Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Benyowrc Creative Commons License 2010.06.17 0 0 2143
Hali!
Köszi szépen a tanácsot, utánanézetek annak a vezetéknek akkor majd. Hétfőn megy olajcserére ott majd a sráctól megkérdezem melyik az a relé amit ki kell húzni!
Még egyszer köszönöm!
Üdv.
Előzmény: vanyek82 (2138)
Norcso74 Creative Commons License 2010.06.17 0 0 2142

Eljutottunk a 11l/100 km-hez....  meddig fokozzható vajon ez még?

Norcso

Előzmény: Norcso74 (2025)
vargamunka Creative Commons License 2010.06.16 0 0 2141
szia !
Ha jársz Pomáz körül jövő héten esetleg ránézek.vargamunka@freemail.hu.írj egy telefonszámot , Jó utat kívánok
Előzmény: Benyowrc (2135)
vargamunka Creative Commons License 2010.06.16 0 0 2140
Szia ! köszönöm szépen !esetleg saját tapasztalat????
jó utat nektek :)
Előzmény: GARFIELD (2132)
kreutzb1 Creative Commons License 2010.06.16 0 0 2139
Üdv!
Én is Veszprémi vagyok!Akkor biztos összefutottunk az utakon párszor!!:-DDD
Kék trafic felmatricázva,vagy kék transit szintén felmatricázva!!:-D
Előzmény: Benyowrc (2137)
vanyek82 Creative Commons License 2010.06.16 0 0 2138
Én Pécs mellett... szóval nem vagy közel. Akkor vidd el egy elektroszakihoz és mondd meg neki, h el van szakadva egy CAN-BUS vezeték a műszerfal alatt, sajna ki kell venni a műszerfalat, de az nem nagy dolog + ha értesz hozzá te is akkor nyisd ki a mocitetőt, a kiegyenlítőtartály alatt van egy relétábla meg biztosítékok abba van egy kb 2x1 centis dobozba lévő relé (2 is van belőle) már nem emlékszem melyik az, de mikor nem áll le a kocsi húzd azt ki és le fog állni. Az a relé a gázolaj előmelegítéséért felel szóval ha azt kihúzod nem melegíti a gázolajat ami nem nagy baj most, viszont le fog állni a kocsid és üzemképes lesz
Benyowrc Creative Commons License 2010.06.16 0 0 2137
Veszprémben, nem tudom hogy tudnánk megoldani!
Előre is köszi!
Előzmény: vanyek82 (2136)
vanyek82 Creative Commons License 2010.06.16 0 0 2136
Tudom mi a baja a le nem állásnak, ugyan ezzel szenvedtem 2 héten keresztül mire rájöttem, és volt már a kocsi pár szakinál rajtam kívül. Ebknt érdekes módon az is egy 05-ös Vivaro, traficcal még nem volt ilyen bajom. Hol laksz?
Előzmény: Benyowrc (2135)
Benyowrc Creative Commons License 2010.06.16 0 0 2135
Sziasztok!

Nekünk egy 2005-ös 1,9 CDti Opel Vivaro Tourunk van!
Most van benne 250ezer km, eddig komolyabb gond nélkül(kormánymű csere vissza hívás miatt garanciába, kuplungmunkahenger csere garanciába, egér szelep az már fizetős volt!)
Most viszont olyan hiba jelentkezett rajta ami már kezd visszatérő lenni és senki nem tud semmit mondani! 2napig dekkolt a helyi Opel szervizben de persze ott nem jött elő a hiba!
Szóval a hibajelenség az lenne, hogy ha elfordítjuk a kulcsot hogy leállítsuk az autót az ugyan ugy jár tovább és nem áll le csak ha lefullasztjuk vagy ha levesszük a sarut. De valamikor még az is elő jön ilyenkor hogy az összes visszajelző lámpa el kezd villogni a műszerfalon! Néha menet közben(leginkább autópályán) fel szokott gyulladni az izzítás lámpa!
Remélem tud valaki valami tippet adni,hogy mi lehet a baj,mert hosszú utakra megyünk vele és jó lenne ha nem hagyna cserbe minket!
Előre is köszönöm szépen!
Egyébként maximálisan elégedettek vagyunk az autóval és az utasok is mindig úgy szállnak ki, hogy ilyen kényelmes autóba még nem igen utaztak!
A fogyasztása átlagosan 8körül szokott kijönni.
És vissza térve a Hiacera, igen az a baj hogy a Toyota nem csinál ilyen kisbuszt(mennyezeti klíma stb hiányzik belőlük) pedig tényleg megbízható kis autól mivel nekünk is volt az meg dolgoztam is a Toyota szervízbe és igen azok gond nélkül mennek el fél millió km felett is még!
vanyek82 Creative Commons License 2010.06.16 0 0 2134
Pedig a hosszú traficba befér pár köbméter bőrönd :)
Ebknt a hosszított traficnak 100x jobb a futóműve, valahogy nagyon jótékony hatással van az a +40cm a tengelytávra. Kanyarban ég és föld a rövid és hosszú trafic. Nem vettétek még észre?
kreutzb1 Creative Commons License 2010.06.16 0 0 2133
Üdv!

