Hát akkor válasszunk! Persze az árakat is mellékelhetnénk, nyílván a Substrál magasan vezetne, de ezek azért nem olyan nagy összegek egy nyárra vetítve.
Elég nagy különbségek vannak a különböző tápszerek foszfortartalmai között, vásároltam ma virágzásindítót és Substrál balkont is, aminem az NPK-ja 20,20, 20, bizony ez magasan az átlag felett van. Holnap elkezdem a kísérletet, meg tudom oldani úgy, hogy háromfélét használok, bár kissé vsz. összezavarodik a fejem. Amit ma vettél, olyat szerencsére nem láttam, négyféle már meghaladná a képességeimet:-( Persze nem ez az időpont talán a legalkalmasabb kísérletezni, de ez se rossz, hiszen az sem mindegy, hogyan kezdjük a következő szezont.
Micsoda lavinát indítottam el:DDD, tetszik, ahogy röpködnek a számok:)))
Igazából, csak egy új tápszert akartam ajánlani, amibe ma botlottam bele. Próbáltam én is a felsoroltak közül mindet, őszintén, nem vettem észre igazán különbséget. Szerintem, ahányfele lakunk, ahányféle a vízünk...stb, ezek jobban meghatározzák,
Rosszul emlékeztem, a Wuxál 8.8.6!, ami érdekes. Ha most itt kémiázunk, akkor valóban a Vitaflóra virágzásindító tűnik a legmegfelelőbbnek. és ha jól emlékszem, ezt ajánlotta tavasszal Oleandrónak egy, a közelünkben lakó leandertermesztő is. A Volldüngert nem tudom, Rágica, ha esetleg neked zacskóban van a Volldüngered, akkor nézd már meg, én másba öntöttem.
Azt olvasom a szakkönyvemben: "A virágos dísznövényeknek foszforhangsúlyos trágyára van szükségük". A kálium a vízháztartást, a gyökérképződést és a betegségekkel, kártevőkkel szembeni ellenállóképességet fokozza.
Ebből ha jól következtetek, akkor a virágzásindító a célszerűbb a leanderekhez. A Wuxalnál 8,8,12 talán az arány.
Látom azért nem szenvedsz hiányt Te sem leanderekben:-))) Mostani képed, ennyi virág maradt a nagy eső utánra is? Én nem sokat tudnék felmutatni, az első esőt még csak csak, de a másodikat már nem nagyon vészelték át.
Gondolom arányaiban hasonló lesz a kijuttatott anyag, mert ebből kevesebbet kell tenni a vízbe.Kénytelen leszek előbb, utóbb én is odafigyelni ezekre az arányokra:-(
Biztos igazad van, mert én csak saccolom, de azt tudom, hogy a P, K arányok a fontosak. Naná, hogy megér egy próbát! Aztán számolj be a fejleményekről!
Ezt elsősorban Neked küldöm, de mindenkinek, akit érdekel:))
Ma virágnéző körúton voltam, és találtam egy újfajta tápot. Fitohorm komplex plussz a neve. 33 dkg-os kiszerelés, pár részlet: klórmentes, NPK 14-7-21+mikroelemek.
Levéltrágyaként, és fölbe juttatva is használható. Elég gazdaságosnak/töménynek tűnik, 10-20 gr. kell 10 literbe.