Keresés

Részletes keresés

Wizzard Creative Commons License 1999.07.12 0 0 1710
Bocsi ds9, Cheer up!!!

Ha rajtam múlik, Te leszel a 2000-dik. :)))
Egyébként éppen a (mis)fortunecity-vel szenvedtem. Amikor végleg nem jött be semmi, akkor nyomtam le az "OK" gombot...

Üdv, Wizzard.

Előzmény: ds9 (1709)
ds9 Creative Commons License 1999.07.12 0 0 1709
Szomorú vagyok, Wizzard lett az.
Na, de sebaj.
Előzmény: ds9 (1708)
ds9 Creative Commons License 1999.07.12 0 0 1708
Az 54.napon a bevételek, elérték a 385 millió dollárt ( pontosabb adat később ).

Tehát már csak 15 milliót kell behozni 12 nap alatt, hogy a 400 milliós rekord is álljon ( és meglegyen a No. 3. hely is ).

REMÉLEM ÉN LETTEM AZ 1700. HOZZÁSZÓLÓ!!!!!

Wizzard Creative Commons License 1999.07.12 0 0 1707
Kedves blamerz2!

Miért, mi VOLT!!! itt? Mert mostmár csak egy kedves hibaüzenet van helyette, hogy "doh that page doesn't exist" ... :((((

Előzmény: blamerz2 (1694)
ds9 Creative Commons License 1999.07.12 0 0 1706
Azért valahol a nőkre is hat a SW, főleg ez az új.
Van benne egy " kick ass " fiatal királynő ( girl power ) és erre azért a Lucasfilm is rájátszik. 2 Amidalás klipp is futott ( az angoloknál most kezdenek futni a reklámok, nagyon élvezem ) az egyik a One Will, mi ez ha nem a nőknek való udvarlás.

Egyébként még valami a film, még a 400 milliós csúcsot megszerzi ( ő éri el leghamarabb , de onnan a Titanic bevételi rekordjai intaktok maradnak.

Előzmény: tpapa (1703)
ds9 Creative Commons License 1999.07.12 0 0 1705
Azért esélytelen az első helyre, mert a Titanic csak az USA-ban 600 millió dollárt hozott és addig a SW-nak még el kéne érnie cca. 220 milliót.
Erre az esély nagyon alacsony, hiszen a hétvégi bevételek ( természetszerűen ) csökkennek, ha október végéig műsoron marad ( és általában ez a standard, a nyár elején bemutatott filmekkel ) akkor a hátralévő közel 16 héten, hetente 13-14 millió dollárt kéne hoznia, hogy elérje a Titanic bevételeit.
A film most hoz hetente olyan 10 millió felett ( ezen a héten cca. ), és ez az összeg csökkenni fog csak a hetek arányában.
Szerintem a bevételek mostani állása szerint a film el fogja érni a No.2 helyet ( 470 millió felett ) és nemzetközileg is ugyanezt, mert a Titanic 1,6 miliárd dolláros bevételét ( Usa 600 + mindenki más 1,2 = 1,6 miliárd ) nem nagyon lehet túlszárnyalni.

Bár egy eset lehtséges és csak az USA-ban ( ez most jutott eszembe ).
Ez pedig az, hogy a filmet valamikor év végén ( vagy később ) mégegyszer kinyomják a mozikba, több hónap szünet után.
Akkor talán, utolérheti a Titanicot.

Egyébként az majdnem tuti, hogy a nyáron a bemutatott filmek közül egyik se fog még feleannyit sem hozni mint a SW.
A nyári filmszezon, nagyon erős pedig, több film jutott el a 100 millió felé ( Big Daddy, Tarzan, Notting Hill és a W.W.West nemsokára ) és néhány a 150 felé ( The Mummy, The Matrix, Austin Powers 2 ), tehát a verseny erős.
Ha ezek a filmek nem lennének - mint pl. a Titanic hónapokig, valós versenytárs nélkül tudott tarolni hónapokig - akkor, lehet, hogy a SW is még jobban menne.
De, nekünk legyen mondva a még jobban, hisz ez sem semmi.

Előzmény: voty (1690)
Zombie Creative Commons License 1999.07.12 0 0 1704
Ugyan nem vettem fel, de lattam. Nem volt tul nagy szam (max. 3 perc).
Bemutattak hogy epitettek fel Anakin otthonat. Beszelt Lucas ami azert
jo volt.
Előzmény: zsozs (1702)
tpapa Creative Commons License 1999.07.12 0 0 1703
Szerintem az óvatosan becslok abból indulnak ki, hogy meroben más a Titanic és az Star Wars tipikus nézoje. Mivel az utóbbin nem tudnak elég jót könnyezni a noi nem magányosai. Oket, mint kieso törzsközönséget nem ellensúlyozhatja a népes és lelkes rajongók tábora. Mégiscsak több száz millió (esetleg több) lehetséges nézorol van szó. Akik alkalmasak a Titanic többszöri megtekintésére, de kevéssé valószínu, hogy csak egyszer is beülnének a SW bármelyik részére. Ennyi.
Előzmény: voty (1690)
zsozs Creative Commons License 1999.07.12 0 0 1702
SEGÍTSÉG!!!
Felvette valaki 07.11-én este az RTL Klub VASÁRNAPI KIADÁSából az EPISODE1-es dolgot videora????

