Keresés

Részletes keresés

Estee Creative Commons License 2001.03.21 0 0 572
mosomasa Creative Commons License 2001.03.21 0 0 571
És ez mind semmi! Kb. 20 hét múlva mekkora lesz és sokkal több mindened fog már akkor sajogni :-))

mosomasa

Előzmény: susok (570)
susok Creative Commons License 2001.03.21 0 0 570
Erre gondoltam:))) Egyébként én sem igazán éreztem semmi különöset (egy dolgot kivéve: a melleim igencsak megnőttek), ezért elég nehéz volt elhinni, ill. furcsa dolog, hogy hónapokig nem látszik semmi, semmi jele sincs és mégis igaz. Úgy két-három hete érzem a babóca mozgását, és most már néha fájnak a forgómnál az izületek (a könyvek szerint ez bőven belefér az apró kinok közé). Látványos pocaknövés úgy a 14. hét környékén kezdődött és azóta töretlenül halad.
Problémamentes, örömteli pocaknövesztést kivánok@@@@@@@@@@
Előzmény: monix (566)
petrakovacs50 Creative Commons License 2001.03.21 0 0 569
Szia MOnix,

Nagy nagy gratula!!!! Es hihetetlen vegre nem en vagyok az utolso a listan:-))))))

En egy hettel vagyok korabban kiirva , mint Te.

Minden jot az elkozetkezendo kb 7honapra.

Udv
PK

Estee Creative Commons License 2001.03.21 0 0 568
Igenis, ertettem!

Este illesztodik befele a tablicsku.

S vajon szabad-e nevszerint megkernem itt a kismamakat a jelentkezesre? Vagy emilben? Vagy az mar babona-tores? Help!

Előzmény: Törölt nick (564)
monix Creative Commons License 2001.03.21 0 0 567
Persze kedves Susok megszólítást akartam írni:-)))
Előzmény: monix (566)
monix Creative Commons License 2001.03.21 0 0 566
Milyen eseményekre gondolsz ledves Susok? Amúgy aranyos vagy, köszi az üdvözlést!:-)
Voltam UH-n, először az 5. héten, 10mm-es petezsák látszódott. Múlt hét szerdán újra csak az, mivel kiderült, hogy hátrahajló a méhem, ezért nem látszódott a hasi UH-n semmi, így csináltak egy hüvelyi UH-t, ami szerint: egy elő embrió látható, CRL=10 mm, 7 hét+1nap.
Tegnap voltam terhesgondozáson is, ahol vérvétel, vizelet, meg ilyesmi volt...
Még mindíg nehezen hiszem el, mert nem érzek semmit.
Legközelebb ápr.17én megyek Uh-ra! Már alig várom, mert legszívesebben minden nap mennék, hogy biztos legyek benne:-)
Előzmény: susok (565)
susok Creative Commons License 2001.03.21 0 0 565
Szia Monix!
Már nagyon vártunk:) És nem utolsó sorban, hatalmas gratula neked:))) Légyszives foglald össze az utóbbi 8 hét eseményeit, mert szerintem nemcsak én vagyok rettenetesen lemaradva a Medlombon.
Előzmény: monix (562)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.21 0 0 564
Tessék szépen publikálni azt a táblázatot, ne csak én frissítsem állandóan a medlombost! :-)
Előzmény: Estee (563)
Estee Creative Commons License 2001.03.21 0 0 563
Jaj, de jo monix!!! Szeretettel udvozollek korunkben es hatalmas gratula! :) Mar a listan is vagy, de meg varok egy-ket ;) kismamat, amig ujra beteszem a tablazatot. Persze eroltetni nem lehet, hogy jojjenek, szoval legkesobb jovo hetfon jon a lista!

Remelem, addig KISVIRAG is jelentkezik a babahirrel!

Előzmény: monix (562)
monix Creative Commons License 2001.03.21 0 0 562
Szeretnék bejelentkezni Estee listájára:-)) Most vagyok 8 hetes, szülés várható ideje okt.30.
Remélem a többiek is hamarosan ide csatlakoznak:-)
mosomasa Creative Commons License 2001.03.21 0 0 561
Nálunk feltüntetik a HUM értéket (humerus = combcsont).

Mondjuk a mi esetünkben, amikor nem tudni pontosan mennyi idősek is vagyunk, benne van a pakliban, hogy igazából mi sem tudjuk mikor fogant a picurka, hiszen mi úgy tudtuk képtelenség, hogy egyáltalán megfoganjon. Szerencsére azonban így alakult ;-) Én azért nagyjából a számított korral számolok, bár szerény véleményem szerint valóban lehetséges, hogy egy héttel kb. idősebb. De az az egy hét nem sok.

mosomasa

Előzmény: susok (560)
susok Creative Commons License 2001.03.21 0 0 560
Bevallom őszintén, nem tudom mi az a HUM érték.
Előzmény: quizas (559)
quizas Creative Commons License 2001.03.20 0 0 559
Sziasztok!

