Igen valóban elég a laktóz érzékenység. Az egyik munkatársamnak is az van és ő is igénybe veszi az adókedvezményt. Szerintem érdemes igénybe venni. Engem most hívtak fel a mai napon hogy így hogy vissza igényelem elég szép kis summa üti a markomat.
Azt gondolom, hogy vannak olyan emberek akik egésznap várják a sültgalambot. A hónap elején pedig a Polgármesteri Hivatalban tolongnak, hogy felvegyék a segélyt ami szintén szép kis summa ha sok a gyerek, már pedig nem hiszem, hogy egy van. Na mindegy nem akarom őket bántani, csak azt, hogy itt mindannyian nagyon sok pénzt és energiát áldozunk arra hogy jobban érezzük magunkat, így megérdemeljük azt a kis "jutalmat". Amit valljuk be hamarosan úgy is el kell költenünk gyógyszerre és miegymásra. :-)
:) Szerencsés ember vagy. Örülök, hogy neked végül jól alakult.
Többiek! Ti igénybe veszitek az adókedvezményt? Én ma tudtam meg, hogy már a laktózérzékenység igazolt kimutatása is "súlyos fogyatékosságot" (ez van az igazoláson) jelent, ami után igénybe lehet venni. Nem is kell crohnosnak lenni. :)
Sziasztok! Nekem ma kiderült, hogy mégsem crohn betegségem van hanem egy vírus okozta gyulladásom volt! De szednem kell egy évig egy hónapig bizmut por 3 hónapig pedig probiotikumot és így fel váltva! Ha valaki gondolja meg mondom az orvosom nevét aki azt mondta, hogy "meggyógyít"! Tiszta szívemből együtt érzek veletek!! Nem volt könnyű ez az egy hónap ebben a tudatban élni! De a ti bejegyzéseiteket vissza olvasva rengeteg erőt gyűjtöttem! Nagyon jó ez a fórum mert bátorítjátok egymást! Sok sikert és kitartást kívánok nektek! De azért időnként olvasom majd a fórumot,hogy kivel mi történik!
én nem szedtem terhesség alatt szteroidot, csak éppen a gyógyszer miatt nem álltunk le a próbálkozással :) mondjuk komolyan nem fenyegetett az a veszély, akkoriban, hogy babás leszek, hiszen éppen a prednisolon volt az, ami mellett végleg elmaradt a mensim.
Valóban adnak tüdőérlelőnek szteroidot, de az azért más, mert akkor már nagy a magzat.
Lehet szedni szteroidot, de az első 12 hétben azért jobb kerülni, főleg a 6-10 hét közt a nemi szervek kialakulásakor lehet kritikus, egyébként nem okoz gondot.
30 éves vagyok. Megmondom őszintén, hogy már nagyon nehéz várni. Amikor elmentem a nőgyógyihoz azt mondta, hogy akkor a fogitabi sztornó és három hónap a tisztulás. Ezt be is tartottam. Közben jött ez e nyavaja. 32 mg-nál megkérdeztem a belgyógyászt, hogy baba? Majdnem leesetema székről olyam mérges lett, persze igaza volt. Most két naponta 8 mg-nál tartok. 10-én kell vissza mennem és nagyon remélem hogy csökkenti 2 naponta 4 mg-ra. De a nagy igazság az, hogy nagyon nehéz türelmesnek lenni. És most már eljutottam arra a pontra, hogy semmi más nem érdekel csak ez a téma. A férjem sokkal reálisabban látja a dolgokat, de én már kezdek begolyózni. Semmit sem akartam ennyire.
Szia Voulcsi!
Megkérdezhetem, hogy te hány mg-ot szedtél a terhesség alatt?
Nagyon szeretnék kisbabát, de nagyon félek is. Nem magam miatt miatta.
Túrtam kicsit a guglit, és találtam olyat is, hogy nyugodtan szedheti a várandós a szterót, semmi baj nem lesz, meg olyat is, hogy semmiképpen, mert ilyen és ilyen baja lehet tőle a babának. Szerintem adj még időt magadnak, és higgy benne, hogy sikerül lejönni róla. Tisztább ügy lesz úgy teherbe esni.
