Keresés

Részletes keresés

Varázsos Barát Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1831
Most néztem meg a http://www.starwars.com/creatures/dewback/ címszó alatt, márpedig ennél nem nagyon tudok autentikusabb forrást, és szó nem esik harmatról, tehát mégiscsak leiterjakabbal állunk szemben!
kutykurutty Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1830
En azt olvastam, hogy ezzel akartak egyertelmuve tenni, hogy DM megho'tt...
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1829
Aki tudja az új citromírás hatkarakteres kódját, az segítsen! Aki nem akar titkot megtudni, bár már ugyis mindegy, az ne olvassa:

Most leltem itt: http://theforce.net/cgi-bin/tfn.cgi?action=getstory&storyID=3426&webTV=on

"We all know of Darth Maul's fate in the final cut of TPM (no pun intended), but here's something you may not know: Originally in the storyboards and concept art, Maul was killed by OBI-WAN but NOT split in half. The now infamous "Maul in half" shot was an afterthought and not the original plan for that shot. Cool?"

Vagyis eredetileg Darth Mault Kenobi csak simán megölte volna, nix kettészelés, ez csak később jött ötlet volt.

Varázsos Barát Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1828
Kedves voty!
Igazad lehet, tényleg volt olyan, amikor memóriatörléstől rettegett Thripio, tehát lehet, hogy Artuval valami ilyesmi történik.
Nem tudom, olvastátok-e a Cinemát (jún., júl.), de abban irtózatos hülyeségek voltak, félrefordítások.

Egyébként íme egy rossz fordítás a Baljós árnyak könyvből (102-103.):
"- Ez dicséretre méltó - bólintott Amidala a droid felé fordítva tekintetét. - Mi a sorozatjelzése {kiemelés tőlem}? {...} Panaka kapitány lenyúlt, letörölt a fémborításról egy nagy koromfoltot, majd felegyenesedett.
- Artu Detu {megint én!}, felség."

Hát lehet ez sorozatjelzés?! Hogy Artu Detu?! Írta volna, hogy R2D2. Az oké! Persze tudom, nehéz ebből utána Artut csinálni, de Jar Jarral pl. simán meg lehetett volna oldani.
Másik: a 110-ik oldalon Mos Espában az állatok a következők: eopie-k {így, dőlt betűvel!}, banthák és harmathátúak! Ha az eopie-kat kuzívval szedték, akkor a banthákat és a harmadikat miért nem? Azok sem szerepeltek a regényben előbb, és szintén a Földön nem létező lények. Na és a harmathátúak! Hát ez egy leiterjakab, SZVSZ! Ez a dewback! Valakinek van valami SW-lexikona, amiben ennek utána lehet nézni, hogy van-e köze az állatnak a harmathoz? Mert az, hogy hátasállat, az még ok, de ha nincs köze a harmathoz, akkor jobb lett volna hagyni az egészet, ahogy van. Please! Én ugyanis csak a magyarul kiadott könyvekre támaszkodom, és lehet, hogy én tévedek...
Zombie Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1827
Ize, hol mond ilyet hogy modern? A filmben ugyan nem. Maximum a konyvben, de nehogyma' a konyvet vedd alapul!
voty Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1826
Egyetértek Kojakkal a robotos témában:
leszmajd vmi nagy generáljavítás, ahol lecserélnek rajtuk ezt-azt(memória), vagy valahogy majd agymosáson esnek keresztül a fiúk.
Ami R2D2 fejlettségét illeti, ami szvsz. nem kéne a mi technikai fejlődésünk iramát általánosítani, azaz egy 30 éves technika még lehet nagyon fejlettnek tekinthető (mint ahogy 100 évvel ezelőtt a Földön is így volt) .
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1825
Szóval a fordítás (szótár nincs kéznél, így nem lesz mindenhol szó szerinti - ezért elnézést):

"kb. 12.000.000.000 évvel a SW 4 előtt.

