A vasarnapi bevetel 1,789,000 dollar volt, az osszbevetel pedig 395,201,250 dollar. A 400 milliohoz kell meg 4,798,750 dollar, amelyre 5 napja van meg a TPM-nek ha csucsot akar beallitani. Erre minden esely megvan, mivel a mult het hasonlo idoszakaban, hetfo-pentek, 5,975,000 dollar jott be.
Ha a beveteleses nem lesz tul nagy, a csucsbeallitas biztosnak latszik, viszont egy jo Fan Day II-vel (jul.19. hetfo) meg csucsdontes is lehet.
A hétvégi bevételekkel együtt a film elérte a 394,900,000 dollárt.
Hát, talán meglesz a 400 millió, de most már inkább úgy tűnik, hogy a film Péntekre éri csak el ezt, beállítva ezzel a Titanic rekordját.
Olvasgattam az swdatabase.com-ot es nehany igen erdekes hozzaszolasra bukkantam. Ime a legjobbak (SZVSZ), nem szo szerinti forditasban:
-----
Egy kiralyno helyes megszolitasa "Your Majesty". "Your Highness" jar a hercegnoknek, hercegeknek es mas alattvaloknak. Megis, a TPM-ben az egyetlen szereplo aki Amidala-t helyesen szolitja meg, az Palpatine. A tobbiek kovetkezetesen "Your Highness"-nek szolitjak. Vajon ennek az az oka hogy Ian McDiarmid angol? Vagy mert Palpatine hivatalanal fogva ismeri az illemet?
Ehhez kapcsolodik hogy C-3PO "Your Highness"-nek szolitja Leia-t, mivel hercegno ugyebar. El is varhato, megiscsak protokolldroid! :-)
-----
Amikor leszallnak Coruscant-on es Amidala-t Palpatine es Valorum fogadja, figyeljetek a hatterben Jar Jart. Az egyik mozdulatlan or szeme elott lengeti a kezet, pont ugy ahogy a gyerekek csinaljak...
-----
Az ANH-ban Obi-Wan elmondja hogy a jawakat semmikeppen nem buckalakok lottek le, mert a nyomok szerint a lovesek tul pontosak. Akkor megis, hogyan kepesek a buckalakok eltalalni a tobbszaz km/h-val mozgo pod-okat?
-----
Akit erdekelnek az ilyenek nezzen fol az swdatabase.com-ra, tele van ehhez hasonlo trivia/goof dolgokkal.
Úgy tudom négy kiadványt lehet megszerezni van egy színes könyv a járművekről és eszközökről, a másik színes könyv a szereplőkről szól. Egyébként mindkettő egy az egyben megtalálható az Insider's Guide-on. Van egy kemény fedeles TPM 1500 körül, és puha fedeles 998 FT-ért. Na ezek vannak a piacon. Ja és még egy pár helyen kapni lehet az angol kemény fedelest kb 5 egységért.
Az SW-s pepsicimkéket asszem a bujaféreg honlapján láttam(www.extra.hu/bujafereg), de nem teccetek.
Az Ep.1. Visual Dictionary viszont bjúti, tegnap kaptam meg a feleségemtől (tisztára +őrült, 13 angol fontba került)...
Hát szóval van mit kérnetek szülinapra.
Akiket érdekel. A pesti Váci utcában, a Stúdium könyvesboltban láttam néhány SW-könyvet, miegymást, köztük a TPM forgatókönyvét és a, a TPM "képes szótárát" a DK kiadásában. A könyv többféle borítójú változatát is lehet kapni (akinek nem tetszik az Anakinos). No, persze mindezeket angolul.
Üdv, A+P
Si senor, ez biza gyakran előfordul, hogy valaki nem veszi a fáradtságot, hogy végigolvassa a topicot, és fel-fel dobnak néhány sztorit( pl Anakin-Leonardo di Caprio), de ez nem baj, meret lehet, hogy közben van valakinek újabb híre a témáról.
Ezek az újságok össze-vissza írnak mindenféle baromságot ( pl. Cinema, szenzációs SW cikkei ).
Lapzárta, átfutási idő miatt, tulképpen többhónapos infokat olvasunk ezekben, míg a neten max. 1-2 naposakat.
Egyébként a pontos Pepsi dealről, olvashatsz, ha a legelső hozzászólást elolvasod ( én írtam :) ), amikor másodszor elkezdtem a topicot ( a nagy összeomlás után ) ezzel indítottam. Abban majdnem minden franchise dolog benne van.
