Keresés

Részletes keresés

Tara Bóruma Creative Commons License 2008.02.23 0 0 2024
Ugyanez az oka, mutatis mutandis, hogy mért tettem az utolsó helyre Ahmadinezsadot. Mert ha valaki még esetleg ma, vagy holnap küldene neki egy ajándékot, akkor már nem lenne módja beváltania hagymázos retteneteit, s így a megfelelő helyre süllyedne a történelem mocskos emlékezetében, míg ha nem kapja meg a  megfelelő jutalmat, akkor még ennél sokkal előkelőbb helyre is felküzdheti magát: a recept adott, genocídium genocídium hátán.
Előzmény: Mumu (2020)
Tara Bóruma Creative Commons License 2008.02.23 0 0 2023
Nagyon sajnálom, hogy Habsburg Ottó sosem kapott, ahogy Te írod lehetőséget igazán a gyakorlatban. AMikor ottálltunk, hogy a nép szavazhatja meg az államfőt, akkor kezdett kialakulni a Habsburg-Pozsgay páros várható küzdelme, amit ugye elsöpört a négyigenes. Akkor, akik nem szertték volna Habsburg Ottót, a szokásos kuruc érvrendszeren túlmenően csak egyetlen egy érvet tudtak fölhozni ellene, hogy már nagyon öreg. Ez volt 18 éve... :) Ottónk meg azóta is vígan él.
Tara Bóruma Creative Commons License 2008.02.23 0 0 2022
Igen, erről hallottam, a Regátra jellemző ez az érzés, valamennyira, ahogy én hallottam. Ugyanaz, ahogy ma is vannak Sztalinnak, Hitlernek, Maonak hívei.
Előzmény: Mumu (2019)
Tara Bóruma Creative Commons License 2008.02.23 0 0 2021
Ok, azért is kapott 0. sorszámot... :) - nos, örülök, hogy ismét közel állnak a véleményeink :)
Előzmény: Mumu (2018)
Mumu Creative Commons License 2008.02.23 0 0 2020
..igen,mert ne kellett meg etljesitenie,nem ismerjuk mirre lett volna kepes...
Előzmény: eke (2017)
Mumu Creative Commons License 2008.02.23 0 0 2019
 miutan Ceausescu expert vagyok  szulletesem okán,kijellenthettem: abaj az vele hogy o mindig is hitte amit  mondott,nem evett embert de szivesen pusztitott akár sugarakkal ellenfelet (a roman Europa Radio munkatrsat ). A meg nagyobbbaj hogy van egy komoyl Ceausescu nosztalgia leginkabb az elmaradott reszeken.Akkor volt egy kiszamithato szegenyseg ma van egy kiszamithatalan exisztencia.
Előzmény: Tara Bóruma (2014)
Mumu Creative Commons License 2008.02.23 0 0 2018

Tokeleetsen egy veeme yen vagyink ,kivetel EWrzsebet de nem azart mert nem egy elismeresndo állam.asszony hanem mert kiralynoi mivolta es az orszag alakotmanya nem enegdik emg valodi politizalsra. Orulok hogy a spanyol kiralyt Te is  komoly politikusnak is tartod.Pont a Tejero pucs emelte ki magatartsat holott meg nagyobb szerepe volt a bekes normalizalasnak ott ahol a polgarhaboru tobbszazezer halotat produkalt mindket reszrol..A spanyol modell utolerhetelen maig.Jo lenne itt  nalunk is egy ilyen államfö.

Habsbzrg Ott..ign ,o eg yevalodi europai demokrata,sajnos soha nem  jutott odaig hogy nezeteit konkretizalhassa.

Ghandira en is gondolhattam volna...

Az utaltakra is egyforman gondolunk.

Előzmény: Tara Bóruma (2013)
eke Creative Commons License 2008.02.23 0 0 2017
na jó, Habsburg Ottó az egyetlen aki mindegyik felett áll.
Előzmény: Mumu (2016)
Mumu Creative Commons License 2008.02.23 0 0 2016
Politikusokrol beszeltunk,gyilkosok  tag ertelemebe de annak mindig a sajat kozvelemeny is az oka hogy azza teszik oket.Egy jo ideig meg vannak az alkotmanyos lehetsegek diktatura fiokakat lecsendesiteni.a tarsadalom nem teszi meg akkor hibas. Mo-n is lesz nemsokara egy ilyen helyzet meglatjuk mit tesz a magyar.
Előzmény: Gavriel (2012)
Mumu Creative Commons License 2008.02.23 0 0 2015

Nem is volt a legroszabb fajtabol. Igaz hogy megkonyitette a nemetek,kulonosen a bajorok menekuleset a felelosegre vonás elöl de orszagaban rendet tartott fel,nem voltak nyomai a hivatalos uldoztetesnek es igen jol megelt ott minden europai...

