A múltkor fölvetettem valakinek, hogy a Fénylakknak is van uv állónak hirdetett színtelek kültéri lakkja ( Fénylakk KT). A korrekt fórumemlékezet érdekében leírom, hogy nálam ez a színtelen verzió végül nem vált be, most láttam , hogy esőnek, napnak kitett vízszintes felületen egy nyár alatt eléggé tönkrement. Szóval ezt a megoldásukat nem ajánlom.
Nekem is sajog a szívem. Évekig kerülgettük a témát a feleségemmel és sokáig fel sem merült, hogy kivágatjuk, mivel imádjuk az árnyékát, imádjuk, hogy nyáron rá tudok akasztani egy függőágyat és tudok békésen durmolni alatta, ráadásul a madarak is előszeretettel fészkelnek bele.
Sajnos mostanra odáig jutottunk, hogy útban lesz, mivel 2 építmény is kerülni fog köré. Ezen kívül nagyon közel van hozzá az épített medence, amit diófa mellett lehetetlen folyamatosan tisztán tartani (1-2 vastagabb főág belóg a medence fölé). Termése nincs, vagy ami van az rögtön feketedik és leesve a föltdre / betonra (amit jövőre homokkővel fogunk burkolni) elszínezi azt. Ezen kívül 2 évente 150 eFt-ért metszik a fát az alpinisták, mert nagyon rossz helyen van és átnő a szomszédba.
A pbd40-ben egy mágnes van az orsóban , az ad jelet egy érzékelőnek. Ha kiesik a mágnes akkor nem méri a fordulatot. Arra nem emlékszem pontosan , hogy ilyenkor mit mutat (semmi, vonalak, nullák), de a motorfordulattól függő értéket nem.
Árnyékot, békét ad. Ülhetsz alatta az unokáddal majd, játszhattok!
Ne akarj fű-sivatagot.
Bocs, hogy belevau, tudom közöm nincs hozzá - de a szívem sajog, ha egy szép, egészséges fát kivágnak.
Ahogy az öregeink mondták: Diófát az ember nem magának, az unokáinak ültet.
Ez vagy 30-40 éves...
(Pesten volt egy házam. A nagyapám ültetett egy diófát. El kellett jönnünk, de a vevővel megígértettem, hogy a fát megkímélik. És úgy lett! Az egyház vette meg - hozzácsapták a meglévő kertjükhöz - ma iskola udvar. Nyáron alatta játszanak, hűsölnek a gyerekek. Ha csak arra járok - arra fordulok, hogy lássam.
Tudod milyen jó érzés? A házunkat elbontották, de méterre a helyén épült az új, ma tanári, ebédlő.
Úgy, hogy nem mérem a fordulatszámot hanem vezérlem a motort és a kijelzőt. Azt mondom, hogy ha a motornak 8V feszültséget adok akkor a kijelző mutasson 500-at, 16V-hoz meg ezret. Aztán a motor meg forog annyit amennyit éppen a szórása enged, úgyis a kijelzett közelében lesz. Lehet hogy 480 lehet hogy 530.
Mert a pontos fordulatszám a fúrás esetében valóban nem lényeg.
Ezt a véleményem erősíti az is, hogy a PBD-40-en nem látsz egyes értéket. Nem látsz 1355-ös fordulatot kijelezni csak 1350-et vagy 1360-at. Amikor tekered az állítógombot forgás közben akkor minimum tizesével de nagyobb fordulatszámokon akár harmincasával ugrál.
Tegyük fel nem pontos. Akkor is 10-20 RPM vagy akár 10% RPM különbség hol számít egy fúrásnál? Vagy te mire akarod használni ahol számít ha nem teljesen pontos?
Azt mondja, levette a fordulatszámmérő érzékelőjét, tehát külön érzékelő van benne. Gondolom valami hall szenzor lehet, innentől pedig pontosnak kell lennie.
Csak azok speciális láncvezetőt és láncot használnak. A láncvezetők vége hegyes és a láncon dupla annyi vágószem van mint a normál láncon. A sűrű vágószem miatt az a lánc simábban vág, nem rángat annyira így sokkal kisebb a fűrész visszacsapódásának a veszélye...
A gépeket úgy szokták megcsinálni, hogy a rajta levő, gyári leszorító alátéttel is le tudsz fogatni egy akár milliméterrel vékonyabb testű fűrészlapot is.
Nem kell ezen agyalni, csak vedd a kezedbe a gépedet, vedd le róla a lapot, tedd vissza a csavarját és az alátétét, és nézd meg!
Meg az összes kanadai favágó, fafaragó, rönkházépítő is!
Nézz meg egyet a Gerendák királyai sorozatból!
Amit ott a faragók művelnek, attól besz@rtam!
Egy göcsörtös rönkből egy fél nap alatt, három-négy, különböző méretű és fajtájú láncfűrésszel simán kifaragott a csávó egy mosómedvecsaládot, ahogy másznak a fára.
Minden láncfűrésznél vastag betűkkel leírják az utasításban, hogy a fűrész vége sohasem érhet bele a fába, mert az igen balesetveszélyes. Felugrik a fűrész és kettévágja a fejedet. Van is ez ellen egy beépített vészkapcsoló, gyorsfékkel. Én is mindig marhára vigyáztam erre. Ez a faszi pedig pont ezt csinálja.