A Nagy Bumm; a világegyetem, a Csillagok háborúja galaxisával egyetemben létrejön. A Nagy Ürességből keletkezett a világegyetem, galaxisaival, csillagrendszereivel és napjaival. Minden, ami létezik és ami valaha is létezni fog, az idők kezdetének elsődleges plazmájából csírázott ki. Milliárd éveken keresztül formálódtak a bolygók, és az élet kialakult egy, az egyre összetettebb szervezetek felé irányuló szapora fejlődés során. Mindezekbe beleszőve és egyben összefonódva {intertwined? - egybeikresedve?} létezett - kezdve a legkisebb molekulától a legnagyobb csillagig - az Erő. Minden életforma sejtjével szimbiózisban élnek a Midichlorianok, amelyek az Erővel összefonódva{?} létező mikroszkopikus életformák.
Köszönet Matthew Holmnak a javításért. A leírás megtalálható a "SW RPG Tales of the Jedi Sourcebook"-ban."
(Timetales, C. McElroy)

A TPM magyar nyelvű kiadása (Terry Brooks: Baljós árnyak. Aquila, Bp. 1999. ford.: Nemes István), 238 o.:

- A midi-chlorianok mikroszkopikus létformák, amelyek ott lakoznak minden élőlény sejtjeiben és kapcsolatban állnak az Erővel.

- Élnek bennem is? - kérdezte a fiú.

- A sejtjeidben. - Qui-gon szünetet tartott. - Szimbiózisban élünk a midi-chlorianokkal.

- Szimbi-micsodában?

- Szimbiózisban. Különböző életformák együttműködnek közös előny érdekében. Midi-chlorianok nélkül nem létezne élet, és nem lenne tudomásunk az Erőről. A mi midi-chlorianjaink folyamatosan beszélnek hozzánk, Annie, tudatják velünk az Erő akaratát.

- Tényleg?

Qui-gon felhúzta szemöldökét.

- Amikor majd megtanulod lecsendesíteni a tudatodat, hallani fogod, ahogy beszélnek hozzád."

Ebből kiderül, hogy nincs ellentmondás abban, hogy az Erő lehet fában, fűben és kőben is, de az élőlények a midi-chlorianok által érzékelik azt. Itt ugyanakkor megint rajtakapni vélem Lucas apót, hogy dunsztja nem volt a konkrét előtörténetről két évtizede, és most utólagosan igyekszik/eznek toldozni-foltozni, hol jól, hol rosszul, ezért itt-ott kilóg a lóláb. Mert ugye a jó öreg Obi-van sosem azt mondja Luke-nak, hogy "Hallgass a midi-chlorianjaidra, hogy mit beszélnek, Luke!", hanem szimplán az Erőre. Elvállalom a fogadatlan prókátor szerepét is: végeredményben az Erő akaratát közvetítik, mint a fentiekből kiviláglik, tehát rájuk hallgatva az Erőre hallgatunk végsőn soron. A kilógó lóláb azért mégis az, hogy Luke tanítása során sem Obi-van, sem Yoda nem szólnak _soha_ ezekről a mütyürkékről a SW E4-6-ben, holott azért illett volna, ha már egy kilencéves suttyónak is simán elmagyarázható, és csak nem felejtették el ezt a lényegi dolgot az első epizód és a negyedik közti csekély harminc esztendőben!

Más, a két kedvenc droiddal kapcsolatos dolog. Majd előveszem otthon a könyvet, de mintha a Csillagok háborújában (SW4) C-3PO folyton jóságos tervezőmet emlegetne, de ipari környezetre értve, és nem egy kisfiú házi barkácsműhelyére, mintha nem emlékezne, ki "teremtette". Az pedig különösen érdekes, hogy Artu nem ismeri fel Obi-vant - akivel azért együtt töltött egy kis gépidőt az E1-ben -, és ezt nem közli Thripioval és Kenobival, mikor Luke-kal rábukkannak a sivatagban. (Azaz Kenobi bukkan rájuk.) No. Elnézést a hosszú lére eresztésért.

