Keresés

Részletes keresés

Simple Creative Commons License 2011.09.08 0 0 4361

Bocs: a heavymetal.hu-n.

Előzmény: Simple (4360)
Simple Creative Commons License 2011.09.08 0 0 4360

Ezt a vicceset lehet olvasni a passzión:

"A lemezen vendégként szerepel a Megadeth alapító gitárosa, Marty Friedman és más kiemelkedő zenészek."

:))))

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.08 0 0 4359

A borítót és a mellékelt képeket nézve rám inkább amolyan "leköszönős" benyomást tett. Borítón Vic hátat fordít (?), aztán koporsókban fekszik gyertyák között. Ezek után a temetős látképre nézve hirtelen már az jutott eszembe, hogy a sírok mögött a megadeth-ben egykor megfordult tagok lehetnek feltüntetve, mert a populációk nagyjából hasonló méretűek. Csak közelebbről nézve láttam, hogy rosszul gondoltam. Azzal pedig szó szerint egyet értek, hogy Dave mehet a francba ezzel a tracklistel. Már csak egy tútlömond3 hiányzik bónuszként...

Előzmény: 4umos (4357)
deliriousnomad Creative Commons License 2011.09.08 0 0 4358

Szerintem röviden és tömören elmehet Dave a francba ezzel a tracklisttel. Négy már kiadott dalt elsütni újként egy tizenhárom számos sorlemezen? Nem a dalokkal van gondom, hanem a megközelítéssel. Üzletileg sem értem: eleve senki sem vesz meg semmit ma már, ha meg egy lemeznek a negyede már megvan/hozzáférhető/satöbbi, pláne nem fogja.

4umos Creative Commons License 2011.09.08 0 0 4357

hát, én is eléggé kétkedve fogadtam, amikor megláttam a számok listáját... meg ettől a public enemy nr. 1-tól sem vagyok úgy elvarázsolva. tényleg nagyon hasonlít a tears in a vial alap riffjére, csak kicsit "galopposabb" formában. ha nem lett volna korábban tears is a vial, akkor azt mondom OK, egy tipikus jól húzó megadeth nóta. de így, kicsit lenyúlós hangulatot idéz. (kb. mint az UA albumon a never walk alone, és a cryptic-en a vortex hasonlósága.)

a borító meg kicsit olyan volt első ránézésre, mintha az endgame-é lenne. komolyan! simán elmenne az endgame cd booklet-jének egyik belső képének is akár!

Előzmény: megaa (4356)
megaa Creative Commons License 2011.09.08 0 0 4356

hát, ez a tracklist valóban elég gynaús: sudden death, new world order, black swan, millenium of the blind mind ismerősek már.  Mondjuk a new world order 2011-es váltotata érdekesnek tűnik.

bár egy új lemezt egy régebbi számmal indítani szintén elég fura.

Meglátjuk.

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.07 0 0 4355

Na így jár az, aki előbb beszél... Lehet pislogni az új flash-en. Aztán pedig a (helyenként gyanúsan ismerős) tracklistán:

CD Tracklisting:

1. Sudden Death
2. Public Enemy No. 1
3. Whose Life (Is Irt Anyways?)
4. We The People
5. Guns, Drugs & Money
6. Never Dead
7. New World Order
8. Fast Lane
9. Black Swan
10. Wrecker
11. Millennium Of The Blind
12. Deadly Nightshade
13. 13

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.07 0 0 4354

Lehet, hogy ez volt a webmester utolsó napja a cégnél. Az ő memoárjára mondjuk kíváncsibb lennék... :)

Előzmény: 4umos (4353)
4umos Creative Commons License 2011.09.07 0 0 4353

igen, reggel 9:00-kor pontban néztem, hogy na mi lesz a nagy meglepetés, aztán semmi. :-) sztem bakizott az oldal webmestere, vagy még alszik, mert amikor letelt a visszaszámlálás, ott náluk akkor volt éjfél. szóval, biztos kint lesz valami még ma, de itteni idő szerint kb. este 7, 8 körül, ami ugye dél-kaliforniában délelőtt 10, 11 óra.

Előzmény: Törölt nick (4351)
megaa Creative Commons License 2011.09.07 0 0 4352

semmi sem történik. ez volt benne a trükk:)

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.07 0 0 4351

Leketyegett az óra. És most?

Atom-anti Creative Commons License 2011.09.07 0 0 4350

Kifejezettem utálom Rubintos Rickike keverését. Túlvezérelt fost csinál bármiból. A dob sem szól olyan jól.

Abban meg egyetértek, hogy a magyar zenék többsége a dobsoundon elvérzik. Mondjuk nem csak a magyarok. A legtöbb zene tényleg itt csúszik félre. A dob és a vokál. Valamelyik mindig irritálóan amatőrre sikeredik. A dob általában azért, mert nem is fektetnek rá hangsúlyt, csak tesznek bele, mert szokás.

Előzmény: Mirrmurr (4341)
deliriousnomad Creative Commons License 2011.09.06 0 0 4349

A klasszikus Slayer cuccok mondjuk mindenhogy szólnak, csak borzalmasan nem. ;) Akár lent van Rubin a stúdióban, akár nem.

