Keresés

Részletes keresés

k.nemezis Creative Commons License 2006.02.25 0 0 2008

Psszt!

Kapitalizmus van, nem tudtad?

Nem lopnak! Ezt tőkefelhalmozásnak hívják!

:-)))

Előzmény: kanpanycsend (2007)
kanpanycsend Creative Commons License 2006.02.25 0 0 2007

Tisztességes munkával ennyit nem szerezhettél. Esetleg hozzád is gurulnak a felvett dollármilliárdok, mint gyurcsányihoz? Ezzel dicsekednél?

Vagy hülyéskedsz, vagy irritálni akarod a népet.

Előzmény: csupaszabo (1997)
k.nemezis Creative Commons License 2006.02.25 0 0 2006

Rosszabbúl élek, mert máig nem pótolta senki azt a nyugdíjemelésemet, amelyet az Orbán kormány uralomra kerülésekor nem fizetett ki!

geva54 Creative Commons License 2006.02.25 0 0 2005

Jobban élek mint 4 évvel ezelőtt. Hacsak, mert a kard lebeg, ki nem rúg a Fideszes munkáltatóm. Mostanság sok dogozót elküldtek és még további elbocsátások  várhatók. Soba kerül nagyon a polgármesterünk álmainak megvalósítása. :-(((

Úgyhogy, ha rosszabbul fogk élni, nekik köszönhetem.

John Doe3 Creative Commons License 2006.02.25 0 0 2004
Tehát szerinted az a baj, ha valaki igyekszik tisztességesen elvégezni a munkáját. Mondd csak, nem vagy te véletlenül FIDESZ-szimpatizáns? :-)
Előzmény: Törölt nick (1939)
John Doe3 Creative Commons License 2006.02.25 0 0 2003
Bocs, de ha nem szedted be a Betaloc-ot, és még élsz, akkor olyan beteg nem lehetsz. Saját tapasztalatomból tudom ui. hogy a béta blokkolók (esetemben [hatóanyagnév]: propranolol) életmentõek. Kihagyásuk az életet közvetlenül veszélyeztetõ állapothoz vezethet. A csoport nem-szelektív tagjait tb-támogatással abszolút számban még ma is fillérekért lehet megvenni, függetlenül attól, hogy korábban esetleg még olcsóbbak voltak.
Előzmény: anyabanya (1966)
goldnadel Creative Commons License 2006.02.24 0 0 2002

Itt senkit nem érdekel a Zsolnay-készleted.

Megmondták,hogy szarul élsz,és kész.

Ésha megmodják az megvan mondva.

Világos?

Nahát.

:-)

alfredoo Creative Commons License 2006.02.24 0 0 2001

mh

a dolog felhaborito de szerintem ez sem tartozik ide!

Előzmény: Törölt nick (1998)
alfredoo Creative Commons License 2006.02.24 0 0 2000

cssz

nekem kolleganom jutott eszembe a felsorolasodbol, megggyozodeses jobboldali, allandoan mondja hogy milyen szerenyen elnek, keet fia van akik tudtommal nem igazan dolgoznak de tavalyelott lecsereltek 15/20 eves wartburgjukat egy nagyobb uj, azt hiszem del koreai kocsira. tavaly vett meeg HOZZA egy 2 millios chevroletet reszletre.

de valoszinuleg (bar igyekszunk errol nem beszelni) meelyen egyetert a fidesz kampanyszovegeivel.

elnezest ha itt van es latja hogy kiirtam!

alfredoo Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1999

ab

ezek a dolgok megbeszelhetok de vegul is nem ebben a topikban. mert itt mellebeszeles es elviszi a temat attol hogy a fidesz kampany hazug vagy nem hazug.!

