Keresés

Részletes keresés

Jonapot Creative Commons License 1999.07.22 0 0 1844
Valakiket erdekelt, hogy a topic hanyadik helyen all...na en az osszes topicot veve erre jutottam:
Danubius Cappuccino Gondolatok 7421 1999.07.22 15:29
ASSZOCIÁLJUNK II. 4984 1999.07.22 22:38
ASSZOCIÁLJUNK! 3424 1999.03.29 11:28
2000 fölé Topic 2096 1999.06.08 15:07
A szerelem (kapcsolat) vége... 2067 1999.05.27 16:32
Csak EGY szót! 1847 1998.12.03 11:08
STAR WARS: EPISODE ONE 1835 1999.07.22 21:47

Első oszlop: topic név
Második: hozzászólás
harmadik: utolsó hozzászólás
remelem nem toredezett ossze a tablazat, ha igen akkor szorri!
Byez

drl Creative Commons License 1999.07.22 0 0 1843
Hogy lehet valakit kick-elni egy-egy ilyen beszólásért?
GoldAngel Creative Commons License 1999.07.22 0 0 1842
Nem tudom, ti mennyiert meritek, de nekem van egy SW I episode CD -m,
2 cdn, mpg, Z -s valtozat. 1500 -ert vihetitek
mailto:GoldAngel@i.am
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.07.22 0 0 1841
Kedves Zombie!

Holnapra belehallgatok a régi, tévében adott magyar szinkronba, amelyet anno magnókazettára vettem fel. (Eegyben átmentem Minidisc-re! Archiválás!!!) És akkor azt meg tudom mondani, ott szerepel-e ez a fránya "modern" jelző! Viszont a Special Edition nekem nincs meg semmilyen formában, tehát az még - elméletben - lehet bűnös, de inkább régebbi emléknek gyanítom ezt a dolgot.

"spice mines of Kessel" & "Kessel run" - megnézem, de nekem Kessel fűszerbányái(ba való száműzetés) rémlik és Kessel futam. Azért utánanézek, mert kicsiny agyam azt sejti, itt is lelek valamire...;)
Mindenesetre most ellátogatok a Baljós árnyak kiadójának a honlapjára(http://www.aquila.hu), és beolvasok nekik - ha lehet -, hogy nézzenek már el ide, és egy kicsit pofozzák már helyre a könyvet, ha második kiadást is csinálnak belőle - ami nem kétséges, nagyon remélem!:))

Zombie Creative Commons License 1999.07.22 0 0 1840
Kedves Varazsos Barat,

Engem is erdekelne honnan jon a modern. Ui. amiota ez a topic van, mar millioszor hivatkoztak az emberek ra, es en meg sosem ertettem honnan veszik.

Egyebkent a filmeket meg a konyveket lehet osszehasonlitgatni, de vegsosoron SZVSZ ugyis a film a mervado es kesz.
A forditasokrol annnyit hogy nezd meg hogy van a "spice mines of Kessel" meg a "Kessel run" forditva :-)

Varázsos Barát Creative Commons License 1999.07.22 0 0 1839
Na, tessék! Így jár, aki siet! Szóval:
Bocs az apróbb elgépelésekért (egybeírás, redundancia stb.)!
Hamar munka ritkán jó...
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.07.22 0 0 1838
Bocs az apróbb elgépeléseklért (egybeírás, redundancia stb.)!
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.07.22 0 0 1837
Kedves jules74 és Zombie!

Utánanéztem a dolognak, megnéztem a film megfelelő részét, a netről leszívott forgatókönyvet, és a következő volt az Artu kapcsán Kenobi szövege:
"LUKE: Then the droid does belong to you.
BEN: Don't seem to remember ever owning a droid. Very interesting..."

