Keresés

Részletes keresés

Geobstem Creative Commons License 2016.02.11 0 0 63749

Szívesen, máskor is.

sajnos a Cymbidium a leggyengébb pontom es csak harom év sikertelensége van mögöttem.

irodalmi adatokra tamaszkodva a gondozasuk;

sok feny, foleg telen, nyaron a szabadban, szoktatassal. Opt. homerseklet 10-14, hideghatas nelkul nem viragzik, nyaron 30 fok Celsius alatt!

viragzas; csak nagy hőmérséklet különbség eseten alakul ki a viragszar es bimbo. Virag képződés alatt max 15 fok! Igy 6-8 hétig is virágozhat. Elvirágzás utan, a szárát tóból levágni.

tapozas; minden 3. Vagy 4. Öntözésnel 1/2 adag. Télen semmi műtrágya.

atultetes; ket évente, nagyon jo vizatereszto képességű közegbe. Soha ne álljon vízben ! A közeget olyan szorosrá alakítsuk, hogy megtartsa, ha megemeljük, laza közeg betegséget okozhat.

ontozes fontos, hogy a teljes labda jol atnedvesedjen.

kritikus: hideg hatás ,sok fény, alacsony hőmérséklet es szoros ültetés, nyári szabadban tartás nélkül / tehat csak lakásban / nem viragzik.

Manocska, remelem segítettem !

Előzmény: Manocska10 (63748)
Manocska10 Creative Commons License 2016.02.11 0 0 63748

Geobstem

Köszönöm szépen a tartással való tanácsot.

Nagyon szépek a virágaid,én is megpróbálok majd minél több orchideámról képet feltenni.

Még a cymbidium tartásával kapcsolatban van tanácsod?

(Mini méretűm van azt mondták hogy nem hidegházi,így nem olyan magas)

Előzmény: Geobstem (63747)
Geobstem Creative Commons License 2016.02.10 0 0 63747

Manocska, koszonom.

a D. Ph. meleg kedvelő, télen-nyáron sok szórt fényt, K-i, v. Dk-i ablakot es /en/ a tenyeszidoszakban minden ontozesnel műtárgyazok, de csak 1/4 adaggal. Az irodalom ennel ritkabban 1/2adagot ajanl. Nincs nyugalmi idoszaka, ezert telen is, persze ritkabban kb. hetente locsolni Kell. Jo ha ket locsolas kozott a kozeg teteje kiszarad, viszont soha ne legyen csont száraz. Meghatározó a hőmérséklet es a páratartalom. Spriccelest meghálálja, de a bimbót-, virágot ne érje.

nyaron kivinni, először árnyékba, majd fel árnyék ill. reggeli napsütéses helyre.

nem szereti a nagy cserepet, max 10 cm-es legyen, átültetni pedig csak 3 év utan érdemes, hacsak nem a közeg miatt kell hamarabb megtenni. Tőosztással altalaban nagyobb gond nelkul szaporithato.

osszessegeben a könnyebben tartható orchideák koze tartozik, virágai pedig gyönyörűek es nagyon hosszan viragzik.

Előzmény: Manocska10 (63746)
Manocska10 Creative Commons License 2016.02.10 0 0 63746

Geobstem

Gyönyörű a Nobiléd színe,a D.Ph. is nagyon szép.

Én most vettem egy D.Ph. remélem jól fogja ő is érezni magát.

Neki a tartásával kapcsolatban tudsz tanácsot adni?

Egyenlőre még csak ilyen képet tudok feltenni róla.

Előzmény: Geobstem (63742)
virág55 Creative Commons License 2016.02.09 0 0 63745

Ez tényleg különleges, nekik is jó helyük van. 

Előzmény: Geobstem (63743)
virág55 Creative Commons License 2016.02.09 0 0 63744

Nagyon szépek a virágzóid! Biztosan jól érzik magukat nálad.

Előzmény: Manocska10 (63735)
Geobstem Creative Commons License 2016.02.09 0 0 63743

Bocs., nem merget, hanem: meret!

es ime a különleges / legalább is nekem / D. Ph.

Geobstem Creative Commons License 2016.02.09 0 0 63742

Manocska, gratulalok, gyonyoruek, a viragok merget es Nagy szama remek eredmeny!

nekem tegnap kezdett el nyúlni egy krém szinu Nobile. Sok apró virag es meg tobb bimbo. A torkán sárga, ket lilas piros apró pottyel es a szirmok szele halvány lilas.

most nyílik meg ket D. Ph. Szep es különleges, később felteszem.

'szti Creative Commons License 2016.02.09 0 0 63741
Előzmény: Bella05 (63739)
Bella05 Creative Commons License 2016.02.08 0 0 63740

A képek lemaradtak...

