ne is mondd! az előbb ment a TV Paprika a háttérben, a Konyhatündér muffint sütött és kivajazta (!!) a szilikonformát... ja, még meg is magyarázta, hogy az oldalát nem szabad, mert akkor nem jönnek fel rendesen, csak az alját maszatolta össze; de azt annál jobban... :-|
Nos, végül is kb. 30 percig sütöttem a sajtos-hagymás-virslis muflont. Az eredeti recepten annyit változtattam, hogy tettem bele egy kis olaszos fűszerkeveréket is. :-)
erre meg már nem válaszoltam tegnap este :o) hát, ha viszed, annak én örülök, de nem tudtam. szóval szeretnél minimuffinsütőket cserébe? vagy még filozofáljak a cserealapon? :)
véletlenül akadtam rá (nem szívesen járok pont abba a boltba a "társaság" miatt), egy ismerős mutogatta, hogy ugyannézzemmár, hogy mit vett, úgyhogy nosza! :-)))
Én ugyanannyi ideig sütöm, mint a normált. Kb. 20 perc, légkeverés, 175 fok. Ez normál pléh tepsi. Szeretem, ha ropogós a kérge. :-) Szerintem a szilikonosban még oda se lehet pörkölni :-))), de ha gondolod, 15 perc körül nézz rá. Látom, ismét szét kell néznem a mi környékünkön lévő 100ft-os boltokban... :-))))))
bocs, hogy itt, de asszociáltam. megvan még a gyertyatartó? kitaláltam a cserealapot :) van édes kis minimuffinformám (nagy sikereket lehet vele alkotni, nem is laktat annyira, mint egy nagy muffin), akár kettőt is tudnék adni cserébe, meg még valamit, mondjuk szerzek hozzá minimuffinpapírt, meg még akármibármit :-)
Nem tudom, hogy mindegyik 100Ft-os boltra vonatkozik-e, de a miénkben (vidéki kisváros) megjelent valami Bergner márkájú "formacsalád", 1150 Ft-os darabonkénti áron. A múltkor vettem kuglóf- és gyümölcskenyérformát, akkor nem volt mufliforma. A kuglófsütőben már csináltam is a mikróban startpiskótából 'koszorút', hogy teszteljem az szilikon minőségét. :-) Jónak ítéltetett, úgyhogy ma már vettem minimuffin-formát is végre, úgyhogy hajrá! :-)
jóvanna :) kezdő muffinos béna muffinos.... :D de akkor majd megnézem ezeket a másikakat is :D
(bár vicces, hogy amit a Burger Kingben adnak muffint az ugyanilyen ragadós papírban van :) merthogy még mielőtt sk csináltam volna sokszor ott ettem :)
Igen, abszol-út ugyanaz a cég, ua. a cím. Kipróbáltam, és tényleg megtartja a formáját sütés közben is. Egyre kell figyelni. Két tepsiben kétfélét sütöttem. Az első adagot kiadagoltam, és egy darabot a papírba tepsi nélkül. Utána álltam neki a másikat összekeverni. Közben a csak papíros kicsit megereszkedett, tehát nem szabad állni hagyni sütés nélkül. De amúgy tényleg jó.
azaz!!!! a rohadt dunny. de hát miért használod, nem olvastad rendesen végig a topikot? :-) ejnye. elsírtam itt a bánatom, meg is nevezve a bűnöst. :-)
Orso-borso, ez az a zuglói lelőhely, amit múltkor kitárgyaltunk (huszti-papír), vagy valami egészen más? Cím? :-) Szerintem nagyon-nagyon kedvező ár a 350/100 db erre a visszahajlós pereműre! Ui. - ha egyre gondolunk - amihez még muffintepsi sem kell, mert jó merev, tartja a formáját akkor is, ha beletesszük a tésztát, azaz nem terül el. Az ÁZSIA boltban láttam ilyet, de kb. 10 db került ennyi pénzbe ott. :-OO Egyébként szinte az összes kapszli plisszírozott, szerintem nem a plisszírtól függ, hogy jó-e muflihoz, vagy sem. Hanem az anyagától. A mignonkapszli sima fehér papírból van, a muffinkapszli meg olyan zsírpapír (ill. sütőpapír) jellegűből. Egyébként most vettem az Auchanban egy Metaltex márkájú kapszlit, 75 db/159 ft. A rajta lévő piktogramm azt mondja, hogy nem lehet sütni, de találtam ott egy félig kibontott csomagot, megfogdostam :-))) és szerintem zsírpapírból van. Viszont ez is a viszonylag alacsony fajta. Mindegy, majd laposabb muflikat sütök benne. :-)
Tegnap voltam a Nyomell nagyáruházban, ahol a muffin-papír gyártójának is van üzlete. (cég nevére már nem emlékszem) Nemrég vettem ott muffinpapírt de nem igazán szerettem, mert nem olyan magas, mint a muffintepsi, kimarad 5-7 mm, ahol rásül a tészta a tepsire. Ezért magasabb papírt akartam venni, de olyan nem volt, csak olyan, aminek az átmérője is nagyobb. Ekkor mondta az eladó, hogy ez nem is muffin, hanem mignon papír. A muffin papír nem "plisszírozott" hanem simára van préselve és a pereme felül visszahajlik. Állítólag még tepsi sem kell hozzá. Kíváncsi leszek az eredményre. 100 db-os 350 Ft. A plisszírozott papír 220 Ft/100 db.
Kaptam egy corás rózsa-muffin szilikon formát. Mit kell vele csinálni azon kívül hogy elmosom? Ki kell vajazni vagy olajozni első használat előtt? Nincs rajta semmi utasítás.