Gondolom ams egy europai ,meg roszabb egy azsiao es annal is rposzabb egy afrikai diktatuta.A latinamerikai diktatorok megatrtjak borzalmas represzioikat ha anygo felboszantjak oket ..de Del Amerikat sajnos tekintelyel kell kormanyozni...

Előzmény: eke (2011)
Tara Bóruma Creative Commons License 2008.02.23 0 0 2014
Amásodik sorban elrontottam a számozást, aztán rájöttem: jó ez így: holtverseny, Ceausescuról nem tudjuk, hogy személyesen evett-e embert, de ha nem is, amit tett az egyenlő ezzel.
Előzmény: Tara Bóruma (2013)
Tara Bóruma Creative Commons License 2008.02.23 0 0 2013

Miután a kérdést úgy tetted föl, kedves Mumu, hogy "életetek" - ezért nyilván abban a korszakban kereshetek csak, amelyben effektíve éltem, sőt: inkább csak abban, amelyben eszméltem, s az mondjuk épp a Kennedy-gyilkosság környéke volt. Úgyhogy ennél fogva Churchill pl. kimarad, sajna. Így:

0. II. Erzsébet*

1. JFK Kennedy

2. Lady Thatcher

3. Habsburg Ottó

4. I. János Károly**

5. Indira Gandhi

*Valójában nem illik ebbe a sorba: ő nem politizál, legföljebb nagyon áttételes módon gyakorolja a befolyását.

**A Tejero-puccs idején tanúsított magatartásáért, és az ehhez hasonló megnyilvánulásaiért, ő politizált, király létére is.

Az utáltak:

1. Kim Ir Szen és egy szem fijacskája, aki egy egész országot éheztet halálra;

2. Mao-ce tung, a kultúrforradalmár;

3. Ceausescu, a népirtó;

3. Bokassa, az emberevő;

4. Ahmadinezsad, a II. Hitler.

Előzmény: Mumu (2006)
eke Creative Commons License 2008.02.23 0 0 2011
General Stoessner ??
Előzmény: Mumu (2010)
Mumu Creative Commons License 2008.02.23 0 0 2010
Azért Neked is vannak szimpatikusabb rablogyilkosaid es meg a szokottnal is rondabbak...
Előzmény: eke (2007)
Mumu Creative Commons License 2008.02.23 0 0 2009
Bocs,Gavriel,de a vita  szo tág értelemben  nem csak  a felek ellentmondasos velemenyeik összecsapása haenm egy tétel sokszinü ,olykor egyontetü elelmzese.
Előzmény: Gavriel (2008)
eke Creative Commons License 2008.02.23 0 0 2007
Trágyagödrökből előkotort rablógyilkosok között legyenek kedvenceink?
Előzmény: Mumu (2006)
Mumu Creative Commons License 2008.02.23 0 0 2006

Gavriel es Tora vitáznak  Thatcherrolis az amerikai topicba. Ez adja az otletet hogy megkérdezem:

1.ki életetek eddigi legkedveltebb 5 ismert politikusa ?

és

2.kik  eddigi éltetek legutáltabb 5 ismert politikusa ?

Az én válaszom:                                     

A legkedveltebb :

1.Churchill

2.Juan Carlos I

3.Willi Brandt

4.JFK Kenendy

5.Krejszky

A legutáltabb:

1.Ceausescu

2.Goebels

3.Khadafi

4Ahmamudzsidan (jol irtam-e a nevet az irani mai elnoknek ? )

5.Mobutu

Ha akarjatok vitatkozhatunk az ertekelesen.

