Keresés

Részletes keresés

FOMA Creative Commons License 2016.12.02 0 0 1428

"elvileg jövő héten kézhez kapom"

Valszeg gyakorlatban is, a múlt héten igényelt kártya már a kezemben van.

Előzmény: irreverzibilis (1425)
irreverzibilis Creative Commons License 2016.12.02 0 0 1427

passz,máshol nincs hk.-m,de nagyon nem is látom értelmét az ilyen átvezetésnek,legalábbis én biztos soha nem csinálnék ilyet és pénzt se veszek fel soha hk.-val

Előzmény: nyman (1426)
nyman Creative Commons License 2016.12.02 0 1 1426

hitelkartya szamlarol valo atvezetes melyik banknal ingyenes?

Előzmény: irreverzibilis (1424)
irreverzibilis Creative Commons License 2016.12.02 0 0 1425

én csak a felmondással várok,- addig is 3%-ért vásárolok élelmiszert,- mert egyszerűbb lesz helyben az Erste-nél felmondani,mint szextelefonozni 12 percig,Pest meg messze van,de a BB Upc-t már megigényeltem,elvileg jövő héten kézhez kapom

Előzmény: helloeverybody! (1422)
irreverzibilis Creative Commons License 2016.12.02 0 0 1424

tökmindegy,úgy látszik én eddig jobb bankokhoz szoktam,de a belső számlák közti átvezetés ingyenes volt

Előzmény: ac07 (1421)
blueye Creative Commons License 2016.12.02 0 0 1423

en mar megtettem. nem valaszolnak, en nem erolkodom...

Előzmény: helloeverybody! (1422)
helloeverybody! Creative Commons License 2016.12.02 0 0 1422

Igen, ez bizony pofátlan ajánlat. Nem is foglalkozom a hitelkártyájukkal, hanem miután visszaadtam a Citit, megcélzom a BB UPC-t.

Előzmény: irreverzibilis (1420)
ac07 Creative Commons License 2016.12.02 0 0 1421

Várj - ez a fordított irány: "átvezetés saját hitelkártyáról saját folyószámlára " - mivel nekem nem volt citis folyószámlám, ezért nem tudom, hogy ott egyáltalán volt-e ilyen lehetőség (ez kvázi olyan, mintha kp.-ban vennéd ki a hitelkártyáról a pénzt).

Előzmény: irreverzibilis (1420)
irreverzibilis Creative Commons License 2016.12.02 0 0 1420

ne b+,a privilégium számlámról utalással ingyenes volt a citilife törlesztése,erre meg:"Erste NetBankon vagy Mobilbankon vagy TeleBankon történő belső átvezetés saját hitelkártyáról saját folyószámlára Min . 500 Ft " elmennek a büdös p.ba

és még ott is levennének plusz 400ft.-al,hogy a citilifem 690-ft.-os havi díjaát megtartanák,míg a wizz hk. 290ft.-os díja van bárkinek! arcátlan ajánlat

Előzmény: rocky-rumburak (1419)
rocky-rumburak Creative Commons License 2016.12.01 0 0 1419
Előzmény: tibi9999 (1404)
rocky-rumburak Creative Commons License 2016.12.01 0 0 1418

FYI mint kiderült az ujbankom.hu Citi- Erste kondilistából, Visa kártyák esetén a Visa saját átváltási árfolyamát alkalmazza az Erste külföldi vásárlások esetében, ami lényegesen jobb mint a banki árfolyam.. Pl. Erste Max MasterCard esetében ez nem így van, ott banki deviza eladási a tranzakció elszámolás !! Nem véletlen hogy a Visa Classic kártyahoz nem lehet pénz visszatérítést igényelni!!

egy példa 11.29 napi deviza árfolyam :
Visa árfolyama: 1 Euro = 311.0815239656 Hungarian Forinthttps://www.visaeurope.com/making-payments/exchange-rates 

Mastercard arfolyam: 1 EUR = 310.638428 HUF
https://www.mastercard.us/en-us/consumers/get-support/convert-currency.html

ERSTE: deviza eladási árfolyam: 322,27

(RAFFi deviza eladási árfolyam: 314,99)

Erste bank policy: Visa és MasterCard 
Forinttól (HUF) eltérő devizanemben végzett tranzakciók elszámolásaKülföldön vagy belföldön, nem forintban (HUF) történt bankkártya használat esetén a tranzakció eredeti összegét és devizanemét

- a Visa nemzetközi kártyaszervezet az általa alkalmazott napi árfolyamon HUF-ra váltja az alábbi módon: amennyiben a tranzakció devizaneme nem EUR, először EUR-ra, majd ezen EUR összeget HUF-ra, amennyiben a tranzakció devizaneme EUR, úgy a tranzakció eredeti összegét HUF-ra,majd ezen HUF összeg kerül terhelésre az ügyfél bankszámláján a feldolgozást követő banki munkanapon (könyvelési nap).

