Keresés

Részletes keresés

Varázsos Barát Creative Commons License 1999.08.02 0 0 1987
Kedves Fragressor!

Igazán nem akarok kötözködni, de mégis muszáj megjegyeznem, hogy az írek és a skótok alapvetően nem _normann_, hanem _kelta_ közös múltat sirathatnak vagy annak örülhetnek. Persze voltak arrafelé normannok is, akik szintén bedolgoztak "népesség-gyarapításilag", de nem a két nép ősei, és az angolok már a normannok előtt partra szálltak Angliában.

Ami a humort illeti, nem tudom, milyen IV/V/VI. epizódokat láttál, mert az általam látott verziókban rengeteg humor forrása volt számomra Han Solo és a két robot, és még számos egyéb lény, például Yoda, az ewokok. Szóval azokból sem hiányzott a nevetés. Abban viszont igazat adok, hogy az "intervizualitás" (más filmekre való kikacsintgatás) nem volt jellemzője az előző három résznek.

Ezzel kapcsolatban még egy dolog: az Atomon látható jármű (in Watto's junkyard) a 2001. Űrodüsszeiából inkább szerelőegység, mint komp, hiszen alapvetően nem szállításra (komp), hanem a manipulátorjaival különböző külső munkák elvégzésére lett tervezve. Ha már konkrétumokat említettél... De ezzel el is hallgatok, mert örültem, hogy neked is tetszett a film. :)
Fragressor Creative Commons License 1999.08.02 0 0 1986
SWE1 Dublinban
Jelenleg Dublinban tartózkodom, és mivel vagyok olyan türelmes, hogy ne nézzem meg gagyi CD-ről, de annyira nem, hogy szeptemberig várjak, kipengettem 11 jó ír punt-ot (3,545 még jobb magyar forint), hogy megnézhessem a FILMet (ez két megnézés ára, de lesz harmadik is).
Saját véleményem röviden: amikor a IV. részt láttam, 3.-os ált. isk. voltam, akkor igencsak hatott rám a film, főként persze a látvány, de a sztori is. Az azóta eltelt időben láttam jónéhány olyan filmet, amiben volt színészi játék, tartalmas párbeszédek és persze olyan történet is, ami mondott valamit a világról. Nos, az Episode I. nem ilyen film, aki a katarzist keresi, ne itt keresse. Viszont aki IGAZI mesére vágyik, az ide gyűjjék. Aki pedig SW rajongó, az most kezdheti el érezni, ahogy a dolgok lassan kerek egészet alkotnak, ahogy a hat rész története lassan egy jól végiggondolt, teljes univerzumot ad ki.
Ami a konkrétumokat illeti:
1. Aki teheti, ne szinkronizáltan nézze meg (még a feliratosat sem javaslom), nem tudom, milyen lesz a szinkron, de olyan jó nem lehet, mint az eredeti hang. Ráadásul a filmben beszélő minden lény tisztán, érthetően szól, még a gungák beszédét is érteni.
2. Beindult a licenc nagyüzem, a teljesség igénye nélkül a következő dolgokat láttam: gyerek hátizsák D. Vader, D. Maul és JJ Binks fejjel (mint a hátizsák macik), különböző méretű és anyagú fejbögrék (Her Highness Queen Amidala, D. Maul, C-3PO), SWE1 jégkrém (battle droid alakú, Eskimo), SWE1 Kellogg's izépehely, illusztrált forgatókönyv, könyvek tömkelege (kiemelten az Incredible Cross-Sections, a must have, ahogy itt mondják), D. Maul gyerek görkorcsolya, akciófigurák minden mennyiségben, plüsszfigurák több méretben (JJ Binks, Watto), Jedi kommunikátor, mindenféle Lego, gyorséttermi gyerekmenük, pólók, stb.
3. Dacára, hogy a QG Jinn-t alakító Liam Neeson az egyik legfontosabb ír színész, és hát Obi-Wan McGregor is valahol rokon (a skótok és az írek közös normann ősöktől származnak, aztán mindkettőt lenyomták az angolok, sajnos módon), naszóval ennek ellenére a 8. vetítési napon még 20:03-kor is lehetett jegyet kapni a 20:00-as filmre, és hát bőven volt hely az első sorokban (ajánlom mindenkinek, főként a jó hangosítású mozikban, haver, ilyet otthon nem hallasz). Persze az is igaz, hogy minden moziban ment és a Virginben naponta vagy hatszor-hétszer.
4. A IV/V/VI. részekre nem igazán volt jellemző sem a humor, sem pedig a más filmekre történő utalás, itt pedig van mindkettőből jól: akárki akármit mond, JJ Binks igen jópofa, illetve a figyelmesek láthatják a Discovery egyik űrkompját (lásd az ATOM-on) valamint az E.T. fajt a Szenátus üléstermében.
kaviat Creative Commons License 1999.08.02 0 0 1985
jó 5let :))) ds9 mestert +illeti a 2000 :)))

.kav]4t

Fragressor Creative Commons License 1999.08.02 0 0 1984
A IV. rész prológusában van egy ehhez hasonló mondat: '... Palpatine szenátor császárrá koronáztatta magát és innentől nem érdekelték a nép bajai .... Ez tény, nem csak sejtés.
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.08.02 0 0 1983
Kedves Topic-társak!

