azért "tiltják be", mert alapos gyanúja merült fel annak, hogy államtitkot sértett. Már csak a további törvénysértés megakadályozásáért is így volt helyes eljárni.
nem tagadod meg önmagadat: olyan gátlástalanul csúsztatsz, hogy ezzel még a kocsmaasztalnál is lebuknál, záráskor is. Még fizetésnapon is.
Hoztam egy cikket, amely szerint kihallgatták Schlechtet, a (432)-ben általad hazudottakkal ellentétben. Te erre meaculpázol, hogy elütöttél egy írásjelet. Fasza.
Azt meg nem értem, hogy hol láttál te anyázást (420)-ban:
És? Egy "jó" (kommunista) kormány államtitkárai halhatatlanok?
Orbánnak "naésnek" kellett volna minősítenie az esetet?
Vagy a frakcióvezetőnek szadeszes arroganciával el kellett volna magyaráznia, hogy nem érti a barom választópolgár a cizellált lelküket?
57. "Betiltják" a Kriminálist, miután Juszt László műsorában olyan információk kerülnek napvilágra, melyekből úgy sejlik, hogy az államtitkok nem tényeket, hanem a miniszterelnök blöffjét védik a megfigyelési ügyben.
Kedves mika !
Te nagyon elnéző vagy Schlechtékkel szemben.
Én úgy tudom, hogy 16 cégről van szó, melyek együttes köztartozása meghaladja az 1 Mrd forintot.
Helló Gyula !
Látom volt egy jó napod !
Nem akarom elvenni az örömödet, de attól a naptól, hogy Schlecht Csaba egyetlen napon, több mint 16 db (!) olyan céget adott el Kaya Ibrahimnak és Josip Totnak, amely korábban Simlicskáék vagy más Fideszesek ill. családtagjaik tulajdonában állt (Stumpfék, Kövérék) nem két év, hanem jóval több mint két év telt el.
De ha az ügy kirobbanására gondolsz, legyen neked karácsony:
Igazad van.
Csak saccoltam. Lusta voltam utánanézni mennyi idő telt el, gondoltam, hogy úgyis Te megteszed nekem. Köszi :)
(a kiborulásodra a 420-as beírás idegrohamából következtettem. Mindig jön a dühödt anyázás, amikor kifogytok a érvekből :) )
"És miért nem hitte el Orbán amit a
vállalkozók tízezrei állítottak neki ? "
Ne legyél már ilyen naiv... ő ezt előre tudta, de mégsem kommunikálhatta úgy a dolgot, hogy "emberek most ugyan azt fogom csinálni mint a bokros, csak azzal a különbséggel, hogy miközben ezt megteszem én folyton csak rátok gondolok, mert szeretlek titeket és a hazámat is"
Alig néhány napja
figyelmeztette a kormányt egy egész ország, hogy mivel jár a 43%-os
gázáremelés, ami elméletileg csak a nagy cégeket terheli. Nos ma már meg is
történt az első intő jel, amit Orbán múlt héten szerdán hihetetlennek
tartott, és nem hitt el. A Salgótarjáni síküveggyár egyszerűen bezárt. Mind
a 150 dolgozót munkanélkülire küldte, mert nem tudja tartani a 43%-os
többletterhet. Ugyanis még máig sem tudja, hogy ki és hogyan számláz neki,
azt meg főleg nem, hogy hogyan is hárítsa át a vevőire, ami 80%-ban nyugati
vevő a 43%-ot ! Nos 150 ember munkanélküli, az export kiesett, egy gyár nem
fizet többé adót ! Kinek jó ez? És miért nem hitte el Orbán amit a
vállalkozók tízezrei állítottak neki ? És ez csak a kezdet még !
A prenotialussal történt vita meg a kettőtők magánügye.
Most épp azt akartam írni, hogy te szóltál bele, amikor rájöttem, hogy csak a (433)-as második idézetére utaltál előzőleg is. Ha kicsit specifikusabb lettél volna, akkor könnyebben rájövök (bár talán így is egyértelmű volt), és akkor más hangot ütök meg. Azt hiszem, ezt akkor tisztáztuk.
Most prenotalis hazudozására utalsz? Mert én azt bizony elégszer elítéltem már (ebben a topikban is).
Ha Schlechtre: az ő "üzlete" természetesen nem szép - és nyíltan, világosan, egyértelműen, köntörfalazás nélkül elítélem érte -, de annyival mégis csak jobb Hornék gyakorlatához képest, hogy nem kormányzati segítséggel csinálta. (Ja, és persze a nagyságrendek sem ugyanazok.)
