A tornát Musashimaru nyerte megygőző teljesítménnyel (13-2), csak Daizen verte meg és Kaio az utolsó napon, de akkor már biztos győztes volt. Tochiazuma lett a második 12-3-mal, nagyon jól sumozott!
Kaio a végére belelendült 10-5-tel zárt!
hát ez így ebben a formában nem igaz, de az tény, hogy kellenek a kilók! (volt 5-6 éve még egy 280!!!!! kilós sumos (nevét elfelejtettem :-( ) aki ellen annyit kellett csinálni, hogy ki kellett lépni az útjából és ő eldőlt a saját súlyától...
szerintem már ez is sok, ami Musashimarunak van. 180-190 már elég (lásd Takanohana)
Hogy mondhatsz ilyet!? Ez ész sport.:-)
Na jó, de komolyan: azért nem csak a súly számít. Példa erre az előbb említett Terao, aki szép eredményeket ért el annak ellenére, hogy milyen kis vézna gyerek.:-))
6 nap után 3 veretlen van: Musashimaru, Tochiazuma és Hayateumi
Kotomitsuki behúzott 2 vereséget zsinórban, így 3-3-ra áll (már rosszabb, mint az előző torna végén...) Kaio viszont feljavult, már 4-2!
most megy a második 3 nap közvetítése
Kaionak össze kell szednie magát, eddig 2-2-re áll
Kotomitsuki továbbra is nagyon jó formában sumozik! Musashimaru 4-0, magához tért a múltkori kudarc után
"Közönségsiker, reggeltől estig tartó színvonalas küzdelmek, 20 kiosztott aranyérem, avagy országos bajnokságot rendeztek a szumósoknak. Amit a szervezők reméltek, bejött: szép számmal érkeztek nevezések, és amiként versenyzőkből, úgy szurkolókból sem volt hiány"
Országos bajmokság, Szolnok
A győztesek:
FÉRFIAK
-85kg Kismóni János (Vasas)
-115kg Kalmár István (Szolnok)
+115 kg Libor Dezső
nyílt kategória Lőcsei István (szolnok)
Csapat Szolnok
Juniorok
-75 kg Perge István (Szolnok)
-100 kg Bacsó Áron (Érd)
+100 kg Tóth Attila (Szolnok)
nyílt kategória Tóth Attila (Szolnok)
csapat Szolnok
NŐK
-55 kg Kapitány Etelka (Érd)
-65 kg Németh Melinda (Érd)
-80 kg Kutlán Edina (Soroksár)
+80 kg Kálló Gyöngyi (Leányfalu)
nyílt kategória Kutlán Edina (Soroksár)
csapat Érd
Juniorok
-65 kg Körtély Csilla (Érd)
-80 kg Kiss Bernadett (esztergom)
nyílt kategória Körtély Csilla (Érd)
csapat Esztergom
na megnéztem az ismétlését a szeptemberi versenynek! jó nagy meglepetések voltak! egy maegeshira nyert (Kotomitsuki), igaz sokan visszaléptek (Takanohana, Kaio, Chiyotaikai); Musashimaru nagyon gyenge volt, nem is emlékszem mikor szedett össze ennyi zakót legutóbb...
A rendőrvizsgán átmennék ezzel a bravúros teljesítménnyel, függőlegesen is kiolvastam a betűket!:) De: nem vettem észre ( bár ezek után ki hisz nekem... )!
Tegnap éjjel volt szumó az Eurosporton. Igazából egy meccs tett rám nagy benyomást, amikor Kaiho legyőzte Muszasimarut. Dávid folyamatosan kezdeményezett, kétszer kis híján kitolta a legalább másfél fejjel magasabb és összehasonlíthatatlanul nagyobb tömegű Góliátot, míg végül a földre teremtette egy belső combdobással. Hihetetlen volt.