Ha +van akkor lééci írjatok, mert én bealudtam előtte!!!

Köszi: ZsoZs

voty Creative Commons License 1999.07.12 0 0 1701
köszi, úgy látszik az öregség...( szombaton lettem 27)
Előzmény: kutykurutty (1697)
Zombie Creative Commons License 1999.07.12 0 0 1700
Ez mar szerintem regebben tobbszor felvetodott. Egyreszt ugye Sidious
mestere a sotet oldalnak, ki tudja mire kepes. Masreszt meg:
YODA: Hard to see the dark side is.
Előzmény: rzoli (1689)
kutykurutty Creative Commons License 1999.07.12 0 0 1699
316, ahogy szives vagyok kozolni :)
HT Creative Commons License 1999.07.12 0 0 1698
Egyet gondoltunk, csak én itt vártam volna egy kis fondorlatot. Pl.: beköpte XY vagy Z (nem a filmkészítő...), esetleg Obi-van tiltása ellenére mégis haza üzent valaki, stb.
Egyébként épp ott tartok a könyvben, mikor a királynő vissza indul a Naboo-ra és addig még csak jelölés volt, választás nem, ahogy kutykurutty is volt szíves ezt közölni. egyébként a könyv 314 oldal (ha jól emlékszem, mert nincs nálam) és ez a jelenet már a kétharmadán is túl van, nem a felén.
Ettől függetlenül megegyeztünk abban, hogy Palpatine logikája jó.

HT

Előzmény: voty (1693)
kutykurutty Creative Commons License 1999.07.12 0 0 1697
voty:
Megneztem, de a 231, oldalon a kovetkezo all:
"...Palpatine szenatort
_is jeloltek_
Valorum utodakent a fokancellari posztra..."
"En leszek a fokancellar, igerem onnek."
"Attol tartok szenator, hogy mire on urra lesz a burokratak folott, semmi megmentenivalo nem marad a varosainkbol, a nepunkbol, az eletunkbol."
Ezutan a kiralyno elmegy. (Marmint vissza Naboora...)
Szoval szo sincs meg megvalasztasrol.
voty Creative Commons License 1999.07.12 0 0 1696
A héten 2.szor is elolvastam a könyvet, két dolog tűnt fel:

1. Qui-Gon valóban kissé laza Jedi, a már említett hülyézés mellett egy energiacella elemelése is 'terheli' a lelkiismeretét. Persze a Jedik sem egyformák, csak a klasszikus trilógia által kialakított Jedi kép (ld. Luke) lett árnyaltabb.
2. Qui-Gon elszólását, hogy Anakint a "midi-chlorianok nemzették", elkenik azzal, hogy csak képletesen értette, azonban Shmi kijelentésével összehozva("Nincs apja."), elégé izgalmas következtetésekre(és újabb kérdésekre) ad okot.

+jelentem Mos Esley kereskedelmi központ és forgalmas légi kikötő (mondja Obi-van Jar Jarnak). A közt. pénz beváltásának hiányát leginkább az ellenszenvvel tudnám magyarázni, hmm...(ha nincs jobb)

itt a vége, remélem ez az az a szín...

kutykurutty Creative Commons License 1999.07.12 0 0 1695
rzoli: Ezen en is gondolkodtam. Es en sem ertem. Visszafojtja ? El tudja rejteni ? Nem tudom...
blamerz2 Creative Commons License 1999.07.12 0 0 1694
Ezt láttátok már?

