Keresés

Részletes keresés

ösztöke Creative Commons License 2007.11.22 0 0 599

Sapienti sat... :)

Előzmény: Paleokrites (596)
evangelium Creative Commons License 2007.11.22 0 0 598

"Ne gyere az " ige szerint"-el, mart az úgyis azt mondja, amit akarsz kilátni, kihallanai belőle, avagy amit láttatnak, hallattnak veled!"

Mint ha te nem az "ige szerintivel" érveltél volna, amiből azt láttál (stb.)ki, amit akartál.

"Ne fogd a bibliára, főleg ne egy újfordítású értelmezéssel, hisz a ti felekezetek is erre a csűr-csavar igemanipuláló okoskodásokra épül, nem?!!!"

Én nem a felekezeti értelmezésre hivatkoztam, hanem több, különböző bibliafordításra, s arra, ahogy én értem.

"Márpedig azt nem tudod bizonyítani az Élő Isten nélkül, hogy Máriát Isten ejtette é teherbe, avagy József!"

Ezért hagyatkozom az Igére ;)

Előzmény: Paleokrites (597)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.22 0 0 597
Ne gyere az " ige szerint"-el, mart az úgyis azt mondja, amit akarsz kilátni, kihallanai belőle, avagy amit láttatnak, hallattnak veled!
Ne fogd a bibliára, főleg ne egy újfordítású értelmezéssel, hisz a ti felekezetek is erre a csűr-csavar igemanipuláló okoskodásokra épül, nem?!!!

Nos tök mindegy milyen képletes beszéddel magyarázza az ember a lényegen semmi nem változtat! Lehetett a konyhaasztalnál állva is.....

Márpedig azt nem tudod bizonyítani az Élő Isten nélkül, hogy Máriát Istenejtette é teherbe, avagy József!
Ha Isten, akkor az bűnös tett volt!
Ha ilyen istennek vagytok a tanúi, akkor mit mondjak, papírmassémarionett isteneteitek van..., ennek pedig nem nehéz a tanúinak lenni, csak rá kell nézni a bibliára, lapozni és a délibábos szellemi rónaságba füröszteni a gondolataitok következő fátisait....
Előzmény: evangelium (594)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.22 0 0 596
Iovi non Deus :))
Előzmény: ösztöke (593)
evangelium Creative Commons License 2007.11.22 0 0 595

Amíg ez a téma nem lett itt fölvetve, soha nem rágódtam rajta, csak ezen vita alatt.

S számomra egyértelműen kiderült az egyértelműsége.

Előzmény: Paleokrites (592)
evangelium Creative Commons License 2007.11.22 0 0 594

"a te hited , és nem az én állításom szerint"

Az Ige szerint.

"Vagy azt fogadod el, hogy Isten lefeküdt Máriával, majd gyermeket nemzett neki, vagy a szentlélek tette ezt akár istene nevében....."

Lefekvésről nincs szó, ezt a kifejezés a te találmányod. Azt nem állítja, hogy Isten lefeküdt Máriával, azt igen, hogy József nem.

"vagy mindez hazugság és Mária József által lett megtermékenyítve és közös fiúk Jézus!"

Az Ige szerint Mária nem József által lett megtermékenyítve. Ennyi.

Előzmény: Paleokrites (590)
ösztöke Creative Commons License 2007.11.22 0 0 593

Quod licet Iovi, non licet bovi.

:-)

Előzmény: Paleokrites (590)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.22 0 0 592
Ha jól megolvasod és elrágódsz a mondatokon, akkor egyértelműen kiderül, hogy nem egyértelmű....

A lényeg abban áll, avagy bukik, hogy józanul meg tudod é ítélni mi az igaz eme dologból és mi az ami nem az, vagy vagy....., de a hitnek itt szerepe ne legyen!
Előzmény: evangelium (591)
evangelium Creative Commons License 2007.11.22 0 0 591

Nem sugalltam, hanem kijelentettem, hogy a biblia mit mond, az én értelmezésem szerint s mit nem,te meg eldöntheted, hogy mihez kezdesz vele.

Vitáztunk egy jót(részemről) , de ennek a "bekaptad a csalit, meg rágódj rajta nyelvezetnek nem sok értelme van.

Ettől még a biblia azt állítja, amit.

