Keresés

Részletes keresés

ZERG Creative Commons License 2005.04.10 0 0 404

Szép ez a Mirtusz!

Mikor megvettem nem is tudtam, hogy micsoda jelkép volt ez a kis gyönyörűség.

Remélem túléli az álltalam végrehajtott földcserét!

Amúgy ezt fazonra kell nyírbálni, vagy direkt néz ki úgy, mint egy fának a kicsinyített mása?

Ma mikor először öntöztem jutott eszembe, hogy azt sem tudom mennyi vizet kell adni neki.

A leveleire is spriccelgessek vizet?

Adjak neki valami tápoldatot?

A vizet mivel locsoltam elötte kiforráztam, mert panel lakásban lakom és itt elég rossz a víz minősége.

Ha sikerül a képet feltöltenem látható is lesz a két virág.

Nekem a mirtusz akkor is jobban tetszik. Remélem a Vriesea nem jön rá és hervad el!

Előzmény: cucurbia (403)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.10 0 0 403
ime a mirtusz virága.
Előzmény: ZERG (399)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.10 0 0 402

Hát nekem olyan gyorsan nöttek,mikor egyszer volt,hogy másfél év után kinötte a lakást,és igy megváltam töle,azota nincs.De Gáborke-nak van,kérdezd öt.

Előzmény: kertészboy (401)
kertészboy Creative Commons License 2005.04.10 0 0 401

Sziasztok! Szia cucurbia!

Talán Neked/Nektek van infótok az eukaliptuszról. Van valakinek tapasztalata erről, ill. van valakinek szabadban telelő példánya, vagy szobában neveli? Erről szeretnék infókat. Előre is köszönöm!

cucurbia Creative Commons License 2005.04.10 0 0 400

Nincs mit.

de ha van kerted kiteheted nyáron a szabadba(akár tüzö napra is,ha tudod öntözni).Nagyon fényigényes növény.Ha virágozni fog akkor lesz rajta termés is.

Egyébként a szabadban nagyra növö 2-3 m-es bokor,gondolom cserépben kisebb marad az enyém is lassan nö.

Előzmény: ZERG (399)
ZERG Creative Commons License 2005.04.10 0 0 399

cucurbia*

Nagyon szépen köszönöm az információkat!

A myrtusz nagyon benőtte a cserepet így nem is nagyon bántottam csak a nagyobb cserép lehetősége miatt kitöltöttem friss földdel.

A myrtuszom még nem hozott magokat, hogy szaporíthassam. Bár azt sem tudom mekkorára fog megnőni. Gondolom nem nő nagyra.

Köszi mindent!

cucurbia Creative Commons License 2005.04.10 0 0 398

Nos röviden.

1. Amennyire lehet szabaditsd meg attol a földnek nem nevezhetö tözeges valamitöl,amiben vannak feltételezhetöen most.Persze csak ésszerü határig,mert ha ez nagymértékü gyökérszétcincálással járna,akkor inkább a gyökerek maradjanak.

2. Természetesen rögtön öntözd meg öket,de mig a Myrtuszt utána is öntözgesd a Vriesa földjét kevésbé,inkább a tölcsérében legyen mindig viz.Igy vizhez is jut,és megakadályozhato a gyökérrothadás.

3. Hát hogy meddig tartja meg ki tudja.Attol függ miota virágzik.A broméliafélék általában a felleveleiket 2-3 honapig is megtartják.

4. Majd ha végre lesz idöm megcsinálni a netes oldalamat amit tervezek,akkor talán ilyesmikre is lesz válasz(talán a nyár folyamán jut rá idöm)

5. Myrtuszt magrol szokták szaporitani(az enyémröl is most szedtem le a terméseket),Meg lehet probálkozni dugványozással is,de ez elég lassu és bizonytalan nekem kb.5-6.dugványom eredt csak anno meg mikor Spanyolországbol hoztam.A Vriesa mint minden broméliaféle elvirágzás után sarjakat fog hozni,miközben az anyanövény fél-egy év alatt fokozatosan elpusztul.Hogy mennyit és hol az fajtátol függ,igy látatlanban nehéz megmondani milyen hybrided van.Van olyan ami oldalt 4-5-öt is fog hozni,de pl.a Vriesa splendens csak egyet hoz azt is a tölcsére közepéböl,igy nagyon nem mondhatni szaporának.Ugy hogy neked majd hol jön és mennyi,csak azt tudom mondani,hogy majd meglátod.

Előzmény: ZERG (397)
ZERG Creative Commons License 2005.04.09 0 0 397

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok növénytartásban.

Vásároltam egy (Myrtus communis) Mirtusz

és egy (Vriesea) növényt.

Vettem hozzá cserepet és virágföldet, hogy nagyobb cserépben legyenek, mint amiben vásároltam őket.