UBul Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1824
haat, szerintem a rekord mar nem lesz meg... ha belevesszuk az atlagos bevetescsokkenest, akkor olyan 600-700 ezer $ hianyzik

sebaj, a conspiract theory szerint mar ugyis reg leverte a titanicot :)

jules74 Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1823
Ize... Kedobi=Kenobi.
Bedathasodott a billedtyuzeteb... :-))))
Kojak Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1822
Szerintem erre is választ kapunk majd.

Üdv

Kojak

jules74 Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1821
"Az én elgondolásom, ezzel kapcsolatban az, hogy a Jediknek van egy bizonyos technikája, amikkel hatni tudnak az
emberihez közeli agyakra, egyes fajokra ez nem működik"

Igazad lehet, ugyanis a Jedi visszater-ben Jabba a kovetkezoket mondja, mikor Luke "kiserletezik" vele:
"Ram nem hatnak az emberi tudat semai, fiu!"

Meg egy anakorizmus, amit megfigyeltem. Ugyebar Artu ott van a PM-ben.
Nomarmost a SW-ben, amikor R2D2 azt allitja, hogy o Ben Kedobie, az kb. azt mondja: "Nem emlekszem, hogy lett volna valaha is robotom, kulonosen nem egy ilyen _modern_ Artu egyseg."
Most akkor mi van? Harminc eves modell modernnek szamit? Ez am a haladas! :-))
(tudom, ez mar csak kekeckedes, nem lehet mindenre figyelni.)

voty Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1820
Topicunc népszerűsége viszont töretlen, péntekre elérjük az abszolút listán a 6. helyet (ez a Titanicnak 1ÁLTALÁN NEM sikerült), sőt a jövő hét végére várható az abszolút 4. hely elérése.
Amennyiben a filmet valóban bemutatják Mo.-n is (mondjuk a Lucas Ltd almenedzsersegédje szeptember közepén nem téveszti össze Bukarestet Budapesttel, amikor a kópiákat postázza), gondolom további exponenciális növekedésnek indul majd a hozzászólások száma, így nem eséjtelen becsúszni az éremszerző 3. helyre.(kb 3100 hozzászólás)
Amennyiben NEM mutatják be a filmet, akkor az anyázásoknak indított külön topic valószínűleg eléri a 10000 hozzászólást, és ez a világcsúcs 2210-ig tartani fogja magát(feltéve, hogy addig nem marad el egy újabb SW bemutató).
Törölt nick Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1819
Cs. Előd !

Ha számottevően jobb minőségű, mint a Z -s, és neagyisten sztereó, akkor módfelett érdekelne!!!!

Big

Wizzard Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1818
Igazad Van Varázsos Barát...
Tényleg yssalamiri volt a nevük
Cs. Elod Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1817
Sziasztok!
Eljutott hozzám 1 SW ugyanúgy 2 CD-ben, 16:9 es változatban és SZÍNESBEN, nem pedig Z-s minőségben...
És van hozzá felirat rásegítő...
ds9 Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1816
Nem örülünk.

A tegnapi bevételek, pontosan 847,947 dollárt tettek ki ( ami annyira nem meglepő, hiszen folyamatos és egyenlete a csökkenés ), tehát az összes bevétel jelenleg:

396,049,197 dollár

- még van vissza közel 4 millió dollár
és 3 nap ahhoz, hogy meglegyen a ( valószínüleg utolsó ) rekord

- valamint van még vissza közel 4 millió dollár
és 4 nap ahhoz, hogy meglegyen a Titanic rekordjának beállítása

Hát.. ?! :((

Törölt nick Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1815
Hahó !
Továbbra is keresem a digitális változatot CD-n! Van hír ?

BIg

Varázsos Barát Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1814
Nálam sincs kéznél a Timothy Zahn trilógia, de az erőt árnyékoló állat neve mintha yssalamiri lett volna, ha jól emléxem.

Az erő vs. midi-chlorians vitához: A theforce.net-ről valaki még korábban ajánlott egy hosszú .zip-elt timetale.doc fájlt, amelynek szerzője Christopher McElroy, és a következőket írja:

"c. -12,000,000,000 BSW4

The Big Bang; the universe is created, including the Star Wars galaxy. Out of the Great Void came the universe, its’ galaxies, star systems and suns. Everything that exists, and will ever exist, was spawned from the primordial plasma of time’s beginning. Over billions of years planets formed and life arose through a steady progression of increasingly complex organisms. Woven into and intertwined with all of this – from the smallest molecule to the largest star – was the Force. Symbiont with cells in all life forms are the Midichlorians, a microscopic life from that is intertwined with the Force.
Thanks to Matthew Holm for that correction. Description also from „SW RPG Tales of the Jedi Sourcebook."

