Keresés

Részletes keresés

Sol boszi Creative Commons License 2003.10.28 0 0 466
Szereti a hüvös,félárnyékos,vagy árnyékos helyeket.A földje legyen mindig nedves,és alulrol kell öt locsizni.A magasabb páratartalmat is szereti.Amugy nem egy igényes növényke,de nagyon hálás:-)))))
Előzmény: mikkkro (460)
Sol boszi Creative Commons License 2003.10.28 0 0 465
Az jo,ha igénytelen:-)))Még nem sok minden mutatkozik rajta,hiszen csak most lett gyökereztetve,de remélem hamarosan az enyém is virágzani fog:-))Milyen nagyra nö?Nekem nagyon olyan fának tünik:-)))Köszi a tippeket:-)))
Előzmény: taramiram (461)
Sol boszi Creative Commons License 2003.10.28 0 0 464
Szio:-))

Mentek a képek,összesen husznak kell lennie.Amik már nálad vannak,azzal együtt 24.Remélem elbirta a postaládád:-)))Szolj,ha valami nem ment át:-)Köszi:-)

Előzmény: rferi (463)
rferi Creative Commons License 2003.10.28 0 0 463
Akkor rendben, küldd a képeket, és intézem.
Előzmény: Sol boszi (458)
demjengi Creative Commons License 2003.10.28 0 0 462
Hát őszintén semmi különöset nem csinálok vele. Azt észrevettem, hogy folyamatosan dobálja el a nagy leveleit, de hoz újat helyette. Így aztán sosem lesz sűrű. Még csak kiemelt helyen sincs, É-K ablaknál van lent a kövön, kapaszkodnia kell felfelé a fényért. Nem hiszem, hogy ez az ideális helye neki, én is csodálkoztam, hogy most már a harmadik virágát hozza idén. Nem hiszem, hogy segítettem, de nálam ezek a körülményei. Ja hetente locsolom, ilyenkor könnyeznek a levelei.
Előzmény: Sol boszi (456)
taramiram Creative Commons License 2003.10.27 0 0 461
Nagyon hálás, igénytelen növény, hetente kétszer locsolom, keleti ablak közelében van, szinte folyamatosan virágzik. Már sikerült szaporítani is vízben. Azt nem szereti, ha víz éri a levelét.
Előzmény: Sol boszi (457)
mikkkro Creative Commons License 2003.10.27 0 0 460
A cégnél lett egy csomó fokföldi ibolya "kitenyésztve", az egyik szép kis friss zöldlevelűt elkértem otthonra. Hogyan bánjak majd vele?

köszi
mikkro

Sol boszi Creative Commons License 2003.10.27 0 0 459
Dehogy van kifogásom.Ha valaki szeretné,ugyis elküldtem volna:-))))))))Köszi:-)))))
Előzmény: Áfony (455)
Sol boszi Creative Commons License 2003.10.27 0 0 458
Komolyan megtennéd ezt nekem?Te egy angyal vagy.Köszönöm a felajánlást.Ha valami kell hozzá,csak szolj,küldöm mélben.A képeket pedig még a héten átküldöm neked,valszeg nem egyszerre:-)))))))))
Mégegyszer köszi:-)))))))
Előzmény: rferi (453)
Sol boszi Creative Commons License 2003.10.27 0 0 457
Igen,igen,igen Ö az:-)))))Hát rá nem jöttem volna,hogy ez egy begonia:-)))Köszi,örök hálám érte:-)))))))))
Mindját a hsználati utmutato után is nézek a neten:-))))))))
Előzmény: demjengi (452)
Sol boszi Creative Commons License 2003.10.27 0 0 456
Igen,az az Alocasia.Elég kényeske a drága.Mit csinálsz vele,hogy a tiéd még virágzik is?Komolyan mondom már nem tudom,hogy mit kezdjek vele.Minden ápolás hiába,már csak egy levél/ág van rajta,annak is hernyosodik a levele.Kiváncsi lennék,hogy te hogyan gondozod.Lécci:-)))))))))
Előzmény: demjengi (450)
Áfony Creative Commons License 2003.10.27 0 0 455
Sol Boszi! Utólagos engedelmeddel elküldtem az utolsó 2 leveledet rferinek. Lécci nyilatkozz, ha nincs ellenedre hogy a többiek is megnézhessék.
krimo Creative Commons License 2003.10.27 0 0 454
Nem hülyeség!!!
Akkor bármikor nézegethetnm, mert most sjna ki kellet törölnöm :((
Előzmény: rferi (453)
rferi Creative Commons License 2003.10.27 0 0 453
Sol boszi!
Nem akarod, hogy csináljak neked egy albumot a tárra?
Nekem elküldöd a képeidet, én meg felteszem a nevedre, és akkor itthon mindenki láthatja!
Nekem nem telik be a levélládám, és gyors netem van, az egyetlen korlát, hogy egy levél max 4Megabájt lehet.Én is kiváncsi lennék a képeidre, de kérni sem merem, mert ennyiszer elküldeni!!Egyszerűbb lenne csak egyszer küldeni, utána mindenki nézhetné.....
vagy hülyeség?
demjengi Creative Commons License 2003.10.27 0 0 452
Szia! Írtad, hogy nem tudod mi a neve a pöttös levelü növényednek. Nem így néz ki? MWErt ha igen akkor: Begonia corallina 'Tamaya'