;)

Előzmény: Paleokrites (589)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.22 0 0 590
Egyérteműen kijelenti a biblia? Már beszél is hozzád, érted is egyértelműen amit mond, sugall és tanít?
Pedig sajnos sok esetben NEM EGYÉRTELMŰ A BIBLIA, MERT AKKOR NEM LENNE ENNYI KERESZTÉNY FELEKEZETI TEOLÓGAI HAZUGSÁGGAL TELITÖMKÖDVE AZ ÁRTATLAN BETÉRTEK AGYACSKÁI EGYMÁS ELLENÉRE FELKÉSZÍTETTEN!

Mária egyértelműen József eljegyzett menyasszonya , avagy férje volt már akkor, amikor a te hited , és nem az én állításom szerint, a szentlélek felcsinálta, meggyalázta és felszarvazta ez által Józsefet, így bűnt követett el az emberiség ellen, de József és Márai ellen bizonyára!

Vagy azt fogadod el, hogy Isten lefeküdt Máriával, majd gyermeket nemzett neki, vagy a szentlélek tette ezt akár istene nevében....., vagy mindez hazugság és Mária József által lett megtermékenyítve és közös fiúk Jézus!

Melyiket választod?
Előzmény: evangelium (588)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.22 0 0 589
Igen ezt sugalltad barátom a bizonygatásaiddal...., ha érted a negatív pozitívizmust! De sajna nem és bekaptad a csalit, csak rajta most már rágd is neg! :))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: evangelium (587)
evangelium Creative Commons License 2007.11.22 0 0 588

Baki vagy nem baki, ez derül ki belőle.

Figyelj, én semmi másról nem vitáztam veled, csak arról, hogy a biblia jelenlegi formájából lehet erre a következtetésre jutni, hisz ezt egyértelműen kijelenti.

Azt nem eröltettem, hogy ez AZ igazság, amit ha valaki nem fogad el, akkor...

Csak azt mondtam, hogy ez a biblia állítása.

Egyértelmű, hogy annak tartod, aminek akarod, hazugságnak, tévedésnek, istenkáromlásnak, stb, attól még ezt állítja.

Vagyis nem az igazság tartalmáról vitáztunk,hanem a jelentés tartalmáról.

Előzmény: evangelium (587)
evangelium Creative Commons License 2007.11.22 0 0 587

"Hát ez tényleg önmagáért beszél....., hogy "" Jákob fia pedig József, Mária férje, aki a Krisztusnak nevezett Jézust szülte "" Milyen jó, hogy Jákób fia József aki Mária férje volt és nem önmaga férje...., aki Jézus gyermeküket szülte.... :))
Ekkora fordítási bakikat....., mit mondjak, egyiken jobban lehet derülni, mint a másikon!"

Előzmény: Paleokrites (579)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.22 0 0 586
Erőszakos Isten tanúinál nem lehet tudni, ezt a benfentesei sem árúlnák el..... A farkas is bárány a birkák között, nem?

Én más Istent ismerek, aki nem csinál zabigyerekeket....
Előzmény: ösztöke (585)
ösztöke Creative Commons License 2007.11.22 0 0 585

Engem most már az is érdekelne, hogy most erőszakosak a JT-k vagy nem ?

:-)

Paleokrites Creative Commons License 2007.11.22 0 0 582
lemaradt....
Ábelt....., miért engngedte megőlni Ábelt?????????????
Előzmény: Paleokrites (581)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.22 0 0 581
Itt nem az a kérdés, hogy miért nem őlte meg Kaint, hanem az, hogy miért engedte megőlni?
Előzmény: Törölt nick (580)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.22 0 0 579
Én nem gondolom, hogy Józse szülte volna meg Jézust, így """Jákób fia volt József, annak a Máriának férje, akitől Jézus született, akit Krisztusnak neveznek""""

Itt éppen íz író arról a Józsefről tesz tanúságot, akinek felesége Mária volt és tőle született Jézus...., ez azt jelenthette, hogy akkoriban sok József, Mária és jézus nevű ember élte életét...., ettől azért nem fogok megőszülni!

Nem azt olvasom, hogy Mária szülte Jézus nevű gyermeket, aki nem József nevű férjétől való volt!

Hát ez tényleg önmagáért beszél....., hogy "" Jákob fia pedig József, Mária férje, aki a Krisztusnak nevezett Jézust szülte "" Milyen jó, hogy Jákób fia József aki Mária férje volt és nem önmaga férje...., aki Jézus gyermeküket szülte.... :))
Ekkora fordítási bakikat....., mit mondjak, egyiken jobban lehet derülni, mint a másikon!

A SZENTLÉLEK GYERMEKE A SZENTLELKECSKE?????????

