Keresés

Részletes keresés

Bakter Brother Creative Commons License 2012.04.08 0 0 38592

"Pécsi igazgatóság..."

Vezesd már le nekem, tudatlan nyugdíjas vasutasnak, hogy mi köze a balatonszentgyörgyi várakozáshoz Pécsnek, mert hülyén fogok meghalni, ha nem tudhatom.

Előzmény: v_peti (38542)
manhattani Creative Commons License 2012.04.07 0 0 38591

Még ilyet...

Előzmény: v_peti (38590)
v_peti Creative Commons License 2012.04.07 0 0 38590

Nem volt kiírva semmi sem!

Előzmény: kivi000 (38589)
kivi000 Creative Commons License 2012.04.06 0 0 38589

Ha kiírja akkor jogszerűen kötheti összeghatárhoz a kártyás fizetést, igaz Magyarországon nem jellemző. Külföldön inkább.

Előzmény: v_peti (38588)
v_peti Creative Commons License 2012.04.06 0 0 38588

Egyszer elfogyott a pénzem, nem is annyira kis boltban (ca. SMATCH-méretű) kártyával fizettem százvalahány forintot, de ca. 10 éve. Lebaszott a péntáros, hogy 300 Ft alatt nem fizethetek kártyával, holott ez ki sincs írva. Végén a főnököt is kellett hívni, mert éhes voltam, kellett nekem a kaja, pénzt levenni meg nem volt kedvem az automatából, lehet, hogy nem is tudtam volna, mert a számlám már leürítettem. Végül fizethettem. Na de akkor vagy van kártyás fizetés, vagy nincs, de akkor írják ki, hogy hogyan van!

Előzmény: Törölt nick (38583)
htibor Creative Commons License 2012.04.06 0 0 38587

Téged sem érdekelne az a néhányszor száz forint kifizetése, ha bevételi oldalad mellett eltörpülne.

De ennyire nem kéne a topicot szétOFFolni.

Előzmény: Törölt nick (38586)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.06 0 0 38586

Van fix díj, ill. egyes eseteknél van, minden bank másképp oldja meg. A Tecsót meg persze ,hogy nme érdekli az a pár 100ft, mi az nekik mikor több száz millás veszteségeket is simán lenyelnek, mellényzsebből kifizetve ha kell.

Előzmény: kivi000 (38585)
kivi000 Creative Commons License 2012.04.06 0 0 38585

Ráadásul amiket láttam kondíciókat ott mind %-ban volt, nem fix díj.

Előzmény: htibor (38584)
htibor Creative Commons License 2012.04.06 0 0 38584

Őszintén, mit érdekli egy multit egy zsemlének a kárytás tranzakciós díja?? Ki az aki így vásárol? 1 millió vásárlásból talán egy ember?

2 másodpercen belül a sokszoros hasznát húzza be a többi vásárlásból.

Előzmény: Törölt nick (38583)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.06 0 0 38583

Így is van, de ez a multinak is ráfizetéses. A kisboltos meg ezt tudja és vagy azt mondja ,hogy nem adom el, hozzál készpénzt és vedd meg úgy, vagy inkább odaadja ingyen, övé a vbolt ő megteheti, mert ős is sokkal jobban jár. Igaz, hogy nincs bevétele, de nincs ráfizetés sem. Odaadja ingyne bukott 10 ft-ot, ha kifizeted kártyával meg bukik teszem azt 100ft-ot.

Előzmény: htibor (38581)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.06 0 0 38582

Terminálja válogatja, van ,ahol fix költségek vannak,  de általában inkább a kettő kombinációja fix költség+valamennyi%.

Előzmény: vrobee (38580)
htibor Creative Commons License 2012.04.06 0 0 38581

"Csak próbáld ki egyszer, hogy veszel egy mondjuk 13 ft-os zsemlét és kártyával akarod kifizetni, vagy elhajt a francba, hogy takarodj innen, vagy inkább odaadja, hogy vidd el ingyen, viszont a Tecsóban az önkiszolgáló pénztáros vagy akár az élő munkaerő pénztáros is valszeg, szemrebbenés nélkül beüti a gépbe."