Azt se felejtsük el, hogy az USA-ban iszonyú sok mozi van ( jóval több mint tízezer vászon ) és 240 millió ember ( vagy több ) míg Ausztráliában jóval kevesebb mozi, majdnem 10-ed annyi lakos, tehát sokkal tovább lehet az érdeklődés miatt avval számolni, hogy a kevés mozi miatt a %-os csökkenés kevesebb.
Nézzük meg Japánt, ott több mint 120 millióan laknak és a filmet ( mivel sokkal kevesebb mozi van mint az USA-ban ) sokkal kevesebb vásznon mutatták be.
Anglia detto ( majdnem 100 millió lakos, mozi meg sokkal kevesebb ).
Az USA-ban a lakosokra sokkal több mozivászon jut mint máshol a világon, az amerikaiak pedig az első héten szokták megnézni a filmeket igazán ( ez látszik is a bevételeken ) és a következő hetekben logikusan csökken a nézőszám.
visszaterve meg az elozo temahoz (conspiracy theory :), volt erdekes dolog, osszehasonlitottak a kulonbozo orszagok heti beveteleit. mig az usa-ban a masodik hettol allando 24 szazalekos eses volt tapasztalhato (es erre az esesre nem hatott se fan-day, se szunido, se munkaszuneti nap... ami azert erdekes), mig pl. ausztraliaban az eses alig erte el a 4%-ot, es sokkal dinamikusabban is viselkedett.
ez egyreszrol lehet egy erv a teoria mellett (elore meghatarozott modon befolyasoljak a beveteleket), masreszt lehet hogy csak az usa-beli mas mozi-kultura az oka, meg a nagyobb befogadokepesseg.
lucas felkerte ugyan dicaprio-t, de miuatan az elolvasta a forgatokonyvet, nem vallalta el. meg aszonta, hogy a PM is csalodas volt neki, ugyhogy inkabb nem vesz reszt a forgatasban.
meg jo hogy nem.
egyebkent amiatt nem vallalta, mert ugyanakkor fogjak vele forgatni a keresztapa 4. reszet
Tegnap vettem egy VOX-ot. Van benne egy 4 oldalas TPM cikk. Állítólag Anakint Leonárdódikáprió fogja játszani a 2.-3. epizódban!!! Most már a titanikos kislányok SW pólóban fognak rohangálni az iskolában???? Minden tinilány Anakines pólóban fog aludni???Kell ez nekünk???
Más:
Állítólag a Pepsi kiadott egy 22 kólásdobozból álló sorozatot TPM-es szereplőkkel díszítve! Lehet ilyet nálunk is kapni vagy csak az óperenciáson túl??? Hallotatok róla valamit?
UBul - koszi az infot, irjal meg nehany dolgot, ( ha aprosagnak tartod akkor is :) szerintem meg sokakat erdekel a dolog. Magyarorszagon is hasonlo mar a rendszer, szerintem ilyen csalasok itt is lesznek.
A Szombati bevétel 1,854 vásznon 2,375,000 dollár volt, amely pontosan 1,281 dollár vászonkénti átlag.
Ez jóval magasabb, mint a sokkal több vásznon játszott, Tarzan átlaga ( 3,838 vásznon 809 dolláros átlag ) ill. a két hete bemutatott Wild Wild West átlaga ( 3,342 vásznon, 1,269 dolláros átlag ).
A film bevételei ezzel, Szombat este elérték a 393,354,000 dollárt.
Szombati bevetel: 2,375,000 dollar
Osszbevetel 60 nap utan: 393,354,000 dollar
Kell meg a 400 milliohoz: 6,646,000 dollar
5 nap meg a csucsdontesig, 6 nap a csucsbeallitasig
-a jarulekot bizony ki kell fizetniuk, csakhogy a SWPM-re az atlagnak magasabb a jarulek. tehat a mozinak jobban megeri ha a nep nem az SWPM-et, hanem mondjuk a mummyt nezi meg.