Most az Isten környékezte meg Jézus anyját, vagy a szentlélek?
Mióta tudnak a nemtelen szentlelkek gyermeket nemzeni?
Én arról beszéltem neked, hogyha ez igaz, márpedig a te verzóhalmazaidban ukászos tézisekekel operálsz, de sebaj...., "" "mielőtt egybekeltek volna, úgy találtatott, hogy gyermeket fogant a Szentlélektől "" ????????
Tehát egy eljegyzett menyaszsonynak, egy feleségnek, aki z még kedvese a férje sem érintett még, gyermeket csinált a szentlélek?
Minő malőr barátom...., de nagy vétek, nagy bűn és elítélendő Isten ezért a saját törvényei szerint halálrakövezés jár neki is, no meg Máriának is!
Az vesse rá az első követ aki nem vétkezett?
Szerinted akkor Isten ártatlan abban, hogy gyermeket nemzett egy szűz férjes asszonynak?
És ezt kell magasztalni?, ezt az Istent, aki velejéig megrontotta a lányt, sőt maga is romlottá lett?
Ja özönvíz nem jár érte, messze jár valahol a világegyetembe, a bolygó Jehova...?????
Előzmény: evangelium (577)
evangelium Creative Commons License 2007.11.22 0 0 577

Kár ezt a nagyképűsködő "kapist" eröltetni, nem gondollak ennyire kevéj, és büszke embernek. Inkább csak érvelj.

Máté 1,16    Jákób fia volt József, annak a Máriának férje, akitől Jézus született, akit Krisztusnak neveznek. ( (REVISED NEW TRANSLATION BIBLE)

Mt 1,16
Jákob Józsefet nemzette, annak a Máriának férjét, akitől Jézus született, akit Krisztusnak mondanak.  (Csia fordítás)

Mt 1,16
Jákób pedig József(nek) apja, aki a férje Máriának, akiből származott(lett) Jézus, akit Krisztusnak mondanak.  (Vida fordítás)

Mt 1,16
Jákob, Jákob fia pedig József, Mária férje, aki a Krisztusnak nevezett Jézust szülte.  (Békés-Dalos)

16Ἰακὼβ δὲ ἐγέννησεν τὸν Ἰωσὴφ τὸν ἄνδρα Μαρίας, ἐξ ἧς ἐγεννήθη Ἰησοῦς ὁ λεγόμενος Χριστός.  (ezt meg fordíttasd le valakivel)

""""Máté 1, 16. Jákób nemzé Józsefet, férjét Máriának, a kitől született Jézus, a ki Krisztusnak neveztetik."""""

Bizony Jákóbtól származik az a József , ki férje volt annak a Máriának, aki Jézust szülte.

Ismét az 5 különböző fordítás:

"mielőtt egybekeltek volna, kitűnt, hogy áldott állapotban van a Szentlélektől."
"mielőtt egybekeltek volna, úgy találtatott, hogy gyermeket fogant a Szentlélektől."
"Mielőtt egybekeltek volna, kitudódott, hogy méhében fogant a Szentlélektől."
"még egybekelésük előtt méhében fogant a Szentlélektől. "
"mielőtt összekerültek volna, kitudódott, hogy a Szent Szellemtől terhes. "

Ez önmagáért beszél, no comment.

"Ne félj magadhoz venni", -evidens, hogy nem gyermeknemzési célzattal javasolja ezt az angyal, de miért is? Mert így folytatja:

Mát. 1,20
...mert a mi benne fogantatott, a Szent Lélektől van az. 

...mert ami benne fogant, az a Szentlélektől van.

...mert ami őbenne fogantatott, a Szentlélektől van. 
...hiszen akit szíve alatt hordoz, Szent Szellemből van.  
...hiszen a Szentlélektől van áldott állapotban.

...mert ami benne fogant, a Szent Szellemtől való. 

Szerinted mi volt az amit József gyalázatnak gondolt, amibe nem akarta Máriát belekeverni, s titkon kívánta elbocsátani? Hmm?

És akkor mit ért a "ne félj magadhoz venni" alatt?

"NEM, NEM ERRE LEPŐDHETETT MEG!!"

Hogy mire lepődött meg, az a kérdéséből kiderül, hisz nem azt kérdi az angyaltól, "HOGYAN LEHETSÉGES", hogy a gyermekem az lesz, amit te állítasz, hanem, hogy hogyan lehetséges, ha férfit nem ismerek.

