Keresés

Részletes keresés

Tuningpgy Creative Commons License 2018.09.09 0 0 73910

Hogyne. Egyértelmű. Köszönöm a segíts€get mindenkinek.

Előzmény: olahtamas (73909)
olahtamas Creative Commons License 2018.09.09 0 0 73909

Akkor csak a GSM alapú rendszerek jöhetnek szóba, esetleg rádiós jeladóval kiegészítve.

Ha a tolvajkergetőket megnézed, ott is van, hogy elvész a GPS pozíció, de az utolsó meglevő koordináta alapján, a rádiós jeladóval megkeresték, hogy hol a bicikli.

Nyilván ez nem megy ingyen, ez azért érthető.

Előzmény: Tuningpgy (73908)
Tuningpgy Creative Commons License 2018.09.09 0 0 73908

Értem és köszönöm is. A távolság kérdése "egyszerű". Nem azt szeretném tudni a lakásból, hogy az autó épp hol parkol az utcán vagy a kert melyik területére álltam. Hanem: ha pl egy autót kiadok bérbe akkor tudjam merre kószál. Vagy ha blokkoló nélküli tolvajkák viszik el akkor azt is tudjam követni. Persze alagútba nem tudom követni, ezt is tudom... Ugyhogy valami ilyesmi volna a cél. 

Előzmény: olahtamas (73906)
olahtamas Creative Commons License 2018.09.08 0 0 73907

Ha lopás miatt kellene, akkor ilyesmiben kell gondolkodni:

https://www.youtube.com/watch?v=C7zXRAwAmao

Előzmény: Tuningpgy (73905)
olahtamas Creative Commons License 2018.09.08 0 0 73906

Csak az a kérdés, hogy milyen messziről akarod "látni" a pozíciót és mennyi késleltetéssel!

Az alkalmazott technológiától függően:

bluetooth: 10-20 méter

wifi:    kb. 100 méter

rádiós adatátvitel: kb. 1-5 km

Ezeknél messzebbről, már csak átjátszókon keresztül juthat el az információ, amire pl. a GSM hálózat használata a célszerű.

Előzmény: Tuningpgy (73905)
Tuningpgy Creative Commons License 2018.09.08 0 0 73905

Szép napot. Mondtam. Autóba berakva vagy nagymotorba, androidos app segítségével lehessen aktuális helyzetet lekérdezni. És mint írtátok, ez gsm nélkül nem megy. Vagyis sim mindenképp kell. De havidíjat fizetgetni nem akarok. Egyébként igen. Tudom hogyha valamit el akarnak lopni akkor el is fogják. Azt is tudom hogy létezik gsm gps blokkoló ami igaz hogy illegális itthon mivel katonai eszköznek minősül teljesen hivatalos formában. De nem arra az eshetőségre irtam hogy nem lehet blokkolni stb. Csak a lehető legegyszerűbb nyomkövető eszközt szerettem volna megtalálni ami a lehető legolcsóbb. Nincs szükség távindításra meg központi zár vezérlésre meg ilyen szarokra. Csak az aktuális pozíció meghatározása a lényeg. 

Előzmény: olahtamas (73902)
Doky586 Creative Commons License 2018.09.06 0 0 73904

Nekem felesleges bemutatnod mert van egy..  :D

Előzmény: olahtamas (73903)
olahtamas Creative Commons License 2018.09.06 0 0 73903

Itt egy video, egy ilyen készülékről:

https://www.youtube.com/watch?v=WRuUaCNAswM

Előzmény: olahtamas (73902)
olahtamas Creative Commons License 2018.09.06 0 0 73902

Akkor azt inkább loggernek hívnám, mint nyomkövetőnek.

Persze az igazi kérdés, hogy jelen esetben mire van valójában szükség.

Előzmény: Doky586 (73901)
Doky586 Creative Commons License 2018.09.06 0 0 73901

Mint írtam van rá megoldás, csak nem valós idejű. (LINK)

Beteszed a kocsiba, aztán pár nap múlva kiveszed és megnézed merre jártak vele.. 

Előzmény: olahtamas (73900)
olahtamas Creative Commons License 2018.09.06 0 0 73900

A könnyen kezelhetőség nehezen meghatározható, mert kinek mi a könnyű :)

Ha kell support, akkor csak drágább megoldások működnek, de akkor a szolgáltató biztosítja az infrastruktúrát.

vagy veszel egy olcsó cuccot 10-15 ezer Ft-ért, de akkor neked kell összelapátolni a rendszert.

