Keresés

Részletes keresés

tucsok13 Creative Commons License 2015.07.30 0 0 5055

nagyon köszi az infokat a telefonkártyáról:)

Szóval azt mondod inkább Arbatax mint Olbia? És mi ez a vonat? A lányom odavan a vonatokért, nagy érv lehet mellette.. :-)

Előzmény: aldilá (5053)
COOP Creative Commons License 2015.07.30 0 0 5054

ez a Tourist Pass Data-kártya Olaszországban máshol is kapható? Nem csak Szardínián, ugye?

Előzmény: aldilá (5052)
aldilá Creative Commons License 2015.07.30 0 0 5053

Ja, végül az ismerőseim nem ezt választották, mert állítólag csak 2 napra rá ativálták volna (átvágásra gyanakodtak). Igy aktiváltak egy SIM kártyát a Vodafone-nál valami netes csomaggal. De panaszkodtak rá, térerőproblémák, lassúság. Shit.

Előzmény: aldilá (5052)
aldilá Creative Commons License 2015.07.30 0 1 5052

Arbatax-Tortolí környéke pedig tök jó. Lehet ó-vasutazni fel a hegyekbe, ami csodás táj arra... Meg innen lehet fel, Cala Gonone vagy le, Villasimius irányába vadászni. De a hegyek, az na...

Két hete mentek ismerőseim Calabriába, hasonló net-igénnyel. Beteszem ide azt, amit neki tanácsoltam:

Tételezzük fel, hogy egy olaszosan laza, jóindulatú, jókedvű és felkészült spíler tesz majd a kedvetekre egy jól felszerelt üzletben. Akkor rém egyszerű lesz minden, mint nekem akármelyik római Wind-üzletben.
Tehát kell vásárolnotok egy SIM kártyát, ami alapesetben 10 euró szűzen, 5 euró creditóval feltöltve (ettől lehet eltérés, ha gyárilag valami csomagot biggyesztettek rá, akkor ezt töröltetni kell, ha lehet). Ezt kell aktiválni, erre pedig a CALL YOUR COUNTRY SUPER nevű csomag, heti 2 euró 50 centért. Ez ad 50 perc itáliai hívást és 8 centes percenkénti díjat Magyarországra 16 cent híváskezdési díjjal valamint 300 MB adatot. Ennek a csomagnak az aktiválása most(!) 1 euróba kerül 15 helyett és csak külföldi állampolgárok vehetik igénybe! Amiért jó ez a csomag: ehhez igényelhető, mitöbb, az új klienseknek automatikusan és ingyen(!!!!) adják a GIGA Max nevezetű 3 GB-os adatcsomagot, ami fél évig használható fel.
Tehát: 10euró a kártya. 1 euró a CYCS-aktiválás, 2,5 euró az első hét, 2,5 euró a második hét, miközben hazaindultok. Tehát szükség van a kártya kényelmes használatához nem több, mint 10 euró creditre. Ha gyárilag van rajta 5 euró, akkor a kártyadíjon felül elég egy 5 eurós feltöltés ott az üzletben. 3,6 giga plusz némi duma haza 15 euróért. Ha akadékoskodnak, hogy nem lehet valamiért és nem juttok dűlőre akkor van egy másik lehetőség, direkt turistáknak:
TOURIST PASS DATA
Ez 30 euróba kerül, kapsz érte egy SIM kártyát rajta 5 euró creditóval, vele 4 GB adatot 30 napra. 30 nap után a kártya meghal.

Feltöltős és korlátlan Itáliában, ha van is, drága lehet, ám én nem tudok róla.

Előzmény: tucsok13 (5050)
tucsok13 Creative Commons License 2015.07.30 0 2 5051

Én ha Európában utazunk mindig viszem a saját gyerekülést - az USA-ban inkább veszünk helyben. Azt gondolom hogy nem a hatóságoktól kell félni hanem biztonsági okokból nem érdemes kockáztatni... egy ülésmagasító befér a bőrönbe is. (sőt, láttam már felfújható verziót) Nekünk még a nagyobb kell, bőröndként feladom kukazsákban, beleteszek törölközőket, ruhákat, stb, kihasználva a helyet.

A helyi bérlés árát túlzottnak tartom...

Előzmény: secatt (5048)
tucsok13 Creative Commons License 2015.07.30 0 0 5050

Sziasztok.