"Nem ismerte a férjét?
Nem ismerhette völehényét?" Persze, hogy ismerte.

Ter 4.1
Az ember megismerte feleségét, Évát, ez fogant, megszülte Kaint

Ter 4.17
Kain megismerte feleségét, az fogant, és Hénochot

Ter 4.25
Ádám megismerte feleségét és az fiút szült neki

vagy más fordításban:

1 Móz. 4,1
Azután ismeré Ádám az ő feleségét Évát, a ki fogad vala méhében és szűli vala Kaint... 1 Móz. 4,17
És ismeré Kain az ő feleségét, az pedig fogada méhében, és szűlé Hánókhot.

1 Móz. 4,25
Ádám pedig ismét ismeré az ő feleségét, és az szűle néki fiat, és nevezé annak nevét Séthnek:

És hol látjuk még ezt?

Mát. 1,25
És nem ismeré őt(Máriát), -meddíg?-míg meg nem szülé az ő elsőszülött fiát.

"Bármi születik elsőre, azt Isten beéárnyékozza szeretetével, erejével"

Csakhogy az Ige szerint nem "azt" árnyékozza be Isten, hanem Máriát a Szent Szellem.

Előzmény: Paleokrites (575)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.22 0 0 576
hát az már baj, hogy még fel sem éred, pedig elég idő volt learatni azt.... :)))
Előzmény: evangelium (574)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.22 0 0 575
János és Márk mit ír erről a meséről?

""""Máté 1, 16. Jákób nemzé Józsefet, férjét Máriának, a kitől született Jézus, a ki Krisztusnak neveztetik."""""

Mária férjeként szerepel a szerző szerint, Józseftől pedig származónak tartja Jézust!

""" 18. A Jézus Krisztus születése pedig így vala: Mária, az ő anyja, eljegyeztetvén Józsefnek, mielőtt egybekeltek volna, viselősnek találtaték a Szent Lélektől. """

A Szent Lélektől volt viselős..... és nem Istentől, az Atyától!!!!

KAPISEEEEEE????????

""" 19. József pedig, az ő férje, mivelhogy igaz ember vala és nem akará őt gyalázatba keverni, el akarta őt titkon bocsátani.
20. Mikor pedig ezeket magában elgondolta: ímé az Úrnak angyala álomban megjelenék néki, mondván: József, Dávidnak fia, ne félj magadhoz venni Máriát, a te feleségedet, mert a mi benne fogantatott, a Szent Lélektől van az. """

Most jól figyelj! József az ő férje Máeiának, Mária férje volt József már akkor, mielőtt az anygalka kilőte volna a poénjait JÓZSEF ÁLMÁBAN, ÁLMÁBAN, KAPISE?...., ÁLMÁBAN, MEGJEGYEZTED, ÁLMÁBAN!!!!!?!
DE AZ ANYAL IS ÚGY NYILATKOZOTT, HOGY " NE FÉLJ MAGADHOZ VENNI MÁRIÁT, A TE FELESÉGEDET".....!!!!! eddig tiszta sor?, vagy besaralod még?
AMI BENNE FOGANTATOTT A SZENTLÉLEKTŐL VAN MONDTA AZ ANYGAL!!!!!!!! A szentlelkek, nem nemzőgépek, nem Isten személye, a személység nem tud gyermeket csinálni, sem spermát, férfi ivarsejtet, mert ez kellett ahhoz, hogy Máriát, mint nőt megtermékenytse...., ahoz viszont Mária petesejtje kellett, hogy végbe is menjen, így viszont ez már teljesen emberivé avanzsálódik az egész aktus....!!!!! :))
DE nem volt ilyen aktus soha istentől fel sem tételezhető ilyen erőszakosság!

"" Ímé a szűz fogan méhében és szűl fiat, és annak nevét Immanuelnek nevezik, a mi azt jelenti: Velünk az Isten. """

Msáik dolog, hogy egyetlen prófécia sem volt Jézusra húzható, főleg nem ez az ésaiás gyereké......
Én Jézusról olvastam...., de nem Immanuelről, mint megváltóról....
Hol van, volt Immanuel?