-az alapjan amit olvastam (az egyik forumban egy moziban dolgozo levele is ott volt, o irta), hogy a jegyen egy dolog hogy milyen filmcim van, es egy masik dolog hogy milyen sorozatszam. merthogy az alapjan dontik el hogy bemehetsz-e vagy sem. tehat a sorozatszam (a mozi belso hasznalatu sorozatszama) az SWPM-re, a filmnev pedig (amit elszamolnak kesobb pedig mondjuk a mummyra szol. a faaszi azt is irta, hogy minden heten ossze szoktak hivni a mozi "legenyseget", es az eligazitason tisztazzak, hogy mikor milyen szamot kell figyelni (merthogy nem csak az SWPM-nel volt ilyen kusmus)
-a legtobben eszre sem veszik. volt olyan gyujto (marmint mozijegy gyujto), aki csak otthon vette szre hogyu az austin power's-re kapott jegyet. egy csomoan csak miutan olvastak a dolgot a theforce.net-en jelentkeztek, addig azt hittek csak veletlen. volt olyan ficok, aki mind a 4 alkalommal amikor latta a filmet mas jegyet kapott...
rick mccallum becslese szerint 85 millioan lattak a filmet, mig egy box-office iroda szerint 79 millioan.
szoval a bevetelbol kiszamolt 60 millio piszkosul kevesebb mint amit a mostani felmeresek alapjan mondanak.
egyebkent remelem fel fogjak fujni a dolgot, jo amerikai sajtohoz meltoan. szerintem az ugy meg csak kezdeti stadiumban van, ezert nem hallani rola.
Jó ez lehet, hogy igaz, mert a mozik így nem kell, hogy a Fox-nak fizessenek jutalékot, bár ezért egy kicsit furcsa is a dolog, hiszen jutalékot azért mindig kell fizetniük a jegyek után, csak nem annyit mint a SW után.
A dolog technikailag azért érthetetlen mert:
- az eladott jegyek után, mindig kell, hogy fizessenek jutalékot, így ez esetben a SW helyett, mondjuk a The Mummy kapja meg a jutalékot, mert a SW-t megtekinteni kivánó páciens ilyen jegyet kap
- merthogy a jutalékot nem tudják lenyúlni, az USA-ban a könyvelést ( és az adózást ) sokkal komolyabban veszik mint nálunk, tehát ha eladnak egy jegyet, akkor az bekerül a számítógépbe, tehát megjelenik a könyvelésben, tehát el van ( !! ) számolva, tehát kell utána jutalékot fizetni
- ha valaikinek mondjuk a mozi a SW jegy helyett valami másmilyent adna ( ha az illető a SW-t akarja megnézni ), akkor, hogyan engedik be a terembe, hiszen a bemutató első két hetében - amikor kint voltam - a szokásoktól eltérően, még a terem előtt is megnézték a jegyedet, hogy ne tudjon más bemenni a SW előadásokra csak akinek olyan jegye van.
- ráadásul ha ez a dolog tényleg valós, akkor nem néhány száz manus okvetetlenkedne a theforce.net-en, hanem több tízezer, mert ha valaki vesz egy mozijegyet a SW-re és arra nem az van ráírva ( és ez többekkel megtörténik ) akkor az amerikai média 24 órán belül úgy felfújja az ügyet, hogy csak na
A mostani állás szerint ( cca. 391 millió dollár ) a filmet olyan 60 millió ember látta az USA-ban ( vagyis pontosan ennyi jegyet adtak el ), ahhoz, hogy a jegyeladásokban tényleg olyan nagymérvü különbségek legyenek ( az a 100-200 millió amiről szó van ) legalább plusz 20 millió embernek elyan jegyet kellett volna eladni amin nem a film címe szerepel.
Hát ennek a valószinüsége pedig zérus, hiszen akkor ez a dolog már régen világbotrány lenne és valami komoly összeesküvésnek kellene lenni a háttérben ( az összes mozi kontra 20th Century Fox ( Lucasfilm Ltd ) )
egyes becslesek szerint (77% mozilatogato egyszeri latogatasa, atlagosan 6$-os jegyar mellet) a filmnek 552$ milliot kellett volna hozni. ha ehhez veszik meg, hogy sokan tobbszor megnezik (47% os allando), akkor a filmnek mar 811$ (!) -nal kene tartania...
egy a felmeresekre alapozott becsles (szinten egyszeri megnezessel) 522 milliot ir... ehhez kepest most vagyunk 390-nel
jobb lett volna akkor kirakni, amikor kicsivel kevesebb 'url not found' uzenetet kapok az extra szerveretol mint ertelmes talalatot. De mar az 50% sem lenne rossz....