Ja, végül az ismerőseim nem ezt választották, mert állítólag csak 2 napra rá ativálták volna (átvágásra gyanakodtak). Igy aktiváltak egy SIM kártyát a Vodafone-nál valami netes csomaggal. De panaszkodtak rá, térerőproblémák, lassúság. Shit.
Arbatax-Tortolí környéke pedig tök jó. Lehet ó-vasutazni fel a hegyekbe, ami csodás táj arra... Meg innen lehet fel, Cala Gonone vagy le, Villasimius irányába vadászni. De a hegyek, az na...
Két hete mentek ismerőseim Calabriába, hasonló net-igénnyel. Beteszem ide azt, amit neki tanácsoltam:
Tételezzük fel, hogy egy olaszosan laza, jóindulatú, jókedvű és felkészült spíler tesz majd a kedvetekre egy jól felszerelt üzletben. Akkor rém egyszerű lesz minden, mint nekem akármelyik római Wind-üzletben. Tehát kell vásárolnotok egy SIM kártyát, ami alapesetben 10 euró szűzen, 5 euró creditóval feltöltve (ettől lehet eltérés, ha gyárilag valami csomagot biggyesztettek rá, akkor ezt töröltetni kell, ha lehet). Ezt kell aktiválni, erre pedig a CALL YOUR COUNTRY SUPER nevű csomag, heti 2 euró 50 centért. Ez ad 50 perc itáliai hívást és 8 centes percenkénti díjat Magyarországra 16 cent híváskezdési díjjal valamint 300 MB adatot. Ennek a csomagnak az aktiválása most(!) 1 euróba kerül 15 helyett és csak külföldi állampolgárok vehetik igénybe! Amiért jó ez a csomag: ehhez igényelhető, mitöbb, az új klienseknek automatikusan és ingyen(!!!!) adják a GIGA Max nevezetű 3 GB-os adatcsomagot, ami fél évig használható fel. Tehát: 10euró a kártya. 1 euró a CYCS-aktiválás, 2,5 euró az első hét, 2,5 euró a második hét, miközben hazaindultok. Tehát szükség van a kártya kényelmes használatához nem több, mint 10 euró creditre. Ha gyárilag van rajta 5 euró, akkor a kártyadíjon felül elég egy 5 eurós feltöltés ott az üzletben. 3,6 giga plusz némi duma haza 15 euróért. Ha akadékoskodnak, hogy nem lehet valamiért és nem juttok dűlőre akkor van egy másik lehetőség, direkt turistáknak: TOURIST PASS DATA Ez 30 euróba kerül, kapsz érte egy SIM kártyát rajta 5 euró creditóval, vele 4 GB adatot 30 napra. 30 nap után a kártya meghal.
Feltöltős és korlátlan Itáliában, ha van is, drága lehet, ám én nem tudok róla.
Én ha Európában utazunk mindig viszem a saját gyerekülést - az USA-ban inkább veszünk helyben. Azt gondolom hogy nem a hatóságoktól kell félni hanem biztonsági okokból nem érdemes kockáztatni... egy ülésmagasító befér a bőrönbe is. (sőt, láttam már felfújható verziót) Nekünk még a nagyobb kell, bőröndként feladom kukazsákban, beleteszek törölközőket, ruhákat, stb, kihasználva a helyet.
Régóta olvasom a fórumot, most hogy közeledik az indulás lenne néhány kérdésem:
- eredetileg Arbatax környékén foglaltam szállást, most találtam egyet Olbia környékén; 2 gyerkőccel megyünk, sokat szeretnénk csavarogni de nem túrázni a hegyekben mivel a kicsi 4 éves. Melyik környéken van több olyan látnivaló / szép partszakasz / bármi ami gyerekekkel élvezetesebb?
- a most befoglalt szálláson van wifi, amit kinéztem Olbia környékén ott nincs.. mivel rendszeresen járunk síelni is, szívesen vennék egy olyan feltöltőkártyát ami tud internetet biztosítani.(korlátlan lenne a legjobb) Tudtok ilyet ajánlani?
Jövő héten pénteken indulunk egy hétre Szardíniára. Az alábbi tripet tervezzük lenyomni ketten barátnőmmel és a bérelt autóval, amit reptértől reptérig visz majd minket:
ÉRKEZÉS: 08.07. Alghero 14:15
08.07 - 08.08 szállás: Alghero
08.07. Péntek: Megérkezés a szállásra, Tengerpart, Alghero óváros
08.08. Szombat: Capo Caccia, Grotta Di Nettuno + Bosa kirándulás (vissza úton Algheroba - Monteleone Rocca Doria?)
08.09. szállás: Castelsardo
08.09. Vasárnap: Stintino (La Pelosa beach), Porto Torres, Érkezés Castelsardoba, este óváros
08.10 - 08.11 szállás: Santa Teresa di Gallura
08.10. Hétfő: Costa Paradiso, Roccia dellelefante (?), érkezés Santa Teresába, Bianca Rena, Capo Testa, (?) Cala Spinosa Beach (?)
08.11. Kedd: Palauból hajókirándulás Maddalena island + Budelli island (Piaggia Rosa) vagy Korzika Bonifaccio
08.12 - 08.13 szállás: Cala Gonone
08.12. Szerda: Porto Cervo + Smaragd beach-t útba ejtve utazás délre Cala Gononeba
Irtam a supportnak, hogy mennyi lesz a zárolás, itt a válaszuk: The supplier will demand a deposit equal to the excess, a tank of fuel, and local fees. The exact amount will be determined once you arrive as rates, such as fuel, fluxuate.
