Mivel a tegnapi volt az első olyan nap amikor a bevétel 500 ezer dollár alatt volt, ezért még erről utoljára megemlékezünk ( én ) és innentől csak akkor írok bevételt ha ez ennél nagyobb ill. a hétvégi B.O..
Tehát, tegnap: cca. 490 ezer Usd
Összesen: 410,09 millió Usd
Érdeklődnék, hogy valakinek nincs-e meg véltelnül az eddig magyarul megjelent SW regények fordítási hibajegyzéke? Hála és köszönet érte, ha valaki tippet ad.
Hm, nekem is van ertelmes minoseg (kb. 1 honapja irtam rola), szines,
jo minoseg, asszem Dolby. De csak VCD.
Egyebkent en is orulok :)))) (ugyanannyira)
Egyik idióta haverom tegnap nyitott egy Episode Two topicot, hogy bosszantson, nade sebaj, majd ha leül a láz akkor is itt folytatjuk, csak majd olyan 2001/2002 környékén nyitunk újat. Addig minek, az új filmről is az igazi információk csak nem sokkal az első trailer előtt kezdtek érdemben szivárogni.
Addig örüljünk, hogy van ez.
Én örülök :)))) ( ez azt demonstrálja, hogy mennyire ).
Nem tudom, hogy elkerülte-e a figyelmeteket, de egy-két nappal előbb írtam, hogy megvan nekem a film értelmes minőségben ( színes, nem moziban felvéve, jó minőség / 3' / + Dolby Surround ).
Ha valaki netalántán tudna ennél jobbat akkor szóljon.
Hogy errol is szo esett, gondolkodoba estem hogy mi lesz, ha mondjuk vege lesz a nagy SW laznak olyan oktober vegere (nem is fogom banni... legalabb kevesebb flame beszolas fog jonni :), es akkor mi mit is fogunk magunkkal kezdeni? Mert ugye, a topic cime megiscsak Episode One, de addigra mar elegge leragott dolog lesz... Persze, lehet kezdeni Episode Two topicot is, vagy egy normal SW topicot, de nem tudom hogy azok mennyire maradnanak eletben. Persze, minden rajtunk mulik...
Pécsi és környékbeli érdeklődők figyelmébe!
Megtudtam, hogy a pécsi multiplex csak szeptember 30-án nyit, tehát a meglévő három mozi valamelyikében mutatják be szeptember 16-án a Baljós árnyakat.
Jelentés önmagunkről:
A még élő (legalább egy hónapja hozzászólt) topicok között a BMW E30 beelőzött százzal, úgyhogy visszacsúsztunk a 4. helyre a hozzászólások tekintetében. De kúszunk a 2000. sőt a 2100. hozzászólás és az utóbbival az örökranglista 5. helye felé. A bemutató kapcsán remélt felpörgés + az őrült autósok remélhető elkedvetlenedése szeptember végére akár az érmes helyezést is meghozhatja!!!
a mozival kapcsolatban annyit, hogy pest elég messze van tőlem (250 km) , és nem látok sok kedvet magamban , hogy felvonatozzak, de hát éehet hogy talán..
A génsebészeti megnyilvánulásom tényleg kicsit elhamarkodott volt, de sebaly.
Most láttam a könyvet puhakötésben is (998 FT), ezt megvettem , tényleg jobb olvasva, legalább Jar-Jar nem baromkodik benne annyit. Most végre lesett pár dolog. Mondjuk én úgy tudtam, hogy a Hutt-ok himnősek, szóval nem tudom mit keress Jabba mellet a "barátnője"
Ha jól tudom Lucas bácsi nem veszi figyelmbe a storyk ításánál a megjelent könyveket, inkább a saját feje után megy.. ő tudja, mindenesetrea Zahn könyvek általában jobbak mint a TPH kicsit butuska töreténete (bocsánat de hát ez van)
"Ez a Timothy Zahn könyv(A múlt kisértete) hogy illeszkedik az eddigi sztorikhoz?"
Tűrhetően.
Én az eredetiből is a könyveket veszem alapul, mivel az a részletesebb, bár lentebb volt aki a filmekre esküszik, mint alap. Zahn folytatása 7 - 9 rész szerintem jó folytatása volt a trilógiának, egy-két csúsztatás persze ebbe is belekerült, de hát ez így szokott lenni. A 9. rész után írtak mások is folytatásokat (vagy inkább közteseket a 6. és 7. közé), amelyeket úgy vettem észre elfogadtak, mint a SW világ része. Zahn új könyve már ezekben a regényekben megjelent új szereplőket is befogadja, és persze vannak új figurák is. Nekem tetszik, amit Zahn csinál, mert szvsz követte, a SW rajongók korosztályát ( megkomolyodását ), és inkább a taktikára, politikára, és a ravaszkodásokra helyezte a hangsúlyt, nem az akciókra.
Kicsit szélesebb látókörrel mutatja be a SW világot, mint azt a 4 - 6. rész tette. Magam részérő igazán sajnálom, hogy a TPM-et nem vele iratták meg, szerintem, tartalmasabb lett volna. ( Nem a TPM könyv íróját szídom, mert ő, ha tényleg a forgatókönyv alapján írta a könyvet, akkor szerintem jó munkát végzett, főleg hogy a Tatuinnal vezette be a történetet ).