Előzmény: anyabanya (1992)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1998

Hát...ha most rossz,csak a mégrosszabb jöhet (vissza).

http://index.hu/politika/belfold/ugystadion02/

Kis ízelítő:

"rendőrök ezt követően jelezték, hogy megküldik ugyan a megszüntető határozat tervezetét, de álláspontjuk szerint mégiscsak indokolt lett volna a nyomozás meghosszabbítása, mert a kimutatások szerint a Sportfolió Kht.-val szerződött T-Systems Dataware 1,7 milliárdos árrést produkált a 4,5 milliárdos állami megrendelésen. A levél szerint a fővállalkozó feltűnően jelentős, 38 százalékos árréstömeget ért el, a Sportfolió felé 4 467 232 583 forintnyi számlát nyújtott be, miközben az alvállalkozók

2 753 283 411 forint értékben nyújtottak be számlát a cégnek. Ráadásul a T-Systems Dataware 1,2 milliárd forintot fizetett ki osztalékként 2001-ben. A rendőrök szerint az alvállalkozók is jelentős hasznot értek el a stadionbeléptetős üzleten. A nyomozók indoklása szerint az alvállalkozók kihallgatására azért lett volna szükség, hogy megállapítsák: "tényleges, a számlázásnak megfelelő teljesítés történt-e, indokolt volt-e mindegyik alvállalkozó bevonása, azok tényleges munkát végeztek-e". Önmagában azt, hogy egy közbeszerzésen győztes cég haszonnal teljesíti a megbízást, a rendőrség sem kifogásolta, derül ki a levelezésből. Ugyanakkor érvelésük szerint a haszon nagysága felveti, a vásárló "Sportfolió Kht. vezetői mennyire voltak vagyonkezelői tevékenységük során körültekintőek és költségérzékenyek a közbeszerzési eljárás és a projekt lebonyolításánál".

El tudjátok képzelni? Én vagyok a sportfólió és kibocsájtok 4,5 ezer millió(!) forintnyi számlát,majd én mint költséget lekönyvelek 2,7 ezermillió forintról számlát.Mintegy 2ezer millió forint pedig a kis zsebemben marad! Mindez senkit nem zavar,miért is zavarna?

Ja,hogy az adófizetők (köztük én,ti,mi mindannyian!) egy halom kontaktos egymás hegyén hátán heverő nyákra,drótkötegre,nagy,lakatosok által összeeszkábált krómozott vasakra,rácsokra,gyakorlatilag egy halom soha sehol semmire nem felhasználható szemétre fizettek ennyit?

Az kérem itt senkit nem érdekel.A dolog egy valódi demokráciában már akkor forradalommal fenyegetne,ha a számok valódi,hasznos,közérdekű teljesített megbízással kapcsolatban merülnének föl..

Itt mi van? Semmi...a többit:Elnyomja a /hangos/ légkondícionáló diszfunkcionális zaja.....

csupaszabo Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1997

Rosszabbul élünk mint 4 éve?
Döntsétek el Ti.
2002. nyarán kifestettük anyósom lakását.
2002. karácsonyára a jézuska egy számítógépet hozott, színes nyomtatóval.
2003. áprilisában a 8 éves Seat Toledonkat egy vadonatúj Peugeotra cseréltük le.
2003. nyarán felújíttattuk a lakásunkat.
2003. karácsonyára egy DVD-lejátszót is hozott a jézuska.
2004. tavaszán és nyarán felújíttattuk a vidéki házunkat, mellesleg szaunát is építtettünk bele. Bevezettettük a gázt, így már gázfűtés van ott is!
2004. karácsonyára új színes TV-t is hozott a jézuska.
2005. tavaszán KFT-t alapítottunk, 2005. nyarán teherautót vettünk.
2005. karácsonyára Zsolnay étkészletet is hozott a jézuska.

Valóban rosszabbul élünk  mint 4 éve?

renegade Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1996
Nem a kerettantervekről írtam, hanem a Nemzeti alaptantervről. Utoljára 2003-ban változtattak rajta. Most egyébként is át kell írni a tankönyveket, és ebben bizony a minisztériumnak igaza van. Nem a gyerekek nyelvén íródtak, és tele vannak életidegen feladatokkal.
Előzmény: anyabanya (1994)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1995
Mi rosszabbul élünk mint 18 éve.