Susok,
Köszönöm a kedves szavaidat.

Ami a baba méreteit illeti, az 1. illetve a 2. ultrahangnál valóban módosíthatnak a magzat korán, mert akkor még mindegyik "egyforma" nagy. Nálunk akkor pont akkora volt, amekkorának lennie kellett (amúgy is lehet napra tudni, mikor készült, inkább olyankor változik a prognózis, ha valakinek rendszertelen a menstruációja, nem is kezetlék emiatt és így nem tudni, mikor volt a peteérés és a tüszőrepedés). Az, hogy most nagyobb, nem tudom, annak köszönhető-e, hogy vitamint szedek, vagy annak, hogy a párom is az átlagnál nagyobb súllyal született. Az előbbire azért nem gyanakszom, mert én nem híztam túl sokat.

A HUM értéket nálatok sem tüntetik föl az UH-lapon?

quizas

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.20 0 0 558
Köszi, már nagyon rám férne!! :-)
Előzmény: susok (557)
susok Creative Commons License 2001.03.20 0 0 557
Szia Te kis Számvadász:))) Hozzon aztán szerencsét!!!
Előzmény: Törölt nick (556)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.20 0 0 556
555 :-)
petrakovacs50 Creative Commons License 2001.03.20 0 0 555
Susok,

Meg csak 22mm, nagyon picit mozog, de nem nagyon feltuno. Mi lattuk, hogy hogyan dobog a szive ezert most a felvetelen is "bele tudjuk latni" de nem tudom, hogy ha valaki ezt a felvetelt latja csak akkor is ilyen egyertelmu lesz e minden. Persze bizom benne, hogy igen. Majd megirok mindent.

Udv
PK

susok Creative Commons License 2001.03.20 0 0 554
Ne izgulj, le fog nekik esni! Lehet, hogy bele telik pár percbe, de le fog:))) Meg hát azért a videófelvétel meggyőzőbb tud lenni egy kicsi fényképnél. Mozog rajta a pici?
Előzmény: petrakovacs50 (553)
petrakovacs50 Creative Commons License 2001.03.20 0 0 553
Igen Susok ettol tartok en is. Ha a szuleim meg nem lattak UH felvetelt akkor lehet, hogy nem is esik majd le a tantusz. Majd kiderul. Meg harom es fel het. Majd jovok a beszamoloval!

Udv
PK

susok Creative Commons License 2001.03.20 0 0 552
Sziasztok!

Noa, Buksi! Olyan jó volt olvasni, amiket irtatok! Számomra nagyszerű élmény leirva látni, mi vár hamarosan ránk.
Noa, köszi a leirást a combcsontokról. Azért is érdeklődtem ilyen behatóan, mert a Margitban, úgy látom, nemigen engedik pár napnál tovább túlhordani a babákat. Nekünk pedig ahány helyen voltam, mindig másik időpontot mondanak, és a legnagyobb eltérés 1 hét. Persze, én Estee időpontjával értek egyet, mert hát a punkció az tuti. De valamiért ez a tuti időpont keveseket érdekel. Miért ragaszkodnak annyira az utsó mensi időpontjához? Ki érti ezt?

A Váci úti anyagboltot én is szeretem, a másikat pedig meg fogom keresni. Legutóbb is éppen gyerekmintás anyagot vettünk ott. Képzeljétek, a kis kereszlányunknak csinált a férjem egy játék vasalódeszkát. Végülis egy Tesco-ban vett, olcsó felnőtt deszkát kicsinyitett le és azt húztuk be a gyerekanyaggal. Szebb és jobb lett mint a Mamájáé, és persze egyedi:))) Nem is beszélve arról, hogy kb. harmadába került, mint a játékboltban kaphatók. Azóta szorgalmasan "vasal" rajta.

Noa, és szivesen küldök neked "Csodák pedig vannak" kiadványt. Ird meg a cimed a freemailemre.