Vagyis:
"- Tehát a droid a tiéd.
- Nem emlékszem, hogy valaha is lett volna droidom. Nagyon érdekes..."
Ez van a filmben és a könyvben is. Vagyis nincs sehol semmi modern. Még egy lehetőség van, a magyar szinkron, majd azt is meghallgatom, de nekem még a régi, eredeti van meg, ami a tévében ment kb. 15 éve. Persze a szinkron valóban nem mérvadó, de lehet, hogy abban volt ilyen.
Egy másik dolog Artuval kapcsolatban: egy apró félrefordítás a magyar könyvben. Agymosást emlegetnek ott, ahol Owen azt mondja: "Tomorrow I want you to take that R2 unit into Anchorhead and have its memory flushed. Vagyis itt van utalás memóriatörlésre, ami esetleg megtörténhetett már korábban is Artuval, noha ebben az esetben ez nem következett be, és ha jól értettem a filmben a kérdéses részt, ez nem is hangzik el, csak a nem véglegesforgatókönyvben és a könyvben szerepel.

Más érdekesség, amire rábukkantam a keresgélés során, szintén a forgatókönyv és a végleges film szövege:
"THREEPIO: He says he's the property of Obi-Wan Kenobi, a resident of these parts. And it's a private message for him. Quite frankly, sir I don't know what he's talking about. Our last master was Captain Antilles, but with what we've been through, this little R2 unit has become a bit eccentric."
Azaz Threepio (azzal kapcsolatban, hogy Artu Obi-Wan Kenobi tulajdonának mondja magát) azt állítja, hogy utolsó gazdájuk Antilles kapitány volt. Érdekes, hogy a magyar könyvben (Kozmosz Fantasztikus Könyvek, ford. Gömöri Péter, két kiadás) Colton kapitányt mond! Lám-lám, megint az eltérő verziók!:)
Megint egy másik infó C-3PO-ról (forrás: *** rec.arts.sf.starwars*** "Hey! Isn't that a blooper?" Version 1.0 - 01/20/94):
However, _Skywalking_ (page 183) gives us a different view:
-> Lucas had a mental dossier on C-3PO too: The robot is 112 years old
-> and Luke is his forty-third master (most of his previous employers
-> were diplomats like Princess Leia). His logic system is located in
-> his head, and his storage systems are in his heart and chest area. As
-> a protocol robot, C-3PO is programmed not to reveal classified
-> information, which explains his apparent ignorance of Princess Leia's
-> hologram message.
This idea is echoed in the Star Wars radio drama (episode 3), where Captain Antilles specifically instructs C-3PO and R2-D2 to "restrict and protect all references to Leia Organa's identity and presence aboard this vessel."

Röviden, C-3PO 112 éves, Luke a 43-ik tulajdonosa, és legtöbb korábbi ura diplomata volt, és mint protokoll droidként nem volt szabad titkos információkat kiadnia, ezért színlelt meglepetést, mikor Artu Leia üzenetét megjelenítette Luke-nak, és Antilles kapitány is ilyen utasítást adott neki a rádiójátékban (ne tegyenek semmillyen utalást és védjék az infót, hogy kicsoda Leia, és hogy egyáltalán a hajón van). A hármas szám valami elírás lehet az idézetben.

voty Creative Commons License 1999.07.22 0 0 1836
Először megijedtem, ilyen gügye vagyok..., de az előző zászólásomat átnézve nem láttam, hogy látogatottságot említettem volna. Tehát( ha valahol elírtam volna) MINDEN TOPICRA VONATKOZÓ ADAT A HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMÁRA VONATKOZIK.
Uedv
(megyek nyaralni)
Zombie Creative Commons License 1999.07.22 0 0 1835
dear ds9,

bar a kerdesedre a pontos valaszt nem tudom, de valamit tudok segiteni.
Szoval ha ide latogatsz:
http://index.hu/forum/forum.cgi?a=f&f=1&tp=01x
akkor lathatod a topic-okat es tudod oket mindenfele szempont szerint
szortirozni/csoportositani. Azt nem tudom hogyan lehet megnezni melyik topic mennyire latogatott de csak lehet valahogy ottan.

