Szupi! Írtam én is, hogy megyek, tényleg, lehet, hogy kérdeznék is pár dolgot, pl. (amit emailben is kérdeztem) hogy van-e ott valami szintetizátor, vagy ilyesmi, meg hogy hol érdemes szállni, meg van még sok, szóval privbe irok majd. A te mailed publikus? Üdv!
Mi az a háttérben?????? (balról a 3.) egy old Ibanez? Te hangszerboltos vagy ,vagy gyűjtő? Pengető, meg gitár mindenütt :)
Mákod van, hogy nem folyta tele az elem a gépet, erre a problémára viszont nem tudok nagyon mit mondani...ami az utolsó képen a fém "V" alaku lemez alján van csavar, talán oda illik a középső furatba. Jobb ötlet nincs, igy, hogy kézben nem tartom.
Amúgy bocs, hogy nagyon primitiven fogalmaztam, nem lenézlek vagy kioktatni akarlak, csak nem tudom belőni, hogy mennyire értesz hozzá (annál tuti jobban, mint ahogy irtam :))
na. elemtartó megtisztítva és kapott elemeket is. rekesz mozog, fade működik... zoom is működik. úgy néz ki egyenlőre, hogy csak az a baja amit lentebb belinkeltem képekben. de majd akkor derül ki minden ha Sziszi átküldi szabadsága utána a manualt.
máris teszek be képet a masináról és arról is, hogy miért szeretném ha valaki nálam ügyesebb, tapasztaltabb nyúlna hozzá. a képek jobban elmondják a problémat mint én aki csak konyhanyelven tudná elmakogni
sajnos belefolyt az elem a tartóba így azt ki kéne pucoválni. most neki estem szépen finoman de nagoyn lassan halad a dolog. így még nem sikerült üzembe helyeznem.
a markolatát a gépnek levettem nagoyn finoman, oda nem folyt be szerencsére semmi a savból.
a lencse szerencsére makuláltlan tiszta. mindjárt csinálok pár képet a gépről.
Jó témák :) viszont elsősorban arra utalt a kérdésem, hogy Kodak színes, vagy kísérletibb kókány dolgok (lejárt, otthon előhívott förmedvény...=gyönyörű :)) Főként kisérletibb dolgokhoz jól eső lehet, klippekbe el tudom képzelni, meg filmbetétekhez is, hogy a film 5x karcosabb, mint a "megengedett" (nekem eddig mindegyik ilyen hehe :)) Üdv!
Amúgy ha teszel bele elemet, kinyitod a kazettabetöltő fedelet a lencsét fény felé tartod és elkezded futtatni, akkor a lencse mögött (minél alacsonyabbról benézve) fényt kell látnod, ha minden igaz még egy 3szög alakú rekesz is mozgásnak indul (általában 3szög)-(ezt a fade gombbal is tesztelheted, igy szépen lassan bezár). Ha ez oké, akkor itt, ahol a fényt láttad van egy kis tű, ami a filmet kockánként továbbítja. Ez folyamat kell, hogy ugráljon (ujjal nagyon óvatosan kitapinthatod, de nagyon óvatosan!), aztán a középső körbeforgó hajtókar forog-e illetve, ha azt ujjal "lassítod" a motort mennyire fogja vissza. Ez a középső egy ilyen kuplungszerű szerkezet, hogy lassú és gyors tekercsordulatnál is épp csak hajtson, de húzza a filmet (mert akkor ugrál a kép). Ezután érdemes, ha kell lencsét tisztogatni, nem zsepivel! süritett levegővel és nagyon óvatosan szarvasbőrrel! A lencsére pedig éredmes egy UV szűrőt vásárolni (2-3e ft), igy ezután az nem porosodik, nem sérül. ...és mindennek előfeltétele, hogy az elem ne legyen a gépbe folyva, mert az minden mechanikát és optikát kinyír. Sok szerencsét!
Friss Yashica Electro 8 LD-4 tulaj vagyok. És természetesen ezzel friss a super 8 mániákusok körében is. Sziszi ajánlotta a fórumot így gondoltam hát regelek és jövök. Nem tudtok valakit ajánlani aki esetleg belenézne és egy-két apróságot javítana benne? Kiváló esztétikai állapotban van és a belsejében is csak apróságok lehetnek maximumom amit helyre kéne tenni.
Eladó 20 tekercs Ektachrome 64T friss super 8-as nyersanyag a hűtőből! Egy ezressel olcsóbban mint a Soósnál van! Vagy egyben, vagy pedig 10-es csomagban lehet elvinni!