Ismételten lenne egy kérdésem a terhességgel kapcsoaltban. 10-én kell mennem az orvoshoz ezét még tőle nem volt alkalmam megkérdezni és a ti véleményetekre is kíváncsi lennék.
A kérdés: Napi 4 mg medrol okozhat-e valamilyen problémát a terhesség alatt? És ha igen mit?
Sziasztok! Holnap kezdödik ez az "új fajta gyógyitás" holnap kapom meg a tápszondát! Kicsit félek! Tudom ti itt már sokkal nagyobb dolgokon át estetek mint én! Volt közöttetek olyan akinek már volt bármiféle szondája? Szoritsatok nekem! Jelentkezem majd a hatásával kapcsolatban illetve hogy télleg meggyógyit-e!
Visszatér a rákbetegek ízérzékelése a kannabisz hatására
MTI 2011. február 23., szerda 15:33
Kemoterápiával kezelt rákbetegek elvesztett ízérzékelését adhatja vissza a THC, a kannabiszban található pszichoaktív vegyület - közölték szerdán kanadai kutatók.A tanulmányba 21 előrehaladott állapotban lévő daganatos beteget vontak be, akiket korábban kemoterápiával kezeltek. A páciensek vagy THC-t (delta-9-tetrahidrokannabiolt) kaptak, vagy placebót.Az önkéntesek 18 napig szedték a tablettákat, és megkérték őket, hogy közben töltsenek ki kérdőíveket. A THC-t szedők 73 százaléka mondta, hogy szívesebben evett, 55 százalékuk pedig azt jelezte, hogy ízletesebbnek találta az ételeket. A placebo csoportban ezek az arányok 30, illetve 10 százalékot értek el.űAz étrend összetételét vizsgálva az derült ki, hogy a hatóanyagot szedő csoport tagjai egy idő után, amikor már élvezték az ételek ízét, több fehérjét vettek magukhoz. A THC-t kapó rákbetegek ezen túlmenően jobb alvásminőségről és ellazultabb éber állapotról számoltak be, mint a placebós páciensek.Mint Wendy Wismer kutatásvezető, az Albertai Egyetem munkatársa elmondta, megállapításuk azért fontos, mert sok daganatos betegnél a rák vagy annak terápiája jelentősen lerontja az étvágyat, ami veszélyes súlycsökkenéshez vezethet. Számos rákbeteg kellemetlennek tartja például a hús ízét és illatát, emiatt kevés fehérjéhez jut. Wismer azt javasolja az orvosoknak, hogy vegyék számításba a THC-val való kezelést azoknál a daganatos pácienseknél, akik elvesztették étvágyukat, ízlelésüket vagy szaglásukat.
Nem rossz segítség azoknak, akik épp durva kezelést élnek át, ez miránk is vonatkozhat, vonatkozik is. Pl bármivel kombinálom a supplint, attól még az életkedvem is elmegy mindig, nem, hogy az évtágyam. Ezért jó, ha van segítség.
Éljen a kakukázusi kefír meg a joghurt tényleg! :-)
Ha meg épp nem bírod enni, akkor jobb híján.... probiotikum. Volt olyan, amit vizsgáltál, és megfelelő benne volt benne az élőcsíraszám? Meliyk volt az? (és kérlek, írd ki, itt nem számít reklámnak, egymás köz vagyunk!)
Thelan örülök neki, sztem kicsit túllihegik a témát. Elég sok ibd-s szedi terhesség alatt, persze ha megoldható nélküle akkor inkább úgy, de ha kell, azért nem kell a Tiszának menni.
Mamy én úgy ált. értettem, igen magas csíraszám kell hozzá, vagy túl alacsony antibiotikum dózis (az meg a leginkább ártalmas), hogy hatása legyen. Teszteltem én magamon, gyermekemen is, de azt tapasztaltam az antibogyó szedés után spontán uannyi idő alatt múlik el a hasmenés, mint probiotikum mellett. Kislányomnál az 2 nap kb., nálom jóval több, ha nem akut időszakról beszélünk persze.
