Keresés

Részletes keresés

UBul Creative Commons License 1999.07.18 0 0 1774
nem tudom utananeztetek-e annak amit korabban beideztem, de en megtettem. nagyon durva. tobb szazan kuldtek mar be a theforce.net-nek olyan felhaborodott levelet, amiben arrol irnak, hogy bar a SWPM-et neztek meg a moziban, de mas filmre kaptak jegyet.

egy-ket forumot is vegigolvastam az ugyben, es csak fokozodik a haragom...

volt korabban a fox-nak egy becslese az elso napi bevetelrol: 44-45 milka. ehhez kepest 28 millio lett, es a mummy csodak csodaja nem vart sikert aratott. az austin powers alig 1-2 milkaval kevesebbet hozott a premier napjan, mint a PM, annak ellenere, hogy felmeresek szerint a PM-et a kezdo heten a mozilatogatok 88% (!)-a latta...

ez a 88% nem vart szam, sokkal kevesebbet gondoltak a fox-nal, es megis sokkal nagyobb bevetelre szamitottak. valahogy a dolog nem stimmel...

szoval ize

kezdek kiakadni :)

Wizzard Creative Commons License 1999.07.18 0 0 1773
Hali Mindenkinek!!!

Amennyiben érdekel benneteket, Kedvesem éppen ma fejezte be a TPM-mel foglalkozó honlapjának első - igencsak bétaverzióját. Bár még sok meló lesz még vele, de megér egy misét... A honlap
Amidala Királynő köré építve ismerteti a TPM szereplőit, történetét, interjúfordításokkal, képekkel...

Ha úgy gondoljátok, a cím:

http://www.extra.hu/Amidala

Üdv, Wizzard.

ds9 Creative Commons License 1999.07.17 0 0 1772
Szomorú vagyok, de legalább a No.3 meglesz a jövő héten.

Egyébként ezen a héten van a II. Fan day, de ez nem látszik annyira.

Előzmény: Zombie (1771)
Zombie Creative Commons License 1999.07.17 0 0 1771
Igen, en is szamolgattam... 5 millio az kb. realis a hetvegere, azaz 395 lesz vasarnap utan. Napi 1 millio hetkoznap, tehat elvileg pont pentekre lesz 400... ami azt jelenti hogy csak beallitja a rekordot.

SZVSZ a hetvegen mulik most mar minden, a jovo heti napi 1 millio eleg nagy valoszinuseggel ugy is lesz, de ha pl. csak 4 millio jon be hetvegen akkor mar a csucsbeallitas sem lesz meg.
NAGYON szoros lesz.

Előzmény: ds9 (1770)
ds9 Creative Commons License 1999.07.17 0 0 1770
A pénteki bevételekkel együtt az összes bevétel elérte a
390,979,000 dollárt.

Hacsak valami erősebb bevétel nem jön be a hétvégén, mondjuk olyan 5 millió vasárnap estig ( a pénetki bevétel ebbe nem számol bele ), akkor már sajnos az is valószínü, hogy a film nem fogja elérni Csütörtökig a 400 milliós bevételt és ebben az esetben, nem tudja megdönteni az eddig a Titanic által tartott bevételgyorsasági rekordot.
Ha Péntekig sem éri el ezt, akkor a rekordot nem állítja be ( a Titatanic a 66. napon érte el a 400 milliót és az a SW-nél a Péntek ).

Hát nagyon szomorúak vagyok.
Azt biztosnak látom ( ehhez nem kell túl okosnak lenni ), hogy a film az USA-ban all time No.3 lesz, de lehet, hogy már a No.2 hely nem lesz meg ( bár ki tudja? ).

UBul Creative Commons License 1999.07.17 0 0 1769
a theforce.net-en volt:

"Box-Office Conspiracy Against TPM?
Sat, Jul 17, 99 01:32:23 AM EST

Several readers have told us about an incident on the Howard Stern's radio show this week where a caller reported going to see The Phantom Menace but receiving a ticket with another film title printed on the ticket. The reason is supposedly that theaters are trying to avoid paying the high percentage demanded by Lucas as compared to other films... thus more profit for them. Jason from swfans.net told us, "we've recieved tons of e-mail from other people saying that they have gone to see TPM and have recieved tickets for another movie."

It sounds like there's a conspiracy afoot and that TPM's true box office numbers are falsely low. If you purchase a ticket with a non-TPM title, make sure the theater corrects it and please add the name of the theater to this list."

eleg durva nem?

