( Egy stream több műsort tartalmaz, a frekvenciát ugyanott látod kijelezve, ahol a jelszintet. Ez a teljes kínálat, lehet, hogy neked nincs mind meg. )
Nem hiszem hogy a vezetékkel volna a gond. Néha egész jó a vétel, többnyire pedig csatornánként változó a minőség. Ha gond lenne a kábellel, akkor minden egyformán rossz lenne. Az Internetem (WLA) például nagyszerűen működik.
Nagy hülyeség tőlem az az ötlet, hogy szereltessünk fel egy közös tetőantennát a földi sugárzású adók vételéhez?
Nekem nincs kedvem újabb rezsitételt fizetni azért, hogy tévét nézhessek. Vajon van még köztünk olyan, aki szintén megelégedne a földi sugárzású adók jó minőségű vételével?
Egy ilyen akció egyben arra is alkalmas volna, hogy még garanciális időben kiderüljön, nincs-e valamilyen kivitelezési vagy tervezési hiba a rendszerünkben, ami a ti aktuális problémáitokat is okozhatja. Ha egy a Széchenyi-hegyre rálátással bíró antenna sem ad tökéletes jelet, akkor valamit nagyon elcsesztek a vezetékelésnél...
Nekem csak analóg műsorom van, és nincs rajta szintmérő. Ha lenne, valószínűleg 12% körüli értéket mutatna... Ha kiderítem, hogy valaki megcsapolja a kábelemet, nyakonvágom!
Aki használ digitális (jellegű) tv-t, mekkora a jelszintje? (Szignál gomb a távkapcson) Nálam általában 65% (kiv m2:82%, emiatt ez zavaróan hangosabb is). A kép kb óránként egyszer ugrik, kockásodik. Egyéb tapasztalatok?
Tud valaki mondani egy áramegységárat (kW), mert még nem kaptunk számlát.
A napokban éppen valamit szereltek az emeletünkön az elektromos szekrénynél és belestem az órákra.
Hát nem voltam feldobva a látványtól.
Az emeleten mindenkinek az órája max 150 egységnél járt. Nekem kb a háromszorosa volt a többiekéhez képest. Igaz nálunk gyerek is van, tehát egész nap szinte minden üzemel.
Szóval hálás lennék ha valaki tudna nekem infót adni.
Amikor beköltöztetek, valószínűleg kaptatok egy "XY társasház fűtési és vízmelegítési szabályzata" című dokumentumot. Ebben nekünk leírták, hogyan számolnak és ezt általában megismétlik a díj előírások hátoldalán is:
1GJ hőmennyiség ára = (földgáz ára - támogatás) x (100 / kazánok hatásfoka %-ban)
A hatásfok nálunk 83%.
A fentiek alapján tehát a két ház közötti eltérést elvileg csak a hatásfokok közötti különbség okozhatja. Jobb lenne a mi rendszerünk 9,5%-kal? Nem hiszem. Biztosan van valami egyéb oka is a különbségnek.
Azt meg tudod mondani, hogy nekem 1 GJ miért 2015 Ft?
Nekünk egyébként 68nm a lakásunk és 1,744 GJ hőmennyiséget használtunk a fűtésre okt. 6 -okt. 31.-ig. Erre az időre a melegvízmérőnk 7,144 m3-tdobott ki nekünk. Ennek az ára 725,4 Ft/m3.
Ikon 2-esek közül kapott már valaki villany vagy víz számlát?
Rájöttem még egy fontos dologra, ami nekem bizony újdonság volt: A radiátoraink többségén termosztátos szelep van. Oda nem kaptunk ilyet, ahol a szobatermosztátunk működik - ott az látja el a szabályozó funkciót. Most megnéztem: benne volt a lakás kezelési leírásában, csak nem jegyeztem meg.
Ennek fényében a következőkkel egészíteném ki a korábbi hozzászólásomat:
1. Valóban jó stratégiának látszik mindig a leghűvösebb helyiségbe tenni a termosztátot vagy annak érzékelőjét, hiszen a többi túlfűtését megakadályozzák a hőfokszabályozós radiátorszelepek.
2. Ha elmozgatjuk a szobatermosztát érzékelőjét az eredeti helyéről, akkor vigyük vele a "buta", azaz nem szabályozó szelepet és annak helyére hozzuk át a termosztátosat, hogy megakadályozzuk az eredeti helyiség túlfűtését.
Akinek hasonló gondjai vannak és kedve van játszani ezekkel, az megtalálhatja a szerelési leírásokat is az első bekezdésbe illesztett hivatkozáson (dokumentáció). Akit mindez egyáltalán nem érdekel, annak örömhír, hogy ezt a témát most lezárom...
