Én úgy látom, hogy a Maiden még mindig nagyon-nagyon népszerű, de ezeken a fesztiválokon, ahol sok más zenekar is van, nem őrül meg a tömeg, vagy nincsen akkora hangulat, mint egy saját Maiden bulin. Túl vegyes ahhoz a közönség. Nekem a pesti koncert nagyon tetszett, nagyon éveztem, jó sokan is voltak, igaz a hangzás nem volt teljesen tökéletes, de jó hangos volt :-)))) Ja igen, ahogy Nicko dobolja a Prisonert azt nagyon utálom...........sajnálom, de nincs benne húzás, meg dög. A Phantom of viszont így lassabban jobban tetszik :-))))) döngölősebb.
Nem részletezte. Amikor kérdeztem, hogy miért szólt szarul, ennyit mondott. Meg azt, hogy minősíthetetlen volt. Nem kérdeztem többet, elhiszem neki. Az utóbbi 10-15 évben szinte minden nagy bulin dolgozott az Arénában, biztos jobban látja, hogy melyik zenekar technikusa hogyan dolgozik.
Lehet, hogy a faszi füle szabadtérre van állítva, mert tavaly Seerock egész jó volt... :)
Ez mondjuk egy rejtély számomra, hogy balfaszként, hogy lehet ilyen zenekaroknál dolgozni, mint a Judas, meg a Maiden, de a Metallicánál szintén dilettáns társaság van, pedig az még nagyobb kaliber. Nem zeneileg értem, hanem gázsiban, költségvetésben.
Szombaton beszélgettem egy technikussal, aki dolgozott a színpad építésnél, azt mondta, a keverős balfasz volt, 3 szám után inkább kiment, mert nem bírta...
Igen, a brnoi szabadteri buli volt. Egyetlen negativum emiatt, hogy pontban 20 orakor kezdtek, vilagosban es kb. 1 ora a bulibol vilagosban ment le. Emiatt a fenyek es nehany showelem nem volt olyan hatasos, mint pl. a Papp Laszloban.
A probléma szerintem egyáltalán nem erről szól. Nincs itt gond az "alázattal" jelentsen ez bármit. A technikai személyzet nem tud megbírkózni azzal a (plusz) feladattal, amit a zenekar felállása okoz. Kár ezt tovább gondolni.
Tofi, koszi a reszletes infokat. A brnoi sokkal jobban szolt, mint a budapesti. 4 kulonbozo helyen alltunk azokkal, akikkel kozosen utaztunk es mindenki szerint nagyon jol szolt. Remelem a Novarockon is kiraly lesz. Zarojel: esetleg ha valaki autoval megy a belgradi bulira es van hely nala szivesen becsatlakoznek.
Lehet, hogy túlzás de közel 20 éve vagy fent áll a probléma. Nem igaz, hogy süket fülekkel mászkálnak és nem hallják senkitől, hogy szar volt tegnap, tegnapelőtt, azelőtt, stb...
Azért ez így durva túlzás. Senki nem akar szarul szólni, így ők sem. Ha nem érdekelné őket, akkor nem bérelnének 100 millás cuccot az Arénába. Mint mondtam, nekik fent nagyon jól szól a színpad, így nyilván nem tudják, ha kifelé gáz és a Youtube felvételeken sem hallatszik. Így nem feltétlen őket kell hibáztatni.
Elolvasva szakértő hozzászólásokat, teljesen elment a kedvem hogy legközelebb elmenjek Maiden buliba. Teljesen felháborító, hogy egy ilyen múltú és ilyen zenei repertoárral rendelkező banda ennyire leszarom stílusban álljon a koncertekhez. Az is gáz, hogy egy 12 ezres arénában elbasszák a hangot, de simán megcsinálják egy 80-100 ezres tömeg előtt is. Ez már lóvéra megy. Már jó ideje. Kell a pénz Dickinson repülős játékaihoz és a hobbi sör készítéshez. A többi tag drága hobbijait nem ismerem, de biztos van. Sajnos nincs alázat a közönséggel szemben akik miatt jutottak el oda ahol most vannak :(
Én a három gitárral már megbékéltem. Sok rész van ami faszán szólna vele, ha nem lenne állandóan ez katyvasz a koncerteken. Már a régi lemezeken is nagyon sok helyen három szólamok vannak, sőt, vannak négyszólamú részek is. Szóval alapvetően tökre ki lehet használni a három gitárt, csak ahhoz komlyabb megszólalás kellene élőben, hogy ezt igazán értékelni is lehessen.
Ebből a komment áradatból azért annyit mindenképpen le lehet szűrni, hogy reálisan értékelve, a koncert hangzása nem volt méltó az Iron Maidenhez. Már többször is megfogalmazódott bennem, de ezek után nyugodtan le is írom, a banda élőben az utóbbi években legendásan szarul szól! És erre nincs semmilyen mentség, nem érdekel, hogy néha megfelelő a hangzás! Egy világhírű zenekar nem engedheti meg magának (pedig de, mint látjuk, halljuk), hogy sorozatosan rosszul szólaljon meg. Le is vontam a tanulságot, többet nem vagyok kíváncsi rájuk. Láttam őket eleget, először még a ’80-as években, szóval semmi bajom egyébként a csapattal, de ez már felháborító, hogy mindig azon kell agyalni, most jó lesz-e? Hogy mi az oka a gyakran kritizálható hangzásnak, nem tudom. Csak találgatom, hogy talán a 3 gitáros felállás miatt nem sikerül megfelelően összehozni az arányokat. Ezt amúgy az első perctől kezdve bohóckodásnak tartottam, mert egyszerűen minek? Ja, és Janick tudásával sem lenne problémám, Gillannál anno elég jól gitározott, bár élőben ott is alul volt keverve. Ezek után maradnak az archív felvételeik, pedig azok sem az etalon megszólalásukról híresek. Mindezek ellenére, aki még nem látta őket élőben, azoknak persze érdekes lehet egy-egy fellépésük, nézzék is meg, de azt jó ha tudják, manapság már a lutri kategória az Iron Maiden jó megszólalása koncerten.
Attól még hogy ingyenes, simán lehet rendes nagy buli. Csak a közönségnek ingyenes, amúgy 300milla a költségvetés, úgyhogy bőven megkapják a szokott gázsijukat. Amúgy persze nyilván a fő slágerek várhatók.
Félek tőle, hogy sajna nem. Ha voltál, illetve aki volt a 2009-es Scorpions bulin a Syma-ban, az tudja, hogy az mekkora buli volt, és itt nálunk, kis hazánkban azt nem fogják már ebben az életben überelni! Húúúú, micsoda setlist volt, az első sorban tomboltam végig:) A 2011-es koncert azt meg sem közelítette szerintem. Most meg attól tartok letolnak kb. 40 percet, azt is a rádió képes számaikból, tekintve, hogy nagyon vegyes lesz a látogató közönség. De ne legyen igazam...mondjuk, ha valakinek olyan infója van, hogy 2 órás mega buli várható, az ne tartsa vissza ezt az infót:)