Mumu Creative Commons License 2008.02.22 0 0 2005
Igen,en is olvastam es hallottam rola.Nosztalgiazoka jo regi szep idokrol,az ugynevezett Sozialpartnerschafft idejebol mikor nem is kellett koalicioba lenni sot lehetek a legnagyobb ellenfelek, a fairness parancs volt..
Előzmény: Kobzar (2004)
Kobzar Creative Commons License 2008.02.22 0 0 2004
BELPOLITIKAI BOTRÁNY AUSZTRIÁBAN
(A cikk olvasásához regisztráció kell )

http://hvg.hu/hvgfriss/2008.07/200807HVGFriss_378.aspx

Osztrák Watergate - így emlegetik Bécsben a volt országos rendőrfőnök vallomása nyomán kitört skandalumot. Herwig Haidinger, a szövetségi bűnügyi rendőrség (BKA) nemrég menesztett vezetője a múlt héten ugyanis a parlament belügyi bizottságában terhelő vallomást tett a szociáldemokratákkal (SPÖ) koalícióban kormányzó néppártra (ÖVP).
...
A hűségesen szolgáló Haidinger 2006-ban, a parlamenti választás évében rúgta össze a port a belügyi vezetőkkel. Rájött ugyanis, hogy az ÖVP politikusai az ellenlábas szociáldemokraták lejáratása érdekében átjátsszák a sajtónak a rendőrség bizalmas nyomozati információit. A kampányt a szociáldemokraták és a szakszervezetek érdekkörébe tartozó BAWAG bank botránya uralta. A néppárt a kockázatos spekulációs üzletekkel eltapsolt 2 milliárd euró esetét arra akarta kihasználni, hogy bizonyítsa a 2000-ben ellenzékbe szorult SPÖ korruptságát és gazdasági ügyekben való járatlanságát.
...
További ügyeket is felszínre hozott a Haidinger-vallomás. Kiderült, hogy magas rangú néppárti kormánytisztviselők a nemzeti bank és a pénzügyi felügyelet titkos adatbankjait is megcsapolták az SPÖ és a BAWAG pénzügyi kapcsolatait keresve. Arra is fény derült, hogy szorgos kezek rendre elsimították az egyik belügyi vezető botrányos ügyeit, így például ittas vezetését, és visszaszerezték egy bordélyházban felejtett hitelkártyáját.
Mumu Creative Commons License 2008.02.21 0 0 2003
Trianaon megismetlodik,ez most a szerbek Trianonja es ugyanoylan hosszu traumát igér mint a mienk. A kulonbseg azzonban nagy:akkor a gyoztes hatalmak egy tobbsegeben magyrarok lakta teruletet adtak a szomszedoknak mig itt Kosova-mert most iyg hivjak,elnyomo tobbsegben alban.. ..de nem életképes..az amerikai polgár es az europai polgar fogja ezt az orszagot finanszirozni . Minek ?
Mumu Creative Commons License 2008.02.21 0 0 2002
Tadic ma Bukarestbe van (hogy ezt idozitette ugy hogy ne leygyen Belgradba azt nem tudom) Koustenica miniszterelnok hivta osze a nagygülést ha jol tudom a gyuest. A szocdemek nem vettek rajta reszt.
Előzmény: Törölt nick (2001)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.21 0 0 2001

Koszovo anybody?

Ezt olvastam az indexen es nem ertem:

A demonstrációt, amely a szerb himnusszal kezdődött, elvben a belgrádi kormány és a parlamenti pártok szervezték, de meghirdetése után Boris Tadic elnöknek a kormánykoalíciót vezető Demokrata Pártja, az ugyancsak kormánypárt G17 Plus és a Liberális Demokrata Párt elhatárolta magát tőle.

hogy lehet valamit meghirdetni aztan mikor kivonul 500 ezer ember, szepen elhatarolodni tole?

Kobzar Creative Commons License 2008.02.18 0 0 1999
Én az adómorálokról beszéltem.
Te jöttél azzal, hogy mennyivel jobb a német modell.
Nos, ami az adómorált illeti, a mellékelt ábra szerint nem jobb.
Előzmény: Gavriel (1998)
Kobzar Creative Commons License 2008.02.18 0 0 1997
"Kacagni lehet, ... "

... sőt kell !

"... de képtelen vagy felmutatni jobb, vagy legalább velük egyenértékű alternatív modellt. Rosszabbat annál többet."

Mégis milyen modellről beszélünk ?
Mik ennek a modellnek az alapjai ?
Mik a környezeti változók ?
Milyen időtávon vizsgáljuk ezt a modellt ?
Mit tekintünk a modell sikeres működésének ?

"Hát bizony igen."

A hír cáfol téged, nem én ... mégpedig a német elit sáros nyakig ...

"De nem ismerik azt a magyar alapelvet: a szabályok azért vannak, hogy áthágjuk őket."