Érdemes körüljárni a témát és megnézni mások véleményeit pl.:

https://www.arukereso.hu/gps-vevo-c4201/alcatel/move-track-gps-tracker-gps-nyomkoveto-telenor-myminute-sim-mk20x-2aalhu1-p402561085/#velemenyek

Előzmény: Tuningpgy (73899)
Tuningpgy Creative Commons License 2018.09.06 0 0 73899

Köszi mindenkinek. Nos. Azért annyit én is tudok hogy amit akarnak azt úgyis ellopják. A céges nyomkövetőst is. És igen, van akinek a suzuki is értéket képvisel. Amúgy mindenre van megoldás csak akarni kell.... De a fő kérdésem ugye az volt hogy sim kártya nélkül lehetséges-e gps nyomkövető használata. Több okot is felsoroltam. Írtátok hogy nem lehetséges

Oké. Utána azt kérdeztem hogy akkor tudnátok e mondani olyan eszközt ami igaz hogy simkártyás de könnyen kezelhető és androidos telefonnal használható. Javítsatok ki ha nem így volt. 

Doky586 Creative Commons License 2018.09.05 0 0 73898

Veszel androidos okos-telefont valami sok adatforgalmat tartalmazó pre-paid előfizetéssel, telepítesz rá Locus mapot és bekapcsolod a realtime nyomkövetést, beteszed a kocsiba (töltöre dugva) és kész is amit akarsz. A mobilt persze nem erre találták ki, könnyen lefagy, nem megbízható önmagára hagyva és elrejteni is nehéz, nem tűri jól az időjárás viszontagságait..  

Előzmény: Tuningpgy (73895)
Doky586 Creative Commons License 2018.09.05 0 0 73897

"Egy 150e Ft-os romos Suzukiba nem sok értelme van beletenni egy ilyet"

Már miért ne? Így megduplázhatod a kocsi értékét..  :D

Ahogy a régi vicc is szól a Trabantról és a teletankolásról. :DD

Előzmény: Schaf (73896)
Schaf Creative Commons License 2018.09.05 0 0 73896

Igazából tanácstalanok vagyunk, mert nem értjük mit szeretnél..  persze annyi világos, hogy occsón jót és gyorsan...  na most ahogy a mondás mondja, választhatsz kettőt ebből...

Alap esetben ha nem csak alkalmanként akarod használni, a legolcsóbb és legegyszerűbb leszerződni erre szakosodott céggel. Nekik eleve megfelelő eszközeik vannak, amikkel az igényeidnek megfelelően lehet skálázni a szolgáltatást, illetve olyan szerződéseik a szolgáltatókkal amelynek az árait te soha nem fogod megkapni, mint magánszemély.

Egy 150e Ft-os romos Suzukiba nem sok értelme van beletenni egy ilyet, de persze kinek mi mennyit ér meg. Egy felső kategóriás autó esetén már meggondolandó, de a vicc, hogy az emberek 90%-ka nincs is tisztában azzal, hogy egy ilyen eszközt ami olcsó, a profik kb 2 másodperc a drágábbakat kicsit más módszerekkel de kiiktatnak. Emellett ugyancsak ekkora arányban a tulajdonosok a kocsiban tartják a forgalmi engedélyt is és csak a káreseménynél tudatosul bennük, hogy bizony a szerződésük alapján kizárja a kártérítést a biztosító, ha az összes kulcs és a forgalmi nincs a tulajnál...  

Tehát ha komolyan akarsz ilyen cuccot akkor erre szakosodott profi cég (havi 5e Ft környékén már kapsz bőven ajánlatot) ajánlatai között érdemes keresgélni. Főként, hogy ők többségükben ezért a pénzért a mobil app-tól kezdve egy halom plusz lehetőséget is ajánlanak.

Ha csak arra kell, hogy benne legyen a kocsiban, akkor rendelj Kínából egyet, tegyél bele egy SIM-et, aztán ha beha, nem jelez, esetleg nincs térerő akkor verd a fejed a falba. :)

Nem véletlen, hogy ilyen cuccot "csak úgy" csak olyan cégek forgalmaznak, akik kvázi leszarják, hogy a vásárlás után mihez kezd vele a vevő...  ;)

Előzmény: Tuningpgy (73895)
Tuningpgy Creative Commons License 2018.09.05 0 0 73895

Jó, ez azért elég szélsőséges. De érzem az iróniát. Van valakinek valami tipp hogy (pl autóba fixen beszerelhető sim kártás egyszerű kezelhetőséggel ) milyen tipusok jöhetnek szóba? Esetleg van e valakinek eladó ilyen? Illetve: ha a kérdéses eszköz külföldre megy, akkor a sim nek tudni kell a roamingot és annyi nem? Vagy van valami extra dolog esetleg?

Előzmény: Doky586 (73894)
Doky586 Creative Commons License 2018.09.05 0 0 73894

Ha sosem viszik el 10m nél távolabb tőled az ellopott autót vagy a kóborkutya póráza még a kezedben van akkor a bluetooth gps jó ötlet lehet. Vagy ha másnapra mindig visszahozzák az ellopott autót akkor lehet gps_logger_ t venni.. 

