No, megrendeltem a Panasonic-online-nál a 880-as S-VHS videót, holnap (ma) hozzák futárral (neki fizetek).
Miben más?
Első körben drágább a kazetta jóval, de cserébe kétszázvalahány soros helyett jobb, mint 400 soros felbontást biztosít, nincs semmiféle digitális tömörítés/adatvesztés.
Mellette pedig ott van az SVHS-ET rögzítés, amiről egyelőre csak elképzeléseim vannak, video hiányában.
De igérem, ahogy eljön hozzám a Panasonic-online megbízottja, azonnal élménybeszámolót fogok tartani. :c)))
Képélességben és színek tekintetében a középkatagóriás Panák (NV FJ628, 632, 732)mennyire jók ? Sony például nem jobb ?
Ami VHS, az eleve nem lehet jó. Vegyél egy középkategóriás S-VHS ET decket, lehetőleg Panát; esetleg egy DVD recordert, ami csak 60-70e Ft-tal drágább.
Te miért használsz SVHS ET-t? Nekem az SVHS fele sebességgel is átugorja az ET-t, ami ugye csak SP-ben műkszik?
Igen, csak SP-ben.
VR-1600, ami ugye a csúcsfilipsz, amúgy pedig JVC. hála a jó istennek ebben is ki lehet kapcsolni a TAPEMANAGERT! bár egyszer visszakapcsolta a szemét, bár lehet, hogy áramszünet vót előtte nememlékszem.
Sajnos a Panában nem, így nem rögzíti teljesen a teletext-jelet, szemben a tape library nélküli gépekkel.
Köszönöm mindenknek, azt hiszem akkor a 880-asnál maradok.
Majd beszámolok.
Ja, 11 éve használok egy NV-F65-ös Pana HiFi videót, azóta csak fejtisztítás miatt volt szétszedve. Napi bő 2 órát megy azóta is. Már kidőlt mellőle 2 db HiFi SONY.
Szóval SONY-t többet nem, ezért gondoltam Panára újra. Persze nem várom, hogy a mostani Panák is eddig fognak tartani, de hátha tovább bírják majd, mint a SONY-k.
Te miért használsz SVHS ET-t? Nekem az SVHS fele sebességgel is átugorja az ET-t, ami ugye csak SP-ben műkszik?
VR-1600, ami ugye a csúcsfilipsz, amúgy pedig JVC. hála a jó istennek ebben is ki lehet kapcsolni a TAPEMANAGERT! bár egyszer visszakapcsolta a szemét, bár lehet, hogy áramszünet vót előtte nememlékszem.
Még én írtam korábban, hogy áthallatszik a tv hangja a videófilmre.
Helyesbítés következik:
Megbizonyosodtam arról, hogy a videónak ehhez semmi köze, ugyanis egyszer tök kikapcsolt videó mellett is produkálta eztetet.
Tehát a tv-m a sz@r! Mellesleg azis Thomson.
És ezzel offtopic is lettem...
dömper
Na melyikőtök tv-je tud egyszerre két adót fogni??? Kicsit király vagyok? (kép a képben funkciók kíméljenek! :)
Képélességben és színek tekintetében a középkatagóriás Panák (NV FJ628, 632, 732)mennyire jók ? Sony például nem jobb ?
Engem kissé zavar a videolejátszásnál a TV-nél gyengébb képélesség, és főleg a régi filmeknél nagyon zavaró, pedig állítólag felújítják őket, de mégis jóval gyengébb az élességük, mint a mostani filmeké.
A videolejátszó mennyire befolyálolja a színeket, az nem inkább a tévétől függ ?
Hát azt nem hinném, hogy normál szobai hômérséklet (30C) mellett túlmelegedhetnének a készülékek. Szerintem te is egy kicsit túl rendes gazdi vagy, nem lehetséges?
A műanyag mechanika kopás elleni védelmének egy a titka: rengeteg zsír.
Faternak van egy Philipse, egy éves sincs. Belevilágítok rutinból, hát a görgô fehér a sok műanyagportól. A fô irányítókeréktô sajnálták a zsírt, így a csúszófelület, ami a gorgôt rányomja a szalagra, az kiszáradt, és elkezdte ledarálni az ellendarabot. Szar műanyag + no grease=kuka.
Lehetséges. Az tuti, hogy a Pana jobban melegedik, mint a JVC. Forró nyári napokon nem is merem hosszabb ideig használni őket közvetlen külső ventillátoros hűtés nélkül.
"Azt mondják, hogy az új Panák elég gyorsan kopnak a műanyag mechanika miatt. Nos, nekem másfél éve van egy (akkori) csúcsmodell Panám (ezt gyakrabban használom, mint a JVC-ket, mert lényegesen jobb a képminősége S-VHS ET-ben, mint azoké), de még nem tapasztaltam mechanikai gondot."
Cáfolni tudom. Több mint 3évig nyúztam egy NV-HS680-t ami átlagosan naponta 2órát ment és utána is kifogástalanul müködött.
A JVC működési zaja nem csak azért magasabb, mert vannak szellôzônyílások a burkolaton? Pár éve még voltak legalábbis. A Pana azért olyan jó csendes mert teljesen zárt.
A JVC-ket azért nem tudom ajánlani, mert a mechanikája picit még instabilabb. Faternak van JVC is, és minden képkeresés után 1 másodpercig ugrál a kép, kvázi félrecsúszik a szalag némileg.
