Rengeteg csepp egyed leteperhet egyetlen rettenetes veszedelmet = // Rettenetes veszedelem ez esetben egy emse , s csepp egyedek seregben mennek nedves mederbe ...//
Ez lesz kettes fejezete Negyven kegyetlen fegyveresnek ..
Emberke ,Mehemed gyermeke , megrepesztette hegyet s zsebe tele gelddel , peje megterhelve , menetszervet sebesen szedve fedele fele ment.
Neje lesett , lesett : - De rengeteg geld! Szerkezetbe , mely nehezet jelez kell tegyem ! - Kedves! Keresek egy szerkezetet , egytejesed fedele , lehet , rejt egyet.- s ment Egytejeshez .
Egytejes neje kence-fedte szerkezetet tett e kezekbe . - Ezek geldtelenek ...mely szemcse lesz e geldtelen helyen ebbe helyezve s neheze meglesve?
Ember s neje szerkezetre tette geldet , s ezt befejezve , elvermelte.
Egytejes , meglelve egy kencelepett geldet , veres lett !
- Nekem kell gelded , felezz velem , ellenesetben feljelentlek! - kertelt Mehemed gyermeke kesergett , de nem tehetett egyebet : hely s geld rejtelme el lett felezve.
Egytejese egy sereg felszerelt gebe mellett menetelve hegy fele vett menetszervet . Bemenve , kerek szemeket meresztett : Rengeteg geld , s csecsebecse , hegy hegyen! Teletett egy csebret s gebeserege fele menne ... de elfelejtette , mely zengzettel mehet el. S szerencse nem lett vele , e percben megjelent e negyven kegyetlen gerelyes s szeletekre metszette.
Mehemed gyermeke lesett , lesett , este lett s reggel s Egytejese nem jelent meg. Egy gebe lett felszerelve s hegybe ment . Egytejese szeletekre metszett teteme meg lett lelve , el lett csenve .
Befejezem e helyen egy percre , mert ez egy rettenetesen terjedelmes mese...
Hej , de helyesek ! De kedvesek ! Pelyheseket rettenetesen szeretem! Ez egyes neve deres fejes emberke - errefele nem lesheted , nem leltem, egyszer sem s egyet sem pelyhes-eledelesemen!
3. neve e helyen , frencs helyen ez : egy leveles neve , mely csepp , kerek , szvettereddel gyepen hentergesz s ezzel lehet tele. // bogàncs// Kertemben ezt meglelem s csettegtettem-levettem szerkezetemmel , de messze telepedett le : ebtejre ! Ennek - ebtejnek- elment feje szemcsetelt s szeretett eledele e pelyhesnek . Nem telepedett egyszer sem pelyheseledelesemre.
Cseppecske , mely nem fekete , nem veres , de nefelejtses , rengeteget lelsz erre .
Elmegyek , egy cseppet benedvezem testemet , mert nem csepergett , nedv be lett fejezve , erre gyepet nyestem kertemben .
Fejem s kezem , menetszervre tett fenekfedelem tele tereppel s gyeppel !
Egyszer egy nem-geldes ember meglesett egy helyen negyven kegyetlen fegyverest. Pejen szeleltek sebesen , s emberke , megrettenve , elrejtezkedett. Negyven kegyetlen fegyveres egy hegyeske mellett termett , lestek erre s emerre , s nem lelve egy embert sem , menetszervet tettek terepre . E hegyecske mellett negyven fegyveres legmegtermettebbje ezt zengte : - Hegyecske , keretesedj meg ! S e percben e hegy megrepedt , s negyvenen bemenve be lett reteszelve. - Ej , de rettenetesen teker eszemben e rejtelem ! - rettegett elrejtkezett emberke. De meg se nyekkent. Percek teltek el , s hegyecske megreccsent , negyven fegyveres megjelent , lestek erre s emerre , pejre telepedve elszeleltek. Emberke sem lett rest : esze rejtelem-fene ette lett . Egy perc s hegy mellett termett s zengett :
- Hegyecske , keretesedj meg ! Hegy megreccsent s remegve , de bement . - Ejjj , ez lehetetlen ! - kertelt leget nehezen szedve , kerek szemekkel. Becsek szerte : hegyekben geld , keblescsecse , fejedelem kelme ... Erre zsebet teleszed , s elfele menne... jejjj , jejj , hegyecske nem reccsent meg , befele menve s elszeleve nem egyet kellett zengjen... Egyet tehetett : elrejtezkedett . Este eltelt s egy kettes este ... Elrendezte rendetlen tetteket Legszentebbel , s rejtekben leste , tetem lesz e . Egyszerre megjelentek , e negyven fegyveres kegyetlenek ! Betettek geldet , elcsent becseket , emberem nem lett felfedezve... s e zengzet meglett : legterjedelmesebb kegyetlen ezt zengte : - Hegyecske! Elmegyek ! s erre hegy megrepedt s kegyetlenek elszeleltek...
E mese feneke kellene ..... ez betett rejtelmem
Ezeregyben lett ez lejegyezve , s leeszperentenyelveztem , mert errefele csepereg , Net mellett fenekelek :o(
Egyszer egy ember eljegyzett egy keblest , szerette s elvette : fedele fedele lett!
- Hej, hej , de egy rest menyecske ez !- kesergett emberem. - Reggel elmegyek , nem kel fel. - Megjelenek , mert begyem kesereg , egy szelet kenyeret sem lelek!
- Levetem terepre test-szennyesemet , reggel felvehetem - szennyet nem szedett le csermely- nedvvel..
Eszes tervet lelt :
- Menyecske , lelkem , elmegyek ! Tejlefetyed meg tegyen-vegyen , szennyest rendezzen le , kerekezzen el s vegyen kenyeret , ne TV-zzen , este eledel s rend legyen e helyen ! Ellenesetben elverem !
Este megjelent : helye rendetlen! Tejlefety el lett verve keservesen!
Reggel megjegyezte :
- Menyecske , lelkem , elmegyek ! Tejlefetyed meg tegyen-vegyen , szennyest rendezzen le , kerekezzen el s vegyen kenyeret , ne TV-zzen , este eledel s rend legyen e helyen ! Ellenesetben elverem !
Este megjelent : helye rendetlen! Tejlefety el lett verve keservesen egy meg egyszer.
S egyszerre , negyedszerre , menyecske belekezdett : rendes menyecske lett!!!
// Elfelejtettem , mert ez egy cseppet perverz jelenet :o))) : Tejlefety menyecske-testen lett elverve...//
Mese mese meskete ... leltem egyet , szerepel benne egy rest menyecske s egy tejlefety! Le-eszperentejegyzetelem Neked , ezt meglesve nem leszel rest....
Egy helyen lesheted ezt - kebleseket , melyek feneket lengetnek ! Helyen , melyen ezeregy mese lett szerkesztve. De e helyen legszebbeknek feje le lett fedve , s kebel s menetszervek kelmefedettek , de kerek , eledelleltelt begyek fedetlenek. S e keblesek nem nyeszlettek : e helyen legkerekebb kebles = leghelyesebb keblessel . Lengenek , tekeregnek , fenekek s keblek nehezen de kecsesen remegnek...