Petra!
Nagyon klassz az ötlet! Biztosan nagy meglepetést fogtok okozni:)))
Nálunk hasonlóan történtek a dolgok Karácsonykor, annyi különbséggel, hogy mi az UH képet tettük bele egy boritékba, és szándékosan utoljára hagytuk az ajándékok sorában. A mi szüleink azonban még soha nem láttak UH képet, mert az ő idejükben még nem volt ilyen. Ezért beletellett kis időbe amig leesett nekik a tantusz. Az anyósoméknál a két három méterre ülő, második babáját váró sógornőm előbb rájött a papir hátoldalát felismerve, mint az anyósom, akinek a kezében volt. Persze mindez nem csökkentette az örömáradatot, ami az "aha" élményt követte:)))

Piglet! Bevallom őszintén, tegnap nem volt időm belekukkantani a honlapodba, pedig már nagyon vártam. Igérem, ma mindenképp benézek, főleg, hogy a férjem mennyire dicsérte ma reggel! Úgyhogy egyelőre fogadd a férjem gratulációit:) Ő mindkét listával naprakész, és a főbb dolgokat elmeséli:))) Szemben velem, aki képtelen behozni az elmaradását már egy hónapja:(

Berku! Hogy vagytok? Gratulálok! Ma vagytok/vagyunk félidősek (legalábbis papirforma szerint). Rohan az idő, te is igy érzed?

Gica70 Creative Commons License 2001.03.19 0 0 551
Piglet!
Szerintem is jó:-)))
steffy Creative Commons License 2001.03.19 0 0 550
Piglet!

Csatlakozom Kusztihoz, nagyon szupi a honlapod!

Steffy

Kuszti Creative Commons License 2001.03.19 0 0 549
Piglet, nagyon jo a honlapod, fel is veszem a kedvencek koze.
Gica70 Creative Commons License 2001.03.19 0 0 548
Noa
Gratulálok, hogy a "hősies" szoptatásnak ilyen szép babákban nyilvánul meg az eredménye:-)))

Buksi
Nem baj, hogy hosszan írsz a kisfiadról, olyan jó olvasni:-))))

Petra
Jól hangzik a tervetek, kíváncsi leszek a reakcióra!!!

petrakovacs50 Creative Commons License 2001.03.19 0 0 547
Buksi,

Nagyon jo volt olvasni, hogy meg ujra meg ujra ateled az elmult lassan egy evben tortenteket.

Husvetkor szeretnenk bejelenteni a szuloknek es a kozeli haveroknak. POnt most tettem le a telefont, az anyukammal beszeltem. Nem tudjak meg azt sem, hogy probalkoztunk, mert azt mondtuk nekik, hogy csak jovore szeretnenk babat. Most mondta, hogy mar ugy vagyik egy unokara es, hogy mennyire orul, hogy jovore mar hozzafogunk.

Remelem nagy lesz az orom Husvetkor. Amugy egy videot fogunk levetitetni a "nyaralasunkrol" aminek a vegere bevagjuk az UHon keszult felvetelt, de nem szolunk semmit, csak varjuk a reakciot.

Kellemes hetet
PK

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.18 0 0 546
Sziasztok!

Hát akkor hajrá. A honlapom olyan állapotba került, hogy már van rajta mit nézni:-))) Persze még koránt sincsen készen. Nem tudom lesz-e valaha is:-)))

Ide klikkelj ha meg akarod nézni:-)))

Remélem a linkelés is sikerült:-)))

Mindenféle véleményt, ötletet szívesen várok.

Piglet

Buksi Creative Commons License 2001.03.17 0 0 545
Bocsika, hogy már megint én vagyok, de majdnem elfelejtettem!:))

Hétfőn elmentünk a Kaáliba, felkerestük Kulin doktort, hogy megmutassuk Neki Petit. Nagyon örült, hogy elmentünk, vittünk fényképet a "dicsőség táblájára", és szerencsére volt egy kis ideje és beszélgethettünk egy kicsikét, majd a végén mondta, hogy ha úgy gondoljuk visszavár bennünket tesó ügyben!:))))))

Mondtuk Neki, hogy többen vagyunk, akik imánkba foglaljuk a nevét, hogy ilyen csodában lehet részünk!:))))

A lombikos topicot egyébként néha-néha szokta olvasgatni, de bővebbet nem mondott arról, hogy mi a véleménye erről.

Na, most már tényleg eltűnök, mert megutáltok, hogy ennyit írok!:))

Sziasztok:

Buksi

Buksi Creative Commons License 2001.03.17 0 0 544
Sziasztok várlakók!

Nagyon szeretem olvasgatni azokat a hozzászólásokat, amelyekben leírjátok, hogy most éppen hol tartotok, milyen vizsgálat történik, mit láttatok az ultrahangon, mi lesz a következő lépés. Ilyenkor én is újból átélem ami velünk történt, milyen nagy élmény volt ebben a hatalmas csodában résztvenni.
Mi még most is, 11 hét elteltével is nagyon sokat beszélgetünk a szülésről, a terhességről. Olyan fantasztikus érzés, amikor Peti ott van velünk, nézelődik, mosolyog, mi meg arról beszélgetünk, hogy "...nem izgultál amikor elindultunk a kórházba?, de jó, hogy ott voltál velem, törölgetted a homlokom és fogtad a kezem", emlékszel amikor kibukkant a kis fejecskéje?, ..mire gondoltál akkor?, ...milyen volt nézegetni az inkubátorban, amíg várt az öltöztetésre?, ..stb.
Nézegetjük a videót, amit az ultrahangos vizsgálatokkor készítettek, nézegetjük a fényképeket, amiket még akkor csináltunk amikor még Peti pocaklakó volt.
Szóval fantasztikus ez az egész és a Ti leírásaitokat olvasgatva ismét átélem az egészet...