Pl. ha arra vagy kivancsi, melyek azok a topic-ok, amelyek a legtobb ossz-hozzaszolassal rendelkeznek, es az utobbi 30 napban volt hozzaszolasuk (azaz tobbe-kevesbe aktivak) akkor ez jon ki:
http://index.hu/forum/forum.cgi?a=f&f=1&tp=4130

Egyebkent, az aktiv topic-ok kozott a 3. helyen allunk.

ds9 Creative Commons License 1999.07.22 0 0 1834
dear voty !

hol lehet azt megnézni, hogy melyik topic milyen látogatott, vagy hányadik a listán összlátogatottság tekintetében ?

ds9 Creative Commons License 1999.07.22 0 0 1833
A pontos adat:

- 886,028/ kedd
- 396,935,225/ összbevétel

ds9 Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1832
Nagyon egy gyors voltam ma is:

tehát a keddi bevétel ugyancsak 890 ezer dollár körül alakult, ezzel az összbevétel elérte a 396,94 millió dollárt, tehát már csak kicsit több mint 3 millió kellene 2 nap alatt a rekord megdöntéséhez.

Hát annyi ( bár örülnék a tévedésemnek ) nem lesz meg, talán csak péntekre és akkor csak rekordbeállítás lesz ( az se rossz ), hiszen ha még Sz-Cs bejön cca. 800-800 ezer, akkor pénteken már elég csak 1,4 ( péntek már ugye a hétvégéhez tartozik tehát nem lehetetlen ez ).

Varázsos Barát Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1831
Most néztem meg a http://www.starwars.com/creatures/dewback/ címszó alatt, márpedig ennél nem nagyon tudok autentikusabb forrást, és szó nem esik harmatról, tehát mégiscsak leiterjakabbal állunk szemben!
kutykurutty Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1830
En azt olvastam, hogy ezzel akartak egyertelmuve tenni, hogy DM megho'tt...
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1829
Aki tudja az új citromírás hatkarakteres kódját, az segítsen! Aki nem akar titkot megtudni, bár már ugyis mindegy, az ne olvassa:

Most leltem itt: http://theforce.net/cgi-bin/tfn.cgi?action=getstory&storyID=3426&webTV=on

"We all know of Darth Maul's fate in the final cut of TPM (no pun intended), but here's something you may not know: Originally in the storyboards and concept art, Maul was killed by OBI-WAN but NOT split in half. The now infamous "Maul in half" shot was an afterthought and not the original plan for that shot. Cool?"

Vagyis eredetileg Darth Mault Kenobi csak simán megölte volna, nix kettészelés, ez csak később jött ötlet volt.

Varázsos Barát Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1828
Kedves voty!
Igazad lehet, tényleg volt olyan, amikor memóriatörléstől rettegett Thripio, tehát lehet, hogy Artuval valami ilyesmi történik.
Nem tudom, olvastátok-e a Cinemát (jún., júl.), de abban irtózatos hülyeségek voltak, félrefordítások.

Egyébként íme egy rossz fordítás a Baljós árnyak könyvből (102-103.):
"- Ez dicséretre méltó - bólintott Amidala a droid felé fordítva tekintetét. - Mi a sorozatjelzése {kiemelés tőlem}? {...} Panaka kapitány lenyúlt, letörölt a fémborításról egy nagy koromfoltot, majd felegyenesedett.
- Artu Detu {megint én!}, felség."

Hát lehet ez sorozatjelzés?! Hogy Artu Detu?! Írta volna, hogy R2D2. Az oké! Persze tudom, nehéz ebből utána Artut csinálni, de Jar Jarral pl. simán meg lehetett volna oldani.
Másik: a 110-ik oldalon Mos Espában az állatok a következők: eopie-k {így, dőlt betűvel!}, banthák és harmathátúak! Ha az eopie-kat kuzívval szedték, akkor a banthákat és a harmadikat miért nem? Azok sem szerepeltek a regényben előbb, és szintén a Földön nem létező lények. Na és a harmathátúak! Hát ez egy leiterjakab, SZVSZ! Ez a dewback! Valakinek van valami SW-lexikona, amiben ennek utána lehet nézni, hogy van-e köze az állatnak a harmathoz? Mert az, hogy hátasállat, az még ok, de ha nincs köze a harmathoz, akkor jobb lett volna hagyni az egészet, ahogy van. Please! Én ugyanis csak a magyarul kiadott könyvekre támaszkodom, és lehet, hogy én tévedek...
Zombie Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1827
Ize, hol mond ilyet hogy modern? A filmben ugyan nem. Maximum a konyvben, de nehogyma' a konyvet vedd alapul!
voty Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1826
Egyetértek Kojakkal a robotos témában:
leszmajd vmi nagy generáljavítás, ahol lecserélnek rajtuk ezt-azt(memória), vagy valahogy majd agymosáson esnek keresztül a fiúk.
Ami R2D2 fejlettségét illeti, ami szvsz. nem kéne a mi technikai fejlődésünk iramát általánosítani, azaz egy 30 éves technika még lehet nagyon fejlettnek tekinthető (mint ahogy 100 évvel ezelőtt a Földön is így volt) .
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1825
Szóval a fordítás (szótár nincs kéznél, így nem lesz mindenhol szó szerinti - ezért elnézést):