Mi a velemenyed/véleményetek a baba ülésről? Mekkora kockázatot vállalok, ha kispórolom a 6 éves gyereknek?
Mi ebben a hónapban 336 euróért béreltünk 7 napra egy kis Pandát egy kis, helyi cégtől full biztosítással. Ehhez képest a 10 napos bérleti díj nagyon kedvezőnek tűnik, de szerintem nézd meg az europcar oldalát is a feltételekről (letét összege pl.).
Központi helyen van, jó volt a zöldség, gyümölcs választék, pékboltok is vannak, és átellenben a halpiac. A parkolásért néha tettünk 2-3 kört az épület körül:)
Ha már "aldilá" megemlítette a vásárt, érdeklődnék, hogy vki esetleg tudna segíteni, hogy mely időpontokban és helyeken (északi részen--pl: Alghero és környéke) van-e bármilyen piac (zöldség, gyümölcs, sajt...) vagy kirakodó vásár :-)
Costa Smeralda? Hát nem is tudom... én két csobbanás között elmennék autogrammokra vadászni a környéken, pár B-kategóriás színésznőt csak találnék, talán A-sat is. Művészek, hírességek is akadnak.
Vicceltem.
Csütörtök délelőtt San Pantaleóban van kézműves vásár. Drága, de hangulata van, ide jár az észak-olasz de a római, nápolyi elitből is pár...
Augusztus 23-án megyünk 10 napra Szardiniára. A szálláshelyünk Liscia di Vacca. Ismerős valakinek ez a hely, vagy a környék? Milyen partokat, illetve látványosságokat érdemes a környéken látogatni?
Az Alghero-i reptéren kell majd autót bérelnünk. Az eddigi legjobb ajánlat amit találtam, az autoeurope.com-on az europcar-tól egy négyajtós Póló (vagy hasonló), 304 euróért, extended coverrel (Extended Cover Includes: Zero Excess with Super Cover, Liability Insurance, Collision Damage Waiver (CDW) including damage to wheels, glass, underside and roof of vehicle with zero excess, Theft Protection (TP) with zero excess, Roadside Assistance). Nekem ez elfogadhatónak tűnik... Mi a véleményetek, kapok valahol ennél jobbat? Ez a fajta biztosítási csomag megvásárlása esetén, jól ertem, hogy gond esetén nem lesz önrészem? Továbbá: 2 gyerekkel utazunk, az egyik 9,5 éves, a kicsi 6 elmúlt. Kispórolható a baba ülés, vagy kötelező ebben a korban?
Ilyen kis, nyugisabb öblöket lehet találni, ha vállalod a le és visszakapaszkodást. Ha útközben parkoló autókat láttok, és meg tudtok állni, nézzétek meg az ösvényt, esetleg magát az öblöt, a létszámot, a körülményeket, stb. Ez a fotó úgy félúton készült az öböl fele, fentről úgy tűnt, hogy 5-6 fő lehet lenn, a napernyőket csak félúttól láttuk meg, szóval többen voltak, de nem volt zsúfoltság.
Ez az erdő itt St. Luciánál teljesen tiszta volt, "minden sarkon" szelektív szemetesekkel.
Fenn északon pl Porto torres környékén is van ilyen pineaerdő, azt hiszem Stagno Pinea vagy efféle a hosszu parti sáv neve. Az jóval látogatottabb strandilag, és ez meg is látszik. A fák között nagyon sok a szemét, én pl még eldobált csirkemaradványokba is botlottam és még sorolhatnám.
Ezt az élőszobrot én is rögzítettem anno... Azért nem tettem be ide a minap, mert csúf-szemetes az alja. Bár olyan, mintha havasi gyopárok lennének. Valóban, az itteni hatóságok innen nem hajtják el a vadkempingezőket, pedig tábla szerint itt is tiltva van. Jófejek.
Örömmel olvastam az utazásotokról, értem, miről beszéltél. Az első alkalom óta engem is mindig vonz vissza a sziget.
Egyetértek. A hely különlegessége a normalitásban van. Ismerek taljánokat (a kontinensről), akik miután megtalálták a helyet, sehova máshova nem mennek szabadságra, ha Szardínia.
A falu közepe:
Északra nézve:
Santa Lucia déli nézete:
Szerintem ez is remek hely, az biztos, hogy pl. Cala Gonone fülledt jazz and trance bárjai, úri hangulata innen hiányoznak.
Santa Lucian én is voltam idén, aranyos hely, de semmi extra...aki járt már az északi részen, vagy a dél-nyugatin, vagy mindenhol, annak a La Caletta hosszú homokos strandja nem sokat mond, hiszen annyi más különleges partszakasz van Szardínián. Persze ízlések és pofonok... :)
Nektek való partszakasz a Siniscola városához tartozó apró tengerparti gyöngyszem, Santa Lucia és környéke. Hosszú, homokos strand La Caletta felé, sziklás, fenyveses partszakasz a Toronytól délre. BokorIstván kis ideje ide betűzött csodás képein is láttam "őket", jó hely, igazi Szardínia. Reggeltől estig van néhány busz Siniscolába, onnan meg a "nagyvárosokba".
itt csak előjegyzést lehet leadni rá... nekem hetek óta van és az jön vissza, hogy nem kapható, nem beszerezhető... alább írtam, hol rendeltem tegnap este, visszajelezték, hogy hétfőn küldik...