A fordítás holnap jön, mert zárnak.

Dest Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1813
Valaki véletlen nem tudja hol lehet a filmet mondjuk mpeg tömörítéssel, hogy ne legyen rögtön tíz giga, és nem baj, ha nem nagyon jó minőségű kópia és nem 16:9 dolby meg hasonlók. Volt egy ftp hely, de megszűnt (talán egyszer még beüzemel). Ismerek embert, aki már félig meddig le is tudta tölteni, azt az irtózatos tárigényű fájlt. Én is megpróbálkoznék vele... ha lesz időm elolvasni ezt a sok hozzászólást itt, talán írt már ilyet korábban valaki, de addig is köszi.
ds9 Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1812
Egy másik rekord ezúttal Peruból ( a filmvilág Mekkájából :)) a film itt a bemutató hétvégéjén 38 vásznon 224,000 dollárt hozott evvel 66%-al nagyobb bevételt elérve mint a csúcstartó Titanic.

A hétvégi nem USA-beli bevételek egyébként átlépték a hétvégén a 100 millió dollárt evvel a SW a 7. film lett amelyik ebben az évben 100 milliónál többet hozott az USA-n kívül.

Evvel az All Time nemzetközi listán a film már a 16., 511,6 millió dollárral és ha a becslésem nem rossz akkor a jövő héten nemzetközileg benne lesz az első 10-ben ( 10. a Return of the Jedi, 572,9 millióval ).

ds9 Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1811
A Twentieth Century Fox megerősítette, hogy a Star Wars: Episode 1: The Phantom Menace új rekordot állított fel Nagy Britanniában a nyitó hétvégék tekintetében.
A film 15,03 millió dollárt hozott a Július 15-18 közötti időszakban ami jelentős növekedés, hiszen az eddigi rekordot az Independence Day tartotta 10,9 millióval 1996 óta. 460 vásznon bemutatva a film 32,461 dollár vásznankénti átlagot ért el.
voty Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1810
Az én elgondolásom, ezzel kapcsolatban az, hogy a Jediknek van egy bizonyos technikája, amikkel hatni tudnak az emberihez közeli agyakra, egyes fajokra ez nem működik (még nem fejlesztették ki), ami nem jelenti azt, hogy ők teljesen függetlenek az Erőtől.
Ami inkább ellentmondásos (bár csak a J.CBaoth-os folytatásnak mond ellent), hogy a Jedik érzékelik a robotok "gondolatait" is, míg Luke egyszer csak úgy tudta 'legyűrni" J.CBaoth-ot, hogy R2D2 odapörkölt neki egy lézerágyúval.
Kojak Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1809
A taskenek sem lövöldöztek túl nagy hatékonysággal, csak néha-néha találtak el valakit.

Üdv

Kojak

Wizzard Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1808
Hali Poohy!

1.) Watto toydariai, nem dug [mármint a fajtája tekintetében :)], Timothy Zahn regényeiben voltak azok a kis állatkák (massasi-k, ha jól emlékszem), amelyek leárnyékolták az erőt...

2. Szegény Obi-wan-nak pont elég trauma lehetett az, hogy meg tudjon kapaszkodni KÉT KÉZZEL!!! egy alig kiálló, félgömbszerű valamin. Képzeld el: az erővel megállítja a zuhanó lézerkardot, majd hirtelen egy kézzel elkapja azt miközben csak egy kézzel kapaszkodik [vagy hirtelen növeszt magának egy másik kezet :))] anélkül, hogy lezuhanna a mélybe... Bizonyára kellett neki egy kis idő arra, hogy összpontosítson és kiszámítsa a felugrást + Qui-gon kardja kezébe röppintését. Ha jól emlékszem nem telt bele 2 másodperc, hogy Obi-wan leesése után Maul lerúgja a lézerkardját a mélybe.