Vang So Creative Commons License 1999.07.17 0 0 1768
Szerintem kár magyarázgatni ezt az Erő dolgot. Éppen a mesés misztikumát veszi el a dolognak, ha nekiállunk mindent kicsontozni, magyarázgatni. Engem például soha nem érdekelt, hogy hány éves volt pontosan Jancsi és Juliska, vagy hogy miért nem rozsdásodott a banya orra.
Szerintem a mikrobiológia helyett Lucasnak a dramaturgiára kellene figyelnie, mert a PM igencsak gyenge lett a cselekményvezetés szintjén. Gondolom főleg amiatt, hogy egy csomó minden kötve van, és ráadásul most már nyugodtan ráfeküdhet a sikerre, a film mítosza elvisz minden balhét (például a film rendkívül gyenge középrészét). Baj van a fokozással is. Eddig például jó érzékkel csak kevés fénykardos jelenet volt, és az is jól elhelyezve, így megmaradt az eszköz mítosza. Ha viszont minden sarkon azzal hadonásznak, úgy a "varázskard" szintjéről lecsúszik a mindenttudó gyíkleső szintjére. Kár. Ugyanez van az Erővel is: a misztikus energia helyett a vírusos másállapot már nem olyan érdekes felállás.
Még egy probléma: egyre szegényesebbek lesznek a karakterek. Han Solot, Obi Vant, Vadert jó színészek karakteresen jelenítették meg, féltek, izgultak, izzadtak, reagáltak rendesen. Mostanra a dolgok olyanok lettek, mint a történelemkönyvben: mindenki teszi szükségszerű dolgát és nem lepődik meg semmin. Az a vicc jött létre, hogy a legegyénibb vonásokkal egy "nem létező", megcsinált karakter bír: Jar Jar (például az egyetlen akinek humora van). A fiatal Obi Van például olyan gyenge, mint a harmat.
Lehet, hogy fárad az öreg Lukács György? Ráhagy mindent a technikára? A PM-ben is vannak klassz dolgok, de remélem, lesz még nagyobb dobása is az öreg mesternek.
ds9 Creative Commons License 1999.07.17 0 0 1767
Hát szerintem klónozásra :))
Valószínüleg abban állítják elő a klónokat ( na ezt így utólag elolvasva elég értelmes ).

A Birodalom örökösei trilógiában ( Timothy Zahn ) van benne, hogy megtalálják ezt Thrawn admirális emberei és elkezdik legyártani a klónokat ( vagy csak akarják, erre nem emlékszem pontosan ).

greg5 Creative Commons License 1999.07.17 0 0 1766
És mire velo az a klonozokád?
ds9 Creative Commons License 1999.07.17 0 0 1765
A tegnapi, Csütörtöki adatok a következők voltak:

- a bemutatás 58. napja ( jövő péntek a 66. nap, addig kéne elérni a 400 milliót )
- a bevétel 1,028,463 dollár
- az összbevétel 389,553,609 dollár

ds9 Creative Commons License 1999.07.17 0 0 1764
Nem az Uralkodó klónját őrizték, hanem az Uralkodó klónozó szerkezetét ( klónozó kádját ).
Előzmény: greg5 (1763)
greg5 Creative Commons License 1999.07.16 0 0 1763
a kovetkezo szoveget olvastam a behind the magic-ben az imperial royal guardoknál, sajnos nem tudtam teljesen leforditani, segitsetek légyszi:

...and they protected his clone vats on Byss
Az uralkodorol volt szo, és a Byss 1 bolygo. Az uralkodo clonját orizték, vagy mit? Mi az a vat? Koszi elore is

greg5

-xan- Creative Commons License 1999.07.16 0 0 1762
midi-chlorian:

'
"Az Erő az, amiből a Jedik a hatalmukat merítik. Láthatalan energiamező, melyet az élőlények összessége sugároz magából. Körülvesz és átitat minket. Ez tartja össze a galaxist."
- Obi-van Kenobi

A legtöbb ember az egész életét úgy éli le, hogy nincs tudatában az Erőnek. Ezek az emberek lehetnek jók, gonoszak vagy semlegesek. Akárhogy legyen is, ők vakok az Erő hatalmával szemben, bár tudatalatt folyamodhatnak hozzá, szerencsének, sorsnak, vallásnak, mágiának, vagy bármi másnak nevezve azt, amit lehetetlen szavakkal körülírni. Ezek az emberek művelhetnek gonoszat, mégsem nyeli el őket a Sotét Oldal. Cselekedhetnek jót, mégsem lelenek rá a Jedik ösvényére.
Azok számára viszont, akik Erő-érzékenyek, az Erő több elvont elméleti témánál. Ők érzik magukban az Erő áramlását - magának az életnek az esszenciáját.
'

Ez idézet volt a Star Wars szerepjáték bevezető fejezetéből.