Szerinted az korrekt dolog, hogy van 14 cégem 300 milliós adó és tb tartozással.
Keresek valami balekot aki megveszi ill. pénzt kap , hogy aláírja a 14 adásvételi szerződést, én meg mosom kezeimet.
Tudtam, hogy tobzódni fogsz a boldogságban, de ez már ki is jár neked, mert ím: az 56. alaptalan rágalmadat böffented ide, keményen megdolgoztatva a fantáziádat.
(Csak azt áruld el, hogy a "kiborulásomra" miből következtettél. Ha ugyanabból, mint a többi "tényed" esetében, akkor OK.)
Áruld már el: ha véletlen igazat írsz, akkor nem is fizetnek?
Világgazdaság, 2000. május 25.
Megszűnhet Kaya Ibrahim ügye
Bartus László
Megszüntetéssel zárulhat a Kaya Ibrahim nevén megvásárolt cégek ügyében indult nyomozás -- tudta meg a Világgazdaság. A Fidesz közelinek nevezett vállalkozók cégeit Schlecht Csaba adta el egy, magát Kaya Ibrahim néven igazoló férfinak. Az ügyészség szerint nem terheli felelősség az eladót, ha a hamisítás tényéről nem tudott. A rendőrség kihallgatta Schlecht Csabát, aki kijelentette: nem okmányszakértő, hogy felismerje a török származású férfi iratain a hamisítást.
Ha már úgyis belenéztem a VG-ba, egy másik hír:
Világgazdaság, 2000. szeptember 21.
Mégis Kaya Ibrahim lehetett a vevő -- Fordulat a "Fidesz közeli" cégek eladásában
Egy napokban elkészült írássszakértői vélemény szerint valószínűleg Kaya Ibrahim aláírása szerepel a tizennégy, Schlecht Csaba által eladott cég iratain. A magyar rendőrség a Németországban élő török férfi újbóli kihallgatását akarja kezdeményezni. Ha Kaya Ibrahim maga vette meg a cégeket, a vállalkozások százmilliós nagyságrendű köztartozása is őt terheli.
Munkatársunktól
Nagy valószínűséggel Kaya Ibrahim aláírása szerepel azokon az adásvételi szerződéseken, melyek révén a Németországban élő török férfi lett a tulajdonosa tizennégy, korábban "Fidesz közelinek" minősített vállalkozásnak -- áll a napokban elkészült igazságügyi szakértői véleményben. A HVG legfrissebb számában közölt hírt a nyomozást felügyelő Fővárosi Főügyészségen nem kívánták sem megerősíteni, sem cáfolni, lapunk információi szerint azonban már a rendőrséggel közösen gondolkodnak Kaya Ibrahim újbóli meghallgatásának kezdeményezésén. Erre jogsegély keretében a német hatóságok bevonásával lenne mód. Kaya Ibrahim hasonló módon tett vallomásában korábban cáfolta, hogy cégeket vásárolt volna Magyarországon.
Az eleddig fiktívvé váltnak tekinthető cégeknek százmillió forintos nagyságrendű köztartozása van. Erről Selmeczi István, a Fővárosi Főügyészség osztályvezetője lapunknak korábban (VG, 2000. május 25., 1--7. oldal) úgy nyilatkozott: a cégeket eladó Schlecht Csabát nem terheli felelősség, ha -- amennyiben közokirat-hamisítás történt -- nem tudott arról, hogy megtévesztették. Amennyiben Kaya Ibrahim nevével visszaélt valaki, a vásárló sem felelős, és a köztartozás sem hajtható be rajta.
A szakértői vélemény fordulatot hozhat az eddig a névvel történő visszaélést, közokirat-hamisítást valószínűsítő nyomozás menetében: ha az aláírás a török férfié, gyanúsítottá válhat az ügyben, és az adóhatóság is felléphet ellene a köztartozások behajtása végett.
Az esetleges fordulat érdekessége, hogy a rendőrségen külön nyomozás tárgyát képező négy, ugyancsak egykori "Fidesz közeli" céget megvásárló horvát Josip Tot ügyében még nem született írásszakértői vélemény. Tot korábban azt állította: ellopott irataival éltek vissza, dokumentumai eltűnését a horvát hatóságoknál igazoltan bejelentette.
55. Az Orbán kormány elérkezik a 2 évéhez, és ez alatt nem volt rá példa, hogy parlamenti vizsgálóbizottság alakulhatott volna bármely - a FIDESZt is érintő - ügy tisztázására.