A következő javaslatom lenne: Figyelje mindenki a számlálót, mert már túlhaladtunk az 1900-ik hozzászóláson. Megilletné ds9-et a 2000-ik hozzászólás joga!:) Vagyis a számlálót figyelve engedjük át neki a szép kerek számot! Megérdemli, amiért ilyen jó kis fórumot csinált kedvenc történetünknek, és szorgosan életben tartja! Kalap!

ds9 Creative Commons License 1999.08.02 0 0 1982
Idemásolom az Intercom válaszát SW jegyelővétel ügyben ( remélem nem sértek ezzel személyi jogokat ):

Kedves Ákos ( ez én vagyok :),

Star Wars ügyben még nagyon sok minden nincs véglegesen eldöntve, mert a
legtöbb dolgot George Lucas maga hagyja jóvá minden országban. De ha minden
igaz, ugyanúgy lesz, mint Amerikában, egy héttel előre lehet jegyet venni,
max. 12 darabot.
Feliratos változata természetesen lesz a filmnek, bár én azt hiszem, hogy a
szinron is elég jól sikerült.

Üdvözlettel:
Dési @ndrás
Művészeti vezető

Nagyon korrektek mert válaszoltak, pusszantás nekik.

Varázsos Barát Creative Commons License 1999.08.02 0 0 1981
Most vettem meg Timothy Zahn: A múlt kísértete c. könyvét, ha valakit érdekel, 799 Ft-ért vesztegetik.

Kedves Flaci! A dolog valóban fura, de hát ez végül is mese (fantasy), és a mágneses mezős védelem a film szerinti magyarázat, amely a Millennium Falcon előtt megnyílik, és úgy fest, csak előtte, mert az ott álldogáló katonák a megnyitáskor nem szippantódnak ki a világűrbe.

Tirek Creative Commons License 1999.08.02 0 0 1980
Bocs, de ha jól emlékszem, a mitokondriumokkal lett öszehasonlítva. Ezek pedig saját, független örökítőanyaggal rendelkeznek(a sejtektől függetlenül szaporodnak), bár a sejtekben vannak, s azok működésében jelentős szerepet játszanak. Valami ilyesmi lehet itt is. A midi-k szimbiózisban élnek a sejtekkel, de ettől még független lényeknek kell tekinteni őket.
Az, hogy kinek a sejtjeiben hajlandóak élni, és kiében nem, szerintem ez határozza meg az érzékenységet és nem a saját génállomány.
Dob Creative Commons License 1999.08.02 0 0 1979
Látom ez a midi dolog felkavarta a dolgokat, szóval, ha az ember (bármijen lény) DNS-e tartalmazza azt a láncot , ami az erőért felelős, akkor elvileg génsebészeti úton erőérzékennyé lehetne tenni bárkit.. nem? kicsit brutál lenne.. mondjuk Bobba Fet , amint nagyokat ugrik , és eloszlatja a rá kilőtt lézersugarakat..
kzolee Creative Commons License 1999.08.02 0 0 1978
Emberek!
Megvettem a StarWars Képes enciklopédia című könyvet, és azt olvasom a hátulján, hogy már megjelent egy része, méghozzá a járművekről szóló. Meg van ez valakinek, vagy láttatok már ilyet?
Tirek Creative Commons License 1999.08.02 0 0 1977
Öööööö! Bocsesz!
Valami hiba csu
Tirek Creative Commons License 1999.08.02 0 0 1976
Amikor a Millennium Falcon-t bevontatják az ep4-ben, elhangzik a következő mondat.:
"Clear Bay 3207. We are opening the magnetic field."
Tehát egy energiamező "ajtó" zárja le a dokkot.
Tirek Creative Commons License 1999.08.02 0 0 1975
Amikor a Millennium Falcon-t bevontatják az ep4-ben, elhangzik a következő mondat.:
Tirek Creative Commons License 1999.08.02 0 0 1974
Amikor a Millennium Falcon-t bevontatják az ep4-ben elhangzik a következő mondat.:
Flaci Creative Commons License 1999.08.02 0 0 1973
Az utolso nap en is befizettem ket jegyre a kozos vetitesre. Monika: Igy mennyien leszunk?

Ugy latom, most mar mindent kitargyaltatok, amit filmrol tudni lehet. Az amerikai hamisitott jegyekrol van valami info?

A karacsony SW IV,V,VI-tal vegul is mi van. En mar azt is olvastam, hogy lesz, azt is, hogy nem lesz.

