Keresés

Részletes keresés

.hun Creative Commons License 2002.08.05 0 0 277
OK, csak nem tudom a számod...:)
Írtam mailt.
Előzmény: break2 (274)
BagolyMondja Creative Commons License 2002.08.04 0 0 276
Nem tudom, talan en vagyok tul finnyas. Sergent Garcia korrekt bulizene, de nem tobb, P18 lasd lejjebb, a Hedningarna mersekelten volt meggyozo. Bejott ellenben a Spaccanapoli, ma varjuk erost Natacha Atlast meg a Transglobalt.
Negu Gorriakot ismerem magam is, becsuletes anarchista bagazs :))
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.03 0 0 275
hali,

a baszk punkzenéket ismeritek?
kortatu és utódzenekara a negu gorriak.
nekem különösen ez utóbbi jött be, van egy számuk az argentin todos tus muertos egyik lemezén, és hogy a topikhoz is kapcsolódjak, ugyanezen a cd-n közreműködött manu chao is

valéptech

Előzmény: wrí (273)
break2 Creative Commons License 2002.08.02 0 0 274
.hun hivj fel a CD-id vegett.
Előzmény: .hun (272)
wrí Creative Commons License 2002.08.02 0 0 273
valamelyik felmenom, x evvel ezelott baszk szarmazasu volt.
ha talalok zenet szolok mindenkepp.
Előzmény: pennant (266)
.hun Creative Commons License 2002.08.02 0 0 272
Sergent García és P18 is nagyon-nagyon jó volt!! :)) Mind kell!! :)
Eördögh Creative Commons License 2002.08.02 0 0 271
Na hallod, nem is tudtam, hogy megint itthon vagy... A Hedningarna tényleg jól szólt (bár csak kb. 10 percem volt rá, mert össze kellett szedni a társaságot Cure előtt :-), és nagyon bejött a Sergeant Garcia is, jó kis rumbás-cumbiás cuccokat nyomtak.
Előzmény: break2 (270)
break2 Creative Commons License 2002.08.02 0 0 270
Eleg osszevissza jutok ki a szigetre (igy P-18-ra sem, meg Sergeant Garcia-ra sem, meg Radio Tarifara sem. nem rajtam mulik). De azert megemlitenem, hogy lattam a sved Hedningarna-t akik elegge bejottek. Szerintem nektek is tetszene, bar inkabb skandinav "vilagzene"-vel keverik a dolgot, mint latin-nal, de nagyon lenduletes, elo es vidam volt a dolog.
BagolyMondja Creative Commons License 2002.08.02 0 0 269
Ertekeles: ez eleg jora sikeredett. A ket csajtol a kozonseg minden him- es szamos nonemu tagja begerjedt, de ha arra vannak, raadasul az egyik hangja ugyebar mennyei. Nagyon rendes a zenekar, es altalaban ez a tradicionalis kubai zenere raeresztett funky es elektro (a techno azert tulzas) nagyon mukodik, es eroteljes bulizene is.
Ami szomoru: kicsit egysiku maradt a koncert az ilyen stilusu szamokkal. Az elso lemez angol funky-dolgai (Here comes the latin fire, ugyebar) sot francia sanzonja (Dans un vieille caisse en bois qui vient de Samoa...) hianyzott nekem. De a jonepnek teljesen bejott igy is, es suru sorokban indultak lemezt venni.
Szoval jo ember ez a Dardel koma.
Előzmény: .hun (268)
.hun Creative Commons License 2002.08.01 0 0 268
Na ja...akkor majd utólag kiértékeljük :)
Előzmény: BagolyMondja (262)
wrí Creative Commons License 2002.07.31 0 0 267
tevedtem egy nagyot, bocs.
amire gondoltam es hangszer az a 'xirula' (http://www.basquearts.com/culture/tresENG/page2.htm) es nem 'jautsi'. az egyik szamnak a cime zavart meg.
Előzmény: wrí (265)
pennant Creative Commons License 2002.07.31 0 0 266

bocs, miért lenne kötelességed baszkul beszélni?? mesélj!

ha találsz még baszk muzsikát arra én is kíváncsi lennék. majd szólj, ok?