- a MasterCard nemzetközi kártyaszervezet a tranzakció eredeti összegét és devizanemét az általa alkalmazott napi árfolyamon átváltja a Bank elszámoló devizanemére (EUR). A Bank a MasterCard nemzetközi kártyaszervezet által elszámolt devizaösszeget a kártyaszervezettől a Bankhoz való beérkezés napján érvényes, utolsóként fixált számlakonverziós deviza-eladási árfolyamon váltja át a bankszámla devizanemére (HUF) és terheli a Számlatulajdonos bankszámláján a feldolgozást követő banki munkanapon (könyvelési nap).

berva1 Creative Commons License 2016.11.28 0 0 1417

Köszi az ötletet!

Előzmény: amaszat (1416)
amaszat Creative Commons License 2016.11.28 0 0 1416

Igen.

Vagy ott van még az az (ingyenes) opció is, hogy Erste pénztárban befizeted a HK-számládra a pénzt. 

Előzmény: berva1 (1415)
berva1 Creative Commons License 2016.11.28 0 0 1415

Erste Joker Hitelkártya igénylésén gondolkodom, de a folyószámlám - amire a fizetésem is utalódik -, az Unicredit banknál van. Tudom utalással onnan kiegyenlíteni az Erste-s hitelkártyával felhasznált összeget?

helloeverybody! Creative Commons License 2016.11.28 0 0 1414

Igen, emlékszem, én Malév kártyával kezdtem, és fél év után végleg elengedték az éves díjat havi x forintos költés ellenében. Aztán 2012 őszétől jött a Life, ami szintén jó volt, de a lányom pl. tavaly már sokkal rosszabb feltételekkel tudta csak igényelni, s csak az ajándék 20ezer miatt kérte, mint ahogyan én is kaptam ugyanannyit. A bónuszok meg nyilván nagyon jók voltak. Ezek után nekem nyilván nem tetszik sem a Max, sem a Joker, ráadásul azoknak sem biztos hogy jobb, akik már tranzakciót fizettek és csak 1%-ot kaptak a kajaboltok után a Life kártyájukkal, mert a tranzakciós illeték a Max-nál is ugyanúgy megmarad nekik, tehát az 1% ott sem lesz csak 0,7. Legfeljebb a 4%-os kategóriákkal kereshetnek valamennyit, ha találnak megfelelőt.

Előzmény: punk anderson (1413)
punk anderson Creative Commons License 2016.11.28 0 0 1413

Ezek szerint viszonylag régi kártyád van, ha 3%-ot kapsz élelmiszerre. Régen parádés volt a Life. Főleg, amikor még éves díja volt és bizonyos éves költés, ha megvolt, még azt is elengedték.

Egy idén igényelt Life-ot összehasonlítva egy Jokerrel viszont jobb a Joker.

Life esetében tranzakciós illeték is volt már, ergo 0,7-et kaptál csak a vásárlásokra, élelmiszerre is csak 1-2 hónapig volt több százalék. Havi díj + sms díj.

Viszont az ajánlási bónusz valóban elég jó volt.

Előzmény: helloeverybody! (1411)
edkedk Creative Commons License 2016.11.27 0 0 1412

Citi Lifenál én emailben kapom a tranzakciókról az értesítést, nem számolják fel a 400Ft-ot.

Előzmény: punk anderson (1410)
helloeverybody! Creative Commons License 2016.11.27 0 0 1411

Így nézve valóban, de én a Citinél sem kértem olyan szolgáltatást, ami plusz ktg lett volna, így nekem csak 690 volt, miközben számtalanszor kaptam 5000 Ft-ot, illetve legutóbb 20ezret az ügyfél ajánlási programjukban, úgy hogy nekem az a kártya gyakorlatilag ingyen volt, és akkor még nem szóltam arról, hogy a Citinél 3%-ot kaptam a kajaboltokra, míg a Joker az éves 9ezer körüli költségért csak egyet ajánl. Na persze ott vannak a kiemelt kategóriák a néggyel, de nekem mondjuk még azzal sem igazán éri meg.

Előzmény: punk anderson (1410)
punk anderson Creative Commons License 2016.11.27 0 0 1410

Még mindig olcsóbb, mint a Citilife, ha sms-t is kérsz. Erste költsége (éves díj havira leosztva + zárlati díj) jelenleg 748 HUF. Life meg 690 + 400 körül volt per hó.

Előzmény: helloeverybody! (1409)
helloeverybody! Creative Commons License 2016.11.26 0 0 1409

Olyan magas hitelkártya díj mellett lehet is....

Előzmény: punk anderson (1408)
punk anderson Creative Commons License 2016.11.26 0 0 1408

Joker esetében is free of charge az sms értesítés.