Ez is igaz. Az évesnél régebbi alap- és középkategóriás JVC S-VHS videóim mind furcsán nyikorognak üzemmódváltás közben. Plusz az állandó, lejátszás/felvétel közbeni mechanikus zajszintjük is sokkal magasabb, mint a Panáké.
Azt mondják, hogy az új Panák elég gyorsan kopnak a műanyag mechanika miatt. Nos, nekem másfél éve van egy (akkori) csúcsmodell Panám (ezt gyakrabban használom, mint a JVC-ket, mert lényegesen jobb a képminősége S-VHS ET-ben, mint azoké), de még nem tapasztaltam mechanikai gondot.
Amennyiben más márkájú videóval készített SVHS-ET kazettát raksz bele akkor sem áll a helyzet magaslatán.
Lehet, hogy ezzel az egy darabbal van valami gubanc, de én többet vártam tőle.
Szerintem ez lesz a helyzet. Én több JVC S-VHS-t is próbáltam, és VHS, illetve SVHS-ET üzemmódban egyértelműen jobbak voltak a nem alapkategóriás (nem a 820/830-as sorozat, illetve a zajcsökkentő nélküli, de félprofi 950-es) Panák, mert a JVC-k elkenték a színeket, szemben a Panákkal. Natív S-VHS-ben ugyanolyan jó volt mindkét platform.
Másfél hete volt szerencsém kipróbálni az NV-HS930-t.
Az én HR-S8700-s JVC-nek élesebb szebb képei vannak, valamint volt egy érdekes tulajdonsága, miszerint ha egy másik videót /JVC HR-S8700/ csatlakoztatsz hozzá akkor a bejövő kép szőrös. Kipróbáltuk fordítva akkor sem volt sokkal jobb a helyzet.
Amennyiben más márkájú videóval készített SVHS-ET kazettát raksz bele akkor sem áll a helyzet magaslatán.
Lehet, hogy ezzel az egy darabbal van valami gubanc, de én többet vártam tőle.
Pozitívum a TBC és a 3D zajcsökkentés, Jog/Shuttle valamint, hogy a felvételi jelszint szabályzó csatornánként állítható, ellentétben a konkurens típusokkal. Végre ki/be kapcsolható a kazetta katalógus, megmaradt a képminőség szabályzás, illetve az NTSC kazettákat is direktben lejátssza, nemcsak PAL Tv-n
Ettől eltekintve a saját felvételeire nem lehet panasz, bár az én véleményem szerint a fenti JVC típus /kérdés, hogy a mai hasonló kaliberű gépek ott is mennyit „romlottak”/ jobb átlagteljesítményt mutat, persze ez is nézőpont kérdése.
Egy biztos az ára a szolgáltatásokat figyelembe véve elfogadható, bár előbb utóbb ezek az SVHS típusok is 100ezer alá szöknek, mivel egyre gyorsabb közelít az írható DVD.
Macika!
Ha nem számít a pénz annyira, akkor a legjobb szolgáltatásút javaslom, mert alacsonyabb sorozatszámú modellekre nemigen szokás irígykedni.
Abban tuti van TBC, AIDS, EBOLA, amit akarsz.
A JVC-ket azért nem tudom ajánlani, mert a mechanikája picit még instabilabb. Faternak van JVC is, és minden képkeresés után 1 másodpercig ugrál a kép, kvázi félrecsúszik a szalag némileg.
A panáján meg 10-bôl 2szer az állókép ugrál 5cm-t föl-le.
Jó választást:)
Úgy nézem, a 830-as csak 2D-s, eléggé ineffektív zajcsökkentôt tartalmaz, akárcsak igencsak zajos képpel rendelkezô elôdje, a 820-as. SZVSZ ne vedd meg.
A 880-as már sokkal jobbnak tűnik. Nem véletlen az átlag 90 eurós árkülönbség.
TBC szerintem mindhárom modellben van (azt általában már nem is jelzik külön).
Ez hihetetlenül cink! Egy régi Hitachinál láttam ugyanilyet, még HIFI módban is hallatszott az amúgy aktuális tv csatorna hangja! Állandóan elôszôr AV1 re kellett rakni és csak utána lehetett videózni. Átjátszáskor kimagaslóan hasznos, ha az ember elfelejti.
Fosok ezek mind
És, ha átállítod a video távírányítóját lejátszásnál a videora, akkor is van háttérhang ?
Nem tudom, ez elég rejtélyes ... Sajna nincs több ötletem, biztos ír még valaki neked nálam okosabbakat majd. De azért egy TV-video szervízt is meg lehet kérdezni, akár telefonon is, nem hiszem, hogy ne mondanának valamit.
A video relatíve új, kb. 1,5 éves.
Mindig az a csatorna hallatszik át, amelyiken épp hagytam. Tudod lehet úgy nézni a TV-t, hogy a videón kapcsolgatod a csatornákat.
A sávok hangolása teljesen automatikus, nekem csak azt kell bepötyögnöm, hogy melyik adó, melyik csatornán legyen.
A képe tökéletes, csak az a fránya hang!
Ilyet még nem is hallottam. És melyik tvcsatornát áthallani ?
Nem lehet, hogy a videosáv/csatorna nincs jól beállítva/rögzítve ? Bár, akkor lehet, hogy a kép sem lenne megfelelő.
Új ez a video, vagy régi ?