Ezek szerint az SW világban az Erő hasonlóan működik, mint más fantasy világokban a mágia: A valós világ mögött - mindenütt - jelen van a mágia szövedéke, talán egy másik dimenzióban. (Mindenütt, tehát a kövekben is...) Ebből a szövetből merítenek energiát a varázstudók, majd ezt formálják különböző varázslatokká. Néhol az energiát a környező élőlények életerejéből vonják el. (A szövedéket az élet táplálja...)
A mágiahasználat képessége általában tanulható, de nagyon kicsi kortól és nagyon hosszú folyamat árán. Ezzel szemben itt ezt a képességet - a kapcsolatot az élőlény és a szövet között - ezek a midi-chlorianek jelentik.

Egyébként egy biológiás ismerősöm rávilágított az elnevezés eredetére is. A mitokondrium szó lehet az alapja. Ez a szakkifejezés a sejt egy részét takarja, mely mintegy energiaforrás szőlőcukor lebontásával foglalkozik. A poén az, hogy valaha (pár mrd éve) ezek külön egysejtűek voltak, majd beleolvadtak az eukarióta sejtbe, mintegy "szimbiózisban" élve vele azóta is. Az idők során az együttélésből persze aktív és nélkülözhetetlen részévé váltak a sejtnek.

Szóval így összességében nem sántít annyira ez a midi-chlorian dolog.

udv,
-xan-

Amantis Creative Commons License 1999.07.16 0 0 1761
Sziasztok!

Na tessék! Lucas nyilatkozott a DVD kiadásáról. Azt mondja nem terveznek kiadni DVD verziót addig amíg el nem készül mind3 előzetes. Majd együtt adják ki egy 6-os boxban. Hát az jó sokára lesz.... :-(

UBul Creative Commons License 1999.07.16 0 0 1760
hat gyerekek, le kellett szednem az egyetemi serverrol a felirat fileokat (valakiknek nagyon bantotta a csoret), ugyhogy akinek esetleg kene, kuldjon mail-t, es elkuldom neki manualisan.
Zombie Creative Commons License 1999.07.16 0 0 1759
Az lehet hogy a midi-chlorian-ok a sejtekkel szimbiozisban elnek, de ez
meg mindig nem magyarazza meg hogy (ESB):
YODA: You must feel the Force around you. Here, between you . . . me . . . the tree . . . the rock . . . everywhere! Yes, even between this land and the ship!

Szoval SZVSZ a midi-chlorian dolog santit es ez az egyik dolog ami nem tetszett a TPM-ben.
--------
a filmet szerintem ugyanugy lehet beszerezni mint a Z-set (net, kapcsolatok stb.) Ket dolog azert:
1. feliratos, meghozza valami arab. Kicsit zavaro... de azert meg lehet szokni.
2. a vegen van vegefocim, de *pont* a Vader legzes elott van levagva.

Amugy kiraly, pl. a viz alatt vegre mindent latni!
-------
ds9, en is gondoltam arra hogy cserelhetnenk bookmark-okat valamikor!

Előzmény: Poohy (1756)
Jonapot Creative Commons License 1999.07.16 0 0 1758
Jonapot,
valaki el tudja magyarazni, hogy pontosan ki Senator Palpatine es Emperor Palpatine, mert valami olyat olvastam a StarWars encyclopedia-ban, hogy klonja?, de lehet, hogy rosszul ertelmeztem, meg azt se ertem, hogy a TPM-ben a Senator megvalasztasa utan mi is tortenik az o vonalan ?
Valaki tegye rendbe a torteneseket a fejemben, koszi.....
voty Creative Commons License 1999.07.16 0 0 1757
A jedinet.com-on megnéztem néhány képet a Sötét Jedikről(a IV-VI-ból), hát a császár ott tlleg olyan, hogy beleborsódzik a hátam, ehhez képest a Palpatine szenátor (a TPM-ben) egy ártalmatlan kis kukac...Érdekes lesz, hogy hogy válik ilyenné '30 év' alatt.
Mellélövés viszont a Lukenak megjelenő, halála után "megtért" Vader,
gondolom nem nagyon törődtek a néhány mp.-ig megjelenő homályos, rezgő kép, kidolgozásával.
Poohy Creative Commons License 1999.07.16 0 0 1756
Ez a midi-chlorian-os dolog engem is izgat, mar meg akartalak kerdezni
titeket, hogy tudtok-e bovebb infot rola (en semmi erdemlegeset nem talaltam a neten), de ezek szerint nem.
egyebkent a midi-chlorianok nem az ero hordozoi, hanem csak a kapcsolatot segitik az erovel, ami vmifele energia, vagy mifene,
ezek a midi-chlorianok pedig vmifele primitiv letformak (bacik?), hiszen szimbiozisban elnek veluk az elolenyek.
----------
Zombie: hol lehet beszerezni ezt a valtozatot?
-------------
ds9: honnan szerzed az infokat??? (marmint a nezettsegi adatokat)

na csaszka mindenkinek!

