Ebben is lehet valami.Stílusfüggő nagyon, bár az 50 az nekem inkább 70-80 a városban..::))
De az általam elért 14L egy E23 735iA-tól egy jól beállított kocsi volt, és nem egy okos autóreszelő által átállított váltós tuninggép::))
De ezt épp a gazdája nem érti..
Nekem a td is nagyon barátit eszik, érdekes módon viszont a feleségem 523iA-ja nálam evett többet..Az E23 mindkettőnknél 14-re jött ki, pedig neki lényegesen kevesebb km van a lábában, mint nekem..
Azért korántsem mindegy, hogy az a 6 hengeres motor mekkora kasztniban van és milyen fejlett a tüzelőanyagellátó rendszere. E23 728ia lazán bekapja a 20-at városban az L-jettel. Nekem a 100 literes telitannkal 460km-t sikerült elmenni. A 4 sebességes automata negyedikbe csak 80-90-nél kapcsol. Sajnos nincs gyári katalógusadatom hozzá, de nemhiszem, hogy messze járok tőle.
Szerintem az állításod V8 vagy V12 esetén helyes. Azért egy sor6 nem olyan nagy kuriózum BMW-nél, ráadásul középkategóriától felfelé más nem is elérhető.
- Én komolyan elhiszem, ha valaki szentül állítja, hogy az autója 20 litert eszik. Csak van annyira intelligens, hogy ki tudja számolni a fogyasztást. Ellenben akkor Ő is fogadja el, hogy másnak más vezetési stílussal ugyanaz 15-öt. Jó példa, hogy ami Lütyőnél, akinek millio kilométerek vannak a lábában 15 liter az egy 20 éves suhancnál 22 l. - Nem vagyunk egyformák, nem ugyanúgy vezetünk, amikor az asszonyom megkapta az E32-ömet, akkor neki 2 literrel többet fogyasztott és lassabban közlekedett. Végül rájöttünk, hogy a kanyarsebesség választásban és a fékutak motorfékezésében volt a 2 liter. - Ha bármilyen Siebener nálam 20-at enne, (kivéve talán a 750-et) akkor először megnézetném az autót, ha azzal minden stimmel, akkor változtatnék a vezetési stílusomon. Persze, ha velekit nem zavar a 20 liter és úgy szereti, akkor hajrá, az Ő pénztárcája. Ellenben fogadja el, hogy más ember ugyanazzal az autóval el tud vagy el akar járni kisebb fogyasztással.
Már csak az az érdekes hogy Zöldkártyán annyit mondtak valószínűleg lukas a hátsó dob. (hallani is lehet h kifúj) Lambdaszonda arért kiderült volna vagy nem?
sziasztok tudok egy eladó speer difit, nem tudom melyik tipusba de h cápa az biztos ha valakit érdekel írjon és mondom a paramétereit. Ja 20 ezret akarnak érte. Üdv
M3-as is 15-16. a gyári érték 16 felett van. De az is igaz, h tök mindegy, h gyorsan megyek, vagy lassan, az városban 15 és kész:) oszágút (nem lezárt:)) 8-18 között:)
Óbudáról megyek a Lehel útig, be se melexik rendesen ennyi idő alatt. 13.9 a gyári érték, ez meg tizenöt éves és 200.000van benne. Én nem sokallom, mielőtt megvettem tudtam/számítottam rá hogy ennyit fog enni. 525i kevesebbet eszik és erősebb is. -ez TÉNY Aki nemhiszi járjon utána.
Pedig létezik..Mondjuk Petiét még nem tapasztaltam meg, de a nemrég felemlegetett 735 iA-m is 13.9-14 liternél nem evett többet városban araszolva 5 személlyel, klímával...Rátankolva is, és a bc szerint is..Aki nem hiszi, ne higgye..
1. Sabc-ot kérjük visszaköltözni demszkygrádba és hitelesítve fogyasztást mérni! :) 2. A folyamatos dugóban álláskor, ami télen-nyáron mindig van Bp-en a 20d is 9 körül eszik.. de ahogy lehet haladni lemegy 7-re..
Város és város között is óriási különbségek vannak.
Pécsett pl. fé l8 -tól 8.20 ig van dugó azis max 3 egykilóméteres szakaszon. Pesten meg 7.10 től 11-ig valamint 15.00-tól 18.30 ig minden útvonalon minden kilóméteren, méteren :( Na ez a nemmindegy.