Előzmény: wrí (265)
wrí Creative Commons License 2002.07.31 0 0 265
epa!
egyszer a neten raakadtam valahol egy 'Introduction to the Basque Language' cimu rovidke nyelv ismertetore, angolul (basque.cjb.net-en). akit erdekel csak mazsolazzon, nekem szinte kotelessegem lenne beszelni, dehat egyelore nem megy :)
jautsi: fuvos hangszer, rettento eles hangja van, amolyan atmoszferikus balkani futtyento jelleggel bir, amitol az ember fia megelenkulten perdul tancra vorosboros palackot markolaszvan jobbjaban :)
(http://www.txistulari.com/musika.htm)
Előzmény: pennant (264)
pennant Creative Commons License 2002.07.30 0 0 264

fogalmam sincs, hogy hogyan szól ez a hírös jautsi, de Fermin Muguruza úr bizony jól osztja. ÉS baszk nyelven kántál. a lemez, ami nekem megvan a Dub Manifest, elég erős elektronikus befolyás, de kitűnő, szórakoztató zene, reggis beütés, trombiták, brilliáns női vokál. árad belőle a feeling, meg a jókedv. meg azé a spanyolokat is basztattya rendes. itt: http://www.muguruzafm.com/

a Brigadistak Sound System c. anyagot most rendeltem meg asszem a Foliótól. remélem jó lesz az is.

Radical Chic: "Your glasses Are really cool" Wojtyla says about the external debt "You're funky Holy Father" Bono replies, guffawing I can warn you, I will warn you"

és ahogy a lemezen osztja:

"Zure antiojoak Guay-guayak dira Wojtylak errango du kanpoko zorraz Funkya zara Aita Saindua Erantzungo dio Bonok kar-kar barrezka " hát nem szertnivaló??:)

Előzmény: wrí (263)
wrí Creative Commons License 2002.07.30 0 0 263
apropo baszk zene.. nem ismertek baszk zeneszeket hasonlo stilusban? eddig egyetlen ska egyuttest hallottam, valahogy a basque.cjb.net-en keresztul lehetett eljutni hozzajuk, de nem jott be kulonosebben. olyan kellene amelyikben megszolal a hires 'jautsi' is, mert az olyannyira penge egy hangszer.
Előzmény: pennant (260)
BagolyMondja Creative Commons License 2002.07.30 0 0 262
En uszkve 110%-os biztonsŕggal ott leszek, az utkozest nem tudom: a mai satras belepok tomeget latva eleg durva tolongas varhato, bar ez ne riasszon el senkit, a legjobb helyeken ugysem lesznek olyan sokan, ugye.
.hun Creative Commons License 2002.07.30 0 0 261
Csütörtökön ki jön P18-ra? Nem ütközünk?
pennant Creative Commons License 2002.07.30 0 0 260

OFF
hogy Fermin Muguruza baszk hérosz szavait idézzem:

Basque Electronic Diaspora!!

ez csak úgy eszembe jutott...

break2 Creative Commons License 2002.07.29 0 0 259
A best of-ot leszamitva (ami nem is lesz meg) van meg egy koncertlemez, ami nincsen meg nekem: In The Hell Of Patchinko
Előzmény: BagolyMondja (258)
BagolyMondja Creative Commons License 2002.07.29 0 0 258
Tobbet meg nem is fogsz talalni, ezen tul csak valogataslemez van mar csak. No, hat nem a lemezhossz volt a fiuk erossege - de nincs rajta legalabb uresjarat :)))
Előzmény: break2 (256)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.29 0 0 257
nekem megvan a dónde jugarán los ninos, meg a cadillacstól a vasos vacios. esetleg megprobalhatom felrakni valahova mp3-ban.
Előzmény: pennant (253)
break2 Creative Commons License 2002.07.29 0 0 256
Valoban: abbol az otbol, ami nekem meg van ez a masodik legrovidebb:

Amerika Perdida - 1991 - 40.17
Casa Babylon - 1994 - 49.26
King Of The Bongo - 1991 - 41.11
Patchanka - 1988 - 38.44
Puta's Fever - 1989 - 41.13