Úgy gondoltam, hogy megosztom veletek a legújabb tapasztalataimat, hátha az ötlet közhasznú lesz:
Gondom volt a hálószoba fűtésével, mert egy-két fokkal mindig hűvösebb volt ott, mint a nappaliban, ahol a termosztát működik. Adódik a megoldás: tekerjük feljebb a termosztátot, amíg elég meleg nem lesz a hálószobában! Probléma: ha be van csukva a hálószoba ajtaja, akkor egyáltalán nem biztos, hogy a termosztát kikapcsolásakor már megfelelő a hőmérséklet.
Na, ezért vettem egy vezeték nélküli termosztátot (12500Ft). Két részből áll: a vevő egységet az eredeti készülék helyére kell szerelni, az adót pedig - ebben van az érzékelő is - oda viszi az ember, ahová csak szeretné és olyan magasságba helyezi el, ahol szerinte az a legjobb. A rendszer innentől számomra tökéletes. Most a hálószobát mérem, tehát garantált, hogy ott is mindig megvan a megfelelő hőfok. A nappali radiátorait minimumra állítottam és így egyenletes a hőmérséklet az egész lakásban.
Computherm ez is, mint az amit még az első fűtési szezonban ajánlott valaki és ugyanúgy programozható, csak ennek van még egy extrája: mobil. A bekötésnél kicsit ügyeskednem kellett, mert sajnos nem a legmegfelelőbb márkát/típust választottam. Ha valaki hasonló beszerzésére adja a fejét, akkor mindenképpen mesélje el az eladónak, hogy mit szeretne csinálni! Nálunk ugyebár a fűtés megindításához egy ilyen termomotort kell bekapcsolni, amihez 230V szükséges.
Azon kívül, hogy megszünteti a hűvösebb helyiség problémáját, egy ilyen készülék úgy tudja visszahozni az árát, hogy - a hét minden napjára külön megadható módon - bizonyos napszakokban alacsonyabb hőfokot tarthatunk.
Én is láttam az említett objektumot a liftben, de én a nagy optimista hozzáállásommal inkább kisgyerekek által gyakran majszolt extrudált rágcsálnivaló"izé"-nek néztem (a pontos nevét nem tudom, régen csak kukoricából csinálták és sárga volt, mostanában már rengeteg félét lehet kapni). Az igaz, hogy mélyreható vizsgálatokat nem végeztem az ügyben, és határtalan optimizusom odáig már nem terjedt, hogy a puszta kézzel felszedjem (amit elszórt papírokkal azért meg szoktam tenni) én is remélem, hogy bármi is volt az, a jogos tulajdonosában volt annyi jóérzés, hogy eltüntesse még a takarítók előtt.
Egyébként erről jut eszembe egy többször felhozott téma: Nem tudom hogy vagytok vele, de engem rettenetesen zavar, hogy rendszeresen dugig rakják a postaládámat mindenféle reklám-szeméttel. Szerintem kellene erre rendszeresíteni egy dobozt a lépcsőházban és rávezetni a terjesztőket, hogy abba pakoljanak, és akinek jól esik ott válogathat kedvére a művek között. Vagy ha ez nem lehetséges akkor legalább abba pakoljuk a postaládából a mostani helyzet helyett, amikor sokan távolinak tartják a kukákat (legalább 3-4 lépés, az igaz) lerakják a lift melletti pengefalra, ahonnan aztán előbb-utóbb szépen elszóródnak a padlóra. Gondolom nem olyan életveszélyes költség egy ilyet kérni a gondnoktól minden lépcsőházba....
Igen, sajnos tegnap reggel ott mosolygott két kis világos szinű, egyértelmű darab a lift sarkában. Estére már nem voltak ott, valószínűleg a takarítóbrigád intézkedett.
Csinos kis monológban tudnám kifejteni, hogy mi a véleményem a lakásban tartott kutyák gazdáiról és arról, hogy miért kell négyszázezer(!) kutyát tartani Budapesten, de ezt most hagyjuk. A lényeg: Ebben a házban - tudtommal - kevés kutyás van. Ha valóban közülük csinálta valaki, miközben sejtheti, hogy könnyen beazonosíthatják, akkor ennél tényleg nincs lejjebb...
Ma reggel olyat láttam, amiről nem hittem volna, hogy az IKON-ban találkozni fogok vele. A lift sarkában kutyaszar volt! Ezt a szintet is sikerült elérnünk.
A gazdája jobban tenné, ha a kutyát másnak adná. Egy állat mindenképpen jobb gazdát érdemel.
Alkalmaztam a módszert. Nálam is bevált, köszi. A zsanér felőli oldalon és az alján elfért a 6 mm-es P profil, a zár felöl és fent vékonyabb kellett ( 1-5 mm jelöléssel ) mert csak nagyon erőltetve lehetett volna bezárni.
Lehet, csak feltöltöd, aztán beszúrod, aztán megőrülsz...:) Operával ne is próbáld...
Állítólag Jövő hétfőn elszállítják a kartonhegyet a ház tövéből. Éppen ideje, már bejelentkeztek az egerek albérlőnek!:)