Hát ez igazán gyönyörű lett, jó példa mindenkinek, aki nem mer metszőollót ragadni, inkább nézi a nem túl szép leandereit. De virágok gondolom csak a megmaradt ágakon nőttek?
Az a helyzet, hogy a nyírottnak most világosabbak a bimbói, én nem is figyeltem, Oleandro ültette a bogarat a fülembe, azóta nézegetem, bár az elsőn nemigen vannak kis bimbók nyíltan, csak a virágok között elbújva, ez indokolná, hogy halványabbak.
Persze semmi baj, jó lesz az így nyírottan is, szép lesz jövőre, vagy később, bár a mérete nem indolkolta volna és jöttek a bimbók, mellette többnyire a három hajtás, de igazán nem esem kétségbe, csak bosszantana némiképp, ha majdnem feleslegesen vettük volna kettő rózsaszínt.
Remélem, nem értettél félre, én nem a "chopinságát" vontam kétségbe! :))
A másik chopin bimbói nem olyanok? Vagy miért tartasz tőle, hogy nem az? Tudom, ez nem jó vígasz, de akkor nagyon szép, bokros növényed lesz a másikból. Saját magadnak nem metszetted volna meg, tudom hogy nincs szíved virágokat levágni :)
Abban egy percig sem kételkedem, hogy ez a chopin, de attól már inkább tartok, hogy amit Chopinnak vettünk az ajándékba kapott haldokló mellé, az rózsaszín lesz a végén, az nagy szívás, akkor két rózsaszínünk lesz meg egy kopasztott chopin.
Nem láttál a szemedtől! Pont Te, aki személyesen is láthattad..., meg is csodáltad, sőt, szerintem olyan ciklámenest (gödöllői néven fut nálunk) vittem Neked:-) A másik meg az a magas, ami a pergólánál van, azt is megcsodáltad. Persze a fénykép lehet, hogy más, de nem annyira:-)
Sajnos a teljes napon fejlődő virágait le kellett vágni, de az enyémen is vannak új bimbók, azok már itt fejlődtek, remélem nem lesz hosszantartó a ború és akkor majd meglátjuk:-) Sötétebbek a bimbói.
Azért nem teljesen olyan, mint a dupla barack, csúcsosabbak a szírmai, de nagyjából olyan. Mint ahogy a dupla sárga olyan, mint a Bramhs, a rózsaszín olyan, mint a Bach (vagy fordítva). Persze nyílván körülményfüggő, talán nagyon optimális körülmények között sárgább, láttam is olyat nemrégiben Kerepestarcsán egészen kinyílva 2700 Ft-ért, de azért azt, amit a képen mutatnak, biztos nehéz lesz elérni:-) Jó lenne most látni azokét, akiknek régóta van, most milyen a színük.
A lényeg azonban nem a színük, hanem a méretük, az, hogy kicsik és talán kicsik is maradnak.
Létezik, hogy ennyire körülményfüggő? Az eredeti honlapon, és néhány "régebbi tulajdonos" képein, annyira más. Tényleg azt gondoljátok, hogy ez a dupla barack valójában?