Ez nem zsidó alapelv ? :)

"És ez része a társadalmi alapmorálnak. Ott nem. Ez a különbség még akkor is ha vannak akik áthágják az alapnormákat."

Nem a fenéket, tömeges az adócsalás, csak rendkívül sikeresen álcázták.
Ebben (az adócsalás minőségében) messze előttünk vannak, igen, jobbak.
Előzmény: Gavriel (1993)
Kobzar Creative Commons License 2008.02.18 0 0 1994
"Errol vitatkoztam egyszer egy topikban es alul maradtam "

... de biztos nem alattam ... :)

"mert azt mondtam, hogy az ember azert nem bunozo mert rank kenyszeritik a becsuletesseget, torvenyekkel, buntetesekkel, stb...hu micsoda felhaborodas volt, hogy en megkerdojelezem az emberi meltosagot es a josagba vetett hitet..."

Az ember fogékony a jóságra, de szerintem nem természeténél fogva jó.
A jóság, ha a társadalom nagy része hajlandó rá, akkor nagyságrenddel hatékonyabb működést tesz lehetővé a társadalom tagjainak.
Előzmény: Törölt nick (1990)
Kobzar Creative Commons License 2008.02.18 0 0 1992
Ha megnézed a Kell-e (nekünk ) demokrácia ? topikot, oda belinkeltem egy cikket, az olajozásról.
Ezt itt, la :
http://index.hu/politika/belfold/fortus2770/

Ezeket az ügyeket nem szabad hagyni elsüllyedni, már csak azért sem, mert rengeteg további bűncselekmény azokból a pénzekből és azok által az emberek által valósult meg, akik akkor megszedték magukat.
Látod, eke mégis a huszadik bőr lenyúzásával vádaskodik ...
Mindenkit el kell kapni.
Előzmény: Törölt nick (1987)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.18 0 0 1991
Szerintem nem a sajto feladata, hogy boritson mert a sajto eredetetol fogva arra torekszik, hogy minel tobbet adjon el magabol, ezt meg "szenzacios" hirek kozlesevel teszi. Az nem szenzacios hir, hogy Kovacs Geza, kisiparos adot csal, igy ez nem jelenik meg a sajtoban. Viszont a kozeletet eppugy befolyasolja, mint a celebek adocsalasa. Normalis kormanyzati szervek kellenek, hirveres nelkul.
Előzmény: Kobzar (1989)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.18 0 0 1990
Errol vitatkoztam egyszer egy topikban es alul maradtam mert azt mondtam, hogy az ember azert nem bunozo mert rank kenyszeritik a becsuletesseget, torvenyekkel, buntetesekkel, stb...hu micsoda felhaborodas volt, hogy en megkerdojelezem az emberi meltosagot es a josagba vetett hitet...
Előzmény: Kobzar (1988)
Kobzar Creative Commons License 2008.02.18 0 0 1989
"Kifogasoltad, hogy hova zarkozzon fel szegeny MAgyarorszag, mikor az europai sot az osszes allamoknak van szennyese. En meg azt mondtam, hogy oda zarkozzon fel ahol kiderulnek a disznosagok es nem neznek el folottuk."

Ja értem.

"Es ebben bOVEN van mit behozni magyarorszagnak."

Ha megnézed, az állami szervek tényleg kevés szennyes ügyet borítanak.
Viszont van egy HírTV-nk, egy Heti Válaszunk, mely hetente hozza az ügyeket.
Ha lassan is, de csak tisztul a közélet !
Előzmény: Törölt nick (1987)
Kobzar Creative Commons License 2008.02.18 0 0 1988
"Erre pedig vannak modellek."

Ja, jobbnál jobb modellek vannak, mint pl. Claudia Schiffer.
Kacajra torzul a pofám, amikor gazdag, katonailag és/vagy gazdaságilag erős országoknál bevált modelleket akarunk átvenni.

"A jelenlegi magyarhoz képest lényegesen jobb rendszer. "

Már ami az adócsalások volumenét illeti ?
Pont ezt mondom ember : évekig mást se lehetett hallani, minthogy a német és az osztrák micsoda jellemes adózó, és látszik is, mennyire elöl járnak mindenben.
Hát nem.
Az adózó (lakjon bárhol is) pont addig becsületes, amíg a szabályok és/vagy az ellenőrök erre kényszerítik.
Előzmény: Gavriel (1985)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!