- Gondolom, mert nem akarja 2 percen belül azonnal kirúgatni magát.

- Gondolom azért, mert nem kívánja azt magának, ha ezt egyszer magjátssza, akkor látván mások, a következő x vevő is kiválaszt magának egy terméket ami nem vonalkódos, hogy ugyanmááá' ez is belefér.

- Ha te 1 zsemle kedvéért bemész egy Tescoba és kártyával fizetsz, akkor hadd gratuláljak, hogy nincs nálad 100-200 forint apró sem, hogy ilyen esetben ne okozz nagy sorállást másnak és magadnak sem. A gondolkodás azért ne legyen luxus.

- A kisboltos valószínűleg nem úgy van ellenőrizve, mint egy multi pénztárosa. Ha kis apró tételben is, de az ilyet lopásnak hívnák. A kisboltos saját szakállára lehet, hogy megjátssza, mert kit mozgat, hogy egy 500 fős falu kisboltjában a 1 zsemle ki van-e fizetve vagy sem. A multi pénztárosának viszont erősen kötelessége minden terméket behúzni, mert különben saját maga alatt vágja a széket.

Előzmény: Törölt nick (38578)
vrobee Creative Commons License 2012.04.06 0 0 38580

Ez szerintem hülyeség, a kártyahasználatra százalékot számít a bank. Telefonos kapcsolódásnál lehet, hogy a 13ft-os zsemle után többe kerül a terminál használata.

Előzmény: Törölt nick (38578)
vrobee Creative Commons License 2012.04.06 0 0 38579

a gép a bankjegyekre szokott morogni, legalábbis mindig így volt, amíg próbálkoztam vele...

Előzmény: orangutan (38577)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.06 0 0 38578

Igen ,mert a gép nem mérlegelhet, de valszeg veszteséges volt a MÁV-nak a te 88ft-os jegyed. A kisboltban meg ugye a boltos élő ember, aki gondolkodik és iylenkor azt mondaná, hogy inkább vidd el ajándékba, még úgy is olcsóbb nekem. Csak próbáld ki egyszer, hogy veszel egy mondjuk 13 ft-os zsemlét és kártyával akarod kifizetni, vagy elhajt a francba, hogy takarodj innen, vagy inkább odaadja, hogy vidd el ingyen, viszont a Tecsóban az önkiszolgáló pénztáros vagy akár az élő munkaerő pénztáros is valszeg, szemrebbenés nélkül beüti a gépbe. Ott ugye nem motiváltak, hogy minél jobbna dolgozzanak a munak monoton és robot módjára végzik, áthúzom a kódolvasó előtt, pitty pitty pitty, ennyimegennyilesz, neki édesmindeg mennyi a bevétel, az ő fizuja úgyis ugyanannyi. A isboltban a boltos meg ugye arra törekszik, hogy minél nagyobb legyen a bevétel pláne ha a bolt is az övé.

Előzmény: orangutan (38577)
orangutan Creative Commons License 2012.04.06 0 0 38577

A MÁV automata viszont mindennemű morgás ás megjegyzés nélkül hagyta, hogy bankkártyával fizessem ki a 88 Ft-os jegyet.

Előzmény: Törölt nick (38574)
RadiX Creative Commons License 2012.04.06 0 0 38576

tudhatnád, valakinek a normáleloszlás alsó végén is kell lennie

Előzmény: hmsoft (38573)
siófoki35 Creative Commons License 2012.04.05 0 0 38575

Az én osztályom csinálta a szalagavatóhoz a dekorációt. A bevásárlóknak meg lett mondva, hogy mindenről kérjenek számlát. Kértek a 100 ft-os befőttesgumira is :D :D Utána évekig a faliújság dísze volt a 100 ft-os számla.

