Keresés

Részletes keresés

Dugó Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1158
"Addig vagy boldog amíg van, aki szeret,
aki bajban megfogja a kezed,
hogy milyen fontos is volt Neked,
csak akkor tudod meg, ha már nincs Veled!"

sajnos nem tudom, hogy kitől van

ChrisRea Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1157

_Danna_ Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1156
Egy percre megállt Portugália
MTI
2004. január 29., csütörtök 19:26

Csütörtökön Portugália szerte egyperces gyászszünettel emlékeztek a hétfő hajnalban elhunyt magyar futballistára. Az MLSZ Fehér emlékének ajánlja a következő válogatott-meccset, a család köszöni az együttérzést.

A Magyar Labdarúgó Szövetség úgy határozott, hogy a legközelebbi hazai válogatott mérkőzést Fehér Miklósnak ajánlja. Egyben felkéri a ligákat és a területi szervezeteket, hogy a terembajnokság hétvégi hatos döntőjén, majd az első bajnoki forduló valamennyi találkozóján egyperces néma tiszteletadással adózzanak a nagyszerű sportember, a magyar válogatott Fehér Miklós emlékének.

A MLSZ megköszöni az együttérzését mindazoknak, akik írásban, szóban, e-mailben, személyesen, vagy az internetes weboldalak chat-rovatain keresztül lerótták kegyeletüket az SL Benfica csatárának tragikus halála után.

Fehér Miklós személye egységbe forrasztotta az embereket

"Labdarúgást kedvelők és attól tartózkodók, fiatalok és idősebbek, nők és férfiak tízezrei emlékeztek a magyar nemzeti tizenegy, a Benfica kiváló játékosára. A tragédia, Fehér Miklós személye olyan egységbe forrasztotta az embereket, amelyet a labdarúgás kapcsán korábban nem tapasztalhattunk. A szeretet, az együttérzés megnyilvánulása, Fehér Miklós emléke arra kötelez bennünket, hogy ezt az érzést, ezt az egységet vigyük tovább a labdarúgás környezetében éppúgy, mint a közéletben. Viselkedjünk Fehér Miklóshoz méltóan a lelátókon, a válogatott és bajnoki mérkőzéseken! - szerepel a szövetség közleményében.

Fehér Miklós halála nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is mély megrendülést keltett. Klubja, a Benfica bebizonyította, hogy nemcsak eredményei alapján tartozik a legkiválóbbak közé. Joseph Blatter FIFA-elnök, Lars-Christer Olsson UEFA-főigazgató, valamint a portugál, az andorrai, a belga, a bolgár, a ciprusi, az észt, a fehérorosz, a görög, a horvát, az izlandi, a lengyel, a lett, a máltai, a román, a svéd, a szlovák, a szlovén, és a török szövetség fejezte ki részvétét, s próbált a megváltoztathatatlan helyzetben vigaszt nyújtani.

Egész Portugália Fehért gyászolja

Portugália ráadásul hétfőre virradóra újabb megemlékezést tart Fehér Miklós tiszteletére, csütörtökön pedig helyi idő szerint 17:30 (magyar idő: 18:30) órakor egyperces gyászszünet lesz az egész országban.

Fehér Miklós családja szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik a családdal, hozzátartozókkal és a barátokkal együtt gyászolnak és osztoznak mérhetetlen fájdalmunkban.

"Aki valaha velünk volt, soha nem lesz egyedül, itt hagy magából egy keveset és belőlünk is elvisz egy darabot" - írta a család.

