A germán SW láz miatt olvasni lehet pár dolgot a régi filmekről is. Készült egy sszesítés, melyen a legtöbb pénzt keresett szinésznők szerepelnek. Az első... na ki? hát ja Carrie fisher (Leia hercegnő), pedig alig 14 filmet forgatott. sszessen 1.4 milliárd dollárt harácsolt össze, és ennek tetemes része a SW-é volt. Őt követte Julia Roberts (1.3 mrd $ , 21 filmel). Ahhoz képest, hogy Fisher nem nagyon alakított a triológián kívűl más filmben (talán még a Buck Rogers-re emléxem), szóval ahhoz képest jól bejött neki a StarWars...
Bocs ds9! De ezt én a helyi kereskedelmi rádióban hallottam. Furcsáltam is a dolgot, hogy lehet így összehozni a jeleneteket, ha nincs ott az egyik (főbb) szereplő.
Akkor javíts már ki lécci ha nem így van a következő: Darth Maul viszont "csak" egy kaszkadőrfőnök volt. És úgy került be a filmbe, mint annak idején a Han Solo-t alakító Ford. Állítólag ezért lett piros-fekete tetovált arc, hogy azt a kevés arcmimikát is eltakarják, mivel nem egy színészi tehetség.
Ez nem így van. Ahmed Best ( aki Jar-Jart játsza ) végig ott volt a forgatáson és az összes jelenetben benne van életben, sőt eredetileg úgy volt, hogy nem ő fogja játszani a hangját, de kirimánkodta magának ( míg ugye szegény Darth Maul nem így járt, ott más a hang ).
Az igaz, hogy utána a fejét és a mozgások egy részeét már utána rakták be, de csak Ahmed Best saját alakjára vannak ezek rárakva. Vannak képek a forgatásról, ahol A.Best Jar-Jar kosztümben van, hosszú nyakkal amiből csak a szeme néz ki középen.
Ő nyilatkozta valahol ( A.Best ), hogy Tunézia milyen szar volt mert a Jar-Jar kosztümben kurva meleg volt, de ennek ellenére talán R2D2-nak volt a legszarabb, mert ő egy fémdobozban ücsölt és egyszer a stáb szórakozásból megsütött egy tojást az R2-es egység fémvázán ( biztos nem volt meleg ).
Ahmed Besthez kapcsolódik az is, hogy valamelyik forgatási napon mondta neki Samuel L. Jackson meglátván, hogy hogy néz ki: " Hey man, you have a duck on your neck ! " azaz " Apafej egy kacsa van a nyakadon !", utalva ezzel Ahmed Best valószínüleg humoros küllemére.
A Jar-Jar-t alakító srácot, akik különben dobos, táncos színész stb. Lucas egy színházban találta/fedezte fel. A srác végig egyedül játszott a kamera előtt egy Jar-Jar szerű kosztümben, és utána vágták be a többiek közé és digitalizálták át az egész karaktert.
A sok bolond amerikai meg beköpte, hogy Jar-Jar pöszesége, vagy akcentusa miatt a film rasszista. Mások meg tüntettek ellene, és nem akarják viszontlátni a film többi részében! Van egy link valahol lejebb, kb. 2-3 hete raktam be.
Lökjünk egy picit a számlálón... Segítünk ds9-nek! :)
A topic valóban lezökkent egy picit, mert akik már látták, szinte minden lehetséges kérdést feltettek - azért remélem, van még, csak épp nem jutott eszünkbe! -, és már szinte minden kapcsolatos hírt közétettek. Most tehát irány a szeptemberi bemutató!
"Azt is tippelem, hogy kis hazánkban is ez a film lesz évekig a rekordtartó bevétel szempontjából." Azt mondom: Ámen! De sajnos, szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban, mert ahol a Titanic, illetve a Ni csak, ki beszél tarol, ott nem valószínű, hogy a kedvencünk überelni tud, legfeljebb nagyon magas nézőszámot hoz, az tuti, mert az 1997-es Special Edition is szépen dolgozott, de abból is a legtöbben a Csillagok háborúját nézték meg, a másik kettőre már jóval kevesebben mentek el.
