Egyebkent tok igaz. :) Szegeny Harris ritka tehetsegtelen e teren. A Rock In Riobol is mit csinalt mar ? :) Ettol fuggetlenul jo az anyag, latszik, hogy a banda annyira jo, hogy meg Harris sem tudja szanaszejjel tonkrevagni es elkeverni a produkciot. :)
Ha az új lemez turnéjával is K-K-Európában nyitnak, akkor az első koncertre tuti elmegyek, akárhol is lesz (Prága, Chorzów, Banska etc.) Óriási érzés úgy ott lenni, hogy világszerte százezrek tippelgetik, hogy na vajon melyik számokat fogják nyomni :) Annak is megvan a bája, hogy a legelején van egy csomó baki. Na meg a nyitóbulira jönnek a legtöbben mindenfelől a rajongók, és a közös kocsmázás felejthetetlen élmény.
Úgylátszik ez már mindenképpen rám marad, igaz nem nagyon érdeklődött senki a helyszin végett.Lehet, hogy csak ketten voltunk magyarok az asszonnyal?
Lengyelország-Chorzów, Stadium Slaski:a hangzás a Maiden-re tökéletes lett előtte a Dragonforce-nál és a Kreator-nél csapnivaló volt a Nightwish-re már belőtték.Ami érdekes, hogy közben játszott a Behemoth is, ők jól szóltak (már amennyire ezt meg lehetett itélni:)), a Primal Fear is jó volt és Frontside-al sem volt gond.A Kreator-nél mintha hullámzott volna a hangminőség, az egész elég furán szólt.
Na, de a Maidennél minden rendben volt.A közönség lelkes volt (nem tudnám megsaccolni de kb. 10000-re tippeltünk), mondhatnám nagyobb volt a lelkesedés mint nálunk Debrecenben és kissé fájdalmas ezt kimondani de mintha a banda is jobban kedvelte volna a lengyeleket ,bár lehet, hogy hülyeség a két koncertet összevetni sem hangzásilag sem egyébként.A szinpadkép és az egész koncert felépitése tutira nem volt olyan teátrális mint a Dance of Dead de szerintem ez a turné nem is erről szól.
Mindent összevetve szerintem óriási hangulat volt, az összes tagon látszott, hogy lelkesedésből játszik és nagyon élvezik az egészet, Bruce kb. 5 percig csak ült és fürdött a népszerűségben és rá volt irva, hogy szereti a közönséget ami persze nem jelentette azt, hogy a szokásos ugratásokat nem játszotta el.
A setlist kb. ugyanaz talán csak a sorrend volt más.
Szeszt bent nem lehetett kapni, rengeteg volt a rohamrendőr és fényképezőgépet szinte lehetetetlen volt bevinni (ennek ellenére egy pár képet lehet felrakok ide :D ).
Szerintem fasza volt nem vártam többet mint a DoD , a következő lemezbemutatótól viszont igen...Ez show volt, Maiden volt és egyébként meg Lenyelország gyönyörű a szervezők pedig nagyon segitőkészek voltak (sajnos serezni már nem tudtunk együtt), úgyhogy én úgy vagyok vele ha választani lehet akkor ide mennék vissza és nem mondjuk a csehekhez vagy szlovákokhoz.
Ja,nekem is megvan pár szám videója, és tényleg nem egy különös buli. Még csak olyan sok ember sincs a koncerten ( max10.000 egy sötét csarnokban) és azokból sem látszik semmi. Hangzás meg tényleg fura és ismerve Harris stílusát attól sem félek, hogy élvezhetőre lesz megvágva a koncert.
Az augusztus végén kijövő dévédé a következőkből fog állni: Dance Of Death tour dortmundi koncertjének a videójából, az idei angliai Reading fesztiválon rögzített élő albumból és egy 70 perces dokumentumfilmből, ami a Dance Of Death lemez megszületését járja körbe. Így elsőre jól hangzik.
Brrrrrr!Remélem, hogy tegnap csak sör repkedett!!!!!!
Nem volt valami sok magyar kint, pedig voltak vagy 10 ezren. Szó ami szó: nálam a debreceni koncert vezet mind hangzásban, mind hangulatában. Adrian tényleg gondterheltnek és fáradtnak tűnt, de hát őt még sohasem láttam igazán felszabadultnak, talán csak pecázás közben:))
Az viszont nagyon megnyugtató, hogy 2000 óta semmit nem változtak.Ugyanolyan fiatalosak és lelkesek mint kezdetben. A koncertek meg azért olyan rövidek, mer nem hagyják a közönséget örömködni a számok között, már bele is csapnak az újabb nótába...Biztos elmegy a buszuk....