"" 30. És monda néki az angyal: Ne félj Mária, mert kegyelmet találtál az Istennél.
31. És ímé fogansz a te méhedben, és szülsz fiat, és nevezed az ő nevét JÉZUSNAK.
32. Ez nagy lészen, és a Magasságos Fiának hivattatik; és néki adja az Úr Isten a Dávidnak, az ő atyjának, királyi székét;
33. És uralkodik a Jákób házán mindörökké; és az ő királyságának vége nem lészen!
34. Monda pedig Mária az angyalnak: Mimódon lesz ez, holott én férfiat nem ismerek?
35. És felelvén az angyal, monda néki: A Szent Lélek száll te reád, és a Magasságosnak ereje árnyékoz meg téged; azért a mi születik is szentnek hivatik, Isten Fiának.
36. És ímé Erzsébet, a te rokonod, ő is fogant fiat az ő vénségében; és ez már a hatodik hónapja néki, a kit meddőnek hívtak:
37. Mert az Istennél semmi sem lehetetlen.
38. Monda pedig Mária: Imhol az Úrnak szolgálója; legyen nékem a te beszéded szerint. És elméne ő tőle az angyal. """
Nos Lukácsról annyit, hogy az egész evangélium elmeséléseken alapul, jóval Jézus halála után!
Úgy állítja be, de aklár a másik evangéliumi szerzők is, mintha mindenről tudnának, mi hogyan is történt részleteiben!
Azt mondja az anygal, hogy fogan majd Méhében
De ki is mesélhette el ezeket a benfentes angyali jelentetekkel teli " trténeteket"?...., Mária? Jézus?, József?

" És ímé fogansz a te méhedben, és szülsz fiat, és nevezed az ő nevét JÉZUSNAK."
Tehát Mária méhében biológiailag fogan
tatás várható....., a férjre várva....!!!!

" Monda pedig Mária az angyalnak: Mimódon lesz ez, holott én férfiat nem ismerek? "

Nem ismerte a férjét?
Nem ismerhette völehényét?
Egy házasulandó fyermek ne ismerte volna a gázasság lényegét, a férj és a feleség reáváró feladatait, vagyis a szexuális úton terjedő gyermekáldást?

NEM, NEM ERRE LEPŐDHETETT MEG!!!!!!!!!!!
HANEM ARRA AMIT AZ ANGYAL MOND!
" És ímé fogansz a te méhedben, és szülsz fiat, és nevezed az ő nevét JÉZUSNAK."
tEHÁT mÁRIA MLG NEM ISMERTE FÉJÉT, NEM FEKÜDT MÉG LE VELE, HOGYAN LEHETSÉGES MÉGIS, HOGY AZ aNGYAL KIJELENTI NEKI, HOGY FIA SZÜLETIK, MEGHOGY MÁR ELŐRE NEVET IS ADOTT, JÉZUS? ÉS " Ez nagy lészen, és a Magasságos Fiának hivattatik; és néki adja az Úr Isten a Dávidnak, az ő atyjának, királyi székét;" ?????????

HOGYAN LEHETSÉGES, KÉRDI MÁRIA????
Az angyal erre válaszolva: "" A Szent Lélek száll te reád, és a Magasságosnak ereje árnyékoz meg téged; azért a mi születik is szentnek hivatik, Isten Fiának.""

Tehát a szentlélek reá száll és nem belé, és a Magasságos ereje árnyékozza meg, vagyis oltalmazza őt és a kisdedet!

És a lényeges kijelentés itt adódik, hogy """"" azért a mi születik is szentnek hivatik, Isten Fiának 2"""

Tehát ami születik!!!!!

Nem tudta az angyal mi születik? Bármi születik elsőre, azt Isten beéárnyékozza szeretetével, erejével és oltalmazza azt, mert ő a kiválasztott! Várki is legyen az!
kapise? nem?
akkor olvass még csodás meséket különböző teohistorikus költőktől....
Előzmény: evangelium (573)
evangelium Creative Commons License 2007.11.22 0 0 574
És esetleg mondanál még efféle általad konkolynak vélt köztes meseszerű Igehelyeket?
Csak mert kíváncsi vagyok, mi az, ami szerinted bizonyítottan nemes búza.
Előzmény: Paleokrites (572)
evangelium Creative Commons License 2007.11.22 0 0 573
A vita arról szólt, hogy ez az általad mesének hívott történet mit állít.
Ha mese, akkor mese, de attól azt még nem állítja, amit te.

"Már megbocsáss, de ne terelj itt....! és ha kérnélek ne mosogasd össze valami zagyvaságos élményjelenetet az evangéliumok különbözően lejegyzett meséit!"

A lényeg, hogy a "József az apa" a Máté, és a Lukács általam ismert formáiba nem illeszthető bele.

