Amúgy csak egy gond lesz ezzel a koncerttel, hogy fesztiválon, piás emberekkel, tömegnyomorban, lökdösősében, és főleg nyár közepén a legnagyobb kánikulában kb semmi hangulata nem lesz egy Björk koncertnek. Emlékszem, a Goldfrapp koncert kapcsán is olvastam, hogy élvezhetetlen volt a 40 fokban, napsütésben.
még egy ritkaság: Listening Tape / Work in Progress a homogenic-hez
a lényeg: apró eltérések a számokban, érdekesség a hosszabb unravel. a bachelorette itt még bertolucci néven szerepel, más az éneksáv, a szöveg, és ez is hosszabb. az alarm call itt még jacko néven fut, és egy hosszú dub verzióhoz hasonlít.
hivatalos diszkográfiául ez így szól:
note: title of track 1 has no accent. track 3 is the album version, except some slightly different vocal effects on first verse. track 4 is the album version, except that the final section has less strings playing. track 6 is the album version, but ending has an extra section, which doesn't fade out. track 9 has been later released as bachelorette. it has an accordion intro, a long accordion outro, a different vocal take, some different melody and some different lyrics. music is fundamentally same mix as album version, but features more 'crash' sounds. track 10 has been later released as alarm call. it has bass throughout the song as on the promo cassette, but this is a different mix with a different introduction. track is completely instrumental with only incomplete backing vocals and a bass line alterering towards the end.
nekem is van meglepim: Vespertine Singles Backing Tracks 24/07/2001
ezt írja róla a hivatalos björk diszkográfia:
contains album versions and unedited demo versions. track 1 is the the album version, slightly different. tracks 6, 7 and 8 are instrumental versions with choirs, partly different from the album versions' choir.
az 5. szám félre van tagelve, az valójában egy sima edit.
Azért ez mekkora király promózás, hogy csak az Icelandair járatokon játsszák. És ezeket akkor valaki felvette ájfónnal, aztén meg felkonvertálta flacbe? (érdemes volt, hadd foglaljon több helyet)
Nem teccik a Herbert féle Crystaline mix? Szerintem atombrutál mix. :)
Amúgy van 3 új verzió, amiket csak az izlandi reptársaság gépein lehet hallani, és pont van Mutual Core is benne (16 Bit Version). Továbbá Crystalline prmh vesion meg Sacrifice beats version. Sajna csak fos minőségben tölthetőek, de több mint a semmi.
én is pont erre gondoltam a minap, hogy ezt jó gyorsan lezavarták. bár aki végigkövette az ipad alakalmazások csorgatását, az biztos nagyobb élményben részesült az albummal kapcsolatban, mint én, aki még a lemez megvásárlásának élményéig sem jutott el.
ami meg a remixeket illeti... azon a négy maxin is összesen két értelmes cucc van: a souleymanos crystalline meg a herbert féle cosmogony. a többire kár volt anyagot pazarolni. és nem is hiszem, hogy érdemes lenne biophilia remixekkel próbálkozni. max egy mutual core extendedre fizetnék be, de arra nagyon. azt viszont elég, ha feltölti a soundcloudra :oP
Cukorfalatkák, most komolyan, ne meséljétek be nekem, hogy nincs 3 normális/hagyományos szám az albumon, nevezetesen a Cosmonogy, a Chrystalline meg a Mutual Core? Azért annyira nem vészes az egész, lefogadnám, hogyha ix ipszilon egzotikus helyett sima zongorakísérettel énekelni egy Björknél kevésbé "disztingvált" hangú énekes, akkor azért messze nem tartanátok ennyire speckónak...