A kérdésem az volna, hogy az a föld, amiben jelenleg vannak is átkerüljön az új cserépbe, vagy amennyire lehet szabadítsam meg tőlük őket?

Mikor kicseréltem a növények cserepét rögtön öntözzem meg őket?

A Vriesea meddig tartja meg azt a csodálatos virágját, ami jelenleg egy tőből fejlődött vörös és szerteágazik?

Első ránézésre műanyagnak tűnik a virág.

Van esetleg valahol a neten ezekre a kérdésekre válasz?

Kérdéseimben látszik mennyire nem értek a növényekhez és ezért kérem segítségeteket.

Még volna egy kérdésem és az volna, hogy mi képp lehet ezeket a növényeket szaporítani?

Válaszotokat előre is köszönöm!

gáborke Creative Commons License 2005.04.09 0 0 396

Cucurbia

Lehet hogy akkor a jövő hétvége lesz, mert hét elején nem nagyon érek rá.

A netes kakaótermés nem rossz, nem is túl drága, és garantálva van a csírázóképesség a termésben amig ideér.

Milyen lap volt ez?

cucurbia Creative Commons License 2005.04.09 0 0 395

Szokott lenni,de majd juniusban amikor legközelebb megyek,beszélek velük.Egyébként 12 euroért a neten is lehet kapni egész kakaotermést.

Jövö héten a kedd ,csütörtök és péntek délutánom foglalt egyenlőre a többiböl válogathatsz.

Előzmény: gáborke (394)
gáborke Creative Commons License 2005.04.09 0 0 394

Hali

Hát ha lesz termés a Füvészkerti kakaón akkor majd kéne igényelni néhány magot tőlük.

Előzmény: cucurbia (391)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.08 0 0 393

nem kelnek.

orchideákat és páfrányokat szereztem illetve leadtam jövö évre a rendelésem miböl szaporitsanak.

És a náluk levö Psidium ami nekem is van sárga termésű,tehát igazábol littoralis.

Előzmény: Twins (392)
Twins Creative Commons License 2005.04.08 0 0 392
És neked cucurbia, hogy kelnek a kakaó magjaid? Csíráznak már? Szereztél is valamit szegedről?
cucurbia Creative Commons License 2005.04.08 0 0 391

Még semmi:((

Tegnap egy 26 éves barátom temetésén voltam Szegeden,és ha már ott voltam beugrottam a füvészkertbe.Szép a kakaofájuk,de érdekes,semmit nem csinálnak vele,mégis szép a levele,nem kezelik semmivel mégsem sárgul,éppen hajtott uj leveleket,szép rozsaszineket,és hamarosan virágozni is fog.

Előzmény: gáborke (390)
gáborke Creative Commons License 2005.04.08 0 0 390

Helloka

Cucurbia, kijött valami a vetésekből?

gáborke Creative Commons License 2005.04.07 0 0 389
Cucurbia!
Jövő héten tudnánk talizni, de majd még írok v. csörgök hogy pontosan mikor.
üdv.
cucurbia Creative Commons License 2005.04.06 0 0 388

Ok, én is köszi,legalább láttad nem vagyok öreg:)))

És most már én is sejtem miért vagy te Twins:))

Előzmény: Twins (387)
Twins Creative Commons License 2005.04.05 0 0 387

Helló

Cucurbia és gáborke köszi a növényeket!

Majd beszélünk..

Üdv!

Zamia Creative Commons License 2005.04.05 0 0 386
He-he. Azért az én gombám nem ilyen csini.
Előzmény: cucurbia (385)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.05 0 0 385

TALÁN FOTOZD LE,MINT ÉN IS   :))

mint egy kis hupikék törpike ház.

