetőségre.
Továbbra sem értem, hogy miért vesztek át használatra ALKALMATLAN lakásokat???
Nem engedik az átvételt megtagadni?
EZEK a feltételei a rsz használatnak(jogszabály szerint):
A lakás olyan huzamos tartózkodás céljára szolgáló önálló rendeltetési egység, melynek lakóhelyiségeit (lakószoba, étkező stb.), főzőhelyiségeit (konyha, főzőfülke), egészségügyi helyiségeit (fürdőszoba, mosdó, zuhanyozó, WC), közlekedő helyiségeit (előszoba, előtér, belépő, szélfogó, közlekedő, folyosó) és tároló helyiségeit (kamra, gardrób, lomkamra, háztartási helyiség stb.) úgy kell kialakítani, hogy azok együttesen tegyék lehetővé
a) a pihenést (az alvást) és az otthoni tevékenységek folytatását,
b) a főzést, mosogatást és az étkezést,
c) a tisztálkodást, a mosást, az illemhely-használatot,
d) az életvitelhez szükséges anyagok és tárgyak tárolását tervezési program szerint (pl. élelmiszer-tárolás, hűtőszekrény elhelyezési lehetősége, mosás céljára szolgáló berendezés, ruhanemű, lakáskarbantartás eszközeinek, egyéb szerszámoknak és sporteszközöknek az elhelyezése).