Akármennyire szeretem a vivarókat és társait,sajna kicsi!!
Viszont a hosszú trafic és a nemtudom minek nevezzem,hosszított magas
Egyforma hosszú,csak a magasságban van kis különbség.Viszont a belső tér megint csak kisebb a transitnál.
Előzmény: vanyek82 (2131)
GARFIELD Creative Commons License 2010.06.16 0 0 2132
Kb semmit sem ér.... az csak nagyon ideiglenes "megoldás" ....
Előzmény: vargamunka (2122)
vanyek82 Creative Commons License 2010.06.16 0 0 2131
Na elmodom a véleményem. A régi trafic-vivaro az 1.9-es nem egy ász kocsi, kicsit nyenge a motor-váltója egyébként sok baja nincs. Ha vigyázol rá akkor bírja. Egy ducato, boxer, tranzit valóban egy rozsdatemető, 4-5 évesen olyan elképesztő helyeken rohadnak, h elájulok. Én ha vennék mikrót akkor a 2.0-es trafic-vivarót választanám mert abba Nissan motor van és ahoz 500ezerig nem kell hozzányúlni és tud is haladni. Egy új Transporter irreálisan drága ehez képest és nem nyújt többet, csak a nevet kell megvenni.
GARFIELD Creative Commons License 2010.06.16 0 0 2130
Transit -> rozsdagyüjtő....
Merci sprinter -> szintúgy...
Előzmény: kreutzb1 (2126)
kreutzb1 Creative Commons License 2010.06.16 0 0 2129
Sorry ,rosszul írtam:Ha lenne ollan toyota busz ami akkora mint egy transit,akkor ollan is lenne!!!!:-D
Én nem úgy akarom felépíteni a busz parkomat hogy egy adott típusból hanem legyen több típus és méret.Van aki hülyeségnek tartja,de én azt vettem észre bérlés szempontjából,hogy a kisebb személyautós buszokat családi baráti kirándulásokhoz nyaraláshoz jobban viszik mint batár transitot.
kreutzb1 Creative Commons License 2010.06.16 0 0 2128
Üdv!

Ha lenne a toyotanak olyan busza amivel ezt a szolgáltatást tudnám űzni,akkor az lenne!!!De NINCS!!!
Tisztában vagyok a jappppán gépekkel de sajna transit méretű buszt nem gyártottak.
Nézegettem az új H-1-eseket de pici!!!!Igy marad a guruló doboz!!!Nekem ez is bevált ,eddig.
Nem áll szándékomban harcot vívni,egyedül az bosszant fel,mikor valaki egy egy típust szid! Mikor mindegyik gép,emberek által "összerakott" szerkezet!!!mozgó kopó alkatrészekkel.
Igaz nem vagyunk egyformák.Én nem védek és nem szidok egy márkát sem,buszok terén azt keresem amelyik az én igényemet legjobban kielégíti,és nem márka alapján veszem!!!
Előzmény: vanyek82 (2127)
vanyek82 Creative Commons License 2010.06.16 0 0 2127
Elmondanám mielőtt nagy típusharc bontakozna ki, h az én céges Toyota Hiace-omba jelenleg 943.700km van és képzeljétek el, csapágyas lett a jobb hátsó kerék! Felháborító nem, h nem bírt ki 1millió km-rt egy gyári csapágy!? :) Emellett hozzátenném, ha a motorról a szelepfedél sem lett leszedve még, nemhogy a kartel. Full gyári de még az adagoló is az rajta! Egy nagykamion becsületére válna ez a megtett km. Szóval ha a legjobb mikrót keresitek akkor azt a japánoknál kell nézni. Van egy Hyunday H1-esünk is,az detto Toyota, kimegy a világból
kreutzb1 Creative Commons License 2010.06.16 0 0 2126
Üdv!

Az hogy kettőt is húztál az nem jelenti azt ,hogy mindig is így megy,elöbb robogás-aztán dohogás!!!!!
Ismerek olyat én is akinek elég sok baja van a trafic vagy vivaróval,de olyat is akinek az ég világon semmi baja.
Ugyan így transitost is,sőt egy boxerost is akinek többet volt a szervízbe mint úton és még a 3-ik évét sem töltötte be.Tudjuk a boxerokban is milyen motor van!!!!
Tehát én véleményem az,hogy egy típusra leáltalánosítani hogy szar!!!!nem lehet!!!
Ami el tud romlani az el is romolhat BÁRMIKOR!!!!még nagy odafigyeléseknél is.
A transitom fél év alatt ment 110ezr km et ez idő alatt a 3-ik egér szelep van benne!Típushiba és még mindig nem jó konstrukció!!!!Mondjuk más probléma nagyon nem is lépett fel,a km -ek által előidézett kopó alkatrészcseréken kívül.
A trafic szintén ennyi km-et fut folyamatosan.Az ebből adódó elhasználódott alkatrész cserén kívül semmi baja nem volt!!!!!
Na jó 500 ezer km után azért kapott egy motorgenerált!!!!!
Ezzel szemben a régi 1500 zsiga még 800ezrnél sem kapott motorgenerált!!!!:-DD

