A tegnapi bevételek, pontosan 847,947 dollárt tettek ki ( ami annyira nem meglepő, hiszen folyamatos és egyenlete a csökkenés ), tehát az összes bevétel jelenleg:
396,049,197 dollár
- még van vissza közel 4 millió dollár
és 3 nap ahhoz, hogy meglegyen a ( valószínüleg utolsó ) rekord
- valamint van még vissza közel 4 millió dollár
és 4 nap ahhoz, hogy meglegyen a Titanic rekordjának beállítása
Nálam sincs kéznél a Timothy Zahn trilógia, de az erőt árnyékoló állat neve mintha yssalamiri lett volna, ha jól emléxem.
Az erő vs. midi-chlorians vitához: A theforce.net-ről valaki még korábban ajánlott egy hosszú .zip-elt timetale.doc fájlt, amelynek szerzője Christopher McElroy, és a következőket írja:
"c. -12,000,000,000 BSW4
The Big Bang; the universe is created, including the Star Wars galaxy. Out of the Great Void came the universe, its galaxies, star systems and suns. Everything that exists, and will ever exist, was spawned from the primordial plasma of times beginning. Over billions of years planets formed and life arose through a steady progression of increasingly complex organisms. Woven into and intertwined with all of this from the smallest molecule to the largest star was the Force. Symbiont with cells in all life forms are the Midichlorians, a microscopic life from that is intertwined with the Force.
Thanks to Matthew Holm for that correction. Description also from SW RPG Tales of the Jedi Sourcebook."
Valaki véletlen nem tudja hol lehet a filmet mondjuk mpeg tömörítéssel, hogy ne legyen rögtön tíz giga, és nem baj, ha nem nagyon jó minőségű kópia és nem 16:9 dolby meg hasonlók. Volt egy ftp hely, de megszűnt (talán egyszer még beüzemel). Ismerek embert, aki már félig meddig le is tudta tölteni, azt az irtózatos tárigényű fájlt. Én is megpróbálkoznék vele... ha lesz időm elolvasni ezt a sok hozzászólást itt, talán írt már ilyet korábban valaki, de addig is köszi.
Egy másik rekord ezúttal Peruból ( a filmvilág Mekkájából :)) a film itt a bemutató hétvégéjén 38 vásznon 224,000 dollárt hozott evvel 66%-al nagyobb bevételt elérve mint a csúcstartó Titanic.
A hétvégi nem USA-beli bevételek egyébként átlépték a hétvégén a 100 millió dollárt evvel a SW a 7. film lett amelyik ebben az évben 100 milliónál többet hozott az USA-n kívül.
Evvel az All Time nemzetközi listán a film már a 16., 511,6 millió dollárral és ha a becslésem nem rossz akkor a jövő héten nemzetközileg benne lesz az első 10-ben ( 10. a Return of the Jedi, 572,9 millióval ).
A Twentieth Century Fox megerősítette, hogy a Star Wars: Episode 1: The Phantom Menace új rekordot állított fel Nagy Britanniában a nyitó hétvégék tekintetében.
A film 15,03 millió dollárt hozott a Július 15-18 közötti időszakban ami jelentős növekedés, hiszen az eddigi rekordot az Independence Day tartotta 10,9 millióval 1996 óta. 460 vásznon bemutatva a film 32,461 dollár vásznankénti átlagot ért el.
Az én elgondolásom, ezzel kapcsolatban az, hogy a Jediknek van egy bizonyos technikája, amikkel hatni tudnak az emberihez közeli agyakra, egyes fajokra ez nem működik (még nem fejlesztették ki), ami nem jelenti azt, hogy ők teljesen függetlenek az Erőtől.
Ami inkább ellentmondásos (bár csak a J.CBaoth-os folytatásnak mond ellent), hogy a Jedik érzékelik a robotok "gondolatait" is, míg Luke egyszer csak úgy tudta 'legyűrni" J.CBaoth-ot, hogy R2D2 odapörkölt neki egy lézerágyúval.
1.) Watto toydariai, nem dug [mármint a fajtája tekintetében :)], Timothy Zahn regényeiben voltak azok a kis állatkák (massasi-k, ha jól emlékszem), amelyek leárnyékolták az erőt...