"kb. 12.000.000.000 évvel a SW 4 előtt.

A Nagy Bumm; a világegyetem, a Csillagok háborúja galaxisával egyetemben létrejön. A Nagy Ürességből keletkezett a világegyetem, galaxisaival, csillagrendszereivel és napjaival. Minden, ami létezik és ami valaha is létezni fog, az idők kezdetének elsődleges plazmájából csírázott ki. Milliárd éveken keresztül formálódtak a bolygók, és az élet kialakult egy, az egyre összetettebb szervezetek felé irányuló szapora fejlődés során. Mindezekbe beleszőve és egyben összefonódva {intertwined? - egybeikresedve?} létezett - kezdve a legkisebb molekulától a legnagyobb csillagig - az Erő. Minden életforma sejtjével szimbiózisban élnek a Midichlorianok, amelyek az Erővel összefonódva{?} létező mikroszkopikus életformák.
Köszönet Matthew Holmnak a javításért. A leírás megtalálható a "SW RPG Tales of the Jedi Sourcebook"-ban."
(Timetales, C. McElroy)

A TPM magyar nyelvű kiadása (Terry Brooks: Baljós árnyak. Aquila, Bp. 1999. ford.: Nemes István), 238 o.:

- A midi-chlorianok mikroszkopikus létformák, amelyek ott lakoznak minden élőlény sejtjeiben és kapcsolatban állnak az Erővel.

- Élnek bennem is? - kérdezte a fiú.

- A sejtjeidben. - Qui-gon szünetet tartott. - Szimbiózisban élünk a midi-chlorianokkal.

- Szimbi-micsodában?

- Szimbiózisban. Különböző életformák együttműködnek közös előny érdekében. Midi-chlorianok nélkül nem létezne élet, és nem lenne tudomásunk az Erőről. A mi midi-chlorianjaink folyamatosan beszélnek hozzánk, Annie, tudatják velünk az Erő akaratát.

- Tényleg?

Qui-gon felhúzta szemöldökét.

- Amikor majd megtanulod lecsendesíteni a tudatodat, hallani fogod, ahogy beszélnek hozzád."

Ebből kiderül, hogy nincs ellentmondás abban, hogy az Erő lehet fában, fűben és kőben is, de az élőlények a midi-chlorianok által érzékelik azt. Itt ugyanakkor megint rajtakapni vélem Lucas apót, hogy dunsztja nem volt a konkrét előtörténetről két évtizede, és most utólagosan igyekszik/eznek toldozni-foltozni, hol jól, hol rosszul, ezért itt-ott kilóg a lóláb. Mert ugye a jó öreg Obi-van sosem azt mondja Luke-nak, hogy "Hallgass a midi-chlorianjaidra, hogy mit beszélnek, Luke!", hanem szimplán az Erőre. Elvállalom a fogadatlan prókátor szerepét is: végeredményben az Erő akaratát közvetítik, mint a fentiekből kiviláglik, tehát rájuk hallgatva az Erőre hallgatunk végsőn soron. A kilógó lóláb azért mégis az, hogy Luke tanítása során sem Obi-van, sem Yoda nem szólnak _soha_ ezekről a mütyürkékről a SW E4-6-ben, holott azért illett volna, ha már egy kilencéves suttyónak is simán elmagyarázható, és csak nem felejtették el ezt a lényegi dolgot az első epizód és a negyedik közti csekély harminc esztendőben!