Nekem úgy tűnik túl van misztifikálva ez a probiotikum téma. Mondjuk kedvencem volt az amikor alig tudtam élőcsíraszámot kimutatni egyik cég termékéből amit bevittem a laborba, de volt olyan is ami 10.-e csíraszámot tartalmazott mint ami föl van rá tüntetve.
Lehet többet ér egy kaukázusi kefír, vagy natúr joghurt, meg olcsóbb is.:)
sans souci ezt nem értem mi az, hogy nem volt E. colid?
- A sipoly belgyógyászati és sebészeti kezelése - A beteség genetikai háttere: öröklődés, családi halmozódás
Helyszín: Zala megyei Kórház Diagnosztikai tömb, 4. emeleti tanácsterem Szeretettel várunk minden érdeklődőt, régi és újonnan csatlakozó betegtársat!!!
Helyszín: Zala megyei Kórház Diagnosztikai tömb, 4. emeleti tanácsterem Szeretettel várunk minden érdeklődőt, régi és újonnan csatlakozó betegtársat!!!
Nekem az orvosom mondta, hogy közben is szedjem a probiotikumot. Folyamatos napi két normafloret ittam 5 nap cifran és kb. két hét supplin kezelés alatt és a végén mégsem volt E.colim. Neked is igazad lehet, de az orvosomnak is, csak több normafloret kellett volna innom. Végülis az adagolást nem beszéltem meg senkivel, csak kétszer jutott eszembe napjában. Úgy látom, Mamyt olvasva, hogy ebben is mindenki cselekedjék saját tapasztalata, belátása, hitvilága szerint. Azért kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét is, hogy minél több vélemény között tudjon eltévedni. :)
Ezt most a Crohnosokra érted, vagy a mezei :-) egészséges emberekre? Mert ugyan én nem vagyok biológus, csak gyakorló anyuka, és ha nem adom a gyereknek a probiotikumot az antibiotikum mellett párhuzamosan (két antibiotikum-adag között félidőben), akkor fosik, ha meg adom, akkor nem fosik.
Először is mindenkinek nagyon szépen köszönöm a nyugtató szavakat.
Biológus!
Neked külön köszönöm, megnyugtattál. Igazán hálás vagyok hogy megosztottad velem az ezzel kapcsolatos tapasztalataidat. Most már egy kicsit nyugodtabb vagyok.
Én igazából szakmai szempontok alapján ezzel nem értek egyet, sztem antibiotikum szedés után kell a probiotikum, és nem alatta, akkor fölösleges. Ha kinyírja a bélflórád, akkor kinyírja azokat a bacikat is amiket beviszel. Egy logika miatt ajánlják már kúra alatt is a szedését, az pedig nem más mint a gyógyszergyártók zsebének tömése....
Sztem nem csak ez a két féle csoport van, legalábbis én egyikbe se illek. Ill. sok év alatt, nagyon sok ibs-sel találkozva mondom ezt. Valóban vannak ezek a típusú betegek is. Tényleg egyik kedvencem aki szigorúan diétázik hisz is benne, és mikor fellángol még szigorúbban diétázik, szinte már csak rizst és répát eszik, és csodálkozik, hogy az nem oldja meg a problémáját.:)
Annyival egészíteném ki, hogy van az a csoport aki halálos betegen (szószerint) is azt mondja Ő biza jól van, csak nehogy szánakozzon bárki is rajta. (Mint jómagam is.)
Vannak a megrögzött diétások igazad van. (Rajtuk tudok a legtöbbet derülni.)
És van az aki úgy is fogalmazhatnánk enyhe crohnos, talán ők viselik a legnehezebben (kicsit paradoxon), és tényleg alig van különbség náluk fellángolás és nyugalmi szak közt, kvázi szimulánsok ahogy írod, de azért mégsem, csak ha durva esetekhez hasonlítjuk.
Persze ez csak nagyvonalú csoportosítás, még mielőtt vki full kiakad.:)
Barátnőm mondaná mindenki olyat/annyit és akkorát kap, mármint a büntetésből amit még el bír viselni. Na de ez egy újabb csont amit lehetne rágogatni.:)