Bella05 Creative Commons License 2016.02.08 0 0 63739

Sziasztok! Segítséget, tanácsot szeretnék kérni. Van egy cymbidium orchideám, a képeken látszik. Kb. 3 éve kaptam, azóta nem virágzott. Tavaly átültettem, úgy gondoltam, hogy kicsi neki a cserép, félig levágtam a gyökereit, visszaültettem. Azt hiszem ez nem volt jó ötlet. Egy régebbi és egy új hajtása van csak (többet hozott korábban), egy-két levél pedig be van barnulva. Az utóbbi időben már csak a tálkába öntök vizet. Tápoldatot is kap. Tavasztól-őszig kint volt a szabadban. Most bent 20-22 fokos helyiségben. Mi lehet a baja? Mit csináljak vele?

Manocska10 Creative Commons License 2016.02.07 0 0 63738

Köszönöm szépen.

Még csak most kezdtem jobban foglalkozni az orchideákkal idáig csak lepke orchideáim voltak.

Most próbálkozok a cymbidiummal is nagyon szépen hozzák az új hajtásokat.

Előzmény: 'szti (63736)
'szti Creative Commons License 2016.02.07 0 0 63737

a 3 vandámból 2 virágzik, a 3. nem. egyformán tartom őket :-) kis hisztisek. télen-nyáron sok napfény, és naponta vödör vízben csücsülnek kb 1/2 órát (csak a gyökerük), ebben néha van pici táp. ennél többet sajnos nem tudok.

Előzmény: virág55 (63733)
'szti Creative Commons License 2016.02.07 0 0 63736

nagyon ügyes vagy! nálam sajnos a hűvösebbet igénylők nem maradnak meg. a narancs nobiléval 2x próbálkoztam, mert imádom, de nem megy. 'Stardust Firebird' a fantázianeve.

Előzmény: Manocska10 (63735)
Manocska10 Creative Commons License 2016.02.07 0 0 63735

Geobstem

Köszönöm szépen a segítséget.

Új hajtásokat hozzák még a régi száron is jönnek,meg minden évben többször is virít a fehérem ő a legelsőm,vele szerettem meg ezt a fajtát.A narancssárga színűm az most tele van a szára dudorral szerintem virágok lesznek,de mellett ő is hozza a sarjakat.

Bérházban lakok szerencsére az egész lakást végig süti a nap így szeretik nagyon az orchideák,most csináltam nekik helyet az erkélyen így ha már jobb idő lesz a nobilék és a  cymbidium mennek ki,mert olvastam hogy szeretnek kint lenni így a hideg hatást is megtudom majd adni.

A nobilék idáig ablakban voltak hideg hatást csak annyit kaptak mikor ki volt nyitva az ablak szellőztetés céljából,és mégis virítottak még nyáron is.

Nagyon köszönöm szépen ,hogy ha tudsz segíteni a színpalettám bővítésében,és köszönöm a tartással való infót voltak benne amiket nem is tudtam, így még jobb odafigyelek hogy minden meglegyen számukra.

A cymbidium még csak most kezdtem tartani remélem sikerül majd virágzásra bírnom.

Ők vannak most meg két lila róluk még nincs képem mert elvirítva vettem őket,hozzák ők is szépen a sarjakat.

(várom majd a jelentkezésedet és előre is köszönöm)

Még egy pár szépségem

Előzmény: Geobstem (63732)
flybird Creative Commons License 2016.02.06 0 0 63734

Sziasztok!

Vettem ma szabadföldi orchidea hagymát. Igaz a zacskóján azt írják , hogy kiültetni csak májusban lehet. De én addig nem szeretnék várni. :)

Esetleg szobában ki lehetne gyökereztetni attól függetlenül, hogy szabadföldi?

virág55 Creative Commons License 2016.02.06 0 1 63733

Szépek nagyon, a középső illatos? Nekem van egy vanda amit sarjként kaptam kb 4 éve és már 16 levele van. Nem virágzott még, de szerintem már elég nagy hozzá. Nincs valami ötleted hogyan kell virágzásra bírni?

Előzmény: 'szti (63727)
Geobstem Creative Commons License 2016.02.06 0 0 63732

Koszonom Virag es Manocska. Ha meggyokeresednek, szívesen adom őket.

egyebkent a Nobilek kiviragoztatasa komoly odafigyelest igényel. Megis, ha az összes szabályt betartjuk, az eredmeny nem mindig megfelelo. 

