Ez a topic gyűjtőhelye mindazoknak, akik gyermeket szeretnének.
Mielőtt hozzászólsz, olvass vissza pár oldalt!
A topikban vezetett tábláról a leírást megtalálod ebben a hozzászólásban: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=67769219&t=9026561
Igazad van, köszönöm szépen, hogy segítesz. Hogy értsd miért kérdeztem amit kérdeztem. A véreredménnyel két dokinál voltam. Egyszerűen kíváncsiságból. Az egyik csak annyit mondott, hogy magas az fsh-m (fsh-lh arányról nem beszélt) és enyhén a glükóz, de nem tulajdonított neki jelentőséget. mondta, hogy menjek el endokrinológushoz a hormon miatt. mikor említettem neki, hogy stresszes a munkahelyem, elküldött IR-re.
a másik az fsh-val nem törődött, elküldött terheléses cukorra és szerinte a prolaktin szintem kiugróan magas, amit kezelni kell. elmesélte, hogy most volt egy esete, hogy a csajnak magas volt a prolaktin szintje és a hipofízisén volt egy daganat, rögtön megműtötték.
engem az zavart, hogy az első doki nem figyeltfelamagasprolaktinszintemreéskíváncsivoltammásikmitmond,ténylegolyanmagas-e.
IR-re mindenképpen elmegyek, és már van endokrinológus címem is, hamarosan bejelentkezek. terveztem, de sajnos nekem kicsit körültekintőbbnek kell lennem, mert nem vagyunk eleresztve. próbálok nem link orvost találni és olyat akit az én pénztárcámhoz mértek és közben igyekszem tájékozódni, mert magamról van szó.
rajtad tuti nem vegeznek terheleses glukoz tesztet, mert mar az ehgyomri erteked is magas. az inzulinertekeket kene csekkolni. legjobb lenne, ha elballagnal a haziorvosodhoz a leleteiddel es kernel beutalot endokrinologiara.
(nem bantasbol, de azt sem jol ertelmezted, amit irasban mondtam, komolyan az orvosokra kene ezt hagyni. endokrinologiai probelmat oldjon meg endokrinologus es az segiteni fog a teherbeesesen is. nem tudom hany eves vagy, de ha inzulinrezisztenciad van, es a nogyogyasz toketlenkedik meg egy ideig, csak a sajat eselyeid romlanak.)
Az lh-fsh arányod valóban nem túl fényes 1:1-hez kellene lennie normál esetben, az nekem is sz@ar sajnos. El kellene menned egy 3 pontos terheléses inzulin és cukor vizsgálatra. Az inzulin nagyon fontos, mert ez a lh-fsh arány pco-ra inzulin rezisztenciára utalhat. Nekem ki is derült hogy ir-em van. Azért van szükség hogy éhgyomorra, majd cukros lötty után 60 perccel és 120 perccel is vegyenek vért, hogy lássák hogy regaál az inzulinod a cukor bevitelre. Asszem nagyjából ennyi, tudmányosan nem tudom leírni:)
Bocsi, hogy a felét elfelejtettem, de szita az agyam (persze nekem egyértelmű volt, de ti nem érthettétek). köszi a segítséget.
lenne még egy kérdésem. két féle képpen nézik a cukrot. 1. mikor enni kell az éhgyomori után és 2. amikor cukorfolyadékot kell inni. mi a különbség a két vizsgálat között? most nem a technikai részére gondolok, mert az egyértelmű, hanem van e jelentősége, hogy mikor melyiket kérik és melyiket csináltatod. (bocsi ha hülyeséget kérdezek) köszi
vegulis csak a lenyegi infok felet hagytad le. azt hittem, uganazon ciklusban voltal 1. es 2. napi vervetelen. a doki valszeg azt mondta, hogy az FSH/LH aranyod magas. szerintem nem anyira durvan, de a magas ehgyomri vercukorszinted fenyeben en endokrinologussal csinaltatnek egy terheleses inzulin tesztet es HgA1C tesztet is az inzulinrezisztencia csekkolasara.
a prolaktin mas teszta, arra van megfelelo gogyszer, de kiralysag lenne, ha eljutna odaig az olvasasban az orvos.
bocs, valamit nem írtam. mivel a doki szerint magas az fsh-m, meg kellett ismételni vv. szerinted mit lépjek most? ja és az általános vérképen 6,5 volt az éhgyomori glükóz (ha ez számít valamit). amit még kifelejtettem, hogy volt AMH is, ami 3,3 lett.
köszi szépen. nekem is ez tünt fel elsőre, de a doki szerint az fsh-m magas. a prolaktinig el sem jutott.
a második napi vérvétel egy másik ciklus 2. napja volt. azért akkor mentem el, mert első nap kb 11ó jött meg és a munkahelyemről nem tudtam elmenni csak úgy így reggelre halasztottam. amúgy a doki 1-3. napit kért, gondoltam jó a 2. napi is. vagy nem jól döntöttem?