Előzmény: Eördögh (255)
Eördögh Creative Commons License 2002.07.29 0 0 255
Szerintem még csak nem is az a legrövidebb MN-album... :-/
Előzmény: break2 (254)
break2 Creative Commons License 2002.07.29 0 0 254
Kozben nekem tegnap megjott postan az Amerika Perdida koncert CD-je a Mano Negranak. Ugy tunik most ujranyomtak ezt a 10 evvel ezelott kiadott lemezt, mert sokkal olcsobb volt, mint szokott lenni. Csak azt sajnalom, hogy csupan csak 40 perces a dolog.
pennant Creative Commons License 2002.07.29 0 0 253

strácok!

a cd cserebere meetinget szerintem már csak sziget után üssük össze.

tudtok segíteni, ha a MOLOTOV Donde Jugarau Las Ninas albumát, vagy bármilyen Los Fabulos Cadillacs cd-t keresek?

jó szórakozást, de addig még értekezhetünk!

Törölt nick Creative Commons License 2002.07.26 0 0 252
nekem valami essence ordinaire című cd jutott, és tök jó.

mano negras stílusban van egy olyan, hogy maldita vecindad.

a szigetet meg élvezd, irigyellek. legalább így senki sem fogja a csajokat elhappolni előled, hacsak nem az öcséd :P

Előzmény: BagolyMondja (251)
BagolyMondja Creative Commons License 2002.07.26 0 0 251
A Zebda a csajom varosabol, Toulouse-bol valo, lakotelepi zenekar ("inkabb zeneljenek a fiatalok, mintsem gyujtogassanak"), es mar vagy 10 eve nyomjak eroteljesen, osbolenyek mar a javabol, ma mar ok az osszehasonlitasi alap az ujabbaknak (pl. "Kanjaroc, a marseille-i Zebda"). Politikai elkotelezettseg, ugrabugra, a zenet hallod. A legutobbi helyhatosagi valasztason volt egy Zebda-lista, fuggetlenek, alterok, anarchistak es hasonlok, egesz jo eredmennyel!
Ha a lemez a "Le bruit et l'odeur", akkor az Chirac egy szoft rasszista mondatara utal,mely szerint elvileg nem lenne baj a kulfoldiekkel, csak hat a zaj es a szag... (le bruit et l'odeur).
Fr. hip-hopban meg en is csak muvelodok, mikent dub-ban is, a Zenzile teljes megdicsoulesben van odaat egyebkent.
Vazze, azert hianyozni fox a Szigetrol :)) Kenytelen leszek az ocsem tarsasagaban csajozni.
Előzmény: Törölt nick (250)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.26 0 0 250
Bagoly, gyűjcsél nekünk francia hip-hopot is. most van nálam egy zebda lemez, és kurvára bejött. mit kell rüluk tudni?

valéptech

Előzmény: BagolyMondja (248)
wrí Creative Commons License 2002.07.26 0 0 249
az remek lenne! remelem mukodik az 'e-mail' cimed, mert akkor majd irok oda es megbeszeljuk. most per pillanat nem szenvedek epp penzbosegben, de utana tudnek attenni penzt a szamladra, vagy kuldeni boritekban vagy valami. itt nagyon 'vilagvege' hangulata lesz az embernek, az ausztral es amerikai zeneken kivul voltakepp semmi nem megy es a 'nem megy' az itt ugy ertendo, hogy SEHOL.
postrof-nak most utananezek :)
Előzmény: pennant (247)
BagolyMondja Creative Commons License 2002.07.26 0 0 248
Na, fulinapra befigyelt az uj P18 meg egy Orishas-lemez. Nekem a P18-tol jobban bejott az Urban Cuban, remelem, a Szigeten abbol is nyomnak, de azert ez is eleg jo. Szep lesz az a csutortok este, P18 - Klezmatics. Az Orishas teljesen rendben levo zene.
Uj info: a kedd delutani nagyszinpados Ska-P-re is kell figyelni, a Mano Negra-feldolgozaslemez elso szama az ovek, a Senor Matanza, naggyon rendben van.
Szoval Szigeten osszefutasok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!