Sok fény, de nem közvetlen deli napfény.

meleg nappal es hűvös éjszaka  / 30/15 Celsius/

tragyazas, n. fontos az uj hajtások érdekében, túladagolás veszélyes!

ujraviragoztatas: a regi hajtások nem virágoznak ujra, csak á az újak.

tehat stimulalni kell az uj hajtásokat: meleggel, fénnyel es mutragyaval.

amikor az uj hajtasok 20 cm hosszuak, le kell vágni az el virágzott múlt évi  szarakat

Ezutan semmi tragyazas!

amikor az uj szar megall a novekedesben es nem hoz uj levelet, akkor ket honapig meleg helyen,

megfelelo fényviszonyok között kell tartani.

ket hónap leteltével hűvös helyen es öntözés nélkül szárazon / 20-21/12-13 Celsius / kell tartani kb. hat hétig. Általában ilyenek a hálószobát.

nulla tragyazas es csak kevés spricceles, hogy ne rancosodjon.

kb.  a hatodik het vegen megjelennek a bimbok, ha biztos virag bimbók, akkor jöhet a normális öntözés, mar melegebb helyen, akar a nappali szoba.

majd a gyönyörű virágok

egy ilyen rendszer eseten jo eséllyel ujra virágoznak a Nobilek.

virág55 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 63731

Csodás ez a nobile virág, ilyen színűt még én is be fogok szerezni. Persze a többi is nagyon szép. :-)

Nálam a lila Cattleya és a kis Philadelphia illatozik, de csak délelőtt, délutánra nincs illat. Nagyon kellemes finom mindkettőé.

Előzmény: Geobstem (63725)
Manocska10 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 63730

Geobstem

Nekem is az egyik kedvencem a nobile most próbálok többféle színt is beszerezni belőle.

Már van lila színűm őt úgy kaptam hogy nem volt rajta virág így még nem tudom milyen lesz a közepe,narancssárgám,fehér lila szélű zöld közepű,meg vettem még egy lilát,meg van még egy fehér zöld középpel.

Ha sikerül gyökereztetned akkor szívesen elfogadom ha tudsz  adni.(Előre is köszönöm,várom majd a fejleményeket)

3 színűről már láttam képet nagyon gyönyörű.

Előzmény: Geobstem (63728)
Geobstem Creative Commons License 2016.02.06 0 0 63729

'szti, hat igen vannak bőven.

gyonyoruek a novenyeid! Na es a Vanda, meses! Nekem, csak alom, nem merem megpróbálni.

legyszi, tegyél meg fel viragzokat. Koszonom, üdv., G.

Előzmény: 'szti (63727)
Geobstem Creative Commons License 2016.02.06 0 0 63728

Manocska, talan 5-6 kulonbozo Nobilem van. Egyik kedvencem. Feherek; a kozepuk, vagy a szirmuk tort zöld/lila, mint egy "füst". Krem színű, citro-es narancs sárga, harom színű, talán a legszebb, korábban feltettem es a legutóbbi lila sárga kozeppel. Az elviragzott es  kopasz szarakat most gyokereztetem, eddig egy hajt a többin mintha bimbók kepzodnenek. Ha sikerül, ezekből szívesen adok.

Előzmény: Manocska10 (63726)
'szti Creative Commons License 2016.02.06 0 0 63727

jó sok növényed van, szépek :-)

mutatok párat én is:

Manocska10 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 63726

Nagyon szép a Nobiéd.

Milyen színűbe van még neked?

Geobstem Creative Commons License 2016.02.05 0 0 63725

'szti, igen, finoman citrom /?/ illat érezhető.

ma reggelre kinyílt a D. N. Akatsuki. Nem nagy szám, mar mint a produkciója, mert csak a hajtás -végeken  hozott kettes, hármas virágokat es a virágok mérete is kicsi. A közegében túl nagy a kókusz rost aranya es vagy at kellett volna ültetni, vagy bátrabban etetni. Na majd jövőre!

Előzmény: 'szti (63724)
'szti Creative Commons License 2016.02.05 0 0 63724

illatos?

Előzmény: Geobstem (63723)
Geobstem Creative Commons License 2016.02.04 0 0 63723

Ph. Bellina blue kinyilt.

Geobstem Creative Commons License 2016.02.02 0 0 63722

Nagyon szep a Cati. A Dendrobiumon pedig sok virag van. Lathatoan egeszseges Es jol erzi magat.

gratulalok, varjuk az ujabb kepeket.

nalam a Nobilek beindultak, most 3 feher viragzik. Es let erdekes Onci /?/ hybrid.

Előzmény: virág55 (63720)
Manocska10 Creative Commons License 2016.02.02 0 0 63721

Nagyon szépek

Előzmény: virág55 (63720)
virág55 Creative Commons License 2016.02.01 0 0 63720

Nagyon szépek!

A cattleya most csak ennyire volt képes, de én ennek is örülök. És egy tavaly mentett dendrobium phalaenopsis.

Előzmény: Geobstem (63718)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!