Azért egy kivetítőre beruházhatnának már, nem mindenki 2 m magas, hogy mindig mindent lásson!
Rendkivul szinvonalas koncertet nyomtak Graz-ban. Azt azonban en is fenntartom, hogy a debrecenit nehez lesz uberelni. A Charlotte the Harlot helyett jatszott Wrathchild kellemes meglepeteskent ert. Valtozas meg annyiban volt Pragahoz kepest, hogy a Where Eagles Dare elorebb kerult, es utana volt a Revelations (kozte egy szam, talan epp a Wrathchild, nem emlekszem), de a tobbi ugyanugy a helyen volt. Ami falhoz vagott az a Remeber Tomorrow, Prowler, Where Eagles Dare volt, ezekert mar megerte kifizetni az 54 eurot. Az 'elkepeszto, soha nem latott' metal show viszont csak reklamszoveg volt, mint utobb kiderult :). A helyszin borzalmasan szar volt, nem is ertem miert kellett ide szervezni, az elozenekarrol meg mar jobb ha szot sem ejtunk...
Lehet, hogy az iszonyú hangzást torolták meg így. Vagy azt gondolták, hogy a Maiden valami punkbanda és ez a minimálisan elvárt lázadás? Merhogy voltak páran, akikről messziről lerítt, hogy Maiden ügyben "nincsenek képben". Vagy lehet, a Dragonforce rajongói találták kevésnek a kedvenceiknek adott időt?
A koncert amúgy háááááát... A hang- legalábbis hátul a keverőnél- élvezhetetlen volt szinte végig. Talán csak a Trooper és a Fantom szólt normálisan. Harris és Nicko mindenki mást elnyomott, volt, hogy mozgott Dickinson szája, de nem lehetett hallani a hangját.
Nekem Adrian tűnt kedvetlennek, az látszott rajt, hogy nem találja a helyét.
Hiányoltam a 22 AA-t és a Killerst, de tudom, hogy nem játszhatták el a négy album összes dalát.
Tavalyi Aerodrome-on is ez volt a legjobb elfoglaltságuk a Slipknot alatt, telehugyozták a söröspoharakat és bedobták a tömegbe, nagyon jól szórakoztak, no comment.
Itt a színpadra talán nem került, de a közönség soraiban repkedtek a teli poharak.
Mondjuk egy gumilasztit feldobtak a színpadra, hát ahogy Bruce megküldte izomból balossal, be akarta rúgni a közönség közé, aztán majdnem a jobboldali hangszórót találta telibe, nem volt egy aranylabdás megmozdulás :)
Ennél jobb, mint ami zenészek -Anthrax, Motörhead- nyilatkozatai szerint egy időben Írországban zajlott, ahol a közönség köpködte a zenészeket, állítólag szeretetből. :)
Értetlenül állok a sördobálás előtt, az osztrák elvileg félig-meddig kultúrnép, nem? Úgy emlékszem, h vmikor '97-ben v '98-ban a Manowar le is vonult a színpadról, mert ők is kaptak a sörből.
Megerősíthetem, nekem is a Wratchild tűnt az egyetlen változásnak a prágai setlisthez képest.
A koncert nagyon király volt, leszámítva a már említett negativumokat (sördobálás, kissé lagymatag hangulat).
Nem tudom, hogy jól láttam-e, de mintha a koncert elején Bruce addig pörgette a mikrofont a szóló alatt, hogy kirepült a kezéből, be a díszletek alá, ki kellett rohannia egy másikért, mindenesetre mókás volt.
Volt még egy aranyos jelenet, egy féllábú srác néhány számnál a mankóival villázott.
Hogy milyen volt? Egy szót mondok: heavy metal!!! :))
A zenekar nagyon jól játszott, Bruce jól énekelt, a hangzás mondjuk lehetett volna jobb is. Az este legjobb számát számomra a Phantom of the Opera jelentette. Valami hihetetlen jól szólt élőben.
Panasz egyedül a sült hal osztrák közönségre lehet, de mire lehet számítani egy olyan néptől, akiknek a legjobb szórakozásuk az aranyáron mért sör hajigálása?
Ha emlékezetem nem csal, akkor az itt felsorolt setlistből a Charlotte hiányzott.
Látvány terén többre számítottam. Ahhoz képest, hogy a beharangozó szerint az eddigi legnagyobb show-val készültek, szerintem a Somewhere turnés színpad jóval grandiózusabb volt (bár csak DVD-n láttam).
Mindent összevetve a koncert sokkal jobb is lehetett volna, ha mondjuk Pesten van (pedig Graz nekem közelebb fekszik). Egyrészt a közönség miatt, másrészt pedig itthon nyilván nem 54 Euro-ba került volna a jegy.