Ilyesmiről nem tudok nálunk. A városban egyetlen filmforgalmazó van, és övé az összes premierfilmes mozi, és ezekben jegyet három nappal az előadás előtt lehet legkorábban rendelni. Persze, lehet, kivételt tesznek majd ezért a filmért, de nem hiszem. Hogy a fővárosban mi a helyzet, arról gőzöm sincs, ráadásul ott nem ilyen pofonegyszerű a helyzet (rengeteg a mozi és sok tulajdonos). Azért utánaérdeklődöm majd, mert úgyis szeretnék plakátot szerezni...:)
Ossznepi korkerdes:
Tudja valaki hogy a TPM-re a jegyarusitas kishazankban hogy fog lefolyni?
Merthogy pl. Ausztriaban nemreg kezdodott meg az elovetel (1 honappal a bemutato elott) es 15000 el is ment az elso nap.
Erdekelne, hogy lesz-e jegyelovetel, mikortol es milyen szervezesben. Tehat hogy lesz-e pontos idopont amikortol elkezdik arulni a jegyet. Azazhogy lesz-e sorbanallas vagy sem. (En pl. szivesen elmegyek sorbanallni meg akkor is ha a 18-i vetitesre mar van jegyem, de csak akkor ha ti is jottok :)
Jo lenne ha olyan valaki tudna valaszolni aki nem csak ugy hasbol mondja...
Egy pályázat, most kaptam, még éppen aktuális, tehát lehet jelentkezni, csak bátran! At least, you could reveal yourself...
From garym@rex.sps.mot.com Mon Jul 12 09:06:47 1999
Position Available Immediately: Apprentice Sith Lord, Dark Side
Consulting Group
An unexpected position has opened up in the Dark Side Consulting Group
for an Apprentice Sith Lord. The ideal candidate for this position
would like galactic travel and possess a complete understanding of and
competence with the Force, or demonstrate a willingness to learn.
Duties include: Performing competitive intelligence, hands-on
intervention in support of the Sith Master's planning initiatives,
ability to travel the galaxy widely, and operating a variety of
laser-powered hand weapons and high-powered space/air vehicles. Some
slaying of enemies of the Dark Side is also required, which may be
performed using the Force or hand weapons.
Qualified applicants would possess good communications skills
(especially when speaking in menacing whispers), and would be
action-oriented individuals and risk takers. A background in study of
the Force (light side or dark) is desirable, as would typically be
acquired by those with advanced degrees or significant course work in
Jedi Arts from the University of Coruscant. Applicants should also be
familiar with holographic projection equipment, possess a valid galactic
pilot's license (for all classes of ships), and must show a willingness
to give in to their hate. A proven track record of using fear and/or
Jedi mind tricks to control others is also desirable, as is the ability
to speak several galactic languages.
Ideal candidates for this position would also have no children or other
living relatives who are strong in the ways of the Force. (A new hire
would be given several weeks to meet this requirement.)
Compensation for this position is commensurate with experience, and is
extremely competitive for this field. Benefits include a generous
severance package, a company starship, and a dark-colored clothing
allowance.
The Apprentice Sith Lord reports to and works closely with the Sith
Master, and experience in such small, team-based organizations is vital
to the success of the master's plans. Discretion is also highly valued,
as is the ability to see the future before it happens.
Applications will be accepted until the end of July. Transmit them
holographically to: jobs@darkside.com .
Dark Side CG (tm) is a small and highly-focused organization, founded a
long time ago. Our core values reflect the short-term advantages of
harnessing hatred for institutional power and the long-term desirability
of controlling the galaxy. We provide direction to our partner
organizations through knowledge management, incident control and our
rapid on-site intervention expertise. Our partnered organizations
include the Imperial Senate, the Hutt Gambling Collective of Tattooine,
and many large software companies.
Szóval elnézést az angolul nem értőktől, ez csak egy tréfa volt, de túl hosszú ahhoz, hogy most nekiálljak lefordítani, talán majd valamelyik nap.
Elkezdődtek az Episode II. előkészületei. Szeptember elején kezdi el az interjúkat Robin Gurland casting director és legkésőbb november elején már tájékoztatnak mindenkit a végleges szereposztásról.