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.06 0 0 4348

Én inkább egy ingyenesen letölthető számra tyippelek. A borítónak (az mp3-ak világában) elég csekély súlya van

Előzmény: 4umos (4336)
neal and jack and me Creative Commons License 2011.09.04 0 0 4347

számomra az egyik legkirályabb pergőhangzás (tessék kapaszkodni...) a st. anger-en hallható. halál komolyan, sztem az nagyon jó lett. egyáltalán nem gáz, nem gagyi.

de, ha mindenáron mást kell(ene) mondanom, akkor a destruction live without sense albumot mondanám. csodálatosan gyönyörűen szól mindkét albumon a pergő. nem nagyon tudnék választani a kettő között.

Mirrmurr Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4346

Eszembe jutott példának okáért a legutóbbi Hobo lemez, a Circus Hungaricus. Állati jól szól, marha jó zene, minden a helyén van... de a dob úgy kong, hogy bántóan kilóg a hangképből. Az is igaz, hogy a zene feledteti ezt, mert annyira jó.

Előzmény: Törölt nick (4345)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4345

Meg aztán ha szarul szól egy pergő, akkor az egésznek elveszi az élét. Ettől ismerhető fel egy magyar lemez is, hogy valamiért már minden jól tud szólni, csak a dob nem.

Egyetértek mindkét felével, sajnos a dob valamiért mostohagyermek lett, részint azért sem tudok már meghallgatni egy csomó zenét, mert undorító a dobhangzás, vagy polírozott és nincs mélysége, "alja", dinamikátlan, vagy kopogós a pergő, mintha zománcozott konyhaedényen dobolnának, vagy csilingelős.

Nálam pl. az etalon dobhangzás a Slayer "South of heaven" albumán van, de ha már Megadeth, akkor a Rust in peace eredeti és remasterelt formáján is tetszik, vagy Scott Travis a Painkilleren és a Fight-ban.

Előkerült Rick Rubin is, ki tudja, milyen szerepe van, de pl. az első három Danzig is süti.

Talán egy jó dobhangzás hiányzik ahhoz, hogy elviseljem Drovert, felfedezzek benne valamit...

Mirrmurr Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4344

Mert mint a hetes keksz, olyan száraz. Azt meg még kakaóval sem nagyon szeretem.

Előzmény: Rokko_ (4342)
Rokko_ Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4343

e-vel

Előzmény: Rokko_ (4342)
Rokko_ Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4342

Tarry Date??

Az meg már miért rossz?

Mirrmurr Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4341

Hallgasd meg a Rubin-lemezeket, fel fog tűnni, mennyire rá van állva a csávó. De interjúkban is szó volt róla, hogy Rubint alig szokták látni a stúdióban, és leginkább az a heppje, hogy a pergő szóljon úgy, ahogy ő kitalálja. Tény, hogy felismerhető azonnal. Meg aztán ha szarul szól egy pergő, akkor az egésznek elveszi az élét. Ettől ismerhető fel egy magyar lemez is, hogy valamiért már minden jól tud szólni, csak a dob nem.

Mindent egybevetve Rick Rubin kedvenc megszólalása nem az én kedvencem. Csontszáraz, nagyon pőre, ami egy rocklemezhez még elmegy, RHCP ugye, de metálnak borzasztó. Lásd még Terry Date.

Előzmény: 4umos (4340)
4umos Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4340

és csak a pergő szólna szarul? miért szólna szarul, szerinted?

Előzmény: Mirrmurr (4339)
Mirrmurr Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4339

Szarul szólna a pergő, és szétporladna az egész lemez 3 perc után.

Előzmény: 4umos (4338)
4umos Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4338

jelentem, jelenleg le van fordítva (borítóval lefelé) és fel van rakva polcra! :)

inkább arra lennék kíváncsi, hogy mi lenne ha mustaine rick rubin-al csinálna egyszer egylemezt. az a csávó már sok nagy zenekarból hozott ki jó dolgokat.

Előzmény: Fafara (4337)
Fafara Creative Commons License 2011.09.01 0 0 4337

fordítsd le. majd rakd fel valahova :)

de szórakoztató könyv lehet, mustaine mindig a saját aktuális valóságát hangoztatja :)

lehet, könyvet kellett volna írnia minden ötödik évben.

Előzmény: 4umos (4332)
4umos Creative Commons License 2011.08.31 0 0 4336

közben van egy sejtésem arra a kérdésre, amit itt feltettem, de hát ha a hegy nem megy mohamedhez, akkor mohamed megy a hegyhez. szóval, most jól megválaszolom magamnak. :-) sovány vígasz! szerintem a visszaszámlálás után fogják közzétenni az új album borítóját.

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.30 0 0 4335

Semmi baj. Mi a maidenről beszélgettünk, maiden fedőnév alatt. Netán tilos?

Előzmény: 4umos (4334)
4umos Creative Commons License 2011.08.29 0 0 4334

akkor csak biztos félre értettelek titeket, és megadeth-ről beszéltetek maiden fedőnév alatt, bocs'.

Előzmény: Törölt nick (4333)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.29 0 0 4333

Sőt, van metallica meg slayer fórum is. És?

Előzmény: 4umos (4332)
4umos Creative Commons License 2011.08.29 0 0 4332

nem hiszem, hogy magyarra fordítva valaha is ki fogják adni mustaine könyvét. nagyon kicsi lenne rá a kereslet, és itthon ő nem olyan széles körökben ismert zenész, mint mondjuk egy slash, akinek lefordították magyarra a könyvét. én épp most vettem meg a napokban a kibővített verzióját a mustaine életrajznak, mert írt a tavalyihoz képest egy plusz fejezetet, amiben már a big four-ról is szó esik.

egyébként meg van iron maiden topic is itt az index fórumon...

Előzmény: Simple (4331)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!