Más, a két kedvenc droiddal kapcsolatos dolog. Majd előveszem otthon a könyvet, de mintha a Csillagok háborújában (SW4) C-3PO folyton jóságos tervezőmet emlegetne, de ipari környezetre értve, és nem egy kisfiú házi barkácsműhelyére, mintha nem emlékezne, ki "teremtette". Az pedig különösen érdekes, hogy Artu nem ismeri fel Obi-vant - akivel azért együtt töltött egy kis gépidőt az E1-ben -, és ezt nem közli Thripioval és Kenobival, mikor Luke-kal rábukkannak a sivatagban. (Azaz Kenobi bukkan rájuk.) No. Elnézést a hosszú lére eresztésért.

UBul Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1824
haat, szerintem a rekord mar nem lesz meg... ha belevesszuk az atlagos bevetescsokkenest, akkor olyan 600-700 ezer $ hianyzik

sebaj, a conspiract theory szerint mar ugyis reg leverte a titanicot :)

jules74 Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1823
Ize... Kedobi=Kenobi.
Bedathasodott a billedtyuzeteb... :-))))
Kojak Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1822
Szerintem erre is választ kapunk majd.

Üdv

Kojak

jules74 Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1821
"Az én elgondolásom, ezzel kapcsolatban az, hogy a Jediknek van egy bizonyos technikája, amikkel hatni tudnak az
emberihez közeli agyakra, egyes fajokra ez nem működik"

Igazad lehet, ugyanis a Jedi visszater-ben Jabba a kovetkezoket mondja, mikor Luke "kiserletezik" vele:
"Ram nem hatnak az emberi tudat semai, fiu!"

Meg egy anakorizmus, amit megfigyeltem. Ugyebar Artu ott van a PM-ben.
Nomarmost a SW-ben, amikor R2D2 azt allitja, hogy o Ben Kedobie, az kb. azt mondja: "Nem emlekszem, hogy lett volna valaha is robotom, kulonosen nem egy ilyen _modern_ Artu egyseg."
Most akkor mi van? Harminc eves modell modernnek szamit? Ez am a haladas! :-))
(tudom, ez mar csak kekeckedes, nem lehet mindenre figyelni.)

voty Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1820
Topicunc népszerűsége viszont töretlen, péntekre elérjük az abszolút listán a 6. helyet (ez a Titanicnak 1ÁLTALÁN NEM sikerült), sőt a jövő hét végére várható az abszolút 4. hely elérése.
Amennyiben a filmet valóban bemutatják Mo.-n is (mondjuk a Lucas Ltd almenedzsersegédje szeptember közepén nem téveszti össze Bukarestet Budapesttel, amikor a kópiákat postázza), gondolom további exponenciális növekedésnek indul majd a hozzászólások száma, így nem eséjtelen becsúszni az éremszerző 3. helyre.(kb 3100 hozzászólás)
Amennyiben NEM mutatják be a filmet, akkor az anyázásoknak indított külön topic valószínűleg eléri a 10000 hozzászólást, és ez a világcsúcs 2210-ig tartani fogja magát(feltéve, hogy addig nem marad el egy újabb SW bemutató).
Törölt nick Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1819
Cs. Előd !

Ha számottevően jobb minőségű, mint a Z -s, és neagyisten sztereó, akkor módfelett érdekelne!!!!

Big

Wizzard Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1818
Igazad Van Varázsos Barát...
Tényleg yssalamiri volt a nevük
Cs. Elod Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1817
Sziasztok!
Eljutott hozzám 1 SW ugyanúgy 2 CD-ben, 16:9 es változatban és SZÍNESBEN, nem pedig Z-s minőségben...
És van hozzá felirat rásegítő...
ds9 Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1816
Nem örülünk.

A tegnapi bevételek, pontosan 847,947 dollárt tettek ki ( ami annyira nem meglepő, hiszen folyamatos és egyenlete a csökkenés ), tehát az összes bevétel jelenleg:

396,049,197 dollár

- még van vissza közel 4 millió dollár
és 3 nap ahhoz, hogy meglegyen a ( valószínüleg utolsó ) rekord

- valamint van még vissza közel 4 millió dollár
és 4 nap ahhoz, hogy meglegyen a Titanic rekordjának beállítása

Hát.. ?! :((

Törölt nick Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1815
Hahó !
Továbbra is keresem a digitális változatot CD-n! Van hír ?

BIg

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!