Szereti a hüvös,félárnyékos,vagy árnyékos helyeket.A földje legyen mindig nedves,és alulrol kell öt locsizni.A magasabb páratartalmat is szereti.Amugy nem egy igényes növényke,de nagyon hálás:-)))))
Az jo,ha igénytelen:-)))Még nem sok minden mutatkozik rajta,hiszen csak most lett gyökereztetve,de remélem hamarosan az enyém is virágzani fog:-))Milyen nagyra nö?Nekem nagyon olyan fának tünik:-)))Köszi a tippeket:-)))
Mentek a képek,összesen husznak kell lennie.Amik már nálad vannak,azzal együtt 24.Remélem elbirta a postaládád:-)))Szolj,ha valami nem ment át:-)Köszi:-)
Hát őszintén semmi különöset nem csinálok vele. Azt észrevettem, hogy folyamatosan dobálja el a nagy leveleit, de hoz újat helyette. Így aztán sosem lesz sűrű. Még csak kiemelt helyen sincs, É-K ablaknál van lent a kövön, kapaszkodnia kell felfelé a fényért. Nem hiszem, hogy ez az ideális helye neki, én is csodálkoztam, hogy most már a harmadik virágát hozza idén. Nem hiszem, hogy segítettem, de nálam ezek a körülményei. Ja hetente locsolom, ilyenkor könnyeznek a levelei.
Nagyon hálás, igénytelen növény, hetente kétszer locsolom, keleti ablak közelében van, szinte folyamatosan virágzik. Már sikerült szaporítani is vízben. Azt nem szereti, ha víz éri a levelét.
Komolyan megtennéd ezt nekem?Te egy angyal vagy.Köszönöm a felajánlást.Ha valami kell hozzá,csak szolj,küldöm mélben.A képeket pedig még a héten átküldöm neked,valszeg nem egyszerre:-)))))))))
Mégegyszer köszi:-)))))))
Igen,igen,igen Ö az:-)))))Hát rá nem jöttem volna,hogy ez egy begonia:-)))Köszi,örök hálám érte:-)))))))))
Mindját a hsználati utmutato után is nézek a neten:-))))))))
Igen,az az Alocasia.Elég kényeske a drága.Mit csinálsz vele,hogy a tiéd még virágzik is?Komolyan mondom már nem tudom,hogy mit kezdjek vele.Minden ápolás hiába,már csak egy levél/ág van rajta,annak is hernyosodik a levele.Kiváncsi lennék,hogy te hogyan gondozod.Lécci:-)))))))))
Sol boszi!
Nem akarod, hogy csináljak neked egy albumot a tárra?
Nekem elküldöd a képeidet, én meg felteszem a nevedre, és akkor itthon mindenki láthatja!
Nekem nem telik be a levélládám, és gyors netem van, az egyetlen korlát, hogy egy levél max 4Megabájt lehet.Én is kiváncsi lennék a képeidre, de kérni sem merem, mert ennyiszer elküldeni!!Egyszerűbb lenne csak egyszer küldeni, utána mindenki nézhetné.....
vagy hülyeség?
Amikor a kép készült még nem fütöttem,de elég egyébként picit elöre huzni öket.Kicsit többet kell öket locsolni meg spriccelni,mint a radiátortol távolabbra lévöket,de amugy semmi bajuk:-))))
Ne haragudj,de nem tudom melyikre gondolsz.A sárkányfa az ugye Dracaena,de hogy melyik a sárkányfej,azt nem tudom.Sorry:-(((
A képeket neked is holnap küldöm:-))))
A madagaszkárpálma nekem is az egyik kedvencem,de ugy vettem észre,teljesen hülyeség amit a könyvek irnak rola.Elméletileg majdnem ugy kellene ápolni,mint a kaktuszokat(persze kicsit több locsolosással),az enyém meg imádja a magas páratartalmat,ha meg néha kevesebb vizet kap,az uj hajtások leszáradnak.Szegénykémet ferdén is ültettem át,de még igy is örültem,hogy végre a földben van,mivel a drágaságot müvészet megfogdosni,ha meg véletlenül sikerál megszurkálnia,egy hétig vakarodzok,mint rühös kutya:-)))))))))
szia Solboszi!
ÓhÓ! Megkaptam a folytatásos regényt én is!
Ahoz képest hogy északi a konyha! Kb annyi növényke éldegél ott mint nekem a lakásban...
A Fürdőben jól láttam, hogy a radiátor mellet vannak? Bírják? Mondjuk ott biztos párás a levegő.
Jaj de jó neked! Én örülök, ha a mosógép mellé beférek fogatmosni :( Írigykedem azért egy kicsikét! :) Persze a locsolást, meg a sok melót nem annyira! :)
Szia Tozatu. Mivel én panelban lakom, nem tudom hűvös helyen telelteni. Déli fekvésű szoba ablaka előtt van egész télen, mikor tavasszal elmúlik a fagyveszély ki a teraszra, ott futkoshat amerre akar. Ősszel egy kissé megregulázom, a sárga és nagyon hosszú szárakat megrövidítem, a többit feltekerem és télen nyáron enyhén tápos vízzel locsolom. Minden nap kapjon inni, mert olyan hisztis mint a hibiscus. Rögtön dobálja a virágát. Kicsit biztos furcsa ez a tápos víz, de azt a tanácsot kaptam hogy az egyenletes fejlődéshez egyenletes tápozás kell. Főleg ha nem tudod hibernálni.:)