2. Szegény Obi-wan-nak pont elég trauma lehetett az, hogy meg tudjon kapaszkodni KÉT KÉZZEL!!! egy alig kiálló, félgömbszerű valamin. Képzeld el: az erővel megállítja a zuhanó lézerkardot, majd hirtelen egy kézzel elkapja azt miközben csak egy kézzel kapaszkodik [vagy hirtelen növeszt magának egy másik kezet :))] anélkül, hogy lezuhanna a mélybe... Bizonyára kellett neki egy kis idő arra, hogy összpontosítson és kiszámítsa a felugrást + Qui-gon kardja kezébe röppintését. Ha jól emlékszem nem telt bele 2 másodperc, hogy Obi-wan leesése után Maul lerúgja a lézerkardját a mélybe.
Ha máshogy történt volna, mindenki azt mondaná, hogy azért ez mégsem lehetséges, még egy Jedi-nek sem... így kissé reálisabbnak tűnik a történet.
Zombie:
A ANH-ban Obi van ~ezt mondja:
nezd a nyomokat, a buckalakok mindig libasorban jarnak, ezek meg itt egymas mellett mennek
+ megemlekezik valami tuzerorol is, ami nincs csak a birodalomnak
En legalabbis igy emlekszem:)
Rizo
Sziasztok.
Meg mindig a midi-chlorianok:
szerintem nincs ellentmondas, hiszen attol meg az ero mindenhol ott van,
atjarja az egesz vilagegyetemet. az mc-k csak lehetove teszik, hogy az erovel - ezzel az energia felevel - "kapcsolatba" lepjunk, hasznalni tudjuk.
Viszont nem ertem, hogy egyes elolenyekre miert nincs hatassal, a Jedik "hatalma" - pl Jabba (hut-ok), vagy Watto (dug-ok).
2 furcsasag a filmbol:
- Amidala palotajaban, amikor kimasznak a parkanyra, kevesebben vannak kinn, amikor fellovik a drotot, amin felhuzzak magukat, mint amennyien kimasztak az ablakon egy masodperccel elotte.
- a duel of fate jelenetnel, amikor Maul egy kor alaku helyen all (onnan ugrik majd hatraszaltoval), amikor messzirol mutatja a kamera meginog (a karjaval is hadonaszik) :-)
meg egy kerdes: Obi-wan vajh miert nem kapja el a kardja az erovel, amiko r azt Maul lerugja?
A vasarnapi bevetel 1,789,000 dollar volt, az osszbevetel pedig 395,201,250 dollar. A 400 milliohoz kell meg 4,798,750 dollar, amelyre 5 napja van meg a TPM-nek ha csucsot akar beallitani. Erre minden esely megvan, mivel a mult het hasonlo idoszakaban, hetfo-pentek, 5,975,000 dollar jott be.
Ha a beveteleses nem lesz tul nagy, a csucsbeallitas biztosnak latszik, viszont egy jo Fan Day II-vel (jul.19. hetfo) meg csucsdontes is lehet.
A hétvégi bevételekkel együtt a film elérte a 394,900,000 dollárt.
Hát, talán meglesz a 400 millió, de most már inkább úgy tűnik, hogy a film Péntekre éri csak el ezt, beállítva ezzel a Titanic rekordját.
Olvasgattam az swdatabase.com-ot es nehany igen erdekes hozzaszolasra bukkantam. Ime a legjobbak (SZVSZ), nem szo szerinti forditasban:
-----
Egy kiralyno helyes megszolitasa "Your Majesty". "Your Highness" jar a hercegnoknek, hercegeknek es mas alattvaloknak. Megis, a TPM-ben az egyetlen szereplo aki Amidala-t helyesen szolitja meg, az Palpatine. A tobbiek kovetkezetesen "Your Highness"-nek szolitjak. Vajon ennek az az oka hogy Ian McDiarmid angol? Vagy mert Palpatine hivatalanal fogva ismeri az illemet?
Ehhez kapcsolodik hogy C-3PO "Your Highness"-nek szolitja Leia-t, mivel hercegno ugyebar. El is varhato, megiscsak protokolldroid! :-)
-----
Amikor leszallnak Coruscant-on es Amidala-t Palpatine es Valorum fogadja, figyeljetek a hatterben Jar Jart. Az egyik mozdulatlan or szeme elott lengeti a kezet, pont ugy ahogy a gyerekek csinaljak...
-----
Az ANH-ban Obi-Wan elmondja hogy a jawakat semmikeppen nem buckalakok lottek le, mert a nyomok szerint a lovesek tul pontosak. Akkor megis, hogyan kepesek a buckalakok eltalalni a tobbszaz km/h-val mozgo pod-okat?
