Ez így szép és jó, csak a jobb kéz nem tudja, mit csinál a bal...
Másfél év alatt gyönyörűen föl lehet újítani, gyönyörűen virít a lámpafényben a friss új ágyazat a már átépített szakaszokon. Aztán jön a választás, a soron következő bagázs meg bezárja a vonalat. Ld. 84-es.
Ezzel csak az az egy baj van, hogy a pályamester anyagilag is felelős a rábízott vonal(szakaszért), ellentétben a döntési helyzetben lévőkkel, tehát halállista ide, halállista oda, a szerződésben szereplő munkákat (melyeket jó esetben a szakasz állított össze) Napkelet felé az egyik, Napnyugat felé pedig a másik vasútépítő cég, el fogja végezni.
Ezzel szemben reggel negatív meglepetést hozott a Jézuska az Esztergom - Almásfüzítő vonal utasaira.
A szombati napon közlekedő 32919/32910 es vonatpár szombat ellenére nem jött.
Utána jártam!
A MÁV START ÉS A TRAKCIÓ NEM VEZÉNYELT RÁ EMBERT!!!!
Rosszul jártál utána!!!
A START ugyanis vezényelt oda embert! Méghozzá az én egyik emberem volt ott! Tehát a vonat közlekedésének az elmaradása jelen esetben nem a START-ot terheli!
>a non plus ultra pedig a 48kg/fm->54kg/fm átépítés, a "dobogós" halállistás vicivonalon.
Itt nem arról van szó, hogy a MÁV olyan optimális módon költi el a pályafenntartás pénzt, hogy az a lehető legkevesebbet javítsa a pályaállapotokon? Bár ebben a műfajban az 1-es vonal verhetetlen...
Most mivel van itt a baj? :) A helyi PFT komoly erőfeszítéseket tesz arra, hogy a vonal(és a munkahely) megmaradjon. Vagy ha más nem, legalább konzerválódjon. Kíváncsi lennék, melyik vonalról van szó.
Viszont iker illesztésbe inkább talpfáknak van helyük, nem betonaljaknak... :)
A "Gazdag ország vagyunk" című brazil szappanopera újabb epizódja következik!
Kb. 40km pályaszakaszon összes ikeralj cseréje faaljról, illetve LX betonaljról vadonatúj, műanyag betétes LM keresztaljra. Több helyen teljes vágánymezők cseréje, a non plus ultra pedig a 48kg/fm->54kg/fm átépítés, a "dobogós" halállistás vicivonalon. (A "c" felépítmény utolsó darabjait 2003-ban likvidálták az átmenő fővágányokból.)
Majd megkérdezek valaki "zuzmót" januárban... Valószínű, hogy inkább inhibítor-fehérjéket tartalmaz, amelyek a bomlási folyamatokat valameddig gátolják.
Rossz poén. Én ilyen esetben a felelőt helyére küldöm. A tojásfehérje globuláris (gombolyagszerű, vízoldható) fehérje. Az emberi szervezet azért tudja hasznosítani, mert emésztőnedvei segítségével le tudja bontani aminosavakra (ezek a szerves vegyületek a fehérjék építőkövei), melyekből a fel tudja építeni a saját fehérjéit.
Az enzimek mind fehérjék, de nem minden fehérje enzim. Az enzimek annyiban különböznek a "normál fehérjéktől", hogy katalizátorként működnek a biokémiai reakciókban.
Hogy a mézben van-e enzim nem tudom, de inkább a mosóporban a helyük :)