Doadoa Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1155
Megnéztem a portugálok megemlékezését, elolvastam ezt és úgy folynak a könnyeim, mint egy gyereknek. Nincsenek szavaim, csak végtelen szomorúságot érzek még most is.:(((
Előzmény: Leslee (1140)
imoT Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1154
jobb gombbal ráklikkelsz és mentés, ennyi az egész.
Előzmény: attti (1153)
attti Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1153
az adott linkre nekem azonnal megnyílt a media player, ahol lejátssza, de onnan nem tudom menteni a gépre.
Előzmény: imoT (1149)
drsb Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1152
csak egy baj van. a Blikk főszerkesztője hiába olvasná el ezt, semmit nem értene belőle. nem fogja fel, mit tett. és egy ilyen embernek reménytelen elmagyarázni...
Előzmény: Dope (1142)
szöszmösz Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1151
Anettkát kéne inkább kiállítani, mint szörnyűség.......
Hogy az édesanyjára hajtanának egy özvegy bikát..
Előzmény: MERLINN (1141)
FaberK Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1150
Sokadszorra nézve is nagyon megrázó ez az összeállítás.
Szerdán tényleg megérdemelsz egy kézszorítást, amiért megosztottad velünk. Köszönet érte.
Előzmény: imoT (1108)
imoT Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1149
Ezt most így nem értem. Mert ha letöltötted, az akkor már a gépeden van.
Előzmény: attti (1148)
attti Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1148
persze, letöltöttem, megnéztem, de menteni szeretném a gépemre. ehhez kértem volna a segítséged!
Előzmény: imoT (1122)
FOCUS Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1147
Megnéztem a videót, nagyon megható.
Most nem tudok mit kezdeni a torkomban lévő gombóccal...
despota2000 Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1146
Tényleg rengeteg helyről érkezett üdvözlet, ez nagyon szép!
És nagyon nagy számban írnak románok is szép szavakat. Emlékszem, hogy nemrég, talán egy éve meghalt egy román labdarúgó (talán atóbalesetben). Az nb1.hu-n is megjelent a hír. Na az ott elhangzott hozzászólásokat nem idézném!
Nem mondom, hogy Romániában nincs olyan, aki kárörvend nagy magyar gyűlöletében, de ők legalább nem hangoztatják most a véleményüket!

NYUGODJ BÉKÉBEN MIKI!!!!

Előzmény: EdgE (1135)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1145
érdekes, hogy ezt egy olyan ember mondja, akinek a feje még életében is kegyeletsértő
a blikk a horoszkópjában "magyarázza a bizonyítványát"
persze nincs összefüggés, csak látható bele
Előzmény: MERLINN (1141)
winemaster Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1144
És tudjátok mi a legszomorúbb? Az utolsó mondat...
Előzmény: Dope (1142)
GOUDALE Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1143
Letoltheto valahonnan a temetes, legalabb a portugal elnok beszede?
Dope Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1142
Tánc- és illemtanárok

2004. január 29.
Lapszemle: Élet és Irodalom

Ha ebben az országban bármit is komolyan lehetne venni, akkor az olvasók most jó darabig nem olvasnának, s pláne nem vásárolnának Blikket.

Mint ismeretes, múlt vasárnap éjjel mérkőzés közben rosszul lett Portugáliában egy magyar válogatott futballista, s bár sikerült őt újraéleszteni a pályán, nem sokkal később a kórházban meghalt. A meccset élőben adta a tévé, a hír percek alatt bejárta a világot, tévéfelvételek és fotók százai jelentek meg a tragédiáról, az internetről nem is szólva, persze, hogy a magyar újságok is címlapon hozták a tragédia képeit, legelébb is a bulvárlapokat ideértve. A Blikk hozta magát a legjobban, mindjárt címlapra téve azt a fotórészletet, amelyen a futballista haláltusáról árulkodó kinagyított arca, semmibe néző, merev tekintete látható; gyengébb idegzetűeknek tán nem részletezném, aki látott már halott arcot, el tudja képzelni, milyen érzéseket vált ki címlapon.

Az ombudsman azonnal tiltakozott személyiségi és kegyeleti okokra hivatkozva, hozzátéve, hogy semmilyen eljárást nem indít, mert nem is indíthat, ugyanis "személyes adatok védelméhez fűződő joga csak élő embernek van", a futballista pediglen már nem él. Hasonlóképp' az újságíró szövetség is nyilatkozatot tett közzé, szakmai, etikai és erkölcsi mércére, jóérzésre hivatkozva, s ha valaki fölment az internetre, hát ott egyenesen a felháborodott magyar nép szólalt meg neki, hogy dögöljön meg az egész szerkesztőség, pénzhajhász, anyjukat is eladó, érzéketlen állatok; az egyik honlap pedig egyenesen kilátásba helyezte, hogy ha majd Pallagi főszerkesztő úr halálozik el egyszer, hasonló fotókat tesznek majd közzé elmúlása izgalmas és attraktív pillanatairól.