Végignéztem a hétvégi nem amerikai bevételeket és a következőket szedtem össze:
- Japánban a hétvégén 28%-os SW bevétel emelkedés volt az előző hétvégéhez képest és ezzel az ottani bevételek elérték a 71,1 millió dollárt
- az Egyesült Királyságban a fil visszaelőzte az Austin Powers 2-t és második helyen végzett a premierfilm W.W.W. mögött, itt az összbevétel 62,3 millió dollár
- Izlandon ugyan a filmet csak 6 moziban mutatták be, de így is hozott 134,000 dollárt 40%-ot ráverve az eddigi csúcstartó Independance Day-re
A spanyol, német, osztrák premierek majd csak ezen a héten jönnek, valószínűleg ott sem lesz majd kicsi az érdeklődés.
Én egyébként arra tippelnék, hogy Japán, U.K. és Németország egyenként be fogja hozni a 100 millió dolláros bevételt és ezen kívül a maradék európai országok, főleg a nagyobbak, mint Francia o., Spanyol o., vagy egész Skandinávia és Hollandia be fognak még hozni együttesen 150-200 millió dollárt.
Azt is tippelem, hogy kis hazánkban is ez a film lesz évekig a rekordtartó bevétel szempontjából.
Huu.. a Topic leáldozott.. már nem volt fennt az első oldalon.. akárcsak a film :((
Habár holnap mutatják be németországban a filmet.. az lehet, hogy a bevételeken némit nyomni fog. Ott is elég nagy a sorbanálás a jegyekért. Most láttam a SW-os Lego, Hamburger, Cola és mittudoménmégmi reklámot.
Mostanában volt az egyik germán TV-n SW-os adás, és volt benne egy néger pasi, mint kiderült ő játcotta Jar-Jar-t, én egész végig azt hittem , hpgy csak ámítógépes szereplő.. van új a nap alatt
Láttátok már a starwars.com-on a shockwaves droidviewer? Nézzétek +, mert méri!!! Egy kis működési hibája van de azért jó húzás volt Lukács bácsiéktól!!!
Ahogy ez várható volt a film ezen a héten már az USA-ban nem volt benne a heti Top 10-ben és a 14. helyen végzett.
Ezen a héten a bevétel cca. 3 millió dollár volt és ezzel az összbevétel jelenleg olyan 415,645,000 dollár körül van.
A film a mai napon lépett a mozibemutatás 90.napjába, tehát már nem ez a legnézettebb film természetszerűleg.
Ennek ellenére még mindig műkszik bár korábbi becsléseim ellenére valószínűleg cca. 430 millió dollárig fog eljutni.
Mindenesetre a film az USA-ban marad az All Time No.3 film és nemzetközileg ki tudja ( jelenleg a 8.,de még nincsenek meg a hétvégi nemzetközi bevételek ) mit hoz a jövő, ami biztos, hogy ezen a héten indul a német, osztrák roham, tehát lesz itt még bevétel, nem is kevés.
Hajrá !
Még biztos nem maradtál le róla,mert még nem volt!Maximum Te nem leszel ott!Minden Relatív!Ahogy ezt már sokan állították!Mi a helyzet Joseph-fel édesbátyám?
Ha megnézed a topicot lejjebb, Kádár Mónikát kell keresni, nála lehet jelentkezni. Ha gondolod, az én jegyemet is kifizethetnéd (hitelbe), mert valszeg egyszerűbb odamenni az INDEXesekhez és ott befizetni. Cím szintén lent.
Sziaztok!
Bocs az üres levélért, elbénáztam.
Azt szeretném megtudni, hogyan lehet részt venni a zártkörű vetítésen?
Bocs, ha már mindenki tudja, én csak most csöppentem ide.
Előre is köszi a választ, ugye még nem maradtam le?
Figyusztok!!! Csinálhatunk ha ti is akarjátok egy egyenpólót a 09.18-i zártkörű vetítésre. De ehez legalább 30-40 darabot kellen készíteni, hogy emberi árban kijöjjön a darabár! Nem lenne túl csicsás, De ahhoz elég, hogy lássák a többiek kik vagyunk!!! Akit érdekel az ötlet az jelezzen viszza!!
Hát ebben van valami ( mármint, hogy csökken a hozzászólások száma ), de nem meglepő, először még a trailerek idején indult meg a topic, aztán amikor kint bemutatták a filmet és többen erről beszámoltak ( köztük szerénységem ) és elkezdődött a letöltési láz és azóta is szépen csordogált a dolog. Én az utóbbi leállást a nagy nyári szabadságoknak tulajdonítom és annak, hogy nagyon sokan ( remélem tanácsom és többek tanácsának hatására ) nem nézték meg a filmet PC-n és nem nagyon néznek ide, hogy tudjanak meg részleteket a filmről elöljáróban.
