Megkezdtem a színházi évadot! :) Gondoltam, rákeresek erre a nagyszerű Gézagyerekre.
A Gézagyerek sikere Lengyelországban
2003. július 18. 0:00, Szabad Föld Online
Balogh Mária
Számos hazai díj után újabb, immár nemzetközi elismerést szerzett alkotóinak a debreceni Csokonai Színház produkciója, A Gézagyerek. Pinczés István Jászai-díjas rendező vitte színre Háy János darabját 2001 szeptemberében a cívisváros teátrumának stúdiószínpadán.
Két év távlatában is töretlen a közönség érdeklődése és a rangos szakmai elismerések sora. Legutóbb a lengyelországi Torunban megrendezett nemzetközi színházi fesztiválon tíz ország köztük Tunézia, Oroszország, Németország, Litvánia, Svájc társulatai vettek részt. Magyarországról három előadást hívtak meg, A Gézagyerek a szervező város fődíját, a második helyezést nyerte el. A debreceni társulat előadása maga mögé szorította a harmadik helyezést elért budapesti Katona József Színház produkcióját, valamint a Radnóti Színház darabját is. Az egyik lengyel kritikus nyilatkozta: Ha ilyen jó Magyarországon a színház, folyamodni fog a magyar állampolgárságért.
Rossz hírem van.A felújító próbákra csak az ottani "dolgozók" hivatalosak.A Szakításnak lesznek házi főpróbái is okt.1.,2.,szerda és csütörtök este 19.00-kor.Arra is lehet jönni.Még addig írok majd,hogy az időpont nem változik-e.
A Szakítás biztosan jó lesz! Micsoda szereposztás! Ha nem jött volna közbe egy másik előadás (vendégjáték, tehát máskor nem láthatom), ott lennék a főpróbán.
Kérdésem: A felújítópróbákon általában csak azok vannak ott, akiknek ott kell lenniük, vagy vannak leskelődők (kíváncsi nézők) is?
Minden jót!
Üdv,
CC
Már aug.eljén bejelentkeztem/3333.hozzászólás/ ,elkezdtünk próbálni BP-i Kamarában.Pontosabban a Tivoliban és az Ericcsonban.Én az Ericssonban próbálom a Szakítás-t.A felujitó próbák 19-én kezdődnek,majd szép lassan beindulnak az ea-ok.Ha valami érdekel benneteket,kérdezzetek.Próbálok segíteni,amennyit tudok ill.amennyit lehet.
Új emailcímem:k.vica@freemail.hu
De a régi is jó/az a lányomé/
Én is meg szeretném nézni a Kontrollt---erre gondoltam.
De Kapa egy arc, ez tény. Én a legújabb Jancsó filmben láttam legutóbb...kacagtam jókat.
Nekem is volt egy időben saját különbejáratú kedvencem..Magyar Attila.
Jól felfedeztem magamnak az Újszínház egyik isszonyatosan jópofa darabjában, amit éjszakánként játszottak, mert össze-vissza kellett közben mindenkinek mászkálnia egy "vezetővel" a színház területén.
Mindenhol ültünk, csak a nézőtéren nem. A címére emlékszik valaki? Valami "tréfa, írónia..." nemtommi. Életem egyik legkellemesebb színházélménye volt. Darab végén bóléivás a színészekkel...Novák Eszter rendezés...
Tesztvetítésen a Mammutban, ha jól emlékszem, aug. 5-én (ingyen). A László Zsolt topic tagjaitól értesültem róla. Utólag tudtam meg, hogy most kedden is játszották, ugyanott.
Mer akkor én is!!! Ez mit jelent? Azt, hogy ha Te is láttad volna/látnád a Kontrollt, őt választanád a nyár színészévé?