Előzmény: Törölt nick (38574)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.05 0 0 38574

Gólyatáborban volt az egyik szívatós feladat, hogy áfás számlát kellett kérni egy doboz gyufáról. Amúgy volt olyan velem is ,hogy egy 70 ft-os öngyújtót akartam bankkártyával kifizetni ,mert semmi készpénz nem volt nálam, a boltos meg inkább odaadta, hogy a cég ajándéka, többe került volna neki a tranzakciós díj valószínűleg.

Előzmény: v_peti (38570)
hmsoft Creative Commons License 2012.04.05 0 0 38573

te akarod láttatni velem

(kiemelések tőlem)

...ilyenkor koller andor fórumtárs az általa választott konténer falát belülről ököllel már hat órán át... :)

hm

Előzmény: v_peti (38572)
v_peti Creative Commons License 2012.04.05 0 0 38572

Ki a helikopter? Passzolom!

Na de azért még van jópár ember, akit tisztességes, vagy legalábbis annak látszik, szóval a helyzet nem annyira egyszerű, mint amilyennek te akarod láttatni velem!

Előzmény: hmsoft (38571)
hmsoft Creative Commons License 2012.04.05 0 0 38571

...ahol a kösztársassági ellnök is csak egy másolat...
...az ilyen droidságok...
...péntárban a fizetett unatkozó...
...tényleg tapló volt a sofőr...
...az idióta bankárt...
...a sofőr bunkó volt...

(idézetek az utóbbi pár hozzászólásodból)

OFF kérdés: Peti, na de mégis, akkor ki a helikopter?

hm

Előzmény: v_peti (38570)
v_peti Creative Commons License 2012.04.05 0 0 38570

Hülye voltam, hogy nem szivattam meg az idióta bankárt!

Vicibejáró túrán Kalocsán voltam, és ott vettem fel a lóvét, mert kifogytam belőle. Az  automata nekem kiadott 30 db 1000-est! Mivel ennyit belerakni elég nehéz a péntárcába, ezért vagy a bankban vagy a postán be akartam váltani, de elzavartak! Hülye volta, mert váltanom kellett volna egy bankbetétet, majd egy óra múlva visszaváltani. Lett volna káromkodás!

Vagy amikor Keszthelyen felszálltunk a buszra, és Hévízen x helyre mentünk. A busz gyorsjárat révén csak a buszállomáson állt meg, az említett helyen nem. Gyalog sem vészes a táv, de a sofőr bunkó volt. Azóta is sajnálom, hogy nem kértünk bosszúból ÁFÁ-s számlát...

Előzmény: Törölt nick (38566)
siófoki35 Creative Commons License 2012.04.05 0 0 38569

Gondolom 670 forintot akartál írni :)

Velem volt olyan , hohy a 252 forintos jegyet 500-assal akartam kifizetni, pénztárban (kis állomáson)!!! És alig tudott visszaadni, a saját pénztárcájából kellett aprót kivennie...

Előzmény: Törölt nick (38566)
kozma555 Creative Commons License 2012.04.05 0 0 38568

Vagy utasleadási lapot állít ki és a megjegyzésbe beírja,hogy "aprópénz hiány" .

Az utas bármely pénztárban 3 munkanapon belül pótdíjmentesen befizetheti a jegy árát.

Előzmény: orangutan (38564)
Komlósfecskés Creative Commons License 2012.04.05 0 0 38567

Aztán nehogy egyszer nagyot koppanj, mert lesz valaki, aki ismeri is a szabályokat :)

így például visszautasítható a bankjegyek és érmék elfogadása, ha a kereskedő az áru értékénél aránytalanul nagyobb címletből nem tud visszaadni.