Régóta olvasom a fórumot, most hogy közeledik az indulás lenne néhány kérdésem:

- eredetileg Arbatax környékén foglaltam szállást, most találtam egyet Olbia környékén; 2 gyerkőccel megyünk, sokat szeretnénk csavarogni de nem túrázni a hegyekben mivel a kicsi 4 éves. Melyik környéken van több olyan látnivaló / szép partszakasz / bármi ami gyerekekkel élvezetesebb?

- a most befoglalt szálláson van wifi, amit kinéztem Olbia környékén ott nincs.. mivel rendszeresen járunk síelni is, szívesen vennék egy olyan feltöltőkártyát ami tud internetet biztosítani.(korlátlan lenne a legjobb) Tudtok ilyet ajánlani?

Köszönöm előre is a válaszokat!

peteyval Creative Commons License 2015.07.30 0 1 5049

Sziasztok,

Jövő héten pénteken indulunk egy hétre Szardíniára. Az alábbi tripet tervezzük lenyomni ketten barátnőmmel és a bérelt autóval, amit reptértől reptérig visz majd minket:

ÉRKEZÉS: 08.07. Alghero 14:15

08.07 - 08.08 szállás: Alghero

08.07. Péntek: Megérkezés a szállásra, Tengerpart, Alghero óváros

08.08. Szombat: Capo Caccia, Grotta Di Nettuno + Bosa kirándulás (vissza úton Algheroba - Monteleone Rocca Doria?)

08.09. szállás: Castelsardo

08.09. Vasárnap: Stintino (La Pelosa beach), Porto Torres, Érkezés Castelsardoba, este óváros

08.10 - 08.11 szállás: Santa Teresa di Gallura

08.10. Hétfő: Costa Paradiso, Roccia dell’elefante (?), érkezés Santa Teresába, Bianca Rena, Capo Testa, (?) Cala Spinosa Beach (?)

08.11. Kedd: Palauból hajókirándulás Maddalena island + Budelli island (Piaggia Rosa) vagy Korzika Bonifaccio

08.12 - 08.13 szállás: Cala Gonone

08.12. Szerda: Porto Cervo + Smaragd beach-t útba ejtve utazás délre Cala Gononeba

08.13. Csütörtök: hajós kirándulás: cala mariolu, cala goloritze, stb beachek felfedezése

08.14. Péntek: indulás vissza Algheroba a reptérre

TÁVOZÁS: 08.14. Alghero 14:45

Unatkozni nem fogunk, de nem is szeretnénk egész nap egy helyben lenni. 

Amennyiben az érintett helyeken van javaslat olyan látnivalóra, amit kihagytam, akkor várjuk szeretettel. Plusz jöhetnek tippek kaja + piára is. :)

Köszi és üdv,
Peti

secatt Creative Commons License 2015.07.29 0 0 5048

Köszönöm, ez a cikk nagyon hasznos.

Irtam a supportnak, hogy mennyi lesz a zárolás, itt a válaszuk: The supplier will demand a deposit equal to the excess, a tank of fuel, and local fees. The exact amount will be determined once you arrive as rates, such as fuel, fluxuate.

Mi a velemenyed/véleményetek a baba ülésről? Mekkora kockázatot vállalok, ha kispórolom a 6 éves gyereknek?

Előzmény: rezeda9001 (5047)
rezeda9001 Creative Commons License 2015.07.29 0 0 5047

Szia, itt nagyon hasznos infók vannak a szövevényes olasz autóbérlési lehetőségekről:

http://maszekutazos.blogspot.hu/2013/08/az-autoberlesrol-ugy-altalaban_22.html

Mi ebben a hónapban 336 euróért béreltünk 7 napra egy kis Pandát egy kis, helyi cégtől full biztosítással. Ehhez képest a 10 napos bérleti díj nagyon kedvezőnek tűnik, de szerintem nézd meg az europcar oldalát is a feltételekről (letét összege pl.).

Előzmény: secatt (5041)
bviki73 Creative Commons License 2015.07.29 0 0 5046

köszi :-)

Előzmény: rezeda9001 (5045)
rezeda9001 Creative Commons License 2015.07.29 0 0 5045

Szia, mi ide jártunk: http://www.tripadvisor.com/LocationPhotoDirectLink-g187880-d1066166-i102585849-Central_Market-Alghero_Province_of_Sassari_Sardinia.html 

Központi helyen van, jó volt a zöldség, gyümölcs választék, pékboltok is vannak, és átellenben a halpiac. A parkolásért néha tettünk 2-3 kört az épület körül:)