A RENDSZERVÁLTÁS miatt!
Kösz fidesz. -mert neked is köszönhetem.
anyabanya Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1994
S mi a baj a kerettantervvel? Legalább átlátható és nincs nagy gon az iskolaváltás esetén...
Előzmény: renegade (1993)
renegade Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1993
Pedig csak össze kéne ülniük...

És akkor nem történne semmi. Van két élesen eltérő koncepció. Nem tudnának megegyezni.

Ráadásul a NAT-ot törvény szerint háromévente felül kellene vizsgálni. Akkor biztosan válatozik, hiszen tökéletes tanterv nincs -- jöhetnek az új tankönyvek megint.
Előzmény: anyabanya (1992)
anyabanya Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1992

szerintem belefért a költségtéritésbe...6026Ft-ot adtak Békéscsaba-Szeged...

A tankönyvtámogatásnál szeintem az jó, hogy könyvtári, mert nincs értelme minden évben ujat adni abból, amire ugy sincs szükség...Talán csak több szabadság kéne azoknak, akik bár több támogatást kapnának, de inkább fizetnének a könyvek egy részéért...Nem rossz a gondolat, a szándék is jó, de nehéz ügy, ami nem feltétlen csak a kormány hibája...mert ugye a hülye  szülö is miért akar mindig mindenből  ujjat, miért nem adja la, akinek nem kell és kész, miért jobb a kukába dobni...Nem baj ha a könyv nem magántulajdon, de baj, hogy a szülök nem figyelnek a minöségmegörzésre egy kicsit...

Csp-nél kéne egy kicsit változtatni a társadalom hozzállásán, mert most ingyen pénz és kinek mi közze hozzá...Pedig ez azért adják, hogy a gyerek nevelését támogasák. Tehát el kéne végre dönteni, hogymi is ez és aztán komolyan ellenörizni is akár.

Az a baj, hogy va ezer dolog, amiben akkor is meg kéne egyezni, ha a fene fenét eszik, mert nem lehet 4 évente váltogatni..

Szerintem a csp legyen segély és mint ilyen lehessen ellenörizni is, aki nem a gyermekre költi attól megvonják a kezelési jogot és átadják azt a gyermekvédelmiseknek...

Szerintem a tankönyvnél legyenek könyvtári könyvek, de az érettségi tárgyaknál lehessen szabadon dönteni, hogy fizet, vagy esetleg 4 évre veszi ki...

Megkéne egyezni bizonyos dolgokban és kész és ilyen pl a tantervek, programok kérdése, mert az hogy az én gyerekeim közt volt eddig kerettanterves, NAT-os, modositott kerettanterves és modositott NAT-os az már tragikomikus és pazarló, mert a könyvek van hogy csak egy két mondatban változnak, vagy ugyanaz a feladat nem ugyanazon az oldalon van, de mindegy, mert ennyi különbség már használhatatlanná teszi és ez semmi, mert van ugy nálunk, hogy több tűrgyat nem magyarul tanulnak és pl 2 könyve van egy magyar és egy elméletben szinkron idegennyelvü, de nem szinkron, mert az egyik már uj tanterv szerint van, de a másikból még nincs kész a szinkron könyv...Mennyi pénz kidobás az és bosszuság, ami erre elmegy...Pedig csak össze kéne ülniük...

Előzmény: alfredoo (1989)
csakis_3 Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1991
Nos, nem tudom, merre lax, de a leírás alapján SzSzB megyére gondolok. Rokonaim laknak arra felé, és elég jól élnek. Nagynéném betegápoló, reggel munkaidő elött újságot hord. Férje egyéni vállakozó, de betegsége miatt most nem dolgozhat. Mégis most cserélték le 3 éves autójukat egy újra.
Előzmény: anyabanya (1977)
méregkeverő Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1990

Nézem, hogy már megint "rosszabbul élek":

(mai Metro újság egész oldalas hírdetés)...

Itt már magyarázkodnak:

1. Megerősítik, hogy ez lakossági gázár, és nem ipari fogyasztói (sok FIDESZ-s azzal próbálta védeni a védhetetlent, hogy a 67% nem csak a lakossági árváltozás...)