Reggel elszállt a hozzászólásom, most újra erőt veszek magamon...
Mörci: Gyönyörűséges a kisbabád, még egyszer nagyon sok örömöt, boldogságot és jó egészséget kívánok nektek!!!!
Izst: Mennek a drukkok a jó progi eredményhez!
Victoire: Neked is drukkolok nagyon az inszemhez, egyszerűen muszáj, hogy előbb-utóbb sikerüljön! Szorítok ezerrel! :-)
Moninyufi: Remélem, a következő uh-n már a te apróságod sem lesz olyan szemérmes. Nem szép dolog ám így titkolózni. :-) Igen, nekem a 12. hetin jósoltak nemet, állítólag a medence alakjából is lehet következtetni rá, gyanítom, hogy ez történt. :-) Persze biztosra nem mondták, de azért eléggé fiúban gondolkodunk azóta. Bár én kislányt is nagyon-nagyon szeretnék. Neveink vannak, László ill. Luca Emília. Utóbbi (szerintem) olyan szép, hogy sajnálnám, ha nem kapná meg senki. :-)) Nálatok vannak nevek?
Továbbra is küldöm a drukkokat mindenkinek, és lesem a topicot a jó hírek reményében. :-)))
Igazából az endodoki azt mondta, hogy mostanában nem kell már kontroll vérvétel, mert felesleges terhelni vele a szervezetem, és több lehetőség a gyógyszerek közül nincs már. Szóval szedem ezt és várjuk a csodát. Ami rajtunk múlik, azt megtesszük. ;-)
Pihenj néha egy kicsit, legalább otthon. Fogd be a házimunkába férjuradat. :) Vagy náluk is áll a bál a melóhelyen? :(
bakker, már te is sejted? na mostmár kérek időpontot a dokimhoz, oszt megmondom neki kukkantson be a picur lábai közé, mert ez így nem állapot! ;) (legutóbb úgy összezárta, hogy képtelenség volt még tippelni is - szégyenlős na)
gratula a kis fiúcskához -- a szonográfus azt mondta, hogy fiúknál ritkán tévednek, bár még a 'korai' terhességnél változhat nevetek van már?
mörci: gratula, nagyon formás kis kerekfejű babóca! "Hihetetlen, mennyire megváltoztatja az ember életét ez a kis csöppség" hát igen, innentől új életed van
victorie: a melóhelyen van hajtás utána meg otthon nincs szabadidőm, de amit lesz egy pici írok. Vagy ha felénk jártok akkor be is ugorhattok (persze csak ha nem zavar a rendetlenség, mert a takarítás most a legutolsó helyre szorult :( )
Az inszemhez drukk, a gyógyszer beváltotta a hozzáfűzött reményt, milyen lett az eredményed? vagy csak akkor váltja be ha az inszem eredménye II lesz ;-)
A babás könyvemet visszakaptam és most nincs rá kérő sem, úgyhogy csak rád vár!
én a jövő héten megyek megint progi vérvételre és bizakodom hogy jelentős javulást mutat majd az előzővel szemben, mert ha nem akkor szerintem már nem fogjuk folytatni az inszemeket vagy nemtom. :(
péntek felé szerintem már meglesz az eredmény asszem szerdán megyek vvre. bár akkor lehet csak hétfőn lesz de az már 100%. szal bizakodok hogy javulás lesz :)
Na, gyorsan nyomtam meg a gombot. Szóval köszi a drukkokat. Sajnos már nincsenek nagy reményeim, vagy elvárásaim, de azért adok még egy esélyt ennek a dolognak, mert a csodákban azért hiszek. :)
ha a teszt negativ, abban elegge lehet bizni. vard meg a hsg reggelet, ha nincs menstruacio csinalj egy tesztet azon frissiben es ha negativ, menj el az atjarhatosagira.