Előzmény: Zamia (384)
Zamia Creative Commons License 2005.04.04 0 0 384
Szasztok!
A szó legszorosabb értelmében elmondhatom, hogy gombás lett a mangóm.
Nem nő semmit, éppen hogy kikelt, viszont a föld tetején ott figyel egy kis kb 3mm magasságú barna oválisan csúcsos,kalapos gomba. Szerintetek mit csináljak vele?
gáborke Creative Commons License 2005.04.04 0 0 383
Cucurbia
Egyenlőre nem találtam a kért anyagból a laborban, de még esetleg vmi eldugott helyen még lehet, de nem valószínű.
szilkszilky Creative Commons License 2005.04.02 0 0 382
Ha ennél egy kicsit extrábbat akarsz látni, akkor a Nyugatinál a Hermesben vannak különlegesebbek is - jacaranda, strelicia, afrikai tulipánfa stb. Ezek sem túl extrák, de mégis.
Előzmény: gáborke (379)
szilkszilky Creative Commons License 2005.04.02 0 0 381
Mindennel egyetértek, amit mondtál. De hát te sem tudod a szineket épp úgy, mint én. Mindenből hoztam, amit csak láttam :-)))) Most nagyon jónak néz ki a gyökeresedési arány, eddig összesen egy dugvány ment tönkre, többen már hajtanak. Én mindig leszedem róla a leveleket, igy ez könnyen látható, bár tudom, hogy még korai. Én is este és hajnalban szoktam növényeket szedni, engem a kicsi lányom alvásideje is behatárol, mert én is erősen szunditós tipus vagyok és bizony ilyenkor korábban kell kelnem, mint ő. A dugványok tudom, hogy nagyjából ok. a határon, de volt nálam CITES-es is. Ilyen pl. a cserjés margitvirág is!!! Szóval volt miért izgulni!
cucurbia Creative Commons License 2005.04.02 0 0 380
Ismerem ezeket a magokat.Már jo tiz évvel ezelött ezeket lehetett kapni Gran Canarián.(Ha jol megnézed akkor látod,hogy spanyol cég szállitja)Én anno vettem,de nem kellt ki belőle semmi.(igaz egy ismerösömnek tavaly kikelt egy-kettő)Probálkozásnak megéri szerintem.
Előzmény: gáborke (379)
gáborke Creative Commons License 2005.04.02 0 0 379

Na hali.elugrottam kertészetbe körülnézni. De csak 1-2 füszermagot vettem.Én 1000 körül láttam gránátot. meg 27 rugeszért ember méretű olajfát. Amilyet még nem láttam, az az volt hogy hivatalos csomagolásban árultak több trópusi magot és egyéb magot(bár nem túl extrák) úgy mint kanári pálma, dracéna, hamvas akácia, papaja.

A parifához visszatérve én sima virágföldbe szoktam beültetni, semmi extra.De más biztos mond okosabbat.

Zamia Creative Commons License 2005.04.02 0 0 378
Még az előbb elfelejtettem: egy másik topicon azt olvastam, hogy 1m magas gránátalmát vett valaki az Oázisban tegnap 778Ft-ért. Azt nagyon bánom, hogy nem találtam, mert nekem nincs.

Kérdés: milyen földbe ültessem a trópusi paradicsomfát? Már nagyon ráférne az átültetés. Köszike.
Zamia Creative Commons License 2005.04.02 0 0 377
Szia Cucurbia!
Nnaaa most már bánom, hogy nem szóltam előre. Úgy kellett magam lebeszélni, hogy ne fontoskodjak már, te biztos tudod ezt az akciót.
Én tavaly hallottam róla először: április 1-én szokott lenni, minden Oázis áruházban, csak magánszemélyeknek, 30.000,-Ft értékig bármely növényre ami náluk van, kivétel azok amiket eleve leáraztak valamilyen oknál fogva. Belépéskor megmérik a cipőméreted, kapsz egy kártyát rajta a 44%-kal és a végén a kasszánál ezt levonják. (Koedukált vetkőzés nincs, tetszene mi?).
Én nem voltam még náluk sosem, mert nagyon messze esik tőlem mindegyik, kivételesen tegnap elmentem kíváncsiságból, a soroksári áruházba.

Kapaszkodj erősen: a medinillát 2000,-Ft-ért vettem, le volt árazva. Nem szép példány, de medinilla és majd nálam helyrejön. Éppen hoz egy virágot, úgy látom a másik kettő vagy leszáradt, vagy elvirágzott, meg ugye tetves is, nem nagy, egy db elágazása van, kb 40cm magas és hat levele. De hát 2000,-Ft volt muszáj volt megvennem.
Egyébként 13E-ért nem venném meg, még 7-ért sem. Ahová én járok ott még sosem láttam 5E-nél drágábbat, az a 13ezres biztos nagyon nagy példány. Egyébként én mindig elvirágzott növényeket veszek, vagy leárazottat és itthon próbálom belőle kihozni amit lehet. Most éppen egy vriesea-pikkelyvirágnak örülök, tavaly,vagy két éve télen vettem 500-ért, és most virágzik, úgyhogy büszke vagyok magamra.

Kérdés! Ti olyan okosak vagytok itt a topicban: Van egy Caryotám, és olyan halvány színű a levele, majdnem sárga az összes, csak vegetál, nőni nem nagyon akar, átültetés, táp mit sem ér. Mit tegyek vele, hogy szép zöld legyen?
Meggyógyultál már?
Előzmény: cucurbia (372)
gáborke Creative Commons License 2005.04.02 0 0 376

www.esveld.nl

Bár lehet hogy te találsz valami turpisságot benne, hisz te már profi vagy a rendelésben.

cucurbia Creative Commons License 2005.04.02 0 0 375

mi a cime?

Előzmény: gáborke (374)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!