2. Odateszik, hogy ez a 3000 m3 feletti fogyasztókra vonatkozik...

De kérdezem én:

--- kik azok, akiknek 3000 m3 -nél indul el az óra? :-)))))

("Valószinüleg" sokkal többen vannak akiknek 0-ról indul....)

--- Hányan vannak, akik 3000 m3 felett fogyasztanak és mennyivel?? (én max. 10%)

--- Hogyan kell értelmezni, hogy "3 millió családot érint súlyosan a lakossági gázár drasztikus emelése"??? 3 millió család (~ 9 millió ember, vagyis majdnem mindenki) fogyaszt 3000 m3 felett???

Próbálnak retirálni, de azt is szarul, hiteltelenül teszik.....

alfredoo Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1989

ab

itt csak a veget olvastam el de hidd el hogy az jon at ha ezt csinaljak az a rossz ha az ellenkezojet csinaljak az a rossz. orulnek neki ha a fidesz nyerne mert akkor HIRTELEN minden jo lenne.

ha penzert adnak tankonyvet az a rossz. ha ingyen adnak tankonyvet az a rossz. ha meg lehet vasarolni a konyvet az a rossz. ha nem lehet megvasarolni a konyvet az a rossz.

csaladi potleknal ugyanez. ha ellenorzik az a rossz. ha viszont nem ellenorzik az meg rosszabb.

szomoru szemu emberek orszaga. szinte sut a remenytelenseg a szemekbol. allnak az ut mellett nezik az elsuhano autokat es kopnek egyet. a kurva anyatokat, mondjak.

mennyit autoztatok el a gyerekek orvosi ugyeiben?

Előzmény: anyabanya (1986)
macmester Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1988

hát kb. 10% nyugdíjas él szarabbúl

kb. 10% dolgozó él szarabbúl...

azok akik eddig is szarúl éltek (munkanélküli, segélyen/közmunkán/családi pótlékon élők) azoknak nem igazán lett jobb se rosszab (max ők családi kedvezményt kapnak többet, az adójóváírást nem tudták érvényesíteni)

dárgább/emelték/többe kerül/ relatív többe kerül....

kb. a plakát értékeét lefelezzük akkoir kapjuk meg a valódi értékeket...

de ez ténylegesen a mindenkori fizudtól/nyugdíjadtól függ...

ps. én anno 1998-bna jól kijöttem a fizumból, 2002-ben utolsó hétre vagy volt pénz kenyérre vagy nem, ha szülők nem segítenek az ciki lett volna (dolgoztam, gyerek is volt, gyes/gyed feleségnek, saját lakás)

2003 megint jól kijöttem most kevésbé, de az a saját eladósodásom miatt van (új ház, autó, hitel, 3 biztostás gyerekeknek, új műszaki cuccok, de akkor is sokkal jobb)

action Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1987
Ragozhatod ahogy akarod , van egy keret csp. és a 108000 adó visszaigénylés éves szinten, ha az akkori 30 ezer többetért, mint most az 50 ezer akkor ...
Előzmény: anyabanya (1983)
anyabanya Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1986

Számolj és látod, hogy az emelés mértéke nem akkora söt sok esetben max 0, mint hirdetik. Van 2 gyerek akik tavaly kaptak 13* 6200-at mindenféleképpen, akkor ez havi átlagban kb 6700 ha ehhez jött a 13*kiegy csp, ami 5880 kb és ez már több, mint a mostani...ha dolgozott a férja, akkor plusz elment az adókedvezmény is, ha nem kapott adokedvezményt, akkor eddig  kapott, havi 10700-at ha 2 gyereke volt, most kap 1300-al többet és azért ez nem megduplázás...persze jól jön, de csak annyival több, mint amennyivel néhánynak kevesebb...