Előzmény: bviki73 (5044)
bviki73 Creative Commons License 2015.07.29 0 0 5044

Sziasztok,

Ha már "aldilá" megemlítette a vásárt, érdeklődnék, hogy vki esetleg tudna segíteni, hogy mely időpontokban és helyeken (északi részen--pl: Alghero és környéke) van-e bármilyen piac (zöldség, gyümölcs, sajt...) vagy kirakodó vásár :-)

köszönöm

geodo1 Creative Commons License 2015.07.29 0 0 5043

a bérbeadó fog zárolni, baj esetén fizetsz, és utólag, papírokkal igazolva az eseményt, az autoeurope visszautalja neked az összeget.

aldilá Creative Commons License 2015.07.29 0 0 5042

Costa Smeralda? Hát nem is tudom... én két csobbanás között elmennék autogrammokra vadászni a környéken, pár B-kategóriás színésznőt csak találnék, talán A-sat is. Művészek, hírességek is akadnak.

Vicceltem.

Csütörtök délelőtt San Pantaleóban van kézműves vásár. Drága, de hangulata van, ide jár az észak-olasz de a római, nápolyi elitből is pár...

secatt Creative Commons License 2015.07.28 0 0 5041

Sziasztok,

Augusztus 23-án megyünk 10 napra Szardiniára. A szálláshelyünk Liscia di Vacca.
Ismerős valakinek ez a hely, vagy a környék? Milyen partokat, illetve látványosságokat érdemes a környéken látogatni?

Az Alghero-i reptéren kell majd autót bérelnünk. Az eddigi legjobb ajánlat amit találtam, az autoeurope.com-on az europcar-tól egy négyajtós Póló (vagy hasonló), 304 euróért, extended coverrel (Extended Cover Includes: Zero Excess with Super Cover, Liability Insurance, Collision Damage Waiver (CDW) including damage to wheels, glass, underside and roof of vehicle with zero excess, Theft Protection (TP) with zero excess, Roadside Assistance). Nekem ez elfogadhatónak tűnik... Mi a véleményetek, kapok valahol ennél jobbat? Ez a fajta biztosítási csomag megvásárlása esetén, jól ertem, hogy gond esetén nem lesz önrészem?
Továbbá: 2 gyerekkel utazunk, az egyik 9,5 éves, a kicsi 6 elmúlt. Kispórolható a baba ülés, vagy kötelező ebben a korban?

Kösz a segitséget :-)

ezmarjonev Creative Commons License 2015.07.26 0 0 5039

Sziasztok,

eddig csak olvasgattam itt, iden megyek eloszor Szardiniara.

Ha valakinek segitseg, a Marco Polo sorozat Szardinai konyvet Juliusban rendeltem a Book 24 konyvaruhazbol. Akkor 2 nap alatt szallitottak.

BorsónéVica Creative Commons License 2015.07.26 0 0 5038

Utólag már én is láttam, h csak előjegyezhető, de így sincs.

Majd én is onnan rendelek ahonnan Te.

Bocs, ha vkit félre tájékoztattam.

Előzmény: COOP (5025)
gemike7 Creative Commons License 2015.07.26 0 0 5037

Kedves István !!!

Gyönyörűek a képeid !!! Nagyon klasszak, már a tavalyi Santorinis képek is megfogtak!!!

köszi

üdv

gémike 

Előzmény: bokor.istvan (5032)
rezeda9001 Creative Commons License 2015.07.26 0 0 5036

Ilyen kis, nyugisabb öblöket lehet találni, ha vállalod a le és visszakapaszkodást. Ha útközben parkoló autókat láttok, és meg tudtok állni, nézzétek meg az ösvényt, esetleg magát az öblöt, a létszámot, a körülményeket, stb. Ez a fotó úgy félúton készült az öböl fele, fentről úgy tűnt, hogy 5-6 fő lehet lenn, a napernyőket csak félúttól láttuk meg, szóval többen voltak, de nem volt zsúfoltság.

Előzmény: monee1989 (5030)
bokor.istvan Creative Commons License 2015.07.25 0 0 5035

Ez az erdő itt St. Luciánál teljesen tiszta volt, "minden sarkon" szelektív szemetesekkel.

Fenn északon pl Porto torres környékén is van ilyen pineaerdő, azt hiszem Stagno Pinea vagy efféle a hosszu parti sáv neve. Az jóval látogatottabb strandilag, és ez meg is látszik. A fák között nagyon sok a szemét, én pl még eldobált csirkemaradványokba is botlottam és még sorolhatnám.

