Sziasztok, már a harmadik adagomat készítem, isteni finom. Egy technikát szeretnék átadni, én nem szűröm a gombát, hanem eleve egy hálóba teszem. Erre a módszerre még a 80-as évekből emlékszem, akkor úgy kefireztünk. Régen -ha még emlékszik valaki-, lehetett olyan hálót kapni, amibe beleraktuk a szappant, és úgy mosakodtunk. Most viszont a Rossmannban láttam olyan fürdőeszközt kb. 150 forintért amely kibontva egy hosszú háló ebből lehet adagoló tasakocskát készíteni. Nagyon egyszerű a használata, kis madzagon ki lehet venni a kefirből, egyszerűen át lehet tenni a friss tejbe.
Kedves fórumozók! Sajnos nekem nem sikerült használható kefirgombára szert tennem. Kérem, ha lenne valaki Debrecenből, akinek van fölöslege és tudna nekem eladni, kérem írjon. A Vaterán vettem, de már kiderült, hogy elpusztult gombát kaptam. Köszönöm
Bezomány! Akkora gombák, mint 1kisebb karfiol! 1*megfeledkeztem az esti szűrésről, reggel szűrtem. Annyi volt a változás, hogy jóval sűrűbb lett a kefír. (azóta reggel szűrök) Lehet, hogy nem kellett volna, de megkóstoltam! Az íze is olyan, mint a savanyított karfiolnak!
Egészségedre az elsőt ! és minden továbbit is :-)) Én sima dobozos 1,5 % ost használok és ugyan úgy csinálja a dolgát. A gombák minőségéről Faqac - nak már van tapasztalata.
Ma elkészült az első kefírem! ValakiA-tól kapott gomgát beletettem, 2 dl forralt házitejbe és kb másfél nap alatt kellemes picikét csípős, "darabos" kefirré alakult. Gondolom, az hogy nem sima és homogén mint a bolti, nem baj. A házi tej azt jelenti, hogy az egyik üzlet előterében van egy tejautomata, amely a használati utasítás szerint kezeletlen, csak hűtött tejet ad. Köszönöm.
Köszi Ági az infokat. Kicsit semleges, krémízű lett, nekem ízlett natúr is, gyümölcs nélkül. Házitejből készítettem (125Ft/l-ért jutok hozzá), reggel kiderűl, hogy milyen lett a második adag. Utána megpróbálom kaukázusiból csinálni, ha nem lesz jó, talán a Vaterán tudok venni olyan gombát amit Ti használtok.
Az ize hasonló volt. Biztosan attól is függ hogy melyik fajta gombát használják az előállításhoz, nem tudom a "mi" gombáink és a tejipar által használt oltók pontos nevét. Lehet hogy ez a karfiolos gomba alap nem felelne meg az EU és ANTSZ előírásainak sem.
2004-előtt voltunk Szlovákiában Párkányban, szerettünk volna sztrapacskát enni, de nem volt juhtúrójuk és akkor ott azt mondtak a helyiek, hogy az EU miatt nem lehet bridzát csinálni. Persze azóta is van brindzájuk.
Szép napot ! Eddig csak fogyasztottam , most szólok is ! Van átadható adag gombám , csak személyesen, Csepel sziget, ill. Dél -Pestiek vagy vállalkozó szellemű erre közlekedő részére. Megtalálható vagyok !