Vezesd már le nekem, tudatlan nyugdíjas vasutasnak, hogy mi köze a balatonszentgyörgyi várakozáshoz Pécsnek, mert hülyén fogok meghalni, ha nem tudhatom.
Egyszer elfogyott a pénzem, nem is annyira kis boltban (ca. SMATCH-méretű) kártyával fizettem százvalahány forintot, de ca. 10 éve. Lebaszott a péntáros, hogy 300 Ft alatt nem fizethetek kártyával, holott ez ki sincs írva. Végén a főnököt is kellett hívni, mert éhes voltam, kellett nekem a kaja, pénzt levenni meg nem volt kedvem az automatából, lehet, hogy nem is tudtam volna, mert a számlám már leürítettem. Végül fizethettem. Na de akkor vagy van kártyás fizetés, vagy nincs, de akkor írják ki, hogy hogyan van!
Van fix díj, ill. egyes eseteknél van, minden bank másképp oldja meg. A Tecsót meg persze ,hogy nme érdekli az a pár 100ft, mi az nekik mikor több száz millás veszteségeket is simán lenyelnek, mellényzsebből kifizetve ha kell.
Így is van, de ez a multinak is ráfizetéses. A kisboltos meg ezt tudja és vagy azt mondja ,hogy nem adom el, hozzál készpénzt és vedd meg úgy, vagy inkább odaadja ingyen, övé a vbolt ő megteheti, mert ős is sokkal jobban jár. Igaz, hogy nincs bevétele, de nincs ráfizetés sem. Odaadja ingyne bukott 10 ft-ot, ha kifizeted kártyával meg bukik teszem azt 100ft-ot.
"Csak próbáld ki egyszer, hogy veszel egy mondjuk 13 ft-os zsemlét és kártyával akarod kifizetni, vagy elhajt a francba, hogy takarodj innen, vagy inkább odaadja, hogy vidd el ingyen, viszont a Tecsóban az önkiszolgáló pénztáros vagy akár az élő munkaerő pénztáros is valszeg, szemrebbenés nélkül beüti a gépbe."
- Gondolom, mert nem akarja 2 percen belül azonnal kirúgatni magát.
- Gondolom azért, mert nem kívánja azt magának, ha ezt egyszer magjátssza, akkor látván mások, a következő x vevő is kiválaszt magának egy terméket ami nem vonalkódos, hogy ugyanmááá' ez is belefér.
- Ha te 1 zsemle kedvéért bemész egy Tescoba és kártyával fizetsz, akkor hadd gratuláljak, hogy nincs nálad 100-200 forint apró sem, hogy ilyen esetben ne okozz nagy sorállást másnak és magadnak sem. A gondolkodás azért ne legyen luxus.
- A kisboltos valószínűleg nem úgy van ellenőrizve, mint egy multi pénztárosa. Ha kis apró tételben is, de az ilyet lopásnak hívnák. A kisboltos saját szakállára lehet, hogy megjátssza, mert kit mozgat, hogy egy 500 fős falu kisboltjában a 1 zsemle ki van-e fizetve vagy sem. A multi pénztárosának viszont erősen kötelessége minden terméket behúzni, mert különben saját maga alatt vágja a széket.
Ez szerintem hülyeség, a kártyahasználatra százalékot számít a bank. Telefonos kapcsolódásnál lehet, hogy a 13ft-os zsemle után többe kerül a terminál használata.
Igen ,mert a gép nem mérlegelhet, de valszeg veszteséges volt a MÁV-nak a te 88ft-os jegyed. A kisboltban meg ugye a boltos élő ember, aki gondolkodik és iylenkor azt mondaná, hogy inkább vidd el ajándékba, még úgy is olcsóbb nekem. Csak próbáld ki egyszer, hogy veszel egy mondjuk 13 ft-os zsemlét és kártyával akarod kifizetni, vagy elhajt a francba, hogy takarodj innen, vagy inkább odaadja, hogy vidd el ingyen, viszont a Tecsóban az önkiszolgáló pénztáros vagy akár az élő munkaerő pénztáros is valszeg, szemrebbenés nélkül beüti a gépbe. Ott ugye nem motiváltak, hogy minél jobbna dolgozzanak a munak monoton és robot módjára végzik, áthúzom a kódolvasó előtt, pitty pitty pitty, ennyimegennyilesz, neki édesmindeg mennyi a bevétel, az ő fizuja úgyis ugyanannyi. A isboltban a boltos meg ugye arra törekszik, hogy minél nagyobb legyen a bevétel pláne ha a bolt is az övé.
Az én osztályom csinálta a szalagavatóhoz a dekorációt. A bevásárlóknak meg lett mondva, hogy mindenről kérjenek számlát. Kértek a 100 ft-os befőttesgumira is :D :D Utána évekig a faliújság dísze volt a 100 ft-os számla.
Gólyatáborban volt az egyik szívatós feladat, hogy áfás számlát kellett kérni egy doboz gyufáról. Amúgy volt olyan velem is ,hogy egy 70 ft-os öngyújtót akartam bankkártyával kifizetni ,mert semmi készpénz nem volt nálam, a boltos meg inkább odaadta, hogy a cég ajándéka, többe került volna neki a tranzakciós díj valószínűleg.
Na de azért még van jópár ember, akit tisztességes, vagy legalábbis annak látszik, szóval a helyzet nem annyira egyszerű, mint amilyennek te akarod láttatni velem!