Az eredeti kérdésre visszatérve kissé meglepett, a sith lordokkal való mennyiségi korlát, mivel Zahn több titkos Jedi szolgát is a császár keze alá adott, sőt a TIE FIGHTER animációi között ha kitüntettek, akkor nem a császár pörkölte a kezedre a tetoválást, és ezt ugye Lucas engedélyezte.
Zahn egyébként sokkal következetesebb, mint Lucas. Nem követett el olyan malőröket, amit az 1. és 5. részben Lucas igen. pl. Az 1. és ötödik részben, ha nem ment a hiperhajtómű, akkor sem estek pánikba, eljutottak egy másik rendszerbe, és még bele sem öregedtek, holott a Millenium Falcon legnagyobb fény alatti sebessége (menekülésnél gondolom ezt illik használni, ha nincs gyorsabb éppen kéznél :-) elég cammogós volt. Zahn könyvében ha elnyúlt a hiperhajtómű, akkor lehetett imádkozni. Tudom, hogy ez csak egy mese, ezért ilyesmibe nem illik belekötni, de egy mese is együtt komolyodhat(na) egy kicsit a rajongóival.
Ez a Timothy Zahn könyv(A múlt kisértete) hogy illeszkedik az eddigi sztorikhoz?
Én csak a VII-IX. részeknek szánt trilógiáját olvastam(Bir.örökösei, Sötét erők...)
Csak a DVD-ről tudok nyilatkozni ( nagy szomorúsággal ), a megjelenés csak ( !! ) 2005 után várható ( jelenlegi állapot szerint ) és együtt lesz kiadva a 6 film.
Ez nem érinti a SW:TPM-et, az valamikor jövő májusban jön ki videon ( és valószínüleg DVD-n ).
"4. A IV/V/VI. részekre nem igazán volt jellemző sem a humor, sem pedig a más filmekre történő utalás,..."
Jellemző valóban nem volt, de a VI-ben a tarzan ordítás mellett nehéz volt elsiklani. A IV. részben pedig, ha jól emlékszem a börtönblokban a 1138 volt a hercegnő "magánlakosztályának" a száma, ami valami korábbi Lucas filmben is fellelhető.
Az eredeti (értsd régi) magyar nyelvű könyvben mondta Obi-Van a robotra, hogy nem emlékszik, hogy valaha is lett volna robotja, főleg ilyen modern egység.
Más:
- A 4. - 6. részt kiadták már DVD-n valahol a világon, vagy fogják valamikor ?
- Megjelent már a második része Timothy Zahn: A múlt kísértete könyvének ?
A mai nappal a Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999) a nemzetközi összbevételek listáján elérte a No.9. helyet 593.7 millió dollárral.
Ezen eredmény az USA bevételeket ( 409 millió dollár, a film jelenleg all time No.3 ) és az összes többi ország bevételét ( 184,6 millió dollár, a film jelenleg No.51 )egybeszámítja.
És csak most fog elkezdődni a nemzetközi bemutatás úgy istenigazából.
Nagyon szívesen mennék, de az asszony háklis fajta és csak a mozi legtutibb helyéről hajlandó megnézni a filmet, ami jelen esetben nem biztos, hogy megtörténne, másrészt imádja a sci-fi, a SW-t is, így azt nem szeretné, ha egyedül nézném meg, ha tudjátok garantálni, hogy odaüljön ahova szeretne, akkor szívesen megyek.
Moni!
Falun most lattam eloszor a trailert. Ez szinkronizalt! A vetitesen is szinkronizalt lesz??? Mert nekem nem tetszett a szinkron. Azert meg megyek, mert a jegyet C.Zsolt megvette ;-) Meg egyebkent is. :-)
Lehet, hogy a rengeteg az költői túlzás volt, legyen mondjuk számos! Na, így már elfogadod? :) Hogy néhány példát vegyünk: Szerintem rendkívül humoros az a csipklődő évődés, amely Han és Leia között zajlik főként a Birodalom visszavágban, de már a Csillagok háborújában is, vagy az a jelenet, amikor Han megindul a rohamosztagosok után a Halálcsillagon, ám mikor azok zsákutcába kerülnek, kiderül, hogy csak a koréliai és Chewbacca üldözik a szakaszt, erre megfordul a "menet". Továbbá a wookie-val folytatott monológjai/párbeszédei sem utolsók.
Ami pedig Yodát illeti, a beszédmódja is mókás, továbbá helyzetkomikumot teremt az, hogy Luke nem jön rá, hogy a törpe lény a nagy Jedi-mester. Szóval számomra ez is humor forrása, és egyértelműen Yodához kapcsolható.
Ok, funkciójában akkor tényleg komp volt, de hogy minek nevezik a regényben, azt én sem tudom.:)
ZÁRTKÖRŰ VETÍTÉS
Eleddig a következők rendelkeznek jeggyel:
kaviat - 2 db
zombie - 1 db
A+P - 3 db
themagicfriend - 1 db
Czegle Zsolt - 2 db
Boros Gábor - 6 db
tirek - 2 db
filburt - 2 db
Gen - 2 db
pepe - 2 db
Ezenkívül valaki a napokban vett 12 darabot és a szerkesztőség még nem foglalt.
Ez összesen 35 jegy, ha jól számolom, tehát van még bőven. Ha nem nő jelentősen az igény, akkor is elmegyünk, csak akkor nem lesz zártkörű a buli. A befizetési határidő: augusztus 31.
Akinek kérdése van, írjon nekem.