Hol van már Barangó meg a cukorkás ember zászlóégetése?
Nem vagyok naiv, de azt gondoltam, hogy a Blikk főszerkesztője a nyilvánosság elé áll, és elegánsan bocsánatot kér, hogy tényleg túllőttünk a célon, sajnáljuk, ami történt, de hát mi magunk is stresszben voltunk, vagy az ügyeletes kollega volt részeg, plusz lapos, fehér cukorkával kínálták meg őt is, vagy valami hasonló rizsa - de még véletlenül sem.
Épp ellenkezőleg: Pallagi főszerkesztő az ombudsman tiltakozására válaszolva, nem tudni honnét merített szakmai magabiztossággal kijelentette, hogy ma is ugyanúgy címlapra tenné a haláltusát, tudniillik "az emberi drámát ábrázolták a képpel, ami empátiát keltett és fokozta a részvétet", arról nem is szólva, hogy "szerkesztői döntését a nyugat-erurópai újságok és a magyar laptársak címlapjai is igazolták ugyanennek, illetve hasonló fotóknak a közlésével". Példának okáért a La Gazzetta dello Sport című olasz sportnapilap, amely tényleg mindennek, csak bulvárújságnak nem mondható.

Hát ahogy vesszük. Mert ami az empátiakeltést és a fotó okozta, s nyilván százalékban is kimutatható lakossági részvétnövekedést illeti, ez csakugyan drámai, amennyiben ekkora baromságot tényleg csak magyarországi bulvárlapok szerkesztői képesek kierőszakolni magukból, feltehetően a permanens agyhalál állapotában, úgyhogy ezzel az erővel tulajdonképpen Pallagi főszerkesztő arcképét is mindennap címlapon lehetne hozni, évekre gyászba borulna az ország.
Jó, persze, hogy nem erről van szó, a Blikk egyszerűen szalad a pénze után, mint ahogyan minden újság. Magyarországon még egyetlen embernek se sikerült normális bulvárlapot csinálnia, már csak azért sem, mert a vállalkozóknak, szerkesztőknek fogalmuk sincs arról, mi az a bulvár, viszont nagy pénz van a bulvárban, ennélfogva ha valaki ilyennek a szerkesztésére adja a fejét, akkor a valaha volt maradék kultúráját is elveszíti, illetve, ha nem, akkor nagy ívben tesz az egészre, félretesz minden szakmai öntudatot, "a hülyéknek írok és szerkesztek", kesereg nem bulváros kollegái előtt a kocsmában, s maga is meglepődik, hogy időnként mi kerül be az újságba, hogy aztán persze szakmai tekintélyét védendő végképp hülyét csináljon magából a nyilvánosság előtt.

Én csak azt nem értem, hogy miért kell ehhez még hazudni is. Ugyanis az, amire Pallagi főszerkesztő hivatkozik, egyszerűen nem igaz. A világon egyetlen újság se járt el a Blikkhez hasonlóan, képsorok, fotók ugyan megjelentek a tragédia pillanatairól, de senki se arra kockázta ki a halál pillanatát, amire a Blikk, hogy úgy mondjam, nem váltotta aprópénzre a futballista halálát, a La Gazzetta fotóján a focista körül síró, földön térdelő, imádkozó játékosok, ijedt és tanácstalan asszisztencia látható, maga a kép egésze a dráma, mégpedig feloszthatatlanul; olyan ez, mintha a Blikk szerkesztői a lakossági empátia fokozása végett Madarász Viktor Hunyadi László siratása című festményéből egyszerűen kiretusálnák a halotti leplet, mondván, az eredeti képen nem látszik az áldozat kétségkívül drámai pillanatokról árulkodó arca.

