A súlyemelő-felhúzást szélesebb terpeszben kell végezni. A rúdat foghatjuk fordított fogással vagy simán (szvsz fordítottal jobb). A két kar legyen a két láb között. Mikor legugol az ember a súllyal, olyan, mintha a két térd támasztaná a könyököket. Fontos a nyújtott hát és az öv használat.
Nemcsak a hát, de a kar, a váll, és a láb izmok is rengeteget dolgoznak.
Nagy súllyal szoktam csinálni 2x8-at, majd a végén 1x6-ot a kissebbel.
A tricepsz nálam is egész jó, a bicepsz is elmegy. Kihagytam az előbb az örök keresztemet, a hasat. Pedig nem vagyok hízékony alkat, meg dolgozok is hasra keményen, futok is, mégsem akar kialakulni.
2 hónap kihagyás után (bicajbaleset+minden más), kb 13 kiló súlyfelesleg mellett tegnap újra lementem a konditerembe, és baromira nem találtam a helyem. Minden gyakorlatnál iszonyat hamar lefáradok, nagyon elkeserítő.
Este már ott tartottam, hogy elővettem a régi "kondis újságaimat", hogy legyen kedvem menni ma is. Szörnyű...
Mindenesetre legalább az étkezésemet kezdem rendbehozni, az is valami.
Annyira nem vészes, nekem is csak a víz növeli a fejemet, de mivel én marhára érzékeny vagyok erre, idegesít a dolog. A tömegnövelőktől is ezért ódzkodom. Inkább maradok vékony, semmint egy nagy massza legyek.
Nem debreceni, hanem szoboszlói vagyok. Az egész hajcihőt én is Corpusban kezdtem, de aztán nyűgös volt bejárkálni. Szó mi szó, a Corpust nagyon szerettem, nagyon jó hangulata van. Mostanra kicsinostották, új galéria épült a meglévő mellé, sok futópaddal, bicajokkal, beléptetővel. Ha Debrecenben laknék, oda járnék. A belépő most is 4500 forint egy hónapra, ebben a szauna ára is benne van. www.corpusfitness.hu
Köszi az infót! Drága vajon ez a Daily One? Csak nehogy hízlaljon. Két napja ismét rááltam a kreatinra, és máris érzem, hogy reggel dagadtabb szemekkel kelek, mint máskor. Nálam ez a félelem már kóros:-) Ha a leányzó is észreveszi majd a Garfield-szemeket, akkor lesz igazán ciki:-)
Hasazni kardio napon mindig szoktam, utánna viszont változó.
Általában úgy jön ki, hogy kardio napon keményen és egy másik napon könnyebben.
Ez heti két alkalom.
Régebben 1 héten háromszor végeztem hasazó gyakorlatokat, de azt tanácsolták, hogy elég kétszer is, csak az egyik edzésen csináljam szuperszetben (pl: lábemelés és hascsiga).
Tegnap comboztam, vádliztam, hasaztam és tricepszeztem, így ma kifejezetten "jól esett" a futás. :) A felénél legszívesebben hagytam volna az egészet a fenébe, de aztán persze megembereltem magam. Általában kerülöm, hogy lábazás utáni napon lemenjek futni, de most nem volt más választásom, mert a következő két nap ki van lőve ilyen szempontból. Az utolsó egy kilométeren már nagyon éreztem a jobb combomat, majd akkor is, amikor fel kellett jönnöm az emeletre. :)
Természetesen intervallumban nyomtam a futást most is. ;)