Es van egy hulye kerdesem, de mar regota, gyerek kororm ota foglalkoztatja a fantaziamat. Most ugy sincs nagy forgalaom, most talan ez is belefer. Tehat: azt nem ertettem soha, hogy a Halalcsillag dokkjaban, ami kozvetlenul az urbe nyilik siman alldogalnak az emberek (meg csak nem is kapaszkodnak :-)). Talan ti tudjatok a megoldast.

Flaci

kaviat Creative Commons License 1999.08.02 0 0 1972
figyelj oda, és kiderül hogy ugyanaz a hangja...

.kav]4t

blamerz2 Creative Commons License 1999.08.02 0 0 1971
Van egy technikai problémám.
Az kiderül valahonnan, hogy a császár és a szenátor ugyan az az ember, vagy csak sejtjük?
ds9 Creative Commons License 1999.08.02 0 0 1970
Ja :((
OPi Creative Commons License 1999.08.01 0 0 1968
A topicot az tartja eletben, hogy DS9 centrol-centre bemondja az eredmenyt...
ds9 Creative Commons License 1999.08.01 0 0 1967
Érdekes dolgok történtek tegnap is, éspedig azok a filmek amelyeket a SW után mutattak be, kezdenek kiszorulni a top 10-ből, de a SW még mindig benne van ( No.9 ), amik most már mögötte vannak és utána vagy jóval utána lettek bemutatva:
- Tarzan, Wild Wild West, The general's daughter, Austin Powers 2

Az első 8-ban a Big Daddy-t ( No.8, 6.hét ) és az American Pie-t ( No.6, 4.hét ) kivéve pedig kizárólagosan csak olyan filmek találhatóak amelyeket az elmúlt 1-3 hétben mutattak be.

Összehasonlításképpen a SW:TPM-et, 11 hete mutatták be.
Ez azért nem semmi.

Ja és a bevételek szerint a film a tegnapi 910.000 dollárral együtt már a 407,551,000 dollárnál jár.

Wizzard Creative Commons License 1999.07.31 0 0 1966
Kedves Brekee!

Probáld meg a ftp.samsung.hu-t (anonymous login) - lehet, hogy foglalt lesz, de megéri ott körülnézni...

OFF TOPIC - Technical Info
Egyébként miért nem használsz EasyCD Creator Deluxe-ot... Annak a VideoCD Creator-a egy 730 MB-s fájlból 614 MB-s tárterületűt csinál VideoCD 2.0 formátumban - NO MINŐSÉGROMLÁS és asztali DVD-kben és VideoCD Playerekben is lejátszhatóvá lesz a korong... :))) Így el lehet kerülni az MPEG szabászatot.
OFF TOPIC VÉGE

Mónika, van még jegyelőrendelés Nálad?

Üdv, Wizzard.

ds9 Creative Commons License 1999.07.31 0 0 1965
Tehát tegnap Péntek volt és a bevétel, 910,000 dollár, tehát az
összbevétel már, 406,086,000 dollár.
A+P Creative Commons License 1999.07.31 0 0 1964
Megkérdeztem a Corvint, szeptember 9-től lehet jegyeket venni az EP1-re.
Gondolom, szép sorok lesznek.
ds9 Creative Commons License 1999.07.31 0 0 1963
Jön a hétvége, a hétvége előtti utolsó nap érdekességgel szolgált.

Csütörtök: 602,414 dollár ( No.8 ezen a napon )
Összesen: 405,176,312 dollár

Ami érdekes, hogy a No.8 napi helyezés ellenére a film vászonátlaga szerint az 5-ik a 10-ből, megelőzve ezzel a Tarzant, a W.W.Westet, az Eyes Wide Shut-ot, a Big Daddy-t és a Lake Placid-et.

Varázsos Barát Creative Commons License 1999.07.30 0 0 1962
Most olvasom, hogy szeptemberben nyílik Pécsett is multiplex (10 teremmel), úgyhogy gondolom, ezzel a filmmel akarnak majd szép bevételt elérni az első hónapban. Rajtam ne múljék! :)
Tirek Creative Commons License 1999.07.30 0 0 1961
Nemrég Debrecenben jártam és érdeklődtem. Az ottani plazmában 2 hét a jegyelővétel.
blamerz2 Creative Commons License 1999.07.30 0 0 1960
Hova kéred?
Brekee Creative Commons License 1999.07.30 0 0 1959
A Blamez2 féle arab feliratos, angol nyelvu valtozat van meg nekem is, csak em mar egy kicsit atszabtam, mert a masodik resz (CD) 704 mega volt, es nem fert fel meg nyolcvan perces CDre sem, az elso meg csak 580 mega... Most van 2 mpg, ami 2 74 perces CDn elfer (semmi sem hianyzik belole, csak a masodik elejerol egy 6 perces resz at kellett tenni az elso vegere...

Fel is tudom FTpzni valahova, ha kell...

mrc Creative Commons License 1999.07.30 0 0 1958
Hát persze, hogy lehet ilyet kérdezni? ;-)
ds9 Creative Commons License 1999.07.30 0 0 1957
Szerda: 568,065 dollár

Összbevétel: 404,573,895 dollár

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!