Üdv
Egyszer összehozhatnák egy trafic-vivaró-transit találkát!!!:-DDD
Előzmény: transit immi (2121)
vargamunka Creative Commons License 2010.06.16 0 0 2125
sziasztok !
Diesel Centrum Kft

H-2100, Gödöllő járt valaki már náluk hogy dolgoznak ez lenne a kérdés ?????
köszönöm ha írsz
jó munkát és baleset menteset !
vargamunka Creative Commons License 2010.06.16 0 0 2124
szia
MILYEN JÓL TETTED KÖSZI A NEVÜNKBEN IS egy vivaros csak .:):):)

jó utat neked !köszönet hogy írtál :)
Előzmény: kreutzb1 (2120)
vargamunka Creative Commons License 2010.06.16 0 0 2123
szia
MILYEN JÓL TETTED KÖSZI A NEVÜNKBEN IS egy vivaros csak .:):):)

jó utat neked !
vargamunka Creative Commons License 2010.06.16 0 0 2122
szép reggelt !
mindenkinek jó utat kívánok.
tudna valaki ultrahanggal helyet mondani ahol tudja hogy jól is csinálják ?
csúcsok véget.Köszönöm szépen előre is
transit immi Creative Commons License 2010.06.16 0 0 2121
   Nem a ciki volt az elsődleges célom,bocs ha ugy hatott. Van egy 2003-as 75 lovas Tranzitom,ami igen megbizhatoan teszi a dolgát. Mindig irigykedve nézem a Vivarokat ,amikor emelkedőn elhuznak mellettem. Viszont az utobbi időben sajna már kétszer huztam szerelőhöz ill.pihenőbe Vivárot,ami kicsivel előtte még majdnem letolt az utrol. Gondolom eddig tartott a robogás,utána a dohogás.
Előzmény: kreutzb1 (2120)
kreutzb1 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2120
Üdv!

Én azon tulajok közé tartozom kedves transitos,hogy van traficom és transitom is!!!
Megmondhatom,hogy mindkettővel teljesen megvagyok elégedve,igaz mindegyiknek van pozitívuma és negatívuma.Kérdésedre válaszolva semennyit-sokat!!!!:-D
Ugyanis minden héten megy mindegyik a szervizbe a heti 4-5 ezer kilóméterek után és ha esetleg van valami ami lassan a végét járja akkor csere!!!!nem várom meg hogy az út mellet kifeküdjön valami!!!!Na jó egyszer volt hogy Kölnnél elfogyott az áram és kakukk!!!!Szépen félregurultam a benzinkúton,szóltam egy isminek aki 40 km re lakik onnan,van egy éttermük és szépen ott töltöttem a hétvégét.(annyira nem is bántam)Elöte még átrakosgattam másik buszba az utasokat.Hétfő reggel elmentem venni egy generátort,felraktam és irány haza!!!!
Ezzel a kérdéseddel cikizni akartad a trafic-vivarós tulajdonosokat?Csak mert a transitos részen is vannak megoldandó kérdések ahogy szoktam látni!
Előzmény: transit immi (2101)
vanyek82 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2119
Ki tudom cserélni persze, csak kérdés merre laksz mert én Pécs mellett. 20-25 lenne a munkadíj, ami 5óra kb 2 embernek
Előzmény: Szokecigany (2118)
Szokecigany Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2118
Ok akkor csere,de állítólag nagyon nagy bontással jár a csere.. Vanyek te tudsz segíteni? Kompletten mennyibe állna meg munkadíjjal együtt?
vanyek82 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2117
Ha rángat akkor nincs mese, kuplung szett csere, gyárit tudok LUK-ot 40ért + a kinyomócsapágy attól függ melyik van benne. Csak szerkezetet vagy tárcsát nem szabad cserélni
Vateráról meg tényleg eltűnt a hirdetés, pedig 2 napja nézem...
Szokecigany Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2116
Sziasztok.. Én most jöttem haza egy 4000km-es útról. Már induláskor is kicsit rángatott a kuplung,de most már lehetetlen normálisan elindulni..egyre rosszabb Mi lehet? Lamellák? Mekkora munka kicserélni? Tudna valaki segíteni?
AndrewDC Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2115
Hali
Ismét van egy kis gond... , ( de lehet csak sztrájkol a kocsi, és nem akar dolgozni )
Rendesen szépen indul, város közlekedés esetén tökéletes, de amint 80 km/h közelébe ér a mutató , kivillan az izzítás jelző és a motor lekorlátozza a kocsit.
Mi lehet a gond?
cavinton Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2114
Nézem a vaterán, de nem látom. Tudsz egy linket?
Előzmény: vanyek82 (2113)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!