Előzmény: aldilá (5034)
aldilá Creative Commons License 2015.07.25 0 0 5034

Ezt az élőszobrot én is rögzítettem anno... Azért nem tettem be ide a minap, mert csúf-szemetes az alja. Bár olyan, mintha havasi gyopárok lennének. Valóban, az itteni hatóságok innen nem hajtják el a vadkempingezőket, pedig tábla szerint itt is tiltva van. Jófejek.

Örömmel olvastam az utazásotokról, értem, miről beszéltél. Az első alkalom óta engem is mindig vonz vissza a sziget.

Előzmény: bokor.istvan (5032)
bokor.istvan Creative Commons License 2015.07.25 0 0 5033

Santa Lucia partrészlete.

majdnem ugyanonnan, ahonnan aldila fotozta

bokor.istvan Creative Commons License 2015.07.25 0 0 5032

Nekem nagyon tetszett Santa Lucia.

Pont azért mert nincs ott semmi de semmi - a pineákon kívül, amik viszont meglehetősen közel állnak a szívemhez, (a ciprusokkal együtt).

Ezek a pineasávok nagyszerű búvóhelyek.

Másutt is találtam effélét, de itt volt a legjobb.

Lakóbuszozni, vagy akár sátrazni állandó árnyékban lehet.

Ez a kép is St. Lucia.

https://www.flickr.com/photos/bokoristvan/sets/72157655026630289

Ha lesz rá módom, Szardiniára mindenképpen elmegyek mégegyszer.

Előzmény: aldilá (5029)
aldilá Creative Commons License 2015.07.25 0 1 5031

Szerintem te szerelmeskedni akarsz a vízközelben... Akkor meg ne robogót, hanem bárkát béreljetek! :-)

Előzmény: monee1989 (5030)
monee1989 Creative Commons License 2015.07.25 -1 0 5030

Sziasztok

en olyan strandra gondoltam ami igy nyugdotabb, vannak sziklak meg aze fak.. hasonlo mind az a nemzeti park :)

valakinek valami tippje?

mennyibe kerul robogo berlese egy )10 napra?

aldilá Creative Commons License 2015.07.24 0 0 5029

Egyetértek. A hely különlegessége a normalitásban van. Ismerek taljánokat (a kontinensről), akik miután megtalálták a helyet, sehova máshova nem mennek szabadságra, ha Szardínia.

A falu közepe:

Északra nézve:

Santa Lucia déli nézete:

Szerintem ez is remek hely, az biztos, hogy pl. Cala Gonone fülledt jazz and trance bárjai, úri hangulata innen hiányoznak.

Előzmény: mak9 (5028)
mak9 Creative Commons License 2015.07.24 0 0 5028

Santa Lucian én is voltam idén, aranyos hely, de semmi extra...aki járt már az északi részen, vagy a dél-nyugatin, vagy mindenhol, annak a La Caletta hosszú homokos strandja nem sokat mond, hiszen annyi más különleges partszakasz van Szardínián. Persze ízlések és pofonok... :)

Előzmény: aldilá (5026)
zsizsikke Creative Commons License 2015.07.24 0 0 5027

:) 

szívesen.

Előzmény: COOP (5023)
aldilá Creative Commons License 2015.07.24 0 0 5026

Annyira nem nehéz eljutni. Nuoróból (ahova mindenhonnan vannak gyorsjáratok) van több busz is:

http://www.arstspa.info/520.pdf

De Olbia reptere és Cala Gonone között is van közlekedő busztársaság:

http://www.deplanobus.it/modules.php?name=Linee&op=listlineesarticles&secid=21

Nektek való partszakasz a Siniscola városához tartozó apró tengerparti gyöngyszem, Santa Lucia és környéke. Hosszú, homokos strand La Caletta felé, sziklás, fenyveses partszakasz a Toronytól délre. BokorIstván kis ideje ide betűzött csodás képein is láttam "őket", jó hely, igazi Szardínia. Reggeltől estig van néhány busz Siniscolába, onnan meg a "nagyvárosokba".

Előzmény: monee1989 (5015)
COOP Creative Commons License 2015.07.24 0 0 5025

itt csak előjegyzést lehet leadni rá... nekem hetek óta van és az jön vissza, hogy nem kapható, nem beszerezhető... alább írtam, hol rendeltem tegnap este, visszajelezték, hogy hétfőn küldik...

libriben sincs... amúgy ezek 1 cég.

Előzmény: BorsónéVica (5024)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!