Én pár hete a nyár színészévé választottam Kapát, legalábbis magamnak. Május óta 2x láttam a Nézőművészetit, 1x a Mulatságot és a Hazámhazámot, 1x a Kontrollt, 3x a Libiomfit, és A pofon c. rövidfilmben is teCCett. :)
Kivételesen: nem csak a pártoló tagoknak! Ionesco: A kopasz énekesnő egy próbáját nézhetik meg az érdeklődők szeptember 13-án 19-től 21 óráig. Rendező: Ascher Tamás. Szereplők: Kiss Mari, Kerekes Éva, Járó Zsuzsa, Gálffi László, Mácsai Pál, Dömötör András. A belépés ingyenes! Szeretettel várjuk!
Tác-Gorsium: egyedül azzal lehetett rávenni engem, hogy a tavalyi szörnyű Pécsi Ildikó-rendezés után megint odalátogassak, hogy most a művésznő legalább nem játszott a darabban - bár nem értem, hogy hagyhatta ki Iokaszte szerepét.
Sajnos nem szerepelt viszont idén Kertész Géza (N.K.) sem, így a Barátok közt iránti érdeklődésemnem marad a tévé. :)
Sok újdonságot biztosan nem lehet kitalálni már Szophoklész rendezésekor, de azért az Oidipusz király mégiscsak olyan, ahol az erős szöveghez esetleg, netalán, elvétve valami markáns megjelenítési formát ki lehetne találna, nem csak égre nyujtogatott kezű, jajongó asszonytriászt (tavaly dettó ez volt a Trákhiszi nőkben, akárcsak a díszletnél, melyet Pártos Csilla jegyzett most is, 3 ülőkanapé és a szokásos háttérsátor merész kigondolásával. Remélem, legalább egy halom pénzt fölmarkolt érte, nehogy az anyósnak a rendezői díjjából kelljen kölcsönkérni. :(
Egyetlen pozitívum, hogy szép a táj, viszont mivel a délutáni nap végig a közönség szemébe süt, azt hiszem jövőre nem adok érte már 450 forintot sem.
Igen!!!! Mucsit nagyon-nagyon szeressem. Aki ismer, az tudja, milyen nagyon régóta.
És a másik is igen. RIP.
Más. A Bp. Kamara oldalán is fenn van a műsor és a szereposztások is.
Igen, maximálisan egyetértek.
Első ránézésre undorító megítélgetésekbe bocsátkoztam Bóta Gáborral kapcsolatban, de vissza az egész. Jól kérdez, felkészült, szereti őket...
A jósnők pedig...de könyörgöm, egyszer már csak elérik az emberi butaság határait!!!Az nem igaz, hogy még mindig tolható tovább!!!
fyi. Akinek van Budapest Tévéje. Bóta Gábor műsora, Tabuk nélkül, színész vendégekkel. Én szoktam nézni (OFF telejósnőket is, mert az az emberi butaság határait tolja fentebb, hihetetlen magasságokba hétről hétre), egészen jó. Kéthetente van, betelefonálós, ha megmondod, miben láttad, lehet színházjegyet nyerni. Most pénteken volt, azt kedden 5-kor ismétlik, Bánsági Ildikóval. A köv. adás 19-én Máté Gáborral lesz.
és még hány ilyen van Csatlakozom a méltatlankodókhoz. Erre bukkantam (Magyar Színház):
BEDE-FAZEKAS SZABOLCS (Budapest 1966.október 22. ... a Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1963-ban végzett Iglódi István osztályában.
Közönségdíj és Ostar-díj 1966 (Nyíregyháza)
A tehetsége már ilyen korán megmutatkozott? Még meg sem született, már elvégezte a főiskolát! Ez igen!
Reméljük, izgalmas évad következik az Új Színházban. Mindenesetre a próbák már javában folynak az októberi két premierünkre. Az egyik a francia Bernard Koltes drámájából készül, melyet Vidnyánszky Attila rendez, és címszereplőként, vagyis Roberto Zuccoként, az Új Színházhoz szerződött Trill Zsolt látható. A sok kitűnő színész mellett hadd említsük meg Kovalik Ágnest, aki az egyetemi gyakorlatát tölti nálunk. Bemutató október 4-én.