Jó, legyen ez a Blikk baja. Ám a lap főszerkesztője és helyettese ezután is rendre be fog ülni a Nap-kelte stúdiójába, hogy műsort vezessen. Amint azt Bánó András már meg is tette, s épp az ominózus címlap megjelenése napján, a lehető legteljesebb elfogulatlansággal és kulturáltsággal beszélgetve egy rendőrtiszttel, miközben a háta mögött a Blikk kinagyított képe volt látható összeférhetőségileg.
Na most akkor hogyan, mi módon ne jusson a nézőnek eszébe, hogy ez az ember itt most nem a Blikk főszerkesztő-helyettese, hanem egy mosolygós, civilizált, közszolgálati műsorvezető, akitől a lehető legtávolabb állnak a nekrofíliára utaló megoldások. És midőn Pallagi főszerkesztő vezet majd vitaműsort ugyancsak közszolgálatilag, teszem azt a jóízlésről, az önmérsékletről, kérlelhetetlenül számon kérve a vendégektől az európai viselkedési módot, a szakmai tisztességet, akármit, szintén hogyan ne gondoljon a néző lakossági kegyelet- és részvétnövelő küldetésére a Blikkben. Mert tessék megérteni: nem úgy van az, hogy reggel kilencig tánc- és illemtanár vagyok az állami tévében, aztán fél óra múltán bulvárlapom szerkesztőségébe sietve a szőnyeg közepére szarok.

Mindettől függetlenül ne legyenek illúzióink, és főleg ne lepődjünk meg, ha az országos felháborodás ellenére a Blikk eladási példányszáma csúcsokat döntögetne.
Megyesi Gusztáv

MERLINN Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1141
Szép volt a Telesporttól, néztük mi is.
Ne haragudjatok, hogy a következőt leírom és a témát újra felhozom, de... Tegnap éjjel szokás szerint váltogattam a csatornákat és a Bptvnél Anettkába botlottam, amint éppen azt ecsetelte, hogy amit a bulvárlap csinált, az nem kegyeletsértő, és az ominózus képnek kiállításon lenne a helye. Mert a világon úgyis annyi szörnyűség történik.
Hát. Elmehet a ...
Leslee Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1140
Veger sikerult megszereznem a Telesport megemlekezo szoveget, ami szerintem a legszebb volt az osszes kozul. Ha nem baj, leirom:
A Neked járó gólokat ezentúl mások lövik, lesznek, akik gólpasszt adnak helyetted, mosolyogni is fognak, de a mosolynál számít az hogy kié, a személy meghatározza az eredményt is, mert a mosoly mindig egyedi, pótolhatatlan.
Néztük volna még, ahogy felfele görbülő szád szeglete változik, egészen addig, míg úgy 40 év múlva esetleg mély ráncokat redőz, és az idő múlásával mindig más, új értelmet ad ugyanannak a kis fintornak, amit mi mosolynak nevezünk. Lett volna a gyermeki és vidám után sármos, néha talán gunyoros is, aztán meg elnéző és bölcs - de mindig a Tiéd.
De most már a Te mosolyod is megváltoztathatatlan - örök. Kiül az arcodra, Te meggörnyedsz, hogy fújj egyet és a kamerának szemérmesen hátat fordítva eldőlsz és megérteted velünk, hogy mindez tényleg csak játék és sárgalap után is lehet mosolyogni, hogy mosoly és halál közt alig van átmenet, hogyha a mosoly szívből jön, szállhat vele más is, akár a lélek is, mert ami őszinte az mindig komoly - mégha mosoly is.
Nekünk arcunkra fagyott a Te mosolyod, belénk égett. Sokszor fogjuk látni, mert a szél ezt nem fújhatja, eső nem moshatja el, nincs földrengés, mely megrepeszthetné.
Tudjuk, mit takar jótékonyan puhán, ahogy tudjuk, a hó a földet fedi, a föld pedig Téged, a Te földöntúli mosolyoddal, az elvehetetlen gólokkal és gólpasszokkal - ha ez számít.
Előzmény: chasseur (1138)
MERLINN Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1139
Ez nagyon jó, tényleg!