Előzmény: Sol boszi (434)
demjengi Creative Commons License 2003.10.27 0 0 451
Itt a virága (az enyémnek), bár a levele nem látszik.
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Előzmény: mikkkro (449)
demjengi Creative Commons License 2003.10.27 0 0 450
Szerintem Alocasia, nekem is van. Most hoz megint egy virágot.
Itt találsz róla leírást

Előzmény: mikkkro (449)
mikkkro Creative Commons License 2003.10.27 0 0 449
a 020_17-es képen van, középen egy nagy levél, alakja, mint egy sárkány feje
Előzmény: Sol boszi (444)
taramiram Creative Commons License 2003.10.26 0 0 448
Sol boszi küldd el nekem is lécci a képeket.
Előzmény: Sol boszi (445)
Tozatu Creative Commons License 2003.10.26 0 0 447
Lehet,addig nézem a képeidet,hogy még egyszer veszek,hátha megmarad.
Előzmény: Sol boszi (442)
Tozatu Creative Commons License 2003.10.26 0 0 446
Köszi,Áfony,megpróbálom,de az enyém szalad mindenhova,csak virágozni nem akar.Talán jövőre.:)
Előzmény: Áfony (438)
Sol boszi Creative Commons License 2003.10.26 0 0 445
Amikor a kép készült még nem fütöttem,de elég egyébként picit elöre huzni öket.Kicsit többet kell öket locsolni meg spriccelni,mint a radiátortol távolabbra lévöket,de amugy semmi bajuk:-))))
Előzmény: krimo (441)
Sol boszi Creative Commons License 2003.10.26 0 0 444
Ne haragudj,de nem tudom melyikre gondolsz.A sárkányfa az ugye Dracaena,de hogy melyik a sárkányfej,azt nem tudom.Sorry:-(((
A képeket neked is holnap küldöm:-))))
Előzmény: mikkkro (440)
Sol boszi Creative Commons License 2003.10.26 0 0 443
Okszi,de nem baj,ha csak holnap küldöm öket?Most értem haza a munkábol és komolyan már csak csendben elhalálozni van kedvem.:-))))))))))
Előzmény: Áfony (436)
Sol boszi Creative Commons License 2003.10.26 0 0 442
A madagaszkárpálma nekem is az egyik kedvencem,de ugy vettem észre,teljesen hülyeség amit a könyvek irnak rola.Elméletileg majdnem ugy kellene ápolni,mint a kaktuszokat(persze kicsit több locsolosással),az enyém meg imádja a magas páratartalmat,ha meg néha kevesebb vizet kap,az uj hajtások leszáradnak.Szegénykémet ferdén is ültettem át,de még igy is örültem,hogy végre a földben van,mivel a drágaságot müvészet megfogdosni,ha meg véletlenül sikerál megszurkálnia,egy hétig vakarodzok,mint rühös kutya:-)))))))))
Előzmény: Tozatu (435)
krimo Creative Commons License 2003.10.26 0 0 441
szia Solboszi!
ÓhÓ! Megkaptam a folytatásos regényt én is!
Ahoz képest hogy északi a konyha! Kb annyi növényke éldegél ott mint nekem a lakásban...
A Fürdőben jól láttam, hogy a radiátor mellet vannak? Bírják? Mondjuk ott biztos párás a levegő.
Jaj de jó neked! Én örülök, ha a mosógép mellé beférek fogatmosni :( Írigykedem azért egy kicsikét! :) Persze a locsolást, meg a sok melót nem annyira! :)
mikkkro Creative Commons License 2003.10.26 0 0 440
Az egyik képen láttam egy ún. "sárkányfej" növényt, na olyat akarok én legközelebb beszerezni, annak mi a "hivatalos" neve?
mikkkro Creative Commons License 2003.10.26 0 0 439
megjött mind a 3 levél 6 képpel, várom a dzsungelt :)
Előzmény: Sol boszi (433)
Áfony Creative Commons License 2003.10.25 0 0 438
Szia Tozatu. Mivel én panelban lakom, nem tudom hűvös helyen telelteni. Déli fekvésű szoba ablaka előtt van egész télen, mikor tavasszal elmúlik a fagyveszély ki a teraszra, ott futkoshat amerre akar. Ősszel egy kissé megregulázom, a sárga és nagyon hosszú szárakat megrövidítem, a többit feltekerem és télen nyáron enyhén tápos vízzel locsolom. Minden nap kapjon inni, mert olyan hisztis mint a hibiscus. Rögtön dobálja a virágát. Kicsit biztos furcsa ez a tápos víz, de azt a tanácsot kaptam hogy az egyenletes fejlődéshez egyenletes tápozás kell. Főleg ha nem tudod hibernálni.:)
Előzmény: Tozatu (437)
Tozatu Creative Commons License 2003.10.25 0 0 437
Áfony,ha itt vagy még,légyszi mond el,mit csinálsz a golgotáddal,hogy virágzik?Most levágtam a pincébe,hátha az kell,de felhozom,ha nem.
Előzmény: Áfony (436)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!