Szét kellene szedni megnézni, hogy mi történt. A gyári provédő teteje fém betétes, ha az megkorrodál, le tud csúszni és kolompol. Illetve minden ami felül rajta van. És/vagy a gátló szára is megtud, és azért csúsznak lejjebb rajta a dolgok..találkoztam ilyennel sajnos.
Köszi. a légszűrőházat már bontóból megrendeltem. a másik miatt aggódok, mert elvitték a gyerekek egy hosszabb autókázásra és kb 1 órával az indulás után csörögtek meg, hogy az autó is csörög....350 km-t mentek vele így. Vagy letört a csavaros vége, vagy mittudomén, de legalább hazaértek.
Légszűrház ha nincs még, megpróbálnék bontóban nézni, Ecseren ami van, mondhatni korrekt társaság. A lengéscsillapítóhoz, ha azt veszel nincs semmi, csak tetejére az 1db anya maximum. "torony szilent", ütköző, porvédő, meg ami rajta vna minden külön beszerezendő dolog.
A változatoság kedvéért a bal hátsó gátló elszabadult, csörög csattok. Valószínűleg a gumipogácsák mentek szét talán.... Azt adják a telóval vajon? Holnap reggel mondjuk megtudom :(
Szia,Igen 1,4-es és 8 szelepes,de én ott nem látok semmit ami pl, le lenne dugózva meg olyat sem ami nincs.esetleg képet tudsz beszúrni,hogy pontosan minek is kellene ledugózva lennie?Köszi előre is.
Sziasztok.2004-es Daewoo kalos 1,4 van nekünk.Olyan hibánk van vele,hogy gondol egyet és felmegy a fordulat 1500-2000-re majd egyszer csak vissza áll majd később megint előjön(leginkább üzem meleg motornál).Volt 1 hibakódunk ami a lambda szondára utalt azt azóta kicseréltük és már nincs hiba kód.Lett benne alapjárat szabályzó is cserélve,de ez nem oldotta meg a gondot.Hideg időben pl. télen teljesen jó az alapjárat,de ha kicsit is melegebb van előjön az alapjárat hiba ez mitől lehet??Köszönöm előre is a segítséget.
Nekem a váltó felől szivárgott, de mivel már a kuplungtárcsa is eléggé szét volt hullva, így egyben meg lett csinálva, de motort nem kellett kivenni hozzá. 40 ezer körül volt a munkadíj, (6000 / óra) reggel 7-re vittem, délután 3-kor hoztam a kocsit. (1.4 sedan, 8 szelepes, F14S)
Üdv. Meg kell nézni alaposan mi adja a hangot :D A kormányösszekötő gömbfeje könnyen kiszedhető a csonkállványból, ha az a része érdekel. Ellenkező oldalra ki szoktam tekerni a kormányt, mint ahol dolgozom. Elsőnek megszoktam lazítani a belső anyát, ami a rudat rögzíti, fontos ne tekerd tovább csak lazuljon meg. Utána gömbfej aljáról anya le, kézzel pár fordulatnyit visszatekerem, és egy 2-5kg-s kalapáccsal a csonkállványra ráütsz a gömbfej mellett. 2-3 ütés után fel szokott pattanni és kézzel ki lehet már utána venni. Ha kijött, letekered a rúdról, fontos megszámolni hány fordulat alatt jön le, annyit kell vissza is. Fordított sorrendben összerak, végén futomű állítás. Nagyjából ennyi :) Rakok egy képet hol kell ütni, hogy kiugorjon gömbfej.
Szia Ken, ma stabpálcákat cseréltem, de fölöslegesen. A jobboldali kormánygömbfej kopogását hallottam, csak megszoktam, hogy a páca megy szét. Aztán gondolkodás és szemrevételezés nélkül estem neki. A gömbfejet le lehet szedni lehúzó nélkül büntetlenül, vagy inkább vigyem szervízbe. Kösz.
Ugyanez volt nálam kb 3 éve. Az első szonda fűtőszàla volt szakadt. Itt is írta valaki hogy pótolta egy külső ellenállással a fűtőszálat aminek az indítás utáni hideg állapotot kell mesterségesen korrigálni. Az üzemi hőmérséklet elérése után nincs funkciója. A többi kreativitás dolga 🤓
Kaloson nem vetemedtem még hasonlóra, de.....nem típus betegség, hanem ez az "átka" a fém fékcsőnek. 30 éves vw-n szét tudtam szedni melegítéssel, 10 percig imákat mormoltam kb utána.
Nem tudom fejből hogy mennek a fékcsövek rajta, de ha ki tudod szedni a fémet, vagy úgy egyben az egészet, nagyon hamar meg lehet oldani. A gumit szerintem lehet kapni külön, a fémre pedig....jó autósboltban kapható réz fékcső...méretre leperemezik, megfelelő hollanderrel. Otthon meghajtogatod magadnak formára szépen, berak, és használ :) Én ilyenkor ezt szoktam...a réz már az autót túléli nagyjából, s 1m-es darabot szoktam venni peremezve 800-1000ft körül.
Valaki futott már bele olyan problémába, hogy cserélni akarta a bal első fékcsövet de a fém és a gumi fékcső csatlakozásánál a 10es anya el van nyalva így még a gumi fékcsövet sem lehet leszedni. A fém fékcsövet tudok venni cikkszám alapján vagy csak bontó? Ha esetleg megúszom, hogy alkatrész boltban tudok venni akkor cikkszámot tud valaki írni? Próbáltam már mindenhogy keresni de esélytelen részemről.
Küldjél fotót a kormányról, pedálokról, amúgy szerintem rendben van, városban tényleg sokat fogyaszt, mint ahogy a többi is. Nézd meg az olajbeöntőt, nincs-e hab rajta.... Ha nincs akkor tegyél rá :)és alkudj.
Segitséget kérnék vásárlás ügyben. Többnyire varosban futkosósnak akarunk egy Kalos-t venni, 1.4/8v 2005 83Le
Milyen hibákkal kell számolni esetleg?Ajánlanátok a kocsit? A fogyasztása az városban tényleg horror? Elviekben a.kocsiben 130ezer km körül van. Köszi előre is!!;)