Ha találnál eredeti iratot valahol, megoszhatnád velem is.
Előzmény: Paleokrites (571)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.22 0 0 572
Nos elmondanám neked, hogy nem az egész írás hazugság, hanem az a konkolytábla, amik közte vannak, ezért nem szabad kidobni, de ha te mindenüt nemes búzát látsz....., akkor délibábos a szellemi rónaságod....!
Előzmény: evangelium (570)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.22 0 0 571
Már megbocsáss, de ne terelj itt....! és ha kérnélek ne mosogasd össze valami zagyvaságos élményjelenetet az evangéliumok különbözően lejegyzett meséit!

Jól néznénk ki, ha feleségeink, eljegyzett menyasszonyaink ilyen szellemi akaratnak lennének kitéve és széltében hosszában erőszakolnák meg őket, felcsinálnák valamiféle nemes célra hivatkozva, aztán mint aki jól végezte dolgát közli a tényt, de előtte a csajszikijelenti, hogy férfit még nemismert eladdig, nem feküdt le egyetlen völegényével, férjével, akkor minden rendben, meget a sex, a gyermekcsinálás és a felszarvazás???????????????????????????!
Mária beleegyezett abba, hogy megrontsa Isten? Na ne beszélj már ostobaságokat, mert még azt mondanám, hogy a sötétség anygala homályosította el elméd és Mária elméjét is!
Előzmény: evangelium (569)
evangelium Creative Commons License 2007.11.22 0 0 570
"szerintem az újszövetség ír hazugságokat Istenről feltételezve, no meg Máriáról, hogy Jézust szeplőtelenné és mindenféle bűntől, amit az emberiség nyakába vartak a keresztények...., mentsék?"

Ha hazugság, amit ír, akkor miért vitázol vele? Miért nem hajítod ki a kukába és kutatod fel az eredeti példányt?
Ha feltételezzük, hogy hazugság a biblia jelenlegi formája, akkor sem lehet belemagyarázni ebbe a "hazug verzióba", hogy József a nemző apa.
Előzmény: Paleokrites (567)
evangelium Creative Commons License 2007.11.22 0 0 569
Már megint nem figyelsz.

Máriának azt mondta: aki fogan, az a Szent szellemtől lesz, és erre válaszolt Mária: -Legyen.

Józsefnek mondta az anygal, hogy aki fogantatott(múlt idő) a Szent Szellemtől VAN.

"Mária hol akarta, hogy Isten megkörnyékezze őt, mint asszonyát Józsefnek? Égbekiáltó bűn, ha Isten megerőszakolta Máriát, akarata ellenére gyermeket csinált neki!"

Ki mondta, hogy Mária akarta? Ne szajkózd hogy "akarata ellenére", hisz Mária bele egyezett abba, amiről az angyal elmondta, hogyan is fog megtörténni (holott ő férfit nem ismer)

Hol is áll meg a te verziód?
Előzmény: Paleokrites (562)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.21 0 0 568
Vagyis inkább azt mondanám, hogy az eredeti szerzői leírás helyesen világította meg a lényegest, miszerint Józseftől és Máriától született Jézus, vagyis József nemzette és nem Isten! Jézus ettől semmivel sem kisebb, sőt sokkal nagyobb így, mintha istenfityulája agyas tóni legendája venné körül!
Vagy akkor vádolhantnánk Istent, hogy elámította Máriát eladdig, míg gyermeket nem nemzett neki, majd közőltette az angyallal a " jó hírt ", mert ő már rest volt szégyenébe szemtől szembe arcába mondani , hogy felcsinálta és ezáltal a bűnt követett el, saját törvényeit áthágva..... Ilyen istennek nincs erkölcsi alapja, mégha annyira is ajnározzák sokan, főleg ismeretlenül...., éppen azért szennyezik be nevét és becsületét Istennek!
Előzmény: Paleokrites (567)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.21 0 0 567
Gondolod?
szerintem az újszövetség ír hazugságokat Istenről feltételezve, no meg Máriáról, hogy Jézust szeplőtelenné és mindenféle bűntől, amit az emberiség nyakába vartak a keresztények...., mentsék?
Előzmény: thalassa11 (565)
thalassa11 Creative Commons License 2007.11.21 0 0 565

..igen, kéne, nade egyelőre olyan messze vagytok tőle, mint Makó Jeruzsálemtől...

No persze nézőpont kérdése!

Nem is kívánok belefolyni ! Jó mulatást hozzá !

Előzmény: Paleokrites (564)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!