Ha máshogy történt volna, mindenki azt mondaná, hogy azért ez mégsem lehetséges, még egy Jedi-nek sem... így kissé reálisabbnak tűnik a történet.

rizo Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1807
Zombie:
A ANH-ban Obi van ~ezt mondja:
nezd a nyomokat, a buckalakok mindig libasorban jarnak, ezek meg itt egymas mellett mennek
+ megemlekezik valami tuzerorol is, ami nincs csak a birodalomnak
En legalabbis igy emlekszem:)
Rizo
Poohy Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1806
Sziasztok.
Meg mindig a midi-chlorianok:
szerintem nincs ellentmondas, hiszen attol meg az ero mindenhol ott van,
atjarja az egesz vilagegyetemet. az mc-k csak lehetove teszik, hogy az erovel - ezzel az energia felevel - "kapcsolatba" lepjunk, hasznalni tudjuk.
Viszont nem ertem, hogy egyes elolenyekre miert nincs hatassal, a Jedik "hatalma" - pl Jabba (hut-ok), vagy Watto (dug-ok).

2 furcsasag a filmbol:
- Amidala palotajaban, amikor kimasznak a parkanyra, kevesebben vannak kinn, amikor fellovik a drotot, amin felhuzzak magukat, mint amennyien kimasztak az ablakon egy masodperccel elotte.
- a duel of fate jelenetnel, amikor Maul egy kor alaku helyen all (onnan ugrik majd hatraszaltoval), amikor messzirol mutatja a kamera meginog (a karjaval is hadonaszik) :-)

meg egy kerdes: Obi-wan vajh miert nem kapja el a kardja az erovel, amiko r azt Maul lerugja?

Zombie Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1805
Persze, ennek alatamasztasara itt vagyok a heti szokasos tablazattal.
Ime:

idoszak ossz heti valtozas
bevetel bevetel elozo hethez kepest
maj.19.-maj.24. 105.66 105.66
maj.25.-maj.31. 207.10 101.44 -3.99%
jun. 1.-jun. 6. 255.76 48.66 -52.03%
jun. 7.-jun.13. 296.97 41.21 -15.31%
jun.14.-jun.20. 328.07 31.10 -24.53%
jun.21.-jun.27. 352.16 24.09 -22.54%
jun.28.-jul. 4. 371.60 19.44 -19.30%
jul. 5.-jul.11. 385.18 14.42 -25.82%
jul.12.-jul.18. 395.20 10.02 -30.51%

A vasarnapi bevetel 1,789,000 dollar volt, az osszbevetel pedig 395,201,250 dollar. A 400 milliohoz kell meg 4,798,750 dollar, amelyre 5 napja van meg a TPM-nek ha csucsot akar beallitani. Erre minden esely megvan, mivel a mult het hasonlo idoszakaban, hetfo-pentek, 5,975,000 dollar jott be.
Ha a beveteleses nem lesz tul nagy, a csucsbeallitas biztosnak latszik, viszont egy jo Fan Day II-vel (jul.19. hetfo) meg csucsdontes is lehet.

Előzmény: UBul (1802)
OPi Creative Commons License 1999.07.19 0 0 1803
Zombie tetszik... negativ es kicsit geci, ezert tetszik :))))

OPi;

Előzmény: Zombie (1800)
UBul Creative Commons License 1999.07.19 0 0 1802
ja, en is ilyesmire gondoltam, csak mint erdekesseget irtam le...

hiszen "elvileg" mindenhol nagyjabol azonosnak kene lenni a szazalekos csokkenesnek.

persze ez nem ilyen egyszeru

Előzmény: ds9 (1793)
ds9 Creative Commons License 1999.07.19 0 0 1801
A hétvégi bevételekkel együtt a film elérte a 394,900,000 dollárt.
Hát, talán meglesz a 400 millió, de most már inkább úgy tűnik, hogy a film Péntekre éri csak el ezt, beállítva ezzel a Titanic rekordját.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!