Előzmény: Zombie (1755)
Zombie Creative Commons License 1999.07.16 0 0 1755
Hat ez van. Valahol olvastam hogy ez azert volt nehogy az a vad erje oket hogy az Ero valami vallasforma vagy ilyesmi. Szerintem sem kellett volna bantani. Foleg hogy most problemak merultek fel (pl. ha a sejtekben van, akkor hogy lehet a kovekben, mint ahogy Yoda mondta).

Nem tudom mennyire fugg ossze azzal amit az ujsagok irnak, de vegre van nem Z betus verzio is a filmbol, mar lattam, kiraly a minoseg (2 CD tovabbra is). A szinek fantasztikusak.

Ja igen, erdekes cikk a http://theforce.net/holonet/ -en
Budapest Awaits TPM
By STEPHEN LYNCH
The Orange County Register
From Budapest, Hungary

Előzmény: Dob (1754)
Dob Creative Commons License 1999.07.16 0 0 1754
Megint van egy kérdésem, inklább csak megfigyelés.
Ez a midi-chlorian dolog nem tiszta. A korábbi SW könyvekben nem is hallotam róluk , mintha Obi valami olyasmit moindott volna hogy:

"az erő itt vam, mndannyiunkat körülvesz
Egyesek szerint az erő irányítja celekedeteinket
és nem fordítva"

szóval itt szó sem volt a midi-chlorian-okról. Ez a "sejtben van az erő" szerintem inkább mulatsággos, mint éetelmes. Ha lucas ezzel akarta az Erőt megmagyarázni akor melléfogott.
Ha Lucas valamit meg akar magyarázni a SW-al kapcsolatban, akkor ne evvel kezdej , van még számtalan dolgog ami nem éppen tudományos inkább fantasztikus.

Pont ma olvastam az újságot, amiben írták, hogy már kalózverziók forgonak közkézen az új SW-ról.. huha.. igaz kalóz videókazettákról is szólnak a hírek

Kojak Creative Commons License 1999.07.16 0 0 1753
Én is mindig csak hallok róla, de mire elkérném már valahogy mindig eltűnik.

Üdv Kojak

Előzmény: Cs. Elod (1751)
Kojak Creative Commons License 1999.07.16 0 0 1752
Én is mindig csak hallok róla, de mire elkérném már valahogy mindig eltűnik.

Üdv Kojak

Előzmény: Cs. Elod (1751)
Cs. Elod Creative Commons License 1999.07.16 0 0 1751
Egy - lehet hogy láma - kérdés?
A Phantom Menace azon változatáról terjedő hírek , melyek egy jó minőségű kópiáról szóltak 5 Cd nagyságrendben 16:9 Dolby formátumban, azok kacsák voltak?
Köszi
ds9 Creative Commons License 1999.07.16 0 0 1750
Hát nem volt rossz, de szomorúságomra az első részről szólt ( 1977 ), most már nagyon nyomatják a SW-t ( hiszen Rupert Murdoch aki a Sky tulajdonosa, a 20th Century Fox tulaja is ) az Egyesült Királyságban hiszen holnap lesz a premier.

Egyébként megint vannak bevételi adataim, Szerdán a film még mindig 5. volt 1,059,741 dollárral, ezzel az összbevétel már:

388,525,146 dollár.

ds9 Creative Commons License 1999.07.15 0 0 1749
A Sky Premiere éppen most adott le egy félórás műsort a TPM-ről, volt riport Lucassal megy ilyenek, valamint Lucas megkapta a díjat amire a Sky nézők szavazhattak azaz a Star Wars megkapta a " Film of the century " díjat.
Egy két érdekességet megtudtam még:
- 1 millió darab SW játékot adott el a nyítás napján ( Május 3. ) a Toys'R'Us az USA-ban
- Lucas a 2. legnagyobb részvényes a Hasbro játékgyártó cégben

Ha minden igaz most kezdődik a " SW: The making of the myth " c. dokumentumfim ( 23:30 ), megyek nézni, majd jövök és mondom milyen volt.

Filburt Creative Commons License 1999.07.15 0 0 1748
A polok aranyosak, jo lenne, ha mindketto lenne. Ha csak egy lehet, akkor az a D.Maul-os (elso) legyen.

Maradtam,

Filburt

zsozs Creative Commons License 1999.07.15 0 0 1747
Nekem bejön éppen most néztem!!!

Ha nem sikerül akkor próbáld meg a JediNet-t
http://www.jedinet.com

Putini!

Zso

Előzmény: voty (1746)
voty Creative Commons License 1999.07.15 0 0 1746
Másnak sem jön be a www.starwars.com, vagy csak én nem vagyok elég türelmes?
kutykurutty Creative Commons License 1999.07.15 0 0 1745
Szerintem Palpatine-nak kivalo arca van, annyira kis patkany, aljas, furkalodo...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!