Szerintem ha a film bemutatásra kerül akkor megint megugrik a topiclátogatottság ( I hope so... ).
DE addig ( IX.16 ) csak elérjük a 2000. hozzászólást, főleg azért mert sokan voltak, olyan kedvesek ( utólag is köszi ) és nekem vindikálták a jogot, hogy én legyek a 2000..
Juhéj!! :)))
Vasárnap este az RTL klub Vasárnapi kiadás újból foglalkozott az SWEI-nal. Megmutatták, hogy hogyan választották ki Anakint a több, mint 3000 jelölt közül. Állítólag bejártak az USA-n kívül még egész Angliát és Írországot is, hogy a megfelelő szereplőt megtalaálják. Ők nagyon elégedettek voltak az eredménnyel. Majd meglátjuk.
Ma reggel már az Episode I-t hirdető óriásplakátot láttam. Egyre közeledik a bemutató napja. Még pont egy hónap.
Egyébként egy törvényszerűséget fedeztem fel: ahogy csökken Amerikában a jegyekből származó bevétel, úgy csökken ide a listára beérkező hozzászólások száma is.
Na, ma olvastam a legérdekesebbet.
Ez már az Epiode II-höz kapcsolódik és a következő.
Elképzelhető, hogy a második rész már kész lesz 2001 Májusára.
Ez nem biztos, hogy befolyásolja a 2002 Májusi bemutató időpontját, de ki tudja ?
Rájöttek ugyanis, hogy a következő részt ( annyira ) nem fogják teletömni CGI és egyéb effektekkel és ezért az utómunkálatok is jóval hamarabb befejeződhetnek mint a SW:TPM esetében.
Más. Bizonyos jelek arra mutatnak, hogy néhány hónap szünet után a Lucasfilm Ltd és a 20th Century Fox idén karácsonykor ( kihasználva a karácsonyi mozi-boom-ot ) az Usa-ban ismét bemutatja a filmet.
Erre utalnak azok a jelek is, hogy a filmet csak 2000 tavaszának végére jelölték ki videon való megjelenésre.
QQQ soká, szept 16.-án. Szept. 18-án lesz egy zártkörű vetítés(feliratos) a Duma Plazában, előnyei miatt (nem kell sorbanállni, eredeti hang, nincs papírzörgés(fanatikus rajongók)) ajánlom, bár én nem leszek itthon.
Ja a polót itt sopronban is láttam valkin.. szóval itt is van (asszem ez is kínai)
Most a "Total Film"-ben olvastram kritikákat a SW:EP1-ről. hát eléggé negatívak:
"Jobb mint a Jedi
de nem egy új remény"
kiváncsi leszek a moziban jobb lesz-e mint a monitoron, de hát a MÁTRIX után nagyon jobbnak kellene lennie, hogy hasonlóan felforgató legyen..
már csak.. tényleg hány nap is? mikor lessz a premier itthon?
En csak tegnap vetodtem erre. A nagy reszet elolvastam, igy lenne nehany eszrevetelem.
1. A "modern Artu egyseg" kifejezes szerepel a Valhalla Paholy altal 1993-ban kiadott konyvben: forditas Gomori Peter, 1980; harmadik, atdolgozott es javitott kiadas.
2. Ugyanitt a Millennium Falcon "nem egeszen 12 sztenderd idoegyseg alatt ert el a Kesselre"
3. Nem lehet hogy aki a TMP-ben Palpatin szenator, az csak egy klon, es a leendo csaszar utasitasait koveti?
Nem tudom hogy ez utobbi egyertelmu-e, hogy mire gondolok.
Bocs ha kicsit hosszu voltam es ismeteltem volna valakit.
Nos, en ketszer is lattam idekint Amerikaban, es hat azt az allaspontot kell, hogy megerositsem, amely az erenyeit emeli ki. Biztos elmeny annak, aki szereti, aki meg nem, az ne vagjon pofakat. Toleralja a nagy tobbseg hulyeseget.
egyszoval k**** jo! Nezzetek meg a bemutatot otthon! En is meg fogom nezni magyarul is, ha hazertem...