Az elmúlt 4 napot Mojo szüleinél töltöttük. Ez volt az első komolyabb kirándulásunk. Egy kicsit tartottam attól, hogy esetleg másnap haza kell jönni, de azt hiszem Peti az én "menőkés" véremet örökölte.
Jól viselte az utazást, pedig 200 km-t tettünk meg. Útközben evett, ez kb. félúton volt, és szinte végig aludt a babahordójában. Amikor megérkeztünk, akkor egy kicsit sirdogált, de elvittük megfürdetni és akkor már semmi baj nem volt.
Egyébként imád fürdeni.
Amikor a fürdőszobában ráteszem a pelenkázóra, az egész gyerek megváltozik, mosolyog, jár keze-lába, magyaráz a maga babanyelvén, teljesen be van indulva.:) Aztán a vizben is ficánkol, először azért mert utálja ha az arcát megmosom :)), de utánna már pocskol a lábával.
Az öltöztetést is végigbeszéli, a szókincse az alábbiakból áll:
heöö
eööö
heee
buuu
puuu
hapu
öhöhö
hehe
vauu

Ezeket sorolgatja különböző hangerővel. Van olyan, amikor jár keze-lába, majd leugrik a pelenkázóról, a szemét kikerekíti, látszik rajta, hogy valamire nagyon készül, vesz egy nagy levegőt és a fent említettek közül kimondja az egyiket. Ilyenkor roppant elégedett magával és teliszájjal, fogatlanul mosolyog.

Néhány napja megtalálta a kezét is, most amikor fent van, akkor azok nézegetésével, ujjainak "számolgatásával" foglalatoskodik. Olyan jókat szoktunk rajta nevetni, amikor annyira elmélyül a "számolgatásban", hogy bandzsítva nézegeti az ujjait és közben csücsörít hozzá.:)))) Ilyenkor teljes a koncentráció.

Az éjszakát átalussza, este 1/2 10- 10 között elalszik, és általában reggel 6-ig bírja. Akkor megetetem és még visszaalszik egy kicsit 1/2 8- 8-ig. Ez most már nagyon jó, én is jókat tudok aludni végre.

Most már befejezem, pedig még annyi mindent szeretnék írni, de majd legközelebb. Így is nagyon hosszúra nyúlt ez a hozzászólás. Remélem nem haragszotok érte.

Sziasztok:
Buksi

Szia PK!
Mikor tervezitek tudatni a szülőkkel?? Biztosan arra is lesz majd egy jó kis ötleted!

petrakovacs50 Creative Commons License 2001.03.15 0 0 543
Sziasztok!

Most jottunk vissza az elso UHrol. FANTASZTIKUS volt. A magzat 22mm, latni a kis kezeit es labait valamint hogy ver a pici szive. A koldokzsinor is kialakult.

A doki tok jo fej volt. Nem surgetett, nem kapkodott. Feltett egy csomo kerdest, majd engedte, hogy en kerdezzek egy csomot. Jo sok kerdest irtam fel, de a tobbseguket meg korainak talalta. Persze valaszolt rajuk, csak nem ertette, hogy miert kerdezem. Ezek foleg a szulessel kapcsolatos kerdesekre vonatkoznak.

Kerdeztem, hogy szedjek e extra vitamint, vasat vagy kalciumot. Azt mondta, hogy meg szedjem be azt a ket folsav tablettat amim meg van, de mar nem kell ujbol felirni. A vasat azt mondta, majd a verkepem alapjan megmondja, a vitaminra es a tobbire meg azt, hogy nem kell EXTRA ha rendesen taplalkozom. Szerencses leszek, hogy jon a nyar es lesz egy csomo finom gyumi.

Az UHrol. HuvelyUHot csinalt, azt mondta, hogy a kovetkezo alkalommal (aprilis kozepe) mar hasi csinal.

A parom vegig kamerazott es meg kaptunk egy fenykepet is a dokitol.Olelkezes, konnyek...

Aztan jott a vervetel. Lecsapoltak 4 kapszulanyi vert. Aztan mondtak, hogy pisiljek, de erre nem voltam felkeszulve. Majd legkozelebb.

Remelem , hogy hamarosan mindenkinek resze lehet ilyen elmenyben.

Ciao
PK

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!