-----
Akit erdekelnek az ilyenek nezzen fol az swdatabase.com-ra, tele van ehhez hasonlo trivia/goof dolgokkal.
Úgy tudom négy kiadványt lehet megszerezni van egy színes könyv a járművekről és eszközökről, a másik színes könyv a szereplőkről szól. Egyébként mindkettő egy az egyben megtalálható az Insider's Guide-on. Van egy kemény fedeles TPM 1500 körül, és puha fedeles 998 FT-ért. Na ezek vannak a piacon. Ja és még egy pár helyen kapni lehet az angol kemény fedelest kb 5 egységért.
Az SW-s pepsicimkéket asszem a bujaféreg honlapján láttam(www.extra.hu/bujafereg), de nem teccetek.
Az Ep.1. Visual Dictionary viszont bjúti, tegnap kaptam meg a feleségemtől (tisztára +őrült, 13 angol fontba került)...
Hát szóval van mit kérnetek szülinapra.
Akiket érdekel. A pesti Váci utcában, a Stúdium könyvesboltban láttam néhány SW-könyvet, miegymást, köztük a TPM forgatókönyvét és a, a TPM "képes szótárát" a DK kiadásában. A könyv többféle borítójú változatát is lehet kapni (akinek nem tetszik az Anakinos). No, persze mindezeket angolul.
Üdv, A+P
Si senor, ez biza gyakran előfordul, hogy valaki nem veszi a fáradtságot, hogy végigolvassa a topicot, és fel-fel dobnak néhány sztorit( pl Anakin-Leonardo di Caprio), de ez nem baj, meret lehet, hogy közben van valakinek újabb híre a témáról.
Ezek az újságok össze-vissza írnak mindenféle baromságot ( pl. Cinema, szenzációs SW cikkei ).
Lapzárta, átfutási idő miatt, tulképpen többhónapos infokat olvasunk ezekben, míg a neten max. 1-2 naposakat.
Egyébként a pontos Pepsi dealről, olvashatsz, ha a legelső hozzászólást elolvasod ( én írtam :) ), amikor másodszor elkezdtem a topicot ( a nagy összeomlás után ) ezzel indítottam. Abban majdnem minden franchise dolog benne van.
Azt se felejtsük el, hogy az USA-ban iszonyú sok mozi van ( jóval több mint tízezer vászon ) és 240 millió ember ( vagy több ) míg Ausztráliában jóval kevesebb mozi, majdnem 10-ed annyi lakos, tehát sokkal tovább lehet az érdeklődés miatt avval számolni, hogy a kevés mozi miatt a %-os csökkenés kevesebb.
Nézzük meg Japánt, ott több mint 120 millióan laknak és a filmet ( mivel sokkal kevesebb mozi van mint az USA-ban ) sokkal kevesebb vásznon mutatták be.
Anglia detto ( majdnem 100 millió lakos, mozi meg sokkal kevesebb ).
Az USA-ban a lakosokra sokkal több mozivászon jut mint máshol a világon, az amerikaiak pedig az első héten szokták megnézni a filmeket igazán ( ez látszik is a bevételeken ) és a következő hetekben logikusan csökken a nézőszám.
visszaterve meg az elozo temahoz (conspiracy theory :), volt erdekes dolog, osszehasonlitottak a kulonbozo orszagok heti beveteleit. mig az usa-ban a masodik hettol allando 24 szazalekos eses volt tapasztalhato (es erre az esesre nem hatott se fan-day, se szunido, se munkaszuneti nap... ami azert erdekes), mig pl. ausztraliaban az eses alig erte el a 4%-ot, es sokkal dinamikusabban is viselkedett.
ez egyreszrol lehet egy erv a teoria mellett (elore meghatarozott modon befolyasoljak a beveteleket), masreszt lehet hogy csak az usa-beli mas mozi-kultura az oka, meg a nagyobb befogadokepesseg.
lucas felkerte ugyan dicaprio-t, de miuatan az elolvasta a forgatokonyvet, nem vallalta el. meg aszonta, hogy a PM is csalodas volt neki, ugyhogy inkabb nem vesz reszt a forgatasban.
meg jo hogy nem.
egyebkent amiatt nem vallalta, mert ugyanakkor fogjak vele forgatni a keresztapa 4. reszet