Amennyiben egy vevő a vásárlás során – akár több címletből, összesen - 50 darabnál több érmével szeretne fizetni, a kereskedő nem köteles azt elfogadni. Nagyobb mennyiségű, azaz 50 darabot meghaladó érmét csak a hitelintézetek és a posta kötelesek fizetésül elfogadni. A kereskedők saját üzletpolitikájuknak megfelelően dönthetnek arról, hogy vásárlóiktól elfogadják-e az 50 darabnál nagyobb mennyiségű érmével való fizetést.

http://www.mnb.hu/Bankjegy_es_erme/informaciok-kereskedelmi-szervezetek-szamara/tajekoztato-a-bankjegyek-es-ermek-elfogadasi-szabalyairol

Előzmény: Törölt nick (38562)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.05 0 0 38566

Én jártam úgy, hogy 6701 ft-os jegyet kétezressel fizettem (csóró kollégistaként  Deákot csak ritkán láttunk, Széchenyit még néha igen, de Deákot sosem) és akkor is morgás volt ,hogy adjam pontosan, végül csak visszaadta. később egyszer ugyanennél a sofőrnél bevetettem a nejlonzacskóban 67 db. 10 ft-ost is, na akkor volt morgás, hogy így adod? Mondom igen, de számolja csak meg ha nem tetszik. Megszámolta.

Fater csinálta meg egyszer majdnem ugyanezt a postán. Tesóm bementek a postára megkérdezni beváltják-e az aprópénzeket ha berollnizzák, persze, rollnizzák csak be. Egy egész délután rollnizták egy barátnőjével az 1,2,5 ft-osokat lett vagy 3000 ft a végén. Elvitték a postára, ahol elzavarták őket, hogy nem veszik be ill. díjat kell rá fizetni 1.6 ft/érme (1 f-tosnál, amiből volt vagy 500 ugye ez bukó. Jönnek haza ,hogy ez van, fater meg átveszi a rollnikat, hogy majd ő megoldja. Mikor jön haza adja készpénzben a 3 ezret és meséli ,hogy neki se akarták bevenni, mire átadott egy kb. 3000-et érő csekket, hogy jó, ha nem hát nem ,de ha már úgyis itt vagyok akkor ezt most befizetem. Adja a rollnizott cuccokat, ki is bontom ha meg akarja számolni ,mert nem hiszi el. A postás kisasszony elővett egy South Park stílusú szemforgatást, majd azonnal teniszlabda méretű szemeket meresztett ill. az RGB 255,0,0 színkódot vette fel, és cöcögve meg puffogva , de egy rossz szó nélkül átvette. Hát igen, van, hogy a fagyi visszanyal.

Előzmény: vrobee (38565)
vrobee Creative Commons License 2012.04.05 0 0 38565

a morgás és megjegyzés hol van ebben rögzítve? :)

(amúgy persze, hogy az lenne a "normális", ha nem morognának, de a világnak elég nagy részén morognak ilyenért a buszsofőrök...)

Előzmény: orangutan (38564)
orangutan Creative Commons License 2012.04.05 0 0 38564

Start üzletszabályzat:

"6.2.14. Ha az utasnak nincs megfelelő aprópénze, és a jegypénztáros, illetőleg
a jegyvizsgáló nem tud visszaadni, az utastól átvett összegről
igazolást ad, valamint feljegyzi azt az utas által megadott
címet, ahová a visszajáró pénzt a vasúti társaság a menetjegyváltástól
számított 5 naptári napon belül megküldi."

Előzmény: zsitvica (38563)
zsitvica Creative Commons License 2012.04.05 0 0 38563

Te írod helyesen.

a törvényes eljárás a következő:

- felzáll az utas kezében egy 20.000 Ft.-os bankjeggyel egy helyközi buszra Karanclapujtőn és kér jegyet Mihálygergéig.

- Ok.

- A buszvető morgás és megjegyzés nélkül elveszi a 20.000 forintos bankjegyet és ad jegyet a kért viszonylatra mondjuk a példa kedvéért 525 forint értékben.

- Majd kitölt egy igazolást, hogy a NÓgrád Volán tartozik az utasnak 19.475 forinttal.

- Ezután mindkettőt, a jegyet + az igazolást átadja az utasnak.

- Utas leül, utazik.

- Utas célállomáson leszáll,

- Utas egy szabadnapján besétál a legközelebbi Volán központba (esetünkben vagy Starjánba vagy Szécsénybe) és ott az igazolás ellenében megkapja a 19.475 forintját.

Ennyi.

Előzmény: Törölt nick (38562)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!