Előzmény: Tuningpgy (73889)
Tuningpgy Creative Commons License 2018.09.05 0 0 73893

Értem. Köszönöm

Előzmény: Fradista Utazó (73892)
Fradista Utazó Creative Commons License 2018.09.05 0 0 73892

Nem.

De azok nem is küldenek adatot senkinek sehová. 

Előzmény: Tuningpgy (73891)
Tuningpgy Creative Commons License 2018.09.05 0 0 73891

Értelek. Meg természetesen elfogadom. De egy kérdés felmerült bennem. Az autos gps-ek pl tomtom, mio, garmin stb stb. Azok is használnak sim-et? Igaz azoknem kicsik...

Előzmény: a_motor (73890)
a_motor Creative Commons License 2018.09.05 0 0 73890

csak sim kártyával tudsz adatot átvinni...

(van pl. aprs is, de az más szint, nem mini kütyü, stb)

Előzmény: Tuningpgy (73889)
Tuningpgy Creative Commons License 2018.09.05 0 0 73889

Üdv mindenki. Igaz nem olvastam visaza a bejegyzések közt. Egyszerűbbnek találnám ha leírom mi a "kérdésem" és hátha valaki tudna segíteni pár szóban. Aminek nagyon örülnék. Szeretnék venni gps nyomkövetőt. Több célból is. Pl kutya elkóborlás esetére vagy autóba elrejteni hogy ha ellopnák vagy biciklin elrenteni stb. Ilymesmi érdekelne. De amiket eddig láttam hatalmas szlogennel hogy "nincs havidíj" ott érdekesen éves díj van sim kártya használat alatt. Továbbá az sms küldések. Namost. Az érdekelne hogy létezik e olyan hogy sim kártya nélküli gps jeladó amit neadj isten androidos készüléken tudnék figyelni ha kell... Fent felsoroltak okán. Gondolom ha pici az eszköz akkor az akksi is pici, ezért kevés az üzemóra. De nem értek ilyesmihez. Nagyon köszönöm mindenkinek aki tud segíteni. Nem kell semmi mást tudnia csak helyzetet meghatározni. 

Schaf Creative Commons License 2018.08.27 0 0 73888

Erre találták ki az "offline" részt a GoogleMaps-ben...  ;)

Előzmény: Fradista Utazó (73886)
Jahno Creative Commons License 2018.08.26 0 0 73887

Országban alig 1-2 fehér foltba lehet futni, arra az esetre írtuk a Heret is, de nekem a Google térkép teljes Magyarországról le van mentve és kész, erre elég.

Előzmény: Fradista Utazó (73886)
Fradista Utazó Creative Commons License 2018.08.26 0 0 73886

A legtöbbször Google Navigációt használok. 

Ma délután megálltam fotózni egy félreeső helyszínen. Amikor tovább akartam indulni, a Google azt mondta, itt nincs internet, így aztán ő meg sem kísérli a navigációt. Elindítottam a Sygicet, annak a térképe ugye le van mentve a telefonra, gond nélkül mondta azonnal, hogy merre kell menni. 

Doky586 Creative Commons License 2018.08.26 0 0 73885

Tartalékként nekem is megvan még a 10+ éves PDA-m ami ugyanolyan jól elnavigál, de sajnos sosincs szükség rá a HEREm mellett..

Előzmény: vigabi (73882)
vigabi Creative Commons License 2018.08.26 0 0 73884

Naja! Azzal nincsen gond. Én is elmegyek a világ végéig is, de azért az sem egy hátrány, ha oda jutok el pontosan ahová menni is kell. :D :D 

Előzmény: Doky586 (73881)
vigabi Creative Commons License 2018.08.26 -1 0 73883

Azt akartam írni, hogy nem akarok variálgatni. Bocsi!

Előzmény: vigabi (73882)
vigabi Creative Commons License 2018.08.26 0 0 73882

Ez igaz, de a céges telón akarok variálgatni, kísérletezni.

Nem utolsósorban meg ha esetleg máshová mennék, ahol nem biztosítanak gps-t, (akár autóst, akár mobilt) akkor megvolnék lőve. Már idáig is volt néhány alkalom, amikor igencsak jó lett volna valami navigáció. Na meg jeleztem azt is, hogy egy kicsit túlbiztosítós fajta vagyok. Ebbe beletartozik az is, hogyha itt azt ajánlottátok volna, hogy inkább autós gps, akkor valszeg vettem volna egyet. De mivel a mobil navigációt ajánlottátok, no meg már én is gondolkodtam rajta, hogy most már nekem is kéne egy okosteló, ezért, akkor ez egy plusz löket arra nézve, hogy vegyek magamnak én is egyet. Független attól, hogy mind a kettőnek van hátránya is meg előnye is.  

Előzmény: Jahno (73880)
Doky586 Creative Commons License 2018.08.26 0 0 73881

Marco Polo-nak se volt GPS-e, mégis távolabbra jutott el 700 évvel ezelőtt mint én manapság GPS-el.. :D

Előzmény: vigabi (73879)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!