Lehet, hogy nemsokára át fogok térni a heti bevétel ismertetésére ( ha a napi bevételek véglegesen 500 e. dollár alatt maradnak ).
De még vagyok, napilag.
Tehát, a tegnapi bevétel 586,415 dollár ezzel az összbevétel, 403,357,141 dollár.
Az amerikai all-time listán a film No.3.
A nemzetközi all-time listán a film No.11 ( 557.7 millió dollárral ).
Az amerikai bevételeknél a film, még mindig, annak ellenére, hogy bevétel szerint csak a 10. a termenkénti ( vásznankénti ) bevételek szempontjából a ( az első 10-ből ) a No. 6., ezzel leelőzve a Tarzan, Wild Wild West, Big Daddy, Lake Placid c. sokkal később bemutatott filmeket.
Fúúú, ez vérciki, ne haragudj!!!!
Valószínűleg nem munkaidőben történhetett a dolog. A helyzet úgy áll, hogy az index szerkesztősége az Inventra Kft-nél vendégeskedik, amíg nincs végleges helyünk. Ott pedig tényleg nem mindenki tud erről az akcióról. A titkárnőjük és a mienk (Bohn Andi) igen, de ha ők nincsenek ott, akkor lehet gáz. Velem is előfordult már hétvégén meg éjszaka, hogy alig tudtam bejutni, mert az ügyeletes srác még nem hallotta a nevem.
Ha kárpótlásul elfogadod, akkor írok egy levelet, benne a számommal, hívj fel és beszéljünk meg egy időpontot, hogy odaadhasd a pénzt.
Mégegyszer elnézést.
Ha emlékezetem nem csal, a jegyeket a feladóvevény alapján kaphatjuk meg (mármint azok, akik csekken fizettek), a helyszínen. A bejutás jelmezben talán könnyebb lenne ( jelmezes vetítés ?).
A hétfői bevételek tanúbizonysága szerint, a film a 10-ik helyen végzett
586,415 dollárral, ezzel az összbevétel elérte a
403,357,141 dollárt.
Ami nagyon érdekes, az az, hogy a vásznankénti átlagban a film annak ellenére, hogy bevételek szerint csak a 10., átlag szerint a 6., ami elég szép eredmény.
Az all-time nemzetközi bevételek szerint már a 11. helyen áll, tegnap óta.
Ha a bevételek továbbra is így alakulnak, akkor a hét végére a film elérheti a 408 millió dolláros bevételt az USA-ban.
Tekintve, hogy a következő film az USA bevételi listán ( és egyben a Titanic után a No. 2 ) a Star Wars ( 1977 ) 474 millióval, annak a bevételnek az eléréséig még jó sok pénzt kell(ene) hoznia a filmnek ( olyan 70 milliót ) ez az én mostani számításaim szerint csak akkor sikerülhetne, ha a film még cca. 20-25 hétig műsoron lesz.
Egyébként egy listán a SW:TPM már a No. 2 az USA-ban a bevételek szerint, éspedig az első bemutatás alkalmával befolyt bevételek listáján ( az első négyből az E.T. és a SW ( 1977 ) bevételei többszöri bemutatásból származnak).
Az enciklopédia 2490 pénz. Érdekes, azt hittem, hogy mivel ez a 4-5-6 részek alakjait és technológiáit tartalmazza, angolul már réges-régen megjelent. Hát nem. Tavaly adták ki először a ködös Albionban. Amúgy jókat lehet mazsolázgatni benne:)
Mennyiért vesztegetik az enciklopédiát?
Ami a vetítést illeti: lassan erre is gondolnom kell, mert én vidékről fogok átruccanni Pestre, és még addig ki kell derítenem a térkép alapján, hogy hol is van ez a Hollywood Plaza, és miként lehet odajutni.
Valszeg nyitott kapukat döngetek, de azért elmondom; megjelent a SW képes enciklopédiája magyarul, bár ez a változat az Episode I. figuráit nem tartalmazza. Azert szép. Ha valakinek most lesz szülinapja ...