S valamennyi családtipusra le lehet ezt vezetni...és sehol nem látsz olyan baromi nagy emelést....söt, de nem ez a legnagyobb gond, hanem hogy automatikusan jár egy összeg, ami amugy tényleg nem kicsi és nincs se munkára való motiváció benne, mert többet kap, ha dolgozik, se az odafigyelésre való motiválás, mert ha nem arra költi amire adják, akkor bizony majd a gyermekvédelmis költi el.... Jó volt ez a 3-as tagozodás. A hibája az volt, hogy nem volt külön kezelve a nyugdíjból élö kis gyermeket nevelök rétege, ahol nem volt miből adot levonni...

Előzmény: action (1982)
action Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1985

Az Energia Hivatal számításia szerint a gáz ára itthon '98 és 2002 közt 30%-al emelkedett.

Akkor amikor az oroszok az említett 4 évben 29,5%-al emeltek a földgáz árát!

2002-06 közt itthon 67%-al nőtt a gáz ára! (a kis- és nagyfogyasztókat együtt véve)

Az oroszok pedig 260%-al növelték a földgáz árát ez időben!

Ki, melkkora terhet tett a lakosságra?

Előzmény: anyabanya (1930)
action Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1984

Igen, ellenzéki felvetésre és nem 2002-től való bevezetésre! Azt ugyanis leszavazta, olyan indokkal, hogy nincs rá fedezet!!!

Pedig szerintük a gazdaság az elmúlt 16 évben akkor volt a csúcson!!!

Most, hogy megyünk lefelé (rohamléptékkel) a lejtőn a 14. havinak is megvan a fedezete?

Hogy is van ez?

Előzmény: csorba (1948)
anyabanya Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1983

nem beszéltem az inflációrol, hanem azt mondtam, hogy ha a 3 gyerekre  9000 adokedvezményt tudtál érvényesiteni, akkor ez + több mint i 50% cs támogatás...ami 1998-ban nem volt.

Persze voltak annak a rendszernek is hibái, de hát olyan dolog ez, ahol lkegfeljebb elég jót lehet csinálni, de tökéleteset azt nem....A mostaninak nem is az a legnagyobb hibája, hogy a rászorultaknak nevezhetö családok számára nem nöt, hanem hogy abszulute kivette az önkormányzatok szociális munkásainak, a gyermekvédelmiseknek a kezéből az ellenörzés a közbeavatkozás lehetöségét...(nincs mod arra, hogy a rezsit nem fizetö a gyermekeivel nem törödö családoknál másként adják oda célzottan csak a gyermek védelmére a csp egy részét...

Előzmény: action (1981)
action Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1982

Milyen elemzések alapján?

A többség többet kap, több marad még az inflációt figyelembe véve is!

A Fidesz évei alatt akinek magas bejelentett pénze volt az lehet (nem biztos), hogy többet kapott! De akinek önhibáján kívül kicsi volt a bejelentett fizetése az szívott!

Na, ők voltak, vannak nagyon sokan!

Előzmény: csorba (1947)
action Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1981

Én nem kaptam semmi mást!

De nem is ez a lényeg, óriási szakadék van a két összeg közt mindenféle kiegészítő csp-kal együtt! Inflációval ne gyere, mert 50%-os nem volt 4 év alatt!

Előzmény: anyabanya (1929)
anyabanya Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1980
Megveszem, csak én balga azt hittem, hogy ha az iskolával egyeztetek, akkor én is jól járok mert akkor és olyat kapok, amikor és amilyen kell, ráadásúl, mert több tizezres igy a tétel a részletfizetést is választhatom és közben a rámesö állami kvotát az iskola okosabban is elköltheti, de nem, mert tölem nem vehet át pénzt....(egyébként abszulute idétlen dolog és az egészet nem is tudom megérteni, mi a fenéért nem vehetek én több könyvet a suliban, de nem, mert az már állitolag kereskedés)
Előzmény: lerr (1976)
zuglo_14 Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1979
"MOst konkrétan nekem nincs gondom, "

Jah, tudod az a baj, hogy kissé sokkal hitelesebb lennél/lettél volna ha NEM mindenféle hallomásból, negyed, ötödkézből félrehallott dolgokról irogattál volna....
Igy bocs de mára nálam a hiteled kisssé béka segge szintre ment........
Előzmény: anyabanya (1977)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!