Előzmény: Törölt nick (1407)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.26 0 0 1407

Wizz hitelkártyánál havi díj mentes és korlátlan számban darab díj mentes is az sms értesítés.

Mióta meg van, egy forintot sem számoltak még fel, pedig mindenről kérek sms értesítést.

Előzmény: OrSoLy (1406)
OrSoLy Creative Commons License 2016.11.26 0 0 1406

Nekem biztosan nem ezt mondták, és nem is így van beállítva, aminek akkor nem lenne értelme. Lehet hogy a szolgáltatás ingyenes, de az sms-eknél fizetni kell, vagy nem ezt tapasztalod? Mert akkor bemegyek és rákérdezek, visszacsinálom (nekem is WIZZ hitelkártyám van).

Előzmény: Törölt nick (1403)
szocske_ Creative Commons License 2016.11.26 0 0 1405

az ersténél nem jellemző ez, és szerencsére nem hívogatnak havonta és próbálnak rám tukmálni személyi kölcsönt sem (legalább néznék meg a fogyasztási szokásaim, hogy lássák megtakarítási számlákra fizetem be havonta a hitelkeretem 90%-át, ha ennyit félreteszek minek kéne nekem hitel?)

személyes tapasztalatom nincs, de úgy tudom a BB-nál van ilyen lehetőség, hogy 1-1 nagyobb értékű vásárlást (vagy az aktuálisan felhasznált keretet??) hosszabb törlesztéssel kezeljenek, szerintem náluk érdemes érdeklődni.

tibi9999 Creative Commons License 2016.11.26 0 0 1404

Javaslatokat szeretnék kérni.

A Citi Bank ugye átadja ügyfeleit az ERSTE banknak. Ezért az én Citi Life hitelkártyám megszűnik és helyette lesz ERSTE Max. Itthon is elég gyakran és külföldön is használom.

Sajnos az ERSTE már eleve a kártya prémium jellegét is elveszi. A Citinél EC/MC WORLD kártya volt, az ERSTE-nél már csak sima kártya lesz. Tehát a reptéri EC/MC VIP Lounge-ot már buktam. :(:(:(:(

Illetve ami fontosabb, hogy a Citinél minden évben volt (főleg nyáron), hogy MINDEN KÜLFÖLDI vásárlást 10 havi KAMATMENTES részletben lehetett visszafizetni. Mindegy hogy repjegy, autóbérlés, szállás, vagy csak egy hamburger. Sőt, még külföldi online vásárlásra is működött!!! És mondjuk egy USA útnál, tök jól jött hogy nem 700.000 Ft-ot kell a következő hónapban egyszerre visszafizetni, hanem csak 10x70.000 Ft-ot.

Kérdésem a jelenlegi ERSTE hitelkártya ügyfelekhez. Az ERSTE-nél is szokott lenni ilyen akció?

Ha nincs, tud valaki valami olyan bankot/hitelkártyát ajánlani akinél hasonló akciók szoktak lenni? Nekem valahogy az ERSTE már most nem szimpi....

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.25 0 0 1403

Erste hitelkártyáinál ingyenes az sms értesítő.

Nekem Wizzair hitelkártyám van, annál biztosan. De úgy tudom a többi típusúnál is.

Előzmény: OrSoLy (1401)
ac07 Creative Commons License 2016.11.25 0 0 1402

Amennyiben az elfogadó POS offline authorizál, akkor nem fogsz SMS-t kapni, legfeljebb akkor, ha a terminál beküldi a központba a napi offline tételeket (pl.: pénztárzáráskor).

Előzmény: ronaldinhogaucho (1400)
OrSoLy Creative Commons License 2016.11.25 0 0 1401

Szerintem ezért be kell menni, és az ügyintéző tudja beállítani. De kiszámoltad már, mennyi pénzbe kerül az neked, hogy mindenről sms-t kérsz? Én egyszer megnéztem, elhűltem, és lemondtam a bizonyos összeg alattiakról.

Előzmény: ronaldinhogaucho (1400)
ronaldinhogaucho Creative Commons License 2016.11.25 0 0 1400

Azt meg tudná mondani valaki, hogy hol tudom beállítani, hogy a HK-mhoz tratozó SMS értesítő akkor is jöjjön, ha 1000 Ft alatt vásárolok Paypassal? Kicsit  idegesítő, hogy ráadásul néha jön róla sms, néha nem, nem tudom milyen beállítás lehet, de vsz. az 1000 Ft (és paypass?).

campobaszo2 Creative Commons License 2016.11.21 0 0 1399

Még egyszer elolvasva az esetedet,ha a fizetési határidő napján - még ha este is - átvezetted a tartozást,akkor nem késtél,az hogy a könyvelés dátuma egy nappal későbbi nem számít.

Előzmény: amaszat (1398)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!