A hétköznapi bevételek úgy tűnik, hogy már nem fognak 500 ezer dollár felé menni, sőt már a hétvégi napok sem érték el az 1millió/nap bevételt.
Na. de sebaj.
A film ma cca. a 414.000.000. dollár körüli összegnél tart, csak az Egyesült Államokban és a nemzetközi bemutatások majd igazán csak Augusztus végétől indulnak be a fizető képes területeken.
Ezzel a bevétellel ( 414 millió ) a film az USA-ban minden idők No.2 filmje, nemzetközileg is a Titanic után ( mint az USA-ban ) valószínüsíthető a 2. hely ( addig még globálisan 296 millió dollárt kell hoznia, hogy leelőzze a jelenlegi 2. Jurassic Parkot, amely 920 millió dollárral áll ezen a helyen )
Megnézvén a tegnapi bevételeket az USA-ban ( 300 ezer körül ), azt kell állítanom, hogy A SW:TPM nem fogja elérni a SW:ANH bevételeit, legjobb esetben elérheti a 430-440 millió dollárt ( bár lehet, hogy egy második bemutatás ezen még tud változtatni, de ki tudja )
Tehát az már biztos, hogy az USA-ban a film marad a No.3 helyen, ami azért köztünk szólva nagyon jó eredmény, hiszen az első kettő a Titanic és a SW:ANH amiből az utóbbi, csak azért van a második helyen mert többször bemutatták.
A tengerentúlon ( az USA-hoz képest, tehát rajtuk kívül az egész világ + Mexico / csak azért mert az ugye ott van, nem a tengerentúlon / ) a film már átlépte a 200 millió dolláros bevételt ( 210,6 ) és ezzel a No.38, de ne feljtsük el, hogy jónéhány ( a legtöbb ) országban a film még nincs bemutatva ( mint az elég népes német nyelvterület, Francia.o. és még sokan-sokan mások ).
A nemzetközi bevételek tekintetében ( USA + tengerentúl, tehát summa Earth ) a film már a No.8 minden idők legjobban hozó filmje 623,4 millió dollárral ( ebből azonban a nagyobb részt még mindig az USA bevételek teszik ki / 412,8 /, de ez valószínüleg, szeptember-októberre már nem így lesz ).
Az előtte levő hét film a következő ( 1-7-ig ): 1. Titanic ( 1835 millió ), 2. Jurassic Park ( 920,1 millió ), 3. ID4 ( 811,2 millió ), 4. SW:ANH ( 783,7 millió ), 5. The Lion King ( 766,9 ), 6. E.T. ( 700,8 millió ), 7. Forrest Gump ( 679,7 millió ).
Ezeket szemlélve nem tűnik annyira logikátlannak, hogy a film nemzetközileg az első háromba belekerüljön, de én személy szerint a No.2 helyet tartom reálisnak és elérhetőnek.
Egyébként a SW az első film idén amely átlépte a 200 milliós bevételt az USA-n kívül.A legtöbb bevételt eddig Japánban hozta, ez 58,8 millió dollár, ezután az Egyesült Királyság következik 54,6 millióval.
Ha valakit erdekel, mar lehet kapni "unofficial" (gyk. chinese) TPM polot Pesten, nekem mar van, szerintem egesz turheto minoseg (csak birja a mosast). Egyebkent a filmplakat van az elejen.
Szombaton megyek nyaralni Spanyolorszagba, es sikerult kideritenem hogy az ottani bemutato aug.20., ami pont tokeletes arra hogy megnezzem ha mar arra jarok (mar ha lesz feliratosan is :)))
Ha erdekel benneteket, hazajovet utan beszamolok a spanyolorszagi TPM helyzetrol....
Az összbevételre a következő oldalon kereshetsz rá ( itt tudsz választani az USA / domectic /, overseas / nem-USA /, worldwide / ezek együtt / között:
http://www.vex.net/~odin/Gross/index.cgi?order=worldwide&start=1900&finish=1999&keyword=
( néha rosszalkodik, akkkor: reload )
A másik ahol, az USA-béli napi bevételeket megnézni táblázatban:
http://www.boxofficereport.com/ és ott kiválasztani a SW:Day by day performance-ot.
A másik, Darth Sidious és Palpatine 1 és ugyanaz ( igaz, hogy nincs benne a stáblistában, de ez lényegtelen ).