A kép nem fog menni a hangja nem túl erős elviselhető nekem nincs rajta a hang tompító szűrő.Az elektronika nem lett utána állítva és így is jól működik.A garanciáról nem tudok nyilatkozni nekem még nem látták az autót a szervízben.
Köszi lewenter és neked is R*R az infót! Hát valóban nem olcsó...jelenleg asszem nem aktuális ennyiért, szűkös a keret. No majd ha fogy a részlete a gépnek akkor kicsit jobban elereszthetem a fantáziám ezen a téren! :-))
Nem rittyentenél fel esetleg egy képet az Ecotech szeleped motortérben való elhelyezkedéséről...? (nekem minden cső egyforma - nagy májer vagyok, mi?)
Annyi szépet írtál róla, hogy asszem beruházok... (előbb-utóbb).
Mennyire sivít-visít, azaz illene-e a családi béke megőrzése érdekében a szintén nem kevés pénzért kínált hangtompító-szűrő kiegészítőt is megfinanszíroznom...?
És még mindig kérdezem, úgy általában: Ennek a beszerelése szerintetek érinti a garanciát?
Jut eszembe:
Ha ez a bigyó bekerül a gépbe, és jól megváltozik a keverékképzéstől kezdve minden, amit a szegény elektronyika szabályzott, nem illene minimum egy szoftváre-frissítés...? (Már csak azért, hogy legyen mit újratanulnia a rendszernek - vagy megint nagyon laikusan hülyeséget kérdeztem...?) Ha igen, akkor ezt csak úgy kérhetem esetleg a szervizben, vagy elhajtanak a '..csába?
Valóban az OMEGA nal vettem. Ez egy Gyönygyösi cég akik a hazai forgalmazói a K&N szűrőknek. Motoros barátok említették, hogy ha szűrőt szeretnék akkor iyet már érdemes. Telefonon beszéltem le velük, egy nagyon kedves hölggyel a (37)500-722 számon. Utánvéttel küldték meg 1nap!!! alatt. Ára nem kevés szállítással együtt 16 744Ft. Tipusa 33-2330. http://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=33-2330 itt beazonosíthatod :-), hogy a Lacettihez (Forenzahoz) mi kell. (télleg a napokban láttam egy Forenzát taxiként.)
Az ára nem hiszem, hogy megtérül... de úgy húz, hog ymost boldog vagyok vele :-)
Ha így nyomom akkor nem is fog kevesebbet enni :-)
MOst gyakorlom az önmérsékletet.
Főleg úgy nem olcsó, hog ymeg kell venni majd hozzá a tisztító szettet.Dehát az autó megérdemli és így nem kellett megbontani a szűrő rendszert (annyira) :-)
A pót levegő bevezetésen ma elgondolkoztam, hogy vhogyan lehet ezt direktben is benyomatni, majd szólok, ha kitalatam vmit rá :-)
Érdekelne engem is ez a sportszűrő. Mit kell tudni róla?
Jól látom a képen, hogy látszólag vastagabb a pereme, mint a gyári papírszűrőé? Gondolom a légáteresztése viszont sokkal nagyobb! Honnan van? Mennyibe fájt, milyen tartozékai vannak (olajzó spray?)? Milyan gyakran kell pucolni, ápolni?
Nem tudom, mennyi a gyári szűrő, de ha annak a 15000 km-enkénti árát veszem alapul, mennyi idő alatt térül ez meg? (kizárólag Forintálisan értem, hisz a dinamikát nem lehet pénzben kifejezni!) :-))
Nemrég vettem ki én is a szűkítőt, bár R*R márkatárs már régóta győzkődött, de még csak 7500 nál járok. Gondoltam legalább az első pár ezer km-t nem piszkálom. :-))
Direktszűrőbe nem hiszem, hogy fektetnék (családi autó a lacsi), de ez érdekel! Legalább nem kell engednem, hogy a szervízben ezt a szűrő témát piszkálják, majd én karbantartom magam. Amúgy is az van lelkiismeretesen elvégezve, amit maga a tulaj símogató keze végez. Egy szerelő csak munkadarabnak tekint minden autót, amire: "bassza meg, még ez a "30-ezres" is itt van mára, pedig már úgy tele a tököm, mennék haza a ....-ba"......
Látom K&N betét sportlégszűrőd van, az első betétes fotóval! Így kell kinézni egy kiváló betétnek. Hol rendelted, mennyibe kerül? Ajánlom Komisnak, mert idegenkedik a direktszűrőtől. Anno a MAGNUM betétszűrőt kipróbáltam, de vissza is küldtem nekik, mert egyrészt kifogásolható volt a minőség, meg jól telenyomták szilikonnal és nem volt meggyőző.
Csak egy gondolat még: a betét véltozatnál az volt a tervem, hogy kihasználom a torlónyomást bevezetve a légszűrőházba, megoldható pl. akár iker csövezéssel a ködlámpák helyéről is légbeömléssel.
Jóindulatból mondom csinálj hozzá egy másik kitámasztót is mert nekem is csak egy csavarral volt felrögzítve ugyan így és kb 2 hónap után egyszer csak letört a gyári fül meg kellett hegeszteni elég súlyos csővel eggyütt ahogy rázkódik az autó olyan rezgések keletkeznek amik egy idő után letörik a lemezt!
Én meg nemcsak a szűkítést szedtem ki belőle, hanem belekerült az jóó kis sportszűrő. Hááát ez nagyon jó húzás volt, nagyon érezni ahoyg kap levegőt rendesen fiú!:-) A páromnak szóltam, hoyg próbálja ki és még Ő is elcsodálkozott, hogy mennyire elkezdett húzni az autó! Szal ajaánlom mindenkinek.
Tehát akkor a "szűkítő ami valójában a felírata szerint diffúzor, (hogy oszlassa a levegőt) itt talalható ahova a képen fölé helyeztem.Ahogyan a többiek mondják... :-)
1 szűrőház le (4csavar)
2 awab bilincs kicsavar a harmonikás gumicsőnél
3 házfedél kivesz és a képen látható szűkítőt kihúz (én egy fogóval tettem)
A szűkítő a légszűrő felső fedelében van. A becsatlakozásnál leveszed a gyűrűsféreghez hasonlatos gumicsövet, (valszeg a fedelet is le kell venni) és kifelé húzod a házból (vagy tolod, ha leveszed a fedelet.)
Csá Kripic! még sose mostam a motorteret :),oszt mégis így néz ki...azt hittem minden Lacsitulajé ilyen:)) Lehet hogy mert garázsban tartom? Látnád fateromét,5 éves off polo...na az csilli mert az öreg mindennap simizi-ha öreg leszek az asszony helyett Lacsit simizok????:))