Ez a győzelem szó szerint gyógyír volt számomra, ugyanis a vasárnap esti bőséges italozás után a hétfő reggel beszedett Quarelinek nem tudták megszüntetni a fejfájásomat, amikor azonban dél körül megtudtam a meccs eredményét, egyből elmúlt a fejfájás.
Aztán remélem, az Üllői úton sem fognak megremegni a lábak!
Tetszett a hozzállás! Az említetteken kívűl szerintem Szakály is jól játszott, és jól mutatkozott be Pintér is. Zsolnai szokásosan küzdött, végre gólt is rúgott javítva a helyzetkihasználásán.
A soproni kapus ritka gyenge napot fogott ki. Egy labdát sem tudott elsőre megfogni, de lábbal sem volt valami meggyőző. :-)
Ez egy jó eredmény, pedig Andruskó és Lóri sem játszott. A védelmünk továbbra is ingatag, a szélről belőtt labdák nagyon megkavarták őket, Szabi pedig leragadt a vonalra. A mutatott játék viszont összességében bíztató volt, szvsz van keresnivalónk az Üllőin.
A TV előtt ülve néha én is kiakadok, de élőben sose szidom a kedvenceimet, mert tudom, hogy rosszul esik nekik.
Kérdés, mit lehetne tenni? Ha normálisan szólsz nekik, kiröhögnek, fintorognak (na jó, engem nem, mert elég nagydarab vagyok). A saját drukkertársaimat viszont semmi kedvem pofán vágni, még akkor se, ha ilyen hülyék. Ráadásul nem hiányzik a balhé a stadionon belül.
Lehet, hogy megvágta őket a "Tanár úr"? Sajnos, én is sokszor tapasztaltam, hogy a szurkolóink egy része mintha nem a csapat buzdításában, hanem az olykor teljesen indokolatlan hörgésben leli örömét.
Jó, akkor egy vélemény arról, amit itt megírtál: komolyan mondom, nagyon sokszor megfogadtam már, hogy nem ülök "úgynevezett Rákóczi szurkolók" közé vagy mellé a meccseken. Az ellenfél ultrái nem gyalázzák úgy a játékosainkat, mint ők.
Eddig, ezt csak az öregebb, butább drukkerektől hallottam.
A Pécs meccs vége után, pár ilyen fiatal habzó szájjal hörögte:- Prukner takarodj! El kéne zavarni már a g...ibe, ezt a f...szt!
Meg ilyeneket.
Komolyan, idegenben már többször szégyelltem magam az ilyenek miatt.
Ebben van valami jó is. Azt is mutatja a viszonylagos érdektelenség, hogy nincsenek botrányok a klubnál. Sajnos azonban egyelőre kiugró eredmények sem.
A fő baj persze az, hogy eleve kevesen voltunk a topikban, s azok egy része is ilyen-olyan okokból visszavonult a "kocsmázástól".
Még annyit ehhez, hogy ha valami pozitívat is akarunk említeni, az pont Zsolnai lehetne. Na nem mintha hibátlanul játszott volna, de elveszett labdát nem ismert. Ezt mindenki megtanulhatná tőle.
Szerintem is elszórakozták a spanyolok. Nem akartak megalázni.
Pár észrevétel:
- a spanyolok simán lefutották a védelmünket
-a Getafe játékosai nem csináltak semmi különöset, csak használták a fejüket. Mindig tudták, kinek kell passzolni, és azt gyorsan tették.
-elől borzasztó ötlettelenek vagyunk. Ezt támasztja alá, hogy néha támadás helyett a félpályától hazacipelik a fiúk a labdát.
Valami nagyon negatív a végére:
Pár tizenéves srác ült előttem. Az még hagyján, hogy a Lokit keverték a Diósgyőrrel, de a játékosainkról csak úgy beszéltek, hogy "Zsolnai-geci", meg "Bank-csicska". Elég visszataszító volt.
Kint voltam a meccsen. A spanyolok elkomolytalankodták, mégis simán nyertek. Jó nagy a különbség a két bajnokság között. Sajnos a Rákóczinak alig volt említésre méltó gólhelyzete. Nem lesz ez így jó.
A Debrecen valószínűleg csak a Sopron után következik majd. Bár helyeslem, hogy a klubvezetésünk nem gördített akadályt a meccshalasztás útjába, hosszabb távon jó volna azt látni, hogy nem halasztgatják ide-oda a bajnokikat, hiszen végülis a nemzetközi kötelezettségek azért vannak hét közepére rakva, hogy attól még ne álljon le az élet a nemzeti bajnokságokban. Nem is ismerek sok olyan országot, ahol halasztgatnának a nemzetközi kupákban való részvételek miatt, amelyik pedig mégis ilyen, azok jellemzően nem tartoznak a futballelitbe. Úgyhogy, ha ki akarunk törni, akkor nekünk sem kellene ezt a szerintem káros gyakorlatot folytatnunk.
Na mindegy, a Getafe ellen lehetőség nyílik további gyakorlásra! Az augusztusban soron következő Tatabánya és Sopron elleni meccsekből legkevesebb 4 pontot kellene szereznünk!
A Debrecen után soron következő hazai ellenfél a Sopron. Ők is érdekeltek a nemzetközi kupában. Lehet, hogy szeptembernél előbb nem látunk hazai meccset?.
Mindenesetre érdekes: ha egy kupacsapatunk túlél egy kört a nemzetközi színtéren, halasztást kér. Amire a jóváhagyást többnyire meg is kapja. Máshol, ahol jobb a foci ilyen fel sem merül.
Más. Nem tudom miért, de kedvenceink rendre tompán kezdenek. Az elején kényelmeskedünk, aztán első 20-25 erc után már mehetünk az eredmény után.
Néha még az első bekapott gól után se ébred fel a társaság. Így volt ez a Pécs ellen is. Erre azért oda kellene figyelni, mivel már a tavalyi szezonban is többször előfordult ez a jelenség és sok pont hullott így el.
Más. Nem lennék meglepődve ha a következő bajnoki kezdőjében Szakály helyet kapna. Zsolnai inkább csereembernek jó. Mérkőzés vége felé becserélve, a fáradó ellenféllel szemben jól kamatoztatható gyorsasága. Azért egy támadót nem ártana még igazolnunk.
Téma még csak volna, a korábbi beírók aktivitása kopott meg kissé.
A Pécs elleni mérkőzésnek tényleg alig van bármi kedvező aspektusa, legfeljebb Szakály Peti gólja. Jovánczai nem bizonyult Rajczi megfelelő utódjának, talán majd Szakály lehet az.