Gyanítottam hogy nekem szól, úgy mosolygott rám a kis aranyos.:-)
Viccesnek is mondhatjuk, de nagyon helyes.:-)
Szóval ilyen...akkor reménykedem.
Idén nekem is kivirágzott egy ilyen v hasonló, tavaly majdnem agyonlocsoltam véletlenül, aztán félretettem pihenni egy bokor alá, ezért gyönyörű nagyot nőtt, úgyhogy már vagy 80cm. Úgy virágzott ki, de nagyon szépnek találtam.
Képzeld, nekem a magról növők között van egy, ami pont így néz ki, ilyen nagy gombóc a virágbuga és sárga a virág legközepe, gyanakodtam eddig is a tőled kapott hajtás után, de most már biztos vagyok benne, hogy látom a Tiedet! A kapott is megvan:-)
Be kell, hogy valljam ennyire nem szoktam nézegetni. Idéb pedig egyáltalán nem volt metszés. A 4 öreget nem metszettem meg, mert valahogy sosem volt alkalmas. Hogy miért , nem is tudom!
De írtam. Mivel eddig ilyen, minden ágat visszavágó metszést nem alkalmaztam nem tudok mit mondani erre. De szerintem jövőre is lesz, amit így le fogok kaszálni, majd akkor is jelzem.
Azt hiszem a tudományoddal egyenes arányban van a türelmed, ki tudod várni, hogy mi lesz belőle egy, vagy akár két év múlva, bár ha nekem is már az évben mutogatná a bimbait, nem várnék éveket, hogy méteres cövekek tetején nőjön valami kis virág:-) De arra még nem válaszoltál, hogy ez a virágzás más években is így szokott-e lenni?
Én is játszottam a piros-bordó színnel, mint Tavász. De az az igazság a fotó nem adja vissza az eredeti színeket. Egy igazi piros muskátli és a pirosnak mondott, de általam bordónak nevezett leander. Talán ez egy jooban sikerült. Mintha jobban látszana a különbség.
A 9026-on kipróbáltam, nem kell semmit számolni, amikor megjelenik a kép mellette van a kurzor, egyet kell csak nyomni az enteren és a kép alá kerül a kurzor, ide írjuk a szöveget és akkor pont a kép mellett lesz megjelenítve.
Szerintem innen már a hagyományos módszeremet követem. Az ágak kb. 1/3-át visszavágom, így lesz öreg, virágzó és friss hajtásokat hozó ág. A következő évben megint 1/3 és így tovább. De lehet, hogy feles arányban fogom csinálni. Ez nálam csak úgy szemre megy. (Épp tegnap mondtam, hogy egyszer megmutatom már a 73 éves ízig-vérig paraszt, kertimádó apámnak, hogy a lánya "ország, világ előtt" osztja a metszési tanácsait. Kis falujában még tavaly is ő gondozta a parkot, amit sajátjaként kezelt. Lehet, hogy ez velem született? Vagy most már szálljak le a földre?!)
Hát igen, jól néz ki, nálam meg a sarokban pláne megreked a levegő, voltak is lakim, de szerencsére hamar észrevettek és könnyen végeztem velük, kétszer permeteztem, mert virágoztak.
De, egy részen valóban nagyon sűrűn vannak a fal mellett, onnan indult ki az atkásodás. Ezentúl szellősebben teszem őket, bár az olyan jól néz ki, ha sűrűn vannak... :))