A SW-vetítéshez kapcsolodva. Én nem aggódom a dolog miatt, annakidején postán adtam fel a pénzt, később rákérdeztem Mónikánál, aki szólt, hogy minden OK. Inkább az izgat, hogy miként kerül hozzánk a jegy. Ugyebár, szeptember 18-án a Plaza-ban fog tipródni a város apraja-nagyja. Jó, ha eljutunk a földszintig jegy nélkül ...
Hat en befizettem a penzt Monikanak szemelyesen. Szerintem itt arrol van szo hogy mivel mas nem ert hozza, ezert fogalmuk sincs arrol hogy mi ez az SW-vetites (mivelhogy Monika ezt szemelyesen intezi amennyire tudom). Szerintem nem kell mindjart nagyon megijedni. (Legalabbis remelem hogy a penzemert kapok mozijegyet es talalkozom nehanyotokkal is :)
OFFTOPIC
LeonardoDiKabrio. Khm.
Volt most egy mozimaraton a Lurdyban, a skacok állítólag 39órán keresztül húzták az igát. De mikor a több, mint másfélnap után a Titanic került vászonra, a megmaradt 3 bátor vállalkozó szellemű ifjú közös megegyezéssel feladta a dolgot.
:)))
ONTOPIC
Nemcsak az atom, de az összes többi PGAs oldal se nem megy. Úgyláccik nyaralnak vagy valami mást csinálnak nagyon.
B[
Megjelent az Episode I. második magyar nyelvű kiadása, puhaborító, a plakát / CD borító festménnyel az elején. Legalább befér a polcra. Nem vettem még meg, de kíváncsi lennék, hogy megtörténtek-e az óhajtott változtatások a fordításban... Kétlem!
Volna egy súlyos kérdésem is:
Vajon igaz, hogy egyik híres popsztárunk eredeti neve "Palpatine Szenátor" volt, amit később a hangzatosabb "Császár Előd"-re magyarosított?!
A pletykák szerint autóvezetés közben amúgy is a "Wipe them out.. all of them!" szlogent követi... 8-)))
(Tudom, tudom, bocs...!)
Amit kihagytam, hogy a film a nemzetközi bevételi listán, amelyen az USA és a többi ország összesített bevételei szerepelnek, már a 12., 534 millió dollárral.
Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy a világ nagyobbik részén a film még be sem lett mutatva ( mondjuk egész Európa, kivéve U.K. ), akkor ez nem egy rossz eredmény.
Ma elmentem a XIII.ker Hollán Ernő u.13-15 szám alatti Inventra kft-hez, amit Kádár Mónika adott meg, hogyha valaki inkább személyesen akarja a pénzt befizetni akkor itt tegye. A tapasztalatom a következő volt: A kaputelefonon felcsengetve és udvariasan bemutatkozva előadtam szándékomat. Az „úr" csodálkozott, nem tudott az egészről semmit. Kértem, hogy akkor engedjen be és személyesen adja át a „cég" telefonszámát, hogy tudjak érdeklődni a dolog felöl. Be is engedett a kapun azonban a folyosó előtti ajtót senki nem nyitotta ki. Kb. negyed órát vártunk de nem történt semmi. Csengő nem volt, úgyhogy eljöttünk.
Talán ezért nincs sok jelentkező. Én speciel nem szívesen adok fel pénzt egy számlára úgy, hogy nem tudom kinek fizetek!
Komolytalan az egész szervezés úgyhogy MI inkább sorba állunk......
Ha valóban létezik elfogadható minőségű, magyar feliratos változat (lehetőleg nem a "Z" betűs), akkor azt megvásárolnám akár vcd-n, akár videokazettán!!!
Ha valóban létezik elfogadható minőségű, magyar feliratos változat (lehetőleg nem a "Z" betűs, akkor azt megvásárolnám akár vcd-n, akár videokazettán!!!
Helló, Tirek!
Megtaláltam C-3PO számának eredetét (70. o.): "Azért a hármas számot adta a droidnak, mivel egy kicsit családtagnak tekintette, s ő volt a harmadik az anyja és maga után." És a 69. oldalon: "...az a protokolldroid volt, amelyet ő alakított át a hálószobája munkapadján." Tehát nem ő készítette a semmiből, hanem csak helyreállította, és max. megbuherálta.