A petíciót meg aláírtam (5981.) Le a kalappal a portugálok előtt.

Előzmény: Dugó (1099)
chasseur Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1138
Haszika Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1137
folyton az a mozdulatsor van előttem ahogy a földre esik, és hogy nincs ilyen, eccerűen nincs h csak így, és vége van, nincs tovább,
ilyen nem lehet..........
nem fogom fel:(((((((((((((((((
Előzmény: Törölt nick (1125)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1136
Az UEFA vizsgálatot indít Fehér Miklós halálával összefüggésben

Berlin, 2004. január 29. (MTI) - Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vizsgálatot indít, miután Fehér Miklós, a Benfica magyar csatára a vasárnapi Guimaraes elleni bajnoki mérkőzésen összeesett, majd a kórházba szállítást követően meghalt. "Nincsenek pontos statisztikáim, de mintha az utóbbi időben gyakoribbá váltak volna az ehhez hasonló tragédiák. Lehet, hogy a játékosok túl nagy megterhelésnek vannak kitéve? Ennek okvetlenül utána kell járnunk" - mondta a német Die Welt című lapnak Lars-Christer Olsson, az UEFA főtitkára.

Az 53 éves svéd sportdiplomata akár a nemzetközi szövetséggel (FIFA) is szembeszállna a nemzetközi mérkőzések számának csökkentéséért. "Joseph Blatter FIFA-elnök megígérte, hogy 2005 után megszűnik a Konföderációs Kupa. Csakhogy onnantól meg a klub-világbajnokságot indítják el, tehát nem lazul a versenynaptár" - érvelt, hozzátéve: nem tartja ésszerűnek a német szövetség javaslatát, hogy 15 helyett 20 perces legyen a félidők közötti szünet.

EdgE Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1135
Tényleg igaz, hogy az egész világon döbbenetet keltett Fehér halála!

Az eurosport.com fórumában eddig a következő országokból írtak emberek részvétnyilvánítást Fehér halálával kapcsolatban (természetesen Magyarország és Portugália mellett):
Egyiptom, Románia, Szerbia, Lengyelország, Olaszország, Moldova, Albánia, Ausztrália, Izland, Oroszország, Vietnam, Tunézia, Málta, Szlovénia, Svédország, Belgium, Bulgária, Dánia, Marokkó, Görögország, Norvégia, USA, Spanyolország, Anglia, Mozambik...

murray Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1134
nincs meg vkinek bedigizve a sport1 temetésröl valami képanyag.
szegény srác én is nagyon sajnálom.
Előzmény: chasseur (1133)
chasseur Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1133
Innen töltsd le a kodeket!!!

http://home.hccnet.nl/h.edskes/mirror.htm

Előzmény: kukanyul (1132)
kukanyul Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1132
nem tudom megnézni a videót... csak a hang jön át :(

(bár, lehet, hogy jobb is :'(( )

nemo_d Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1131
Voltak akik nem tudtak eljönni
2004. január 28. 20:20:04

Több külföldön játszó játékostárs és barát nem tudott jelen lenni. Voltak olyanok, akik a mérkőzés napján bajnoki mérkőzést játszottak, illetve olyanok is, akik saját klubjukkal a hétvégi bajnoki találkozójukra készülődtek. Ők lélekben voltak jelen a temetésen és koszorúval képviseltették magukat. Így Szabics Imre, Fehér Csaba, Pető Tamás és Babos Gábor egy-egy csokorral jelezték részvétüket. Magyarországról szinte valamennyi klub vagy játékosa vagy képviselője jelen volt a szertartáson.

Ez szép volt tőlük ....

chasseur Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1130
Megnéztem. Annyira hihetetlen...

Annyira sajnálom, MIKI!!!

imoT!!!
Kösz, hogy feltetted...

Előzmény: imoT (1108)
netka Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1129
Tegnap eszembe jutott az István, a királyból 4 sor:
"...Uram, te jónak láttad elszólítani,
Szent az akarat, mely így tud dönteni,
S én, ha kérdezem: Miért ily hirtelen?
Hallgat, s nem felel senki sem...."
:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!