http://www.fortunecity.com/tatooine/lucas/339/page1.html

voty Creative Commons License 1999.07.12 0 0 1693
Arról már én gondolkodtam, hogyan találta ki, hogy a Tatuinon vannak, de szerintem semmi rejtély:
Egyszerű logikával kikövetkeztette, hogy ez a legközelebbi bolygó, ahol nincs Ker.Föd. kirendeltség, mint ahogy a jó fiúk is megtették.
Előzmény: HT (1688)
voty Creative Commons License 1999.07.12 0 0 1692
A könyvben a megválasztás kb. a közepén van, a Királynő csak azután indul vissza a Nabbo-ra, mikor megtudja a választás eredményét(egy kicsit valóban fura), és mindezek után tüzeli fel Palp. az alkirályt + küldi Mault.
Ezek szerint más van a filmben mint a könyvben( a sorrendiség tekintetében legalábbis)?!
Előzmény: UBul (1682)
voty Creative Commons License 1999.07.12 0 0 1691
Én a Corvinról is hallottam(méghozzá az összes teremben), hogy átépítik a hangrendszert a TPM kedvéért.
Előzmény: UBul (1675)
voty Creative Commons License 1999.07.12 0 0 1690
Ezek szerint, biztos a gyorsasági rekord ill.a 3. hely(a 2. is).
Azt nem értem, hogy minden gyorsasági rekordot megdöntő filmre miért mondjátok, hogy esélytelen az első helyre?
Amúgy (az egyedül általa elért) 500 milliós bevételt hány nap alatt érte el a Titanic?
Előzmény: ds9 (1685)
rzoli Creative Commons License 1999.07.12 0 0 1689
Olvasgattam a hozzászólásokat, egy valamit nem értek: miért nem érzi senki a szenatoron/kormanyzón, hogy ő egy erős sötét Jedi lenne? Valami zavart az erőben, stb?
HT Creative Commons License 1999.07.12 0 0 1688
Manapság keveset olvaslak benneteket (szabadság, miegymás), de azért így is érdekes.
Szóval: a "Nagy Láz" idején én is láttam az ominózus Z verziót. A könyvvel pedig még épp nem végeztem. Annyi már most is leszűrhető számomra, hogy aki nem perfekt angolból - tartok tőle, hogy a magyar SW rajongók túlnyomó többsége nem az - annak bizony nem gyszerű dolog kihámozni a felszín alatt megbújó lényeget. Viszont a könyvből minden tisztán és egyértelműen világossá válik. Számomra teljesen egyértelmű ma már a Palpatine személye körüli (a fórumban is fellelhető) kétely. Bár arra még nem kaptam választ, miért éppen a Naboon történik a cécó, vagy pontosan hogyan is találta meg barátainkat a Tatuinon Palpatine. Persze ötletem az lenne, de attól még tovább döglenek a birkák, mondaná az öreg székely. Majd a könyv végére talán kiderül.
Egy szó mint száz, szerintem egész nézhető film sikeredett belőle, a mese folytatódott (vagyis elkezdődött). Látványát tekintve kiváló. Természetesen senki ne állítsa párhuzamba Hamlettel.
Számomra a rengeteg droid felvonultatása volt kissé unalmas. Már-már ellentmondásba keveredik azzal, hogy ilyen fene nagy technikai háttér emberi szóval érintkezik egymással (nesze neked Artu).
Azért igenis SW ez a film is, ez elmúlt húsz év nem szabad, hogy túl nagy várakozással töltsön el bennünket. Az idő mindent megszépít, és a trilógia amúgy is magasra tette a mércét.

Ja, a fiam persze csillogó szemekkel nézte...

HT

ds9 Creative Commons License 1999.07.12 0 0 1687
Nem.
Azért játsza mindkettőt ugyanaz a színész, mert a két figura ( szenátor + csuklyás faszi ) egy és ugyanaz.
Előzmény: figyelo (1686)
figyelo Creative Commons License 1999.07.12 0 0 1686
Hm, nem tudom masnak is feltunt-e, hogy a szenatort es a csukjas faszit ugyanaz a szinesz jatsza. Gondolom, nem a gazsival akartak igy sporolni.
Előzmény: ds9 (1616)
ds9 Creative Commons License 1999.07.11 0 0 1685
A Szombati bevételek ( a bemutató 53. napja ) szerint a film ezen a napon 3,075,000 dollárt hozott, evvel a szombati bevételek között a 6.lett, megelőzve ezzel a múlt héten bemutatott South Park-ot, az ezen a héten bemutatott Arlington Road-ot, és az Austin Powers 2-őt ( amely egyébként elhagyta már a 180.000.000 dolláros bevételt ).

Az összbevétel ezzel elérte a 382,793,000 dollárt

- tehát már csak cca.17,2 millió dollár kell ahhoz, hogy a film elérje az E.T. bevételeit és No. 3 film legyen az USA-ban.
- és nem utolsósorban körülbelül ennyi bevételnek ( 17,2 ) kell befolynia kevesebb mint 13 nap alatt, hogy az eddig a Titanic által tartott gyorsasági rekord ( 400 millió 66 nap alatt ) is megdőljön

UBul Creative Commons License 1999.07.11 0 0 1684
kijavitottam az elso cd-ben a hianyzo 2 percet, meg a jelentos felirat elcsuszast is korrigaltam kicsit:

http://www.hszk.bme.hu/~sl120/felirat.zip

UBul Creative Commons License 1999.07.10 0 0 1683
ezeket nem tudtam. sebaj :))

a lenyeg hogy beszereljek, aztan volume up... :)

Előzmény: ds9 (1676)
UBul Creative Commons License 1999.07.10 0 0 1682
volt korabban egy kerdes, hogy miutan megvalasztottak palpatine-t, miert hajszolta tovabb a jediket, es nyomta tovabb a tamadast. szerintem hiba van itt, mivel a film kozepen csak a jelolese derul ki, megvalasztani csak kesobb valasztjak (es addig is kavarja a szart, hadd legyen biztos a gyozelme) meg (valahol a vege fele). szoval jogos hogy tovabb folyik az csimm-bumm.
ds9 Creative Commons License 1999.07.10 0 0 1681
Ez azért egy pénteki bevétel volt, de szerintem azért a film még a 450-480 milliót el fogja érni, de már csak lassan fog csörgedezni a lovetta mostantól.
Előzmény: Wizzard (1680)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!