...ahol a kösztársassági ellnök is csak egy másolat... ...az ilyen droidságok... ...péntárban a fizetett unatkozó... ...tényleg tapló volt a sofőr... ...az idióta bankárt... ...a sofőr bunkó volt...
(idézetek az utóbbi pár hozzászólásodból)
OFF kérdés: Peti, na de mégis, akkor ki a helikopter?
Hülye voltam, hogy nem szivattam meg az idióta bankárt!
Vicibejáró túrán Kalocsán voltam, és ott vettem fel a lóvét, mert kifogytam belőle. Az automata nekem kiadott 30 db 1000-est! Mivel ennyit belerakni elég nehéz a péntárcába, ezért vagy a bankban vagy a postán be akartam váltani, de elzavartak! Hülye volta, mert váltanom kellett volna egy bankbetétet, majd egy óra múlva visszaváltani. Lett volna káromkodás!
Vagy amikor Keszthelyen felszálltunk a buszra, és Hévízen x helyre mentünk. A busz gyorsjárat révén csak a buszállomáson állt meg, az említett helyen nem. Gyalog sem vészes a táv, de a sofőr bunkó volt. Azóta is sajnálom, hogy nem kértünk bosszúból ÁFÁ-s számlát...
Velem volt olyan , hohy a 252 forintos jegyet 500-assal akartam kifizetni, pénztárban (kis állomáson)!!! És alig tudott visszaadni, a saját pénztárcájából kellett aprót kivennie...
Aztán nehogy egyszer nagyot koppanj, mert lesz valaki, aki ismeri is a szabályokat :)
így például visszautasítható a bankjegyek és érmék elfogadása, ha a kereskedő az áru értékénél aránytalanul nagyobb címletből nem tud visszaadni.
Amennyiben egy vevő a vásárlás során – akár több címletből, összesen - 50 darabnál több érmével szeretne fizetni, a kereskedő nem köteles azt elfogadni. Nagyobb mennyiségű, azaz 50 darabot meghaladó érmét csak a hitelintézetek és a posta kötelesek fizetésül elfogadni. A kereskedők saját üzletpolitikájuknak megfelelően dönthetnek arról, hogy vásárlóiktól elfogadják-e az 50 darabnál nagyobb mennyiségű érmével való fizetést.
Én jártam úgy, hogy 6701 ft-os jegyet kétezressel fizettem (csóró kollégistaként Deákot csak ritkán láttunk, Széchenyit még néha igen, de Deákot sosem) és akkor is morgás volt ,hogy adjam pontosan, végül csak visszaadta. később egyszer ugyanennél a sofőrnél bevetettem a nejlonzacskóban 67 db. 10 ft-ost is, na akkor volt morgás, hogy így adod? Mondom igen, de számolja csak meg ha nem tetszik. Megszámolta.
Fater csinálta meg egyszer majdnem ugyanezt a postán. Tesóm bementek a postára megkérdezni beváltják-e az aprópénzeket ha berollnizzák, persze, rollnizzák csak be. Egy egész délután rollnizták egy barátnőjével az 1,2,5 ft-osokat lett vagy 3000 ft a végén. Elvitték a postára, ahol elzavarták őket, hogy nem veszik be ill. díjat kell rá fizetni 1.6 ft/érme (1 f-tosnál, amiből volt vagy 500 ugye ez bukó. Jönnek haza ,hogy ez van, fater meg átveszi a rollnikat, hogy majd ő megoldja. Mikor jön haza adja készpénzben a 3 ezret és meséli ,hogy neki se akarták bevenni, mire átadott egy kb. 3000-et érő csekket, hogy jó, ha nem hát nem ,de ha már úgyis itt vagyok akkor ezt most befizetem. Adja a rollnizott cuccokat, ki is bontom ha meg akarja számolni ,mert nem hiszi el. A postás kisasszony elővett egy South Park stílusú szemforgatást, majd azonnal teniszlabda méretű szemeket meresztett ill. az RGB 255,0,0 színkódot vette fel, és cöcögve meg puffogva , de egy rossz szó nélkül átvette. Hát igen, van, hogy a fagyi visszanyal.
"6.2.14. Ha az utasnak nincs megfelelő aprópénze, és a jegypénztáros, illetőleg a jegyvizsgáló nem tud visszaadni, az utastól átvett összegről igazolást ad, valamint feljegyzi azt az utas által megadott címet, ahová a visszajáró pénzt a vasúti társaság a menetjegyváltástól számított 5 naptári napon belül megküldi."
- felzáll az utas kezében egy 20.000 Ft.-os bankjeggyel egy helyközi buszra Karanclapujtőn és kér jegyet Mihálygergéig.
- Ok.
- A buszvető morgás és megjegyzés nélkül elveszi a 20.000 forintos bankjegyet és ad jegyet a kért viszonylatra mondjuk a példa kedvéért 525 forint értékben.
- Majd kitölt egy igazolást, hogy a NÓgrád Volán tartozik az utasnak 19.475 forinttal.
- Ezután mindkettőt, a jegyet + az igazolást átadja az utasnak.
- Utas leül, utazik.
- Utas célállomáson leszáll,
- Utas egy szabadnapján besétál a legközelebbi Volán központba (esetünkben vagy